Şimdi Ara

Elektronik sigara yasak mı konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdışı alışverişi konularında sıklıkla sorulduğu için konuyu buraya açmak istedim. Konuyu bilen bilmeyen herkesin haberi başından sonuna okumasını tavsiye ederim.

http://www.ntv.com.tr/saglik/elektronik-sigara-turkiyede-yasak-mi,C1sZbSqfmEmuVMrc--LxLw

• Haberde konu ile ilgili kesin bir araştırma yok diyor ama aslında var. Harvard yapmış. Linklerden inceleyebilirsiniz:

http://www.health.harvard.edu/blog/electronic-cigarettes-good-news-bad-news-2016072510010

https://www.hsph.harvard.edu/magazine/magazine_article/the-e-cig-quandary/

• Komik.

Kim soruyor kim yanitliyor. Hele suraya 2 bisi yazalimda haberciligi.
  • İsteyen istediği gibi yorumlayabilir. Ben NTV de yer alan haberi paylaştım sadece. Sigara içmenin yasak olduğu kamu alanlarında e-sigara da içmek yasak ben bunu anladım. Geçenlerde KFC ye gittim yemek yiyiyorum, kızın biri geldi e-sigara üflüyor etrafa. Kimse de burada yasak demedi. Arkadaşı sordu "burada sigara içmek yasak değil mi" diye o da pişkin pişkin "sigara değil ki bu" dedi. Bilseydim yasak olduğunu ikaz edecektim. Bundan sonra ona göre davranalım. Bu alet her neyse sağlığa zararlı ya da değil satışı ve kamuya açık yerlerde kullanılması yasak. Evinde içiyorsa içsin.
  • YASAK.

ÜYEYİ BANLAYIN.

KONU KAPATILSIN.

DERHAL.
  • Ne yani kapalı alanda duman cıkaran (su buharı) her şey yasak mı?
  • mustafa2790 M kullanıcısına yanıt
    Okusaydın bunu sormazdın.

yasal düzenlemelerle tütün içersin ya da içermesin, tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürünün (elektronik sigara, bitkisel nargile, vs.) 4207 sayılı Kanun hükümleri kapsamında değerlendirilerek kamuya açık kapalı alanlarda kullanımı yasaklanmıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okudum zaten ben orada ironi yaptım ama anlamamışsın. nargile kapalı alanda içiliyor. bu elektronik sigarayı zaten normal biri içmiyor sigarayı bırakmak için vs kullanılıyor. saçmalıktan başka bişey değil.
  • mustafa2790 M kullanıcısına yanıt
    O nargile cafelerin esasen açık alan yeri olması lazım ama kapalı yerde içiriyorlar müşteriye mecburen, yoksa aç kalırlar. Belediyeler başa çıkamıyorlar bu durumla. Biz sigara veya nargile içmeyen insanlar buralara gidemiyor bu sebepten dolayı. 2 kahve-çay keyfi yapacağımız bir mekan yok. Keşke yasaklar uygulansa.
    Elektronik sigarayı içenlere bakıyorum gayet normal görünüyorlar. Hiç mecburiyetten veya sağlıktan dolayı tercih ettiklerini sanmıyorum. Öyle olsa sigarayı bırakmak için daha etkili yöntemler var. ironiyi anladım arkadaşım, su kaynatmak da yassak ağzından buhar çıkarmakta :)
  • yaşadığınız yerde hiç cafe-kahvehane vb yok anladığım kadarı ile. (neresi merak ettim) çünkü yazdığım tüm işletmelerde sigara vb. içilemiyor. yasak yani. illa nargilecilerde çay-kahve içmekten hoşlanıyorsanız ayrı.

ilaveten e-sigara yasak. neden, çünkü sigara benzeri bla bla bla. eee, sigara satışı serbest ama.... falan filan... mantık arayan olursa , aramasın, bitmiş ....
  • Valla arkadaşım İstanbulda yaşıyorum, mahalle kahvesine gitmem. Gidecek mekan yok derken abarttım elbette. Kartaldayım burda 1-2 çay bahçesi vardı kapandı Cafe yaptılar, nargile olmasa da sigara içiliyor. En iyi mekan diyeceğimiz özsütte sigara içiliyor boş masa dahi bulamazsınız

Maltepe sahildeki mekanlarda nargile içiliyor ailece gidilmez bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara satışları ile vergi gelirleri azalmasın diye yasaklanıyor. Milletin sağlığı falan hikaye.

• Adı üstünde dumansız hava sahası

Şimdi dumanla buharın farkını anlatmıcam size aynı diyeceksiniz.

Olaya şöyle bakalım sigara kötü koku ,içmeyen birini rahasız ettiği ve pasif içiçilik olarak zarar verdiği için kapalı alanlarda yasaklanmıştır.

E-sigaraya bakalım kötü koku yok hiç içmeyen birini rahatsız ettiğini görmedim pasif içiçilik yok.

Yasak olmasının ne anlamı varki? He zararlıysa zarar içene zarar olacak çevredeki kimseyi etkilemiyor sigara gibi.

Hem amvler cafelerde hem güzel koku görsel güzellik için buhar makineleri kullanılıyor bilmiyorum hiç denk geldiniz mi?

Ben sigara içirtmeyen kraathanelerde bu e-sigaralara izin verdiklerini çokça gördüm.

Sigara içirtmeyen cafelerdede bazıları izin verirken bazıları vermiyor acıklama olarakta millete bunun sigara olmadığını anlatamayız bütün müşterilere diolar.

İzin verenlerdede içerken adaplı şekilde üflüyorum buhar çok çıktığından az az içip yere üflüyorum görüntü olarak rahatsız olmasınlar diye.

• Tütün ürünlerinden fahiş vergi alan devletimizin işine gelmeyen her şey yasak olacak tabi bunu insan sağlığına zararlı olan bir şeyi yasaklıyoruz gibi haklı nedenleride var..Dünyada tütün ürünlerinden en yüksek vergi rekoru bizim devletimizde Torbalı fabrikadan 1.5 liraya çıkan sigaranın paketi 10 liranın üstüne satılıyorsa bu güzel değirmenin suyunu kesmezler..En ucuz sigara 9 en pahalı 13 lira sanırım paket başı ortalama 10 lira vergiye tekabül ediyor..Elektronik sigara pazarındaki artış birilerini endişelendirmiştir..
  • bbc de haberi var belgeseli bile çekildi hatta testler denekler falan 45 50 dk. sürüyor izleyin diyelim ki zararlı peki sigaradan daha mı zararlı sizce
  • Satışı da yasak aliexp. te bile aşırı sıkı denetim yapıyorlar e-sigara ve ürünlerine. Sağlık vs. düşündüklerinden değil tabii tek kriter para kaybı vergi alamıyor diye şuan. İleriki dönemde yasağı kaldırıp sağlam vergili şekilde piyasaya koyarlar. Ama elektronik olayda fazlaca bir kesimin yurtdışından alışverişte olduğunun farkındalar, bir hikaye ile gümrükte yasaklı ürün kategorisinde değerlendirirler. Yurt-dışında elektronik sigara dükkanları var çünkü bu aletler bir kere almakla bitmiyor, likiti var coili var, daha iyi olsun diye atomizer vs. yedek parça kısmı var.
    Mod ve likitleri türkiyeden alıyorum ama dayanamayıp aliex. ten rba siparişi verdim bakalım geçecek mi gümrükten.

Bazıları sigara içenler bırakmak için değil öylesine kullanıyor vıdı vıdı demişler ama şimdi sigara kullanmayan birine bırakmasının nasıl zor olduğunu anlatamayız :)

Sigarayı bırakıp e-sigara ile devam ediyorum ama kapalı yerlerde yasak olmalı bence de. Tamam biri buhar biri duman ama sonuçta psikolojik olarak ta rahatsız olacaktır duman veya buhar kullanmayan kişiler. Birde bundan faydalanıp anlaşılmaz diye kapalı yerde sigara içecek insanlar da mutlaka olacaktır . Hele sub ohm cular yüzünden yaşanacak tartışmaları düşünemiyorum bile :D

• BU NASIL BİR HABERDİR OKURKEN ELEKTRONİK SİGARAMA BAKTIM O BİLE UTANDI ATOMİZERİNİ FIRLATTI PİLİNİ PATLATTI LİKİTİNİ AKITTI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arvelo -- 9 Mart 2017; 20:11:24 >

• Arkadaşlar hangi siteden pico alırsam gelir?aliexpress de 6a5 dolar güzel indirim var gümrüğe takılmaması için ne yapmam gerekir? Bu meretten anlayanlar yardımcı olursa çok sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.