Şimdi Ara

Elektronik tebligat sistemi ivedilikle hayata geçirilmelidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tebligatı görmedim, duymadım, bana ulaşmadı yalanlarının son bulması ve mağdur tarafın daha da mağdur olmaması için e-Tebligat sisteminin tüm vatandaşlara zorunlu olması gerekiyor. Kişinin kendi inisiyatifine bırakılmadan e-tebligat sistemi e-devletteki telefon numarası ve mail adresi esas alınarak herkese otomatik aktif edilmeli. Tebligat bilgisi kişinin e-devlet uygulamasına bildirim şeklinde, e-devlet mesaj kutusuna mesaj şeklinde, telefon numarasına SMS şeklinde ve mail adresine e-posta şeklinde aynı anda gönderilecek. Hangisine alacağı kişinin tercihine bırakılmayacak. e-tebligat bu 4 uyarı sisteminin hepsine de sistem tarafından aynı anda otomatik olarak gönderilecek. Böylece, fırıldak insanların sık sık kullandığı tebligat adresime ulaşmadı, adresimde yoktum, adresim orası değildi, görmedim, duymadım, bana ulaşmadı yalanlarının önüne geçilecek.

Linkteki habere göre, zaten mağdur durumda olan bir çok kişi, ikamet adresine dayalı ilkel tebligat sistemi yüzünden daha da mağdur olmuş.

www.sozcu.com.tr
    Bodrum’da lüks villalarda bedava yaşamanın yolunu buldular! Yıllardır kira vermiyorlar - Sözcü Gazetesi
    https://www.sozcu.com.tr/bodrum-da-luks-villalarda-bedava-yasamanin-yolunu-buldular-yillardir-kira-vermiyorlar-p293959

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolandırıcılara yeni kapı acılabilir yeni hevesler yeni üzüntüler olabilir mahkemelerin ve insanların bu duruma alışması illaki zaman alır

Normal tebligata döndü

Şirket aktif ama adresininden taşınmış :)

3. Şahıs olarak adamı dosyaya eklemek istemişti onunda mernis adresi yok

En son ilanen tebligata gidiyordu iş :)

• e-Tebligat, kişinin e-devlet uygulamasına bildirim ve mesaj olarak düşerse + e-posta gönderilirse + e-devlete giriş yaptığı telefon numarasına SMS giderse görmedim, duymadım, açamadım diyemez. Çünkü, e-devletine son girdiği tarih ve saat tebligat gönderilme tarihinden sonra ise mutlaka görmüştür diye sayılacak. Kendisine bir e-tabligat uyarısı düşen bir kişi tebligattan sonra e-devletine bağlanıp başka işlerini halledip çıkarsa ben tebligatı görmedim diyemez.

e-devlette kabak gibi gözükecek ve uyarı, bildirim mesaj, mail ve SMS ne varsa gelecek önüne.

Hatta MHRS uygulamasına girince bile tebligatınız var uyarısı görünmeli. Kaçış olmamalı yani.

Kaçan kişi e-devlet ve MHRS'yi hiç kullanmadan ot gibi yaşamayı göze almalı.

Valla, şu an ki ilkel sistemde millet yolunu bulmuş. Başka yere taşın ve yeni adresini sisteme girme. Böylece, eski adresine gitmeye devam eden tebligatlar sana asla ulaşamasın. Sonra da bana ulaşmadı diye kendini savun.

OH NE GÜZEL DÜNYA

Devletin ve ilgili bakanlıkların bu suistimal sistemine acil çözüm bulmaları gerekiyor. O da en güvenilir yukarıda dediğim gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 15 Şubat 2026; 15:54:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.