Şimdi Ara

Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
335
Cevap
4
Favori
7.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu harekette de yine, hükümetin bu milletin yararına olan birşeyi yapmış olmasına rağmen, sadece hükümete karşı çıkma içgüdüsüyle karşı çıkıldığını düşünüyorum. Erdoğan'ın bir sözü vardır. "Dünya 5'ten büyüktür!" der kendisi. Bu çabaların hepsi, bir üst lige çıkmaya çalışma çabalarıdır. Erdoğan bu konuda elini çok hızlı tutmaya çalışıyor. Bu hızın doğru/yanlışlığı tartışılır. Ama bu harekete tamamen yanlıştır demek, körü körüne hükümet karşıtlığıdır bana göre.

Eğer böyle birşey yapılacaksa, sadece yerel üreticiyi cesaretlendirme değil, halkı da yerel mallar kullanmaya cesaretlendirmek gerektiği taraftarıyım. Yani sen şimdi halkına birden iphone alma, Vestel'in Venus modelini al dersen o iş olmaz. Kaldı ki iphone a denk bir model yapabiliyor bile olsanız, ürün çeşitliliği kalmamış oluyor. Bünyemizde en az 3-4 yerli ve kaliteli üretici bulundurmamız lazım ki, bu ihtiyaç karşılanabilsin.

Diğer yandan, bu kadar acele edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum hükümete olan güvenimden dolayı. Bu kadar acele edilmesi sonucunda bunun ceremesini biz çekeriz. Ama bunun temelleri şimdi atıldığı için, bunun kaymağını bizim torunlarımızın torunları, belki torunlarımız yer. Zaten oldukça geç kalınılan bir alan olduğunu düşündüğüm için bu acele yerinde bir acele olarak görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 6 Mart 2015; 14:54:44 >

• Genellikle herkese yerli malı öneririm açtığım konulardan yazdığım mesajlardan da bileniniz vardır zaten ama ben Vestel'in yaptığını doğru bulmuyorum. Ne yani şimdi ben mesela ios veya Windows Phone telefon kullanmak istiyorum ama yerli markası yok diye ille de senin Venüs u almak zorunda mıyım ?
    Uzar gider bu liste neyse açık açık söylüyorum zaten pek Vestel'i sevmezdim ama bir daha Vestel ürün alırsam namerdim.

Bu da Vestel'e gelsin benden, yerli ürün alacaksam da senin kıytırık malını almam gider Arçelik alırım Beko alırım başka hangi yerli var ise onu alırım en azından hakkeden kazansın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jestia kullanıcısına yanıt
    Bende o durumdan televizyon değiştirecek olmuştum(Bende ki Vestel değil) sonra tamirci baktı televizyon a bir parçasının lehimimi ne bir şey olmuş düzeltti şuan tıkır tıkır çalışıyor sende baktır istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

%100 yerli bir teknolojik cihaz yoktur. Burayı doğru söylemişsin ama ana fikri kavrayamamışsın. Yani vergi gelirse yerli üretim telefon olmadığı için tüm telefonlara gelmesi gerekir. Bu durumun saçmalığını kavramışsındır umarım.
  • Bak troll kardeş bundan 5 ay önce Vestel'in tabletini aldım bilinen bir site üzerinden. Geldiği gibi iade etmek zorunda kaldım. Senin gibi yerli malını destekleyim diyerek almıştım. Fakat bu nasıl bir rezalettir bu kadar dandik olur bir mal ancak. Manisa'da çalıştığım için bir çok vestel'de çalışan arkadaşım da var kendileri bile önermiyor kendi ürettiklerini sen hala neyin kafasını yaşıyorsun anlayamadım. Ayrıca belirtmek isterim ki çok bilinen bu site artık vestel tablet satmıyor iade oranları fazla diye.

Tartışmanın başında demişsin ki devlet üreticinin yanında durursa uzun vadede kazanır. Senin hükümetin geçen sene bu zamanlar insanlar çok lüks tüketim yapıyor diye cep telefonu gibi kendince "lüks" gördüğü bazı elektronik eşyalarda taksiti kaldırıp üreticinin beline beline vurmadı mı sayın kardeşim ? Madem çok destekliyordu üreticisini vaktinde niye böyle bir hareket yaptı ?

Vestel dediğin şirket zaten Manisa'da kurulmuş teşviği dibine kadar kullanan kuruluş. Halen daha neyine destek görmesi gerektiğini düşünüyorsun ? Çok desteklemek istiyorsa vergi zammı yapmaz yerli üreticiden vergi indirimi yapar olur biter. Bize niye giydiriyorsun bu zammı ? Hangi cari açığı kapatacaksın yada likit akışı mı durdu ?

Uzun lafın kısası sayın troll kardeş savunucaz diye komik durumlara düşünüyorsun. Cebim dolsun da nasıl dolarsa dolsun zihniyetiyle ( çingenler gibi günü kurtarayım yeter hesabı ) bugünü geçirip yarına hiç bir şey koymuyorsunuz. Atalarımızın çok güzel bir sözü var " hazıra dağ dayanmaz " diye belki bilirsin. Bugüne kadar bu hükümet gram bir şey üretmeyip hazırdan yedi artık kaynakları tükendi halkını yemeye başladı. Bunu görmeye başladığında Vestel'in başında ki Zorlu ailesi hala zengin olacak ama sen ben ser sefil sürünücez haberin yok.

• Sen yerli üretimi cazip kılmak için ucuzlatacağına, ithal ürüne ekstra vergi getir bir de kamu spotu gibi milleti gaza getiren reklam filmi çek ve sonra da ürün satmaya çalış.

• nasıl böyle bir ülke olduk biz nasıl paraya tapanların ülkesi olduk
    yazık...
  • vestel, yerli malını teşvik vs hepsi birer kılıf, vergi koyacak ama bir sebep\kılıf lazım. eğer bunların niyeti iyi olsa yerli malından aldığı vergiyi düşürür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

quote:

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

sen apple ın yazıdığı yazılımı yaz istediğin yerden parça topla arkadaşım öyle atıp tutmakla olmuyor.

Peki. Samsung kendi mi yapiyor androidi? Lg? Sony? Hepsini google yapıyor ve firmalar bir iki cila atıyorlar. Aynısını vestel de venüslerde yapıyor. Ayrıca unix tabanlı ios'un da geçmişini araştır bakalımhttp://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%B0OS

Forumda gordugum en yari cahil kisisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yec44

quote:

quote:

quote:

sen apple ın yazıdığı yazılımı yaz istediğin yerden parça topla arkadaşım öyle atıp tutmakla olmuyor.

Peki. Samsung kendi mi yapiyor androidi? Lg? Sony? Hepsini google yapıyor ve firmalar bir iki cila atıyorlar. Aynısını vestel de venüslerde yapıyor. Ayrıca unix tabanlı ios'un da geçmişini araştır bakalımhttp://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%B0OS

• yeni haber ABD'DE ŞUBATTA İŞSİZLİK %5.5'E İNDİ.türkiyede %10 ithle devam bizdeki işsizlik %20 oluncaya kadar ithale devam
  • Allah aşkına Snapdragon 400 telefon alınır mı taş devrindemiyiz, S4 mini bile Snapdragon 600 kulllanıyor.

• ithal çılgınlığı devam etsin işsiz kalalım sanayimiz bitsin herşey nasıl olsa daha kalitelisi var dünyada
  • aslında şöyle olmalıydı.
    Diyelim ki x firması teknoloji pazarına girecek.
    bu x firması yerli bir firma olsun.
    öncelikle ara parça üretmeye başlayacak. Mesela ekran, kamera lensi ve bunun gibi parçaları üretmeye başlayacak.
    X firması bir süre büyük firmalara donanım satacak.
    bir süre sonra donanımda uzmanlaşacak, parça fiyatları ucuzlayacak daha sonra kendi telefonunu üretmeye başlayacak.
    direk devlerle fiyat, donanım, yazılım alanında rekabet edecek.
    Bu anlattığım sadece bir yoldur.
    yazılım üreterekte bir noktadan çok daha iyi bir noktaya gidebilirsiniz. Bu da bir yoldur.
    Ancak git Çin de, Hindistanda telefon yaptır, gel burada sat.
    Bu şekilde dünya devi olamazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • callito kullanıcısına yanıt
    buyur burdan yak ithal çılgınlığı diyorsun ya vestel,casper,arçelik yaptıdda bizmi almadık arkadaş şimdi yapsalar sağlam bişi 1600-1700 TL'yi çakmazlar mı?Evet çakmazlarza giderim alırım arkadaş ama saçma sapan tasarım ve donanımada 900TL para vermem
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

quote:

quote:

quote:

Biliyorsan konuş alim sansınlar; bilmiyorsan da sus adam sansınlar.

• Gören de Vestel ahım şahım bir telefon yaptı zanneder. Akp nin icraati ya, ölümüne savunuyor herif. Rezilliğe bak
  • Yerli üretimi begenmeyebilirsin ancak ülke krize girdiğinde konuşmayacaksınız işsiz kaldığınızda konuşmayacaksınız üretim bittiğinde anca global sermayenin asgari ücretli kölesi olursun.

• callito kullanıcısına yanıt
    kardesim oyle bir konusuyorsun ki vestelde çalışanlar sanki 2000-3000 TL maaş alıyorlar benim zorlu grubunda çalışan bir yakınım 8 senedir orda işçi olarak çalışıyor 1300TL maaş alıyor vestel islami sermayenin bir üyesi yada işvereni mi 1000TL maaş verip 400-500 lira kira verip sonra bu paraya geçinin diyen bir devletin yaşamaya çalışan vatandaşlarıyız biz bu sistem neden mi böyle bizleri borca faize sokup boğmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodisin

kardesim oyle bir konusuyorsun ki vestelde çalışanlar sanki 2000-3000 TL maaş alıyorlar benim zorlu grubunda çalışan bir yakınım 8 senedir orda işçi olarak çalışıyor 1300TL maaş alıyor vestel islami sermayenin bir üyesi yada işvereni mi 1000TL maaş verip 400-500 lira kira verip sonra bu paraya geçinin diyen bir devletin yaşamaya çalışan vatandaşlarıyız biz bu sistem neden mi böyle bizleri borca faize sokup boğmak için.

tabiki maaş seviyeleri iyi değil ama ithal ürün hayranı, kendi ürünlerini beğenmeyen, üretemeyen,kitap okumayan,sosyal barışını sağlayamamış,iyi yönetilmeyen topluma bu ücretler çok bile ben insanların hak ettikleri ücretten fazla bile aldığını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.