Şimdi Ara

Elementary OS Loki Ekran Gidip Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, HP G60-100EM model laptop'ıma Elementary OS Loki kurdum. Nvidia 340 versiyon driver yüklü fakat bazen ekran salise başı beyaz olup geri geliyor ve bunu uzun süre tekrarlıyor. Göz bozucu raddede oluyor bu olay. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

• Mint'te açık kaynak kodlu topluluk sürücüsü ile Nvidia sürücüsü arasında geçiş yapabiliyorduk. Eos'ta da benzer bir seçim söz konusu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzen -- 19 Aralık 2017; 14:1:36 >
  • benim şuan kullandığım yazılım yöneticisinden yüklendi. Açık kaynak mı oluyor bu?
  • Sam001 kullanıcısına yanıt
    Binary driver yazan Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsü , Nouveau yazan açık kaynak. O sürüm numaraları açık kaynakta 300 vs ile başlamaz.

Amd'nin açık kaynak sürücüsü şu an performans olarak kapalı kaynak sürücüsünün önünde ama Nvidia'da tam tersi.

Siz tahminen kapalı kaynak olanı yüklediniz ve doğru da yaptınız.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2738.0

Buradaki çıktıları verinde yine de emin olalım zira ben de kapalı kaynak sürücüyü Gtx 1050'de kullanıyorum ve böyle bir sorun oluşmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Yanıt için bildirim gelmemiş çok özür diliyorum, bugün içerisinde çıktıları gireceğim buraya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ben Linux Deepin yükledim de aynı sıkıntı oluyor. Bu kodların çoğunu deepin debian tabanlı olduğu için tanımıyor herhalde. Hangi kodları girmeliyim Deepin için?

Ayrıca, Nvidia kapalı kaynak sürücüsünü kurmamı tavsiye ediyorsunuz benim anladığım. AMD (işlemci için) ne yüklemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam001 -- 21 Aralık 2017; 15:53:8 >
    inxi paketi yüklü değildir o yüzden

sudo apt install inxi

Diyerek öncelikle paketi yükleyin sonrasında o verdigim linkteki komutlarin ciktisini atin.

İslemci icin surucu yoneticisi kismindan microcode u kurun , kurmasanizda cok degisen bir sey olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    inxi -SMGxx
    System:    Host: sami-PC Kernel: 4.9.0-deepin13-amd64 x86_64 (64 bit gcc: 6.3.0) 
    Desktop: Gnome (Gtk 3.22.17-2deepin) dm: lightdm Distro: Deepin 15
    Machine: Device: laptop System: Hewlett-Packard product: HP G60 Notebook PC v: F.54
    Mobo: Wistron model: 303C v: 08.60
    BIOS: Hewlett-Packard v: F.54 date: 08/18/2009
    Chassis: Wistron type: 10
    Graphics: Card: NVIDIA C77 [GeForce 8200M G] bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10de:0845
    Display Server: x11 (X.Org 1.19.3) drivers: nouveau (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
    Resolution: 1366x768@60.00hz
    OpenGL: renderer: Gallium 0.4 on NVAA
    version: 3.3 Mesa 13.0.6 (compat-v: 3.0) Direct Render: Yes

glxinfo | grep render
    direct rendering: Yes 
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    Extended renderer info (GLX_MESA_query_renderer):
    OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on NVAA
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fog_distance,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,

lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
    02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C77 [GeForce 8200M G] (rev a2) 

xrandr
    Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 8192 x 8192 
    LVDS-1 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 193mm
    1366x768 60.00*+
    1024x768 59.92
    800x600 59.86
    640x480 59.38
    720x400 59.55
    640x400 59.95
    640x350 59.77
    VGA-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
    HDMI-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

cat /etc/X11/xorg.conf
    cat: /etc/X11/xorg.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok

dpkg -l | egrep 'nvidia|bumblebee|primus|prime|virtualgl|fglrx'
    boş

Siz açık kaynak olanı kurmuşsunuz.

drivers: nouveau

Sürücü yöneticisine girip , Nvidia Binary Driver veya closed source yazanı kurun.

Kapalı kaynak sürücüyü ( ki Nvidia'da bu tercih edilmeli ) kullanmıyorsunuz şu halde.

Yükleyip döneceğim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam001 -- 23 Aralık 2017; 16:49:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Elementary OS'ta da denedim, Deepin'de de fakat ikisinde de kapalı kaynak sürücüyü yüklememe rağmen ekran yırtılması devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam001

Elementary OS'ta da denedim, Deepin'de de fakat ikisinde de kapalı kaynak sürücüyü yüklememe rağmen ekran yırtılması devam ediyor.

Nvidia 340 versiyon driver yüklü fakat bazen ekran salise başı beyaz olup geri geliyor ve bunu uzun süre tekrarlıyor. Göz bozucu raddede oluyor bu olay. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Konuyu actiginizda soylediginiz sorun tamamen farkli , simdi de ekran yirtilmasi diyorsunuz.

Ekran yirtilmasi icin burada yazanlari uygulayin.

Siz 4 uncu adimdan itibaren uygulayacaksiniz. Sizde X 1.19 yuklu.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=8505.0

xed yerine dagitiminizin editoru ne ise onu yazacaksiniz.

Konuyu actiginizda bahsettiginiz ekran titremesi ile su an dediginiz yirtilma tamamen farkli.

İyi günler aynı sorunu Linux Mint'te yaşamıştım ve düzeltememiştim. Sonra Ubuntu kurdum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Ubuntu'yu denemenizi tavsiye ederim. Sürücüler diğer linux dağıtımlarına göre daha stabil çalışıyor bence. Ubuntu yükledikten sonra videolardaki yırtılmalar ortadan kalkmıştı.
    Dediğim sorun aynen devam ediyor. Ben o olaya ekran yırtılması dedim. Ekran yırtılması başka bur şey ise bilmiyorum.

• Kendi uygulama merkezinden mi yüklediniz driver'ı? Eğer doğru bir şekilde kurduğunuzu düşünüyorsanız kodu uygulayıp restart atmayı denermisiniz.

echo 'nvidia' | sudo tee -a /etc/modules

Olmazsa tamamen silip elementary nin kendi uygulama merkezinden yüklemeyi veya bir önceki versyonu yüklemeyi deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmtlm -- 27 Aralık 2017; 1:10:34 >
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler fakat birkaç gün cevap gelmeyince ve o laptop ile işim olunca pes edip Win 7 Home kurdum. Konu kilitlenebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.