...gittiyse eğer üç beş bir şeyler yazmak istiyorum.
Öncelikle UEFA'da bu vakte kadar bizi getiren takıma ve yönetime teşekkür ediyorum. Uzun zamandır Avrupa'da başarıya hasret kalmıştık, bu bile yetti bana.
Futbol bir hatalar oyunuydu, hatalar yaptık elendik, sağlık olsun. Şimdi hatalarımızdan ders çıkartma zamanı.
Peki neydi hatalarımız?
1.Kale'de Cenk ile başlamamak;
Evet kalede güveni yerine gelen, eskisi gibi basit hatalar yapmayan, kritik zamanlarda güzel kurtarışlar yapan Cenk ile başlamalıydık maça. Bilic neden Tolga ile başladı bilmiyorum ama Tolga'da bu takımın bir oyuncusu ve elbette hataları olacaktır. Bu hataları zorlu bir maçta yaptı, tüm okları üzerine çekti. Keşke olmasaydı tabiki ama olan oldu dönüşü yok.
Bir insanı kaybetmek kolaydır, zor olan kazanmaktadır. Beşiktaş taraftarı dün kolaya kaçtı ve bir kısmı Tolga'ya sahip çıkmadı. Bundan sonra yapılacak tek şey Tolga'ya ve takıma sahip çıkmaktır.
2.Uzun stoper oynatmamak
Brugge'ün duran toplardan uzun boylu oyuncuları ile tehlike yaratacağını sağır sultan bile biliyordu ama biz kısa boylu ve yeterince hızlı olmayan Pedro ile devşirme Necip'i oynattık. Bana göre en büyük hatamız buydu. Kaleci seçimi bile bunun yanında daha az hata sayılır.
Ersan ya da Atınç bu maçın seyrini değiştirebilirdi, ama olmadı...
3.Değişiklikleri geç yapmak
80.dakikalarda oyuna giren bir oyuncunun skora ya da oyuna etki etmesi zordur. Tüm takım tükenme noktasına gelmişken yeni giren bir oyuncu oyunu ne yazık ki ateşleyemez. Oyuncu değişiklikleri için çok geç kaldık. 50.-60.dakikalar arası değiştirmeliydik oyuncuları...
4.Oyunu iyi okuyamadık
İlk golü bulduktan sonra Mustafa'yı çıkartıp orta sahayı Atiba ile güçlendirebilirdik. 4-4-2 ile devam etmek yerine Orta saha ağırlıklı oynayabilirdik, ya da buna benzer bir alternatif planımız olmalıydı. Her zaman bir B planımız olmalı ama genelde bizim olmuyor...
...
Bu saydığım maddeler Bilic'in ve ekibinin yapması fakat yapamadığı/yapmadığı şeyler. Bunlara ek olarak oyuncularında biraz daha gayret göstermesi gerekiyordu...
Maçı stattan izledim, bazı oyuncularımız hep sabit duruyordu. Boş alanlara kaçma, top isteme hızlı kontra ataklar hiç ama hiç olmadı. Yani hata sadece Bilic'te değil aynı zamanda oyunculardaydı.
Bazı oyuncuların artık bir iki hafta çizik yemesi gerekiyor. Bazı oyuncuların artık dinlendirilmesi gerekiyor. Bazı oyuncular üzerindeki ısrarın artık devam etmemesi gerekiyor.
...
Gelelim Yönetim'in hatalarına;
Bilic geçen sezonun sonundan beri "Deneyimli stoper" istiyordu. alındı mı? Hayır! Milosevic alındı ama bir maç anca oynayabildi.
Sağ bek sorunu yıllardır var, çözüldü mü? Normal bir takım olsaydı evet 2 sağ bek yeterli olurdu ama Beşiktaş'da yeterli olmadı. Düşünün ki maçın son bölümünde Olcay sağ bek oynadı...
Pektemek? Bal yapamayan arı! Bunu yönetim artık görmeliydi ve yollarını ayırmalıydı. Ya Ömer'i geri çağıracaktı ya da bir forvet alacaktı...
Şimdi de bizim hatalarımıza gelelim, en büyük suçluların hatalarına...
Biz kimiz ki kanser olan ve vefat eden bir anaya küfür edebiliyoruz? Biz değil miydik daha iki gün önce "Melek anne" diyen? Biz değil miydik "Adam gibi adam Tolga" diyen? Her hafta halı saha maçı yapıyorum bazı haftalar iyi oynuyorum bazı haftalar kötü oynuyorum. Niye? İnsanım ben insan! Robot değilim programlanmadım en iyi performansa göre. Tolga da öyle işte "İnsan"
"Sevinmek için sevmedik", "Sen yenilmişsin umrumuzda değil ki" diyen biz değil miydik? Hani "Bizim bu büyük aşkımız sadece Beşiktaş'ımız" diyorduk noldu? Neden 2-1 olduğunda binlerce kişi stattan ayrıldı? Eminim ki maçı tv'den izleyenler de kanal değiştirdi...
...
Daha yazacak çok şeyim var ama yeter bu kadar...
Kalın sağlıcakla.
Bİr kere daha yazayım da herkes daha iyi anlasın. CENK SAKATLANDI LAN SAKATLANDI!
quote:
Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat
Bİr kere daha yazayım da herkes daha iyi anlasın. CENK SAKATLANDI LAN SAKATLANDI!
Sakatlanmadı! Ağrısı olduğu için Bilic Tolga ile çıkmak istemiş. Ağrı dediğin şey artık bir iğneye bakıyor.
Böylesine önemli bir maçta iki aydır oynamayan, büyük bir sakatlıktan çıkmış ve takım ile uzun zamandır maç yapmamış Tolga yerine Cenk kesinlikle oynatılabilirdi...
quote:
Orijinalden alıntı: DaldanSarkanElma
quote:
Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat
Sakatlanmadı! Ağrısı olduğu için Bilic Tolga ile çıkmak istemiş. Ağrı dediğin şey artık bir iğneye bakıyor.
Böylesine önemli bir maçta iki aydır oynamayan, büyük bir sakatlıktan çıkmış ve takım ile uzun zamandır maç yapmamış Tolga yerine Cenk kesinlikle oynatılabilirdi...
Bunu ne sen ne de Bilic karar verebilir Cenk oynamayacak kadar ağrısı varsa oynamaz! Ne demek ağrı iğneye bakıyor. Cenk'e soran yok tabi oynayacak mısın hacı diye.