Şimdi Ara

Elektronlar neden döner\\\Fizikciler acıklayın///

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kütle çekim kuvveti mi diye düşünüyorum fakat o zaman protonlar tarafından çekilmesi gerekmez miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aslında fizikcilerin tam olarak açıklayamadiği bir konu cern de deneyleri halen yapiliyor atom alti parcaciklar etken olarak gözetiliyor tam emin değilim ama
  • bu soruyu sorduğuna göre baya bir aynştaynlık vardır sende

• Bir belgeselde gördüğüme göre protonları oluşturan küçük parçacıklar tamamen rastgele bir şekilde bir yerde kaybolup diger bir yerde tekrar çıkıyorlar. Gerçekten çok ilginç ve merak uyandırıcı bir konu.
  • Elektronlar surekli donerse manyetik ışıma gerçekleşmez mi,bu durumdu gittikce enerjisi azalir ve bir sure sonra cekirdege yapisirlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

Elektronlar surekli donerse manyetik ışıma gerçekleşmez mi,bu durumdu gittikce enerjisi azalir ve bir sure sonra cekirdege yapisirlar?

Bhor atim teorisinde ışıma yapmaduğı kabul edilir modern atim teorisine göre elektronlar dönmez dönüp dönmediği hızı ve konumu belli değildir HEİSENBERG
    Elektronum bulunma ihtimalinin olduğu kabuklar ve alt kabuklar bulunur (schrodinger)

• Yörünge etrafında anladığın gibi dönmüyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feezey

atomun çekirdeğinin içince bir sicim var ve bi ritim ve belli bir ses tonunda titreşiyor onun yarattığı etki sayesinde etrafındakiler dönüyor sanırım

Yılın sıkışı bu olsa gerek forum kapanabilir

• Takip.
  • Çünkü Allah öyle istemiş
  • Elektronlara elektrostatik kuvvetin etki ettigi soyleniyor fakat aklima yatmadi.

• bunlar hep şansa oluyor. nasıl o kadar şanstan böyle mükemmel bir sistem oluştuysa tanrısız. ilginç.

• Protonla aralarında Kütle çekim kuvveti var ve onu sabitleyen de Fmerkezkaç kuvveti var ikisi dengeleyince elektronlar sabit yörüngede kalıyorlar. Normalde çekirdekten uzaklaşmak istediklerinden ve bunu gerçekleştiremediklerinden dönüyorlar..
  • Döner değil İskender.

Fazla vurmayın.
  • + - birbirini ceker haci itmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordenador

Miknatis gibi dusun miknatisin arti ve eksi uclarini birbirine yaklastirabilirsin ama birlestiremezsin birbirlerini iterler

ne alaka,zıt kutuplar birbirini ceker ve yapisirlar.
    Ustte bir arkadas aciklamis zaten konunun mantigini.Yine de elektronun konum ve momentumunu bulamiyoruz.Bunlar dadece varsayim

• başlığı okuyunca dönerle elektronun alakasını kurmaya çalıştım saniyelerce, yemek zamanı gelmiş
  • Elektronlar niçin atom çekirdeğinin etrafında döner?

Atom çekirdeklerinde bulunan pozitif yüklü protonlar negatif yüklü elektronları çektiği için. Bu hareket, gezegenlerin Güneş etrafında, Ay’ın da Dünya etrafında dönmesine benziyor.
    Soruyu “elektronlar neden bir dönme hareketi yapıyor da, başka bir şekilde hareket etmiyor?” şeklinde de anlamak mümkün. Örneğin, Dünya yörüngesinde dönen bir uydudan bir cisim fırlatıldığında, hangi yönde ve ne hızla fırlatıldığına bağlı olarak cisim üç değişik hareket yapabilir. Ya, bir yörüngeye girer ve bir uydu gibi sonsuza kadar Dünya etrafında döner; ya uzaklaşarak Dünya’dan tamamen kurtulur; ya da Dünya’ya düşerek yere çarpar. Elektronlar için ilk iki olasılık geçerli. Ancak, elektronların çekirdekten kurtulup tamamen ayrılması için bir miktar enerjiye ihtiyacı var (bu olaya iyonlaşma deniyor). Yani, elektronlara dışarıdan yeteri kadar enerji verilirse, yörüngelerinden ayrılıp atomdan kurtulabilir.
    Üçüncü olasılık, yani elektronun “çekirdeğe çarpması” ise mümkün değil. Daha doğrusu, elektron çekirdeğin içine girse bile çok kısa zamanda oradan ayrılıyor. Bunun temel nedeni bir kuantum etkisi: Kuantum fiziğindeki belirsizlik ilkesine göre bir parçacığın konumundaki belirsizlik küçüldükçe, hızındaki belirsizlik büyümek zorunda. Atomların çekirdekleri çok küçük olduğu için (çekirdeğin çapı atomun çapının 100,000’de biri kadar) hızı o kadar artıyor ki, kısa sürede çekirdekten kurtuluyor.
    Bu nedenle eğer elektronlar atomdan kopmamışsa, çekirdek etrafında dönmekten başka yapabileceği şey yok.

kaynak :tübitak

• Electronun heran heryerde olacağı, onu gözlemlemek için durdurduğumuzda artık onun elektron olmayacağı kabul ediliyorsa elektronun döndüğü ise matematik denklemlerde eşitliği sağlamak için bir varsayımdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: banayurmukatma

Çünkü Allah öyle istemiş

+ ∞

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.