Hobi olarak elektroniğe başlamak istiyorum mesela yanıp sönen ışık yapma gibi. hep merak etmişimdir nasıl yapıldığını. neler kullanmalıyım tavsiyeleriniz nedir merak ediyorum
malzemecilerde hazır devreler var sadece montaj yapıyorsun sana lehim yapma devre oluşturma alışkanlığı sağlıyor
ÖNCELİKLE merakım var ve bu işi yapmak istiyorum diyorsan bazı aşamalar var lehim yapma alışkanlığını kazanman lazım bunun için de ptt cilerin tekli kablolarını üst üste lehimlemeyle başlayabilirsin, hatta ince ve sık bir elek yapabilirsin, bir temel elektronik kitabı alıp parçaları tanımaya çalışman lazım gelir parçaların yönleri kutupları artısı eksisi yani anlayacağın katedeceğin çok yol var sonra da yavaş yavaş devre oluşturmaya başlayabilirsin biz yardımcı oluruz yeterki öğrenme isteği olsun içinde
diye demişim arkadaşa senin içinde geçerli
quote:
Orjinalden alıntı: murad4433
verdiğim topikde
malzemecilerde hazır devreler var sadece montaj yapıyorsun sana lehim yapma devre oluşturma alışkanlığı sağlıyor
ÖNCELİKLE merakım var ve bu işi yapmak istiyorum diyorsan bazı aşamalar var lehim yapma alışkanlığını kazanman lazım bunun için de ptt cilerin tekli kablolarını üst üste lehimlemeyle başlayabilirsin, hatta ince ve sık bir elek yapabilirsin, bir temel elektronik kitabı alıp parçaları tanımaya çalışman lazım gelir parçaların yönleri kutupları artısı eksisi yani anlayacağın katedeceğin çok yol var sonra da yavaş yavaş devre oluşturmaya başlayabilirsin biz yardımcı oluruz yeterki öğrenme isteği olsun içinde
bence bu iş kitaplardan öğrenilecek bi iş değil elektronk çok ince bi iş ytanlış yapmadan ve elini havya yakmadan öğrnmen mümkün değil alacaksın eline havyayı ve malzemelri netten araştıracaksın hangi devreyi yapmak istiyosan tüm bilgileri araştırıp kullanılan malzemelerin nasıl lehimlşeneceğinide öğrndikten sonra başlayacaksın devre yapmaya
baskı devre çıkarmayı biliyomusun ütü öntemi var ama sen önce asetat kalemiyle eşinle çizmeye başla; mesela led yakıp söndürmekmi istiyosun bunu picli entegreyle çok kolay yapabilirsin tabi pic için program yazmayı bilmen gerekli eğer yapak istersen ben programını sana yazarım.yapıp yapmayacağını yaz ben yardımcı olurum
lehimle uğraşmıştım neyse demekki bir kitap alıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme