Arkadaşlar bildiyimiz kömürün 1000 yıl toprak altımda kaldıktan sonra elmas olduğunu duydum ne kadar araştırdıysamda doğruluğuna rastlıyamadım bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?
ne kömürü ya..elmas karbonun kristal halidir.
4 karbon olunca kömür, 5 karbon olunca elmas, ne görmüşlüğüm vardır ne dokunmuşluğum
quote:
Orjinalden alıntı: x_aCme
Arkadaşlar bildiyimiz kömürün 1000 yıl toprak altımda kaldıktan sonra elmas olduğunu duydum ne kadar araştırdıysamda doğruluğuna rastlıyamadım bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?
Kömür zaten ''katı kalıntının'' toprak altında 100 yıl kalmış halidir. Aynı kalıntı belli şartlar altında 1000 yıl kalırsa elmas olduğu söyleniyordu. Sanırım TV de bunun üzerine bir belgesel vardı ama bunun yatırıma dönüştürmek imkansız. Düşünsenize 180-190 kuşak sonrasına bırakılın miras duydunuz mu?
arkadaşlar elmas madenleri genelde 2 km den daha derindedir o ortamdaki sıcaklık ve basınçla oluşur karbon zinciri hani toprağa göm falan değil etrafa kömür gömmeyin
quote:
Orjinalden alıntı: x_aCme