Şimdi Ara

Elektronik Uygulamalar İçin Havya Tavsiyesi (Bütçe 100tl)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Aliexpress’den aldığım AM/FM radyo kiti, Arduino modülleri, STM32 gibi mikroişlemci kartları ve atölyede bastıracağım PCB’lere lehim yapmam gerekecek. Bu yüzden havya, lehim teli, temizleme süngeri gibi ürünlere ihtiyacım var. Hangi ürünleri önerirsiniz ve havya kaç W olmalı? Bütün ekipmanlar için 100tl bütçe belirledim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 23 Aralık 2019; 17:39:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben şundan kullanıyorum teeee 2010'da mı ne aldım, dikkatli kullanım ile hala yaşıyor kerata

Ömrünü uzun tutmak için bir devre paylaşıcam birazdan paylaşırım acele etme.

• Elektronik Uygulamalar İçin Havya Tavsiyesi (Bütçe 100tl)

bu basit uygulama havyanın ömrünü çoooook uzatıcaktır.

-Anahtarı kapatırsan yüzde yüz güçte çalışır.
    -Anahtarı açarsan yüzde elli güçte çalışır.

Mesela bir kartı lehimledin, havyayı kenara koyarken anahtara basma alışkanlığı kazanırsan boşta beklerken yarım gaz çalışarak hazırda bekler. Tam gaz çalışmadığından ömründen yemez. Bizzat kullanıyorum.

Nasssı?

• Güzelmiş hocam lakin elektronik uygulamalar için 20-30W daha doğru bir tercih olmaz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mikhail

Güzelmiş hocam lakin elektronik uygulamalar için 20-30W daha doğru bir tercih olmaz mi?
    Yarım güçte kullan

Ben de elektronik uygulamalarında kullanıyorum yeri geldiğinde yarım yeri geldiğinde tam güçte işimi görüyor. Yarım güçte de güzel ısıtıyor.

• Kesinlikle bunu tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• iCrush kullanıcısına yanıt
    O olmaz onun içinde ceryan gaploooları var

Arkadaşın 100TL bütçesi varmış, linkteki güzel ama biraz tuzlu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar hayırlı akşamlar

Ürün olarak şunu önerebilirim ;

https://star.aliexpress.com/share/share.htm?rdtUrl=https%253A%252F%252Fwww.aliexpress.com%252Fitem%252F32903921345.html%253Fmb%253Drn7w9EXv462wOv6%2526srcSns%253DCopy%252520to%252520Clipboard%2526tid%253Dwhite_backgroup_101&image=H47dc53c2879447979742778aa997bb88D.jpg&businessType=ProductDetail&templateId=white_backgroup_101&title=TRY+24.74++30%2525OFF+%257C+60+W%252F80+W+elektrikli+havya+s%25C4%25B1cakl%25C4%25B1k+ayarlanabilir+220V+110V+kaynak+lehim+demir+rework+istasyonu+havya+aksesuarlar%25C4%25B1&platform=AE&tt=sns_Copy&aff_platform=default&cpt=1577216368072&sk=B6QCZcYJv&aff_trace_key=db37c5a3125d4ee18440784f23bdb42e-1577216368072-02301-B6QCZcYJv&terminal_id=77300d1226fa43db8cf4e1d0e48569ec

2017 'de Havya + 5 adet uç + stand + süngeri 20 liraya almıştım amma zam gelmiş. Verdiğim linkte birçok paket mevcut . Hoşunuza gideni alabilirsiniz ben senelerdir kullanıyorum gümrük vergi cart curt ne kadar gelir bilemem.

Konudan hariç , ürüne şöyle bir yorum gelmiş ;

Elektronik Uygulamalar İçin Havya Tavsiyesi (Bütçe 100tl)

Adam havyanın hep parlak kalacağını zannediyor herhalde Acıdım satıcıya vallahi. Bide utanmadan para iadesi almış. Söz sizde ben bişey demiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Türk zekası Çakallığına yapmış onu bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Türk zekası Çakallığına yapmış onu bence
    Çin birgün Türkiye'ye ürün göndermeyi keserse bilin ki bu kendini kurnaz zanneden tilkiler yüzünden hocam.

Ah şu dispute yönetiminin başına beni geçirecekler ki... Kuruş iade yaparsam adam değilim.

Haklısın. Burda bi abi var int. kafe işletiyor. Çin malı bir ekran kartı getirtti denemek için. Orjinalinin replikası, özellikleri düşük ama idare eder. Benchmark programına aldı kartı, kartın özellikleri programda gözükmüyor. Ama oyunları falan açıyor.

Gitti iade istedi karta. Adamın parasını şak diye yatırdılar. Kartı göndermedi geri kullanıyor şu anda. E sen böyle yaparsan adam senle ticaret yapar mı? Bunu söyledim abi senin yaptığın doğru mu şimdi falan, yok lan diyo hala, bana kazık attılar da verdiğim para boşa gitti de... E tamam da, paranı geri aldın ki 300TL civarında bir para idi. Kartın orjinali 800-1000 arası. adam zaten sana ucuz satmış, bir de paranı geri yatırmış daha ne istiyon? hala p...ler diye sövüyo adamlara. Bizim insanımız cidden adam olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Haklısın. Burda bi abi var int. kafe işletiyor. Çin malı bir ekran kartı getirtti denemek için. Orjinalinin replikası, özellikleri düşük ama idare eder. Benchmark programına aldı kartı, kartın özellikleri programda gözükmüyor. Ama oyunları falan açıyor.

Gitti iade istedi karta. Adamın parasını şak diye yatırdılar. Kartı göndermedi geri kullanıyor şu anda. E sen böyle yaparsan adam senle ticaret yapar mı? Bunu söyledim abi senin yaptığın doğru mu şimdi falan, yok lan diyo hala, bana kazık attılar da verdiğim para boşa gitti de... E tamam da, paranı geri aldın ki 300TL civarında bir para idi. Kartın orjinali 800-1000 arası. adam zaten sana ucuz satmış, bir de paranı geri yatırmış daha ne istiyon? hala p...ler diye sövüyo adamlara. Bizim insanımız cidden adam olmaz.
    Kul hakkı başka bişey değil. Satıcı adam istediği kadar dinsiz olsun istediği kadar Çinli olsun. Allahu Teala onları ahirette yüz yüze getirmeyecek mi ? Affedilmeyen tek günah kul hakkıdır. Ama inanç meselesi işte adam kâfir belki Allah Din Kitap bilmiyor , tanımıyorsa yapacak bişey yok.

Bluetooth kulaklık almıştım zamanında. Kulak içi olur ya hani kutuya koyarsın şarj olur falan küçük bişe.

İlk geldi heyecanlı heyecanlı kutuyu açtım kulaklıkları kutuya koydum biri şarj oluyor diğeri bir türlü olmuyor. Lan dedim bozuk vs mi acaba diye bi üzüntü kapladı beni o kadar zaman bekledim gelmesini sonuçta. Sonra yine forumda bakarken birinin kulaklığı buzluğa koyunca çalıştırdığını okudum. Balığın kulağına su kaçtı o anda kaldırdım attım buzluğa . 2 dakika geçti çıkardım zaten buz gibi olmuş nalet kutuya bir koydum ŞAAAAAK şarj olmaya başladı. Sevindim

Yani diyeceğim o ki çokta şaapmamak lazım. İstesem para iadesi de alırdım belki ama ne gerek var. Abi herşey tecrübe işte . Genel kültür. Belki de ahlak....

Hocam bu adamın yaptığı bence dolandırıcılıktır. 20-30tl’lik ürünü beleşe getirmek için türlü
    türlü taklalar atıyorlar. Bu arada sizin attığınızın bir tık pahalısını aldım. Üzerinde 908S yazıyor. 45tl
    tuttu, yaklaşık 15tl vergiyle toplam 60tl’ye gelicek. Bir adet de XL830L multimetre aldım kendime. Türkiye’den sipariş ettim onu 35tl’ye zaten vergiyle de aynı paraya gelicekti. 0.75mm lehim teli, lehim pastası, lehim sökme pompası derken yaklaşık 110-120 liraya patladı. Bakalım işler nasıl ilerliyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikhail

Hocam bu adamın yaptığı bence dolandırıcılıktır. 20-30tl’lik ürünü beleşe getirmek için türlü
    türlü taklalar atıyorlar. Bu arada sizin attığınızın bir tık pahalısını aldım. Üzerinde 908S yazıyor. 45tl
    tuttu, yaklaşık 15tl vergiyle toplam 60tl’ye gelicek. Bir adet de XL830L multimetre aldım kendime. Türkiye’den sipariş ettim onu 35tl’ye zaten vergiyle de aynı paraya gelicekti. 0.75mm lehim teli, lehim pastası, lehim sökme pompası derken yaklaşık 110-120 liraya patladı. Bakalım işler nasıl ilerliyecek.
    Ürünler gelince haber verirsiniz artık Hayırlı olsun şimdiden

• Bi kere alın adam akıllı alın. Letgoda 300 e TS100 satıyor bi adam, dün dört tane aldım. Bi kere al daha alma diyorsun dört tane niye aldın derseniz başkalarına veriyorum

• Çinliler sizi sulu götürür susuz getirir unutmayın.
    Ben havyadır lehimdir VS almam hepsi fazlasıyla var şükür fakat dispute açan arkadaş yüksek ısıda karartma yapacagını bilmiyor olabilir böyle olunca havya arızalı galiba deyip dispute açmışta olabilir ihtimaller dahilinde değilmi?. İşim gereği ben hep yarı iletkenler alırım. misal bir kac ay önce aldığım n kanal mosfetlerin ucuz ve kopya olduğunu bilerek aldım. Fakat uyanık Çinli içine birkaçını p kanallar ile değiştirerek gönderdi yine bu yakınlarda aldığım 100 Adet işlemci den 30 tanesi belki daha fazlası çalışıyordu çalışmıyordu gümrük ücreti VS ödedim dispute in bir sonuçlandı diğerini hala bekliyorum ve daha önemlisi emeğim boşa gitti işler aksadı o yüzden Çinlilerin haklı ve haksız olduğu yerler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 25 Aralık 2019; 8:40:44 >
  • Hocam bir kere al iyisini al felsefesi kendi paramı kazanınca uygulayabileceğim bir felsefe. Şimdi burs paralarıyla ihtiyacımdan çok daha fazlasını almamın doğru olcağını düşünmüyorum kaldı ki tek masrafım bu değil. PCB’yi okulda bedava bastırırım lakin PCB’inin üzerine takacağım entegreler ve komponentleri kendi paramla alıyorum zaten gurbette üniversite okuyorum. Yani şimdilik 908S yeter

• 250 300 derecelerde kullanırsanız uçları da kısa sürede ölmez. Zaten çoğunun açıklamalarında bu yazar. Hem tecrübeyle de sabittir. Yüksek ısıda uzun sure kullanmayin. Zamanla zaten daha düşük ısılarda kullanmaya alışıyor insan.

Bir de fişte takılı unutmamaya özen gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 25 Aralık 2019; 16:43:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.