Şimdi Ara

Elektronik yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektroniğe nereden başlamalıyım,basit devreleri bile yapamıyorum(Daha önce TK19 alıcı gözle kumanda sinyal kontrol devresi yapmaya çalıştım uğraştım bi türlü olmadı,sonra yılmadım tip31 ile sese duyarlı led yapmaya çalıştım oda olmadı)nereden başlamalıyım elektroniğe?Yardım ederseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdy00 -- 1 Ekim 2013; 20:08:12 >

• Yapamıyorum diye birşey dememelisiniz.İstediğiniz kadar kitap okuyun lehim yapmanız süper olamaz veya her türlü devre kuramassınız.

Tip31 devresinde yapılması gerekenleri basitçe anlatayım.Jackın artı ucu alınır.Tip31 1.pinine takılır.Jackın eksisi akü veya pil gibi üreteçin eksisine bağlanır.Akü veya pilin eksisi tip31 transistörünün 3.pinine takılır.Tip31 transistörünün 2.pini lede takılır ve direnç ile akü veya pilin artısına takılır.Ve devre çalışır
  • lehimi güzel yapabiliyormusun ne biliyim zamanla illaki yaparsın yeterki heves varsa herşey çözülür tanıdığın elektronikci varsa yanında takıl biraz bak öğren
  • temelden başlamaya ne dersin? aşağıdaki linkte yaklaşık 70mb boyutunda pdf formatında anlatımlar mevcut

http://320volt.com/temel-elektrik-elektronik-dersleri-basit-devre-ornekleri/
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdy00

Elektroniğe nereden başlamalıyım,basit devreleri bile yapamıyorum(Daha önce TK19 alıcı gözle kumanda sinyal kontrol devresi yapmaya çalıştım uğraştım bi türlü olmadı,sonra yılmadım tip31 ile sese duyarlı led yapmaya çalıştım oda olmadı)nereden başlamalıyım elektroniğe?Yardım ederseniz sevinirim...

Elektroniğe başlamadan evvel, orta düzeyin üzerinde elektrik bilgisine ihtiyaç vardır. Bence öncelikle buradan başla...

Saygılar...

• olmuyorsa olmuyordur abicim. zorlama fazla.
  • Biraz dikkat ve sabırla olur kardeşim yaparsın,ayrıca yeni başlayanlar acele etmemeli yavaş yavaş olur bu işler.
    Kolay gelsin.
  • BOL BOL EGZERSİZ YAPMALISIN İLK BAŞLADIĞIMDA BENDE BİRŞEY BECEREMİYORDUM BASİT DEVRELER YAPARAK GELİŞTİRDİM KENDİMİ SENDE İLK ÖNCE EN BASİT DEVRELERDEN BAŞLARSAN ZAMANLA ALİN ALIŞIR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.