Şimdi Ara

elimdeki sisteme anakart lazım lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle selamlar konu yanlış yerde ise özür dilerim 2011 yılında bir pc almıştım gayet iyiydi fakat şuanda beklentilerimi karşılamıyor ve bende parçasını değiştirmeye karar verdim ancak askerden yeni gelmem sebebi ile maddi sıkıntım var ve hepsini aynı anda değiştiremiyorum ben ana kartı değiştirmek istedim fakat siz üstadlarımızında görüşünü almak istedim
    sistemimi açıklıyayım
    anakart- markasını bilmediğim duymadığım bi parça hiç bi yararı yok sanırım pc ye ''Pegatron IPMIP-H55-GEN'' diye bir anakart
    işlemci- çok iyi olmasada beklentilerimi karşılayacak bir gücü var sanırım ''DualCore Intel Core i5-650, 3200 MHz (24 x 133)'' işlemcim de bu
    ram- yükselmek istiyorum fakat işlemcim 1333 mhz üstünü desteklemiyor ''2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM'' iki tane yani toplam 4gb
    ekran kartı- şikayetçiyim bunuda yükseltmek istiyorum beklentilerimin çok altını karşılayabilen bir kart ''ATI Radeon HD 4600 Series (1 GB)''
    sistemim bundan ibaret benim düşündüğüm önce anakartı değiştirmek o yüzden konu burada sizde görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim şunuda belirmek isterim sisteminiz iyi olabilir yada maddi durumunuz bana 500 600 tl lik ekran kartları ve anakartları önermeyin okadarına gücüm yetmez yani şuanda illa en iyi sistem olsun demiyorum şu ana kart ve ekran kartından kurtulim işlemcimle şimdilik 1333 mhz ram ile idare ederim diye düşünüyorum saygılarımla hayırlı geceler tekrardan mod lardan özür dilerim eğer konu yanlış yerdeyse

• Anakartı değiştirmen hiç bir işine yaramaz. Sen elindeki ramleri sat bütçeye ekle r9 270x ve 8gb ram al kendini biraz zorlayıp. Bütçeyi aşarsa ramleri sonra halledersin. Ama kesin ekran kartını değiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle düşünüyorum işlemcim 1333 mhz yukarsını desteklemiyor 1333 mhz lerde çok yavaş oluyomuş kapasite arttıkça yani ramden başlarsam işlemci ve anakartı değiştirdiğimde düşük kalıcak şuanda akıcı bir sistem yapmak için işlemci ve anakartı değiştirsem aşırı pahalıya kaçmadan ne kadar bütçemin olması gerekir

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx750-ti-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti-13007.html
  • Üstadlar bide eklemeyi unuttum elimde msi r6850-pm2d1gd5/oc ekran kartı var arkadaşım kullanıyodu asker arkadaşım askerden gelince daha güzel almıştıda hatırlamıyorum bu kartı ana kartıma taktım fakat gddr5 olduğu için çalıştıramadım fanı bile çalışmadı ekran kartının

Orijinalden alıntı: redbull321

Üstadlar bide eklemeyi unuttum elimde msi r6850-pm2d1gd5/oc ekran kartı var arkadaşım kullanıyodu asker arkadaşım askerden gelince daha güzel almıştıda hatırlamıyorum bu kartı ana kartıma taktım fakat gddr5 olduğu için çalıştıramadım fanı bile çalışmadı ekran kartının

GDDR5 belek ile anakartın bi alakası yok. Elindeki anakart ile her türlü son nesil ekran kartı çalışır. Ya ,e.kartın arızalı,ya powerin yetmedi,ya da e. kartının güç giriş kablosunu takmadın.

ZOTAC SC-1155 H61MAT-D-E SES LAN VGA SATA DDR3 bu anakartı alsam çalıştırabilirmiyim ekran karrını

Elindeki işlemci soket 1156,Bu anakart soket 1155. Uymaz yani.
    Anakartla ekran kartının belleği arasında bir ilişki yoktur. Anakart değiştirmeyi kafandan çıkar. Hiç bir işine yaramaz. Kasadaki psu'nun etiket fotoğrafını bizimle paylaş. 6850'yi çalıştırıp çalıştıramadığını söyleyelim.

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

ZOTAC SC-1155 H61MAT-D-E SES LAN VGA SATA DDR3 bu anakartı alsam çalıştırabilirmiyim ekran karrını

peki usta msı elimdeki ekrankartından farklı olduğunu hissettirirmi ?
    o psu ile hiç bi şey çalışmaz elinizdeki sistemden başka. anakartta pegatron'u görünce tahmin etmiştim yine casper ile karşı karşıya geldiğimizi. yola o bilgisayar ile devam etmek istiyorsanız ihtiyacınız olan şeyleri söylemeden önce anakartta kaç ram slotu var ve bunların kaçını kullandığınızı da öğrenebilir miyim?

quote:

quote:

MSI 6850 ,senin elindeki e. kartını silindir gibi ezer,asfalta yapıştırır.
    O powerle olmaz ama ,şu poweri al.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5639

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok büyük ihtimal,e. kartının güç giriş kablosunu takmamıştın.

Çok büyük ihtimal,e. kartının güç giriş kablosunu takmamıştın.

• redbull321 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sizin kesin olarak ekran kartı ve güç kaynağını değiştirmeniz gerekiyor.

İşlemcinize darboğaz yapmadan sizi de üzmeden kullanabileceğiniz ekran kartı r9 270x modelidir.
    270x modeline 600 lira gibi paralar ödemek bence mantıksız. O yüzden size hem uygun fiyatlı hem de sıkıntı çıkarmayacak Powercolor 270x PCS+ modelini öneririm. (aldığınız kartın PCS+ modeli olmasına özellikle dikat edin çünkü diğer powercolor modellerinden başı yanan çok. PCS+ serisi hem kalite olarak hem de ısınma vs. gibi sorunların azlığı yönünden diğer Powercolor modellerinden ayrılır. Kaliteli karttır anlayacağınız fiyatına bakmayın. Hatta çoğu iyi diye lanse edilen diğer firmaların yapmadığı ve benim de çok hoşuma giden kartın arka yüzünü metal plaka ile kapatmıştır.) Kartın linki:http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270x-pcs--gddr5-oc-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html (eğer stokta olan mağazalara yakın değilseniz o zaman Msi, Asus veya Powercolor Devil modellerine bakın )

Ne yazıkki elinizdeki psu 270x'i çalıştırmayacaktır. İyisinden 500w ve üzeri bir güç kaynağına bakmalısınız. Ben 270x'i alırım 3-4 sene bir daha değiştirmem derseniz size Corsair vs550 öneririm. (http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5633 ) bu psu size 270x-gtx760 seviye ekran kartlarında sorun çıkarmayacaktır. Bir sonraki bilgisayarınızda dahi kullanabilirsiniz ama "bu seviye için". Derseniz ki ben bu sistemi 1-2 seneye değiştiririm zaten almışken ileriye dönük olsun o zaman ilerideki planlarınıza göre cx600 ya da cx750 önerebilirim.

Son olarak ramlere değinmek istiyorum. Ramleri ancak ve ancak yukarıda belirttiğim ikiliyi (270x+vs550) aldıktan sonra eğer bütçeniz kalırsa değiştirin. Çünkü 4gb ram o kadar da yetersiz değildir. Ne olursa olsun değiştirmek istiyorum derseniz de bu ramleri öneririm:http://www.sanalmarketim.com/kingston-khx1333c9d3b1k28gx-hyperx-blu-8gb-2x4gb-1333mhz-ddr3-cl9-xmp/p_52055/?ref=akakce&v=1.32.2

Farkındayım tüm bileşenler ayrı sitelerden oldu ancak bu ürünlerin en uygun fiyata buralardan temin edildiğini biliyorum. Hepsi şahsen alışveriş yaptığım ve hiç sorun yaşamadığım güvenilir sitelerdir ve alacağınız parçaların montajları çok kolay olduğu için bizzat kendiniz de yapabilirsiniz.

• Üstadlar çok saolun önerilerinizi değerlendirmeye alıp en yakın zamanda sistemimi yükselticem öncelikle powerı değiştirimde sonra yavaştan yavaştan diğer donanımlarada geçicem yardımlarınız için teşekkür ediyorum hayırlı günler iyi forumlar dilerim

arkadaşlar öncelikle selamlar konu yanlış yerde ise özür dilerim 2011 yılında bir pc almıştım gayet iyiydi fakat şuanda beklentilerimi karşılamıyor ve bende parçasını değiştirmeye karar verdim ancak askerden yeni gelmem sebebi ile maddi sıkıntım var ve hepsini aynı anda değiştiremiyorum ben ana kartı değiştirmek istedim fakat siz üstadlarımızında görüşünü almak istedim
    sistemimi açıklıyayım
    anakart- markasını bilmediğim duymadığım bi parça hiç bi yararı yok sanırım pc ye ''Pegatron IPMIP-H55-GEN'' diye bir anakart
    işlemci- çok iyi olmasada beklentilerimi karşılayacak bir gücü var sanırım ''DualCore Intel Core i5-650, 3200 MHz (24 x 133)'' işlemcim de bu
    ram- yükselmek istiyorum fakat işlemcim 1333 mhz üstünü desteklemiyor ''2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM'' iki tane yani toplam 4gb
    ekran kartı- şikayetçiyim bunuda yükseltmek istiyorum beklentilerimin çok altını karşılayabilen bir kart ''ATI Radeon HD 4600 Series (1 GB)''
    sistemim bundan ibaret benim düşündüğüm önce anakartı değiştirmek o yüzden konu burada sizde görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim şunuda belirmek isterim sisteminiz iyi olabilir yada maddi durumunuz bana 500 600 tl lik ekran kartları ve anakartları önermeyin okadarına gücüm yetmez yani şuanda illa en iyi sistem olsun demiyorum şu ana kart ve ekran kartından kurtulim işlemcimle şimdilik 1333 mhz ram ile idare ederim diye düşünüyorum saygılarımla hayırlı geceler tekrardan mod lardan özür dilerim eğer konu yanlış yerdeyse

şöyle aşağı doğru okudumda kafan biraz bulanmış anladığım kadarıyla sen sistemi değiştiriceksin ama bütçe kötü olduğundan parça parça almak istiyorsun önce hangi parçadan başlarsan başla bu süreçde bilgisayarının performansı aşırı düşecek ama en makul olan yöntem ise öncelikle anakart ve işlemci alman olucaktır sen şimdi elindeki net bütçeyi söyle bizde bu yolda nasıl bi rota çizeceğimize karar verelim ilk önce bize bütçeni bildirmen lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.