Şimdi Ara

Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
7.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

quote:

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Yani gelsin mi diyorsun yüzde 13 ile yüzde 15 arası vergi bunu savunuyorsun yani .

Evet.

Sana inat senin gibi montajı yerli üretim sanan adamlara inat %25te gelse yurtdışı alıcaz. Adam venusle utanmasa iphoneyi bir tutacak bu nasıl bir cehalettir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

quote:

quote:

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Yani gelsin mi diyorsun yüzde 13 ile yüzde 15 arası vergi bunu savunuyorsun yani .

Evet.

Sayın dalyarka bey ben sizin iktisatta karsiliginizi bulamadım. Siz dünyada ender ulkemizde pek sik rastlanan bir tüketicisiniz. İktisatta insan yani homo economicus dediğimiz varlık mantıklı ve tutarlı davranır. Ornegin. Aldığı ürünü en düşuk fiyat düzeyinde en yuksek faydayı sağlayacak şekilde seçer. Normal dünya insani fiyatlar artınca talebi düşürür. Dünyadaki insanlar bunu yapar. Bu dunyamizda geçerli talep kanunudur ve bütün iktisat bunun üzerine kurulmuştur. Haydi tekrar tekrar edelim. Fiyat artarsa talep duser. Bakin çok kolay. hayır siz hangi gezegenden geldiniz de zam gelmesini istiyorsunuz anlamış değilim.

Siz homo economicus değil homo nebicimus sunuz bence ve iktisadi açıdan incelenmeniz gerekmektedir sizin uzerinizden yeni bir ekol bir görüş bile doğabilir. Ciddiyim.

iktisat karşılığını bulmak istiyorsan güney kore almanya ve abd nin gelişim süreçlerini ve milliyetçilik anlayışını araştırman lazım tüketerek adam olunsaydı petrol üreten araplar herşeyin en pahalısını tüketiyorlar bizden daha iyi daha güçlü devletleri olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callito -- 6 Mart 2015; 0:50:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psuser1907

quote:

quote:

quote:

Evet.

Sana inat senin gibi montajı yerli üretim sanan adamlara inat %25te gelse yurtdışı alıcaz. Adam venusle utanmasa iphoneyi bir tutacak bu nasıl bir cehalettir

yabancı tüketerek geleceğini tüketirsin olan sana olur zorlunun paraya ihtiyacı yok ama senin ve çocuklarının paraya ihtiyacı olabilir

• G3 alacaktım, 1400 liralık telefon, olacak 1600 lira. Devletin benden almış olduğu 200 lira haram olsun onlara...
  • Vestelin uyduruk cihazlarını kullanacağıma gider nokia 1110 kullanırim daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haala yerli üretim gelişecek demezler mi kafayı yiycem, Hükümet yerli üretimi teşvik etmek istiyorsa ithal ürüne ek vergi koymaz, yerli ürünün vergisini düşürür, bu iş bu kadar basit, bunu anlamak için ekonomist felan olmaya gerek yok biraz saksıyı çalıştırıp düşünmek yeterli.

Haaa bu arada bilmeyenler için söyleyeyim; hepimizin kullandığı çamaşır makinesi, buzdolabı, tv hatta tıraş köpüğü v.b. neredeyse her temel üründen alınan ÖTV elmastan alınmıyor, evet evet yanlış duymadınız benim sakalımı tıraş etmek için kullandığım tıraş köpüğüm bile lüks sayılırken elmas lüks tüketim sayılmıyor, acaba neden sayılmıyor, kimler elmas işiyle uğraşıyor düşünmeden edemiyor insan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 6 Mart 2015; 1:59:32 >
  • bundan sonra vestel alırsam veya aldırırsam zenci kardeşlerimiz bana gengbeng yapsın
  • Allah belanızı versin ya soydunuz soğana çevirdiniz halka birbirinin bir tarafını yalayacağınız diye lan kaç para doyuracaksa sizi cebimizden verelim defolun gidin şu ülkedende bizde bir rahat nefes alalım yeter be kardeşim yeter.
  • O bahsettiğin ıphoneların hepsinin argesi amerikada yapılıyor.Kendileri tasarlayıp prototipini yapıyorlar.Üretim aşamasınıda maliyet açısında çinde yapıyorlar.Vestelin tasarlağı yada yerli bir markanın tasarladığı ıphone yada samsung yada lg herhangi eşdeğer marka ile yarışacak kaç modeli var?yada modeli var mı?Burda zırvalıyosunuz ama hiçbir şeyden haberiniz yok.Madem gelişecek yerli üretim yap adam gibi argeni piyasadaki telefonlarla yarışacak modeli ondan sonra gel ahkam kes burada...
  • Akpcilerler ve yerli malını savunanlar kına yaksınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicaptain -- 6 Mart 2015; 2:34:59 >
  • Şimdi herkes başlar Vestel almıyoruz aldırmıyoruz diye...

Wi-fi Usb adapter deli gibi alındı. Aynısını Hepsiburada da demişlerdi ta ki adamlar ucuz lipton satana kadar. Bu forumda protesto etme faslı adamlar ucuz satana kadar. Venüs nasılsa zor satar bu ülke de sonra ucuz ucuz satmaya başlasın ben görürüm forumdakileri
  • Yerli malı için yüzde yüz türkiyede üretilmesi gerekmiyor mu? Eğer öyleyse bizde afedersiniz ama salak için çok. Vestele antipatim iyice çoğaldı :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: argimax

O bahsettiğin ıphoneların hepsinin argesi amerikada yapılıyor.Kendileri tasarlayıp prototipini yapıyorlar.Üretim aşamasınıda maliyet açısında çinde yapıyorlar.Vestelin tasarlağı yada yerli bir markanın tasarladığı ıphone yada samsung yada lg herhangi eşdeğer marka ile yarışacak kaç modeli var?yada modeli var mı?Burda zırvalıyosunuz ama hiçbir şeyden haberiniz yok.Madem gelişecek yerli üretim yap adam gibi argeni piyasadaki telefonlarla yarışacak modeli ondan sonra gel ahkam kes burada...

Casper via'lar var.

• Yerlilerin Snapdragon 810 lu, 16mp kameralı, FHD veya QHD ekranlı telefonu varsa gidip alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeym -- 6 Mart 2015; 10:16:52 >
  • charisma10 C kullanıcısına yanıt
    Benim lafım hırsızlıkları savunana değildir. Benim lafım düpedüz sizedir. Ben kimseyi savunmadım kimseye yan çıkmadım. Sadece sizin bir kişi hakkında belli belirsiz konuşmanıza karşı çıktım. Tamam bakaşım ben müslümanlık hakkında konuşması gereken son kişi olayım ama. Ancak son gülen iyi güler. Saygılar, iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmtMlh

Benim lafım hırsızlıkları savunana değildir. Benim lafım düpedüz sizedir. Ben kimseyi savunmadım kimseye yan çıkmadım. Sadece sizin bir kişi hakkında belli belirsiz konuşmanıza karşı çıktım. Tamam bakaşım ben müslümanlık hakkında konuşması gereken son kişi olayım ama. Ancak son gülen iyi güler. Saygılar, iyi forumlar

akli basinda her insan kimden bahsettigimi anlamistir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam arkadaş yapsınlar bir lg g3 yapsınlar bir meizu mx4 bizde gidip alalım herkes alır zaten bu durumdada aynı paralara daha iyi cihaz almak vaken yada 100 lira fazla verip adam gibi cihaz almak varken neden millet gitsin venus alsın neden via alsın
  • Vestel firmasını haz etmiyorum.İsterse %50 vergi zammı yapsın yine Vestel almam.Milliyetçilik ayrı birşey,bu ayrı birşey.Yerli malını daha çok gıda ve giyim sektöründe dikkat ediyorum.

Mesela kot pantolon giyerim ve Mavi olur.Yeteri kadar kaliteli ve güzel bir kesimi var.Giyim konusunda yerli malımız gayet iyi.Çok güzel markalarımız ve kumaşlarımız var.Kayseri'den,Denizli'den dünyanın ünlü markalarına ihracımız var.Bu vergi giyimde olabilirdi.Keza gıda sektöründede evime kolay kolay yabancı markaları sokmam.Coca Cola içerim,Nescafe,Nespresso bunları içerim.Fakat gıda'da yabancı markalara harcadığım para devede kulak kalır.Deterjanına kadar yerli malı kullanırım.

Asıl soruya geleceğim.Şimdi ithal elektronik cihaza vergi zammı gelecek.Peki Vestel'in üretemediği cihazlar var.Vestel bunu nasıl kapatacak ? Onun yüzünden üretemediği cihaza neden vergi zammı gelsin.

Uzun lafın kısası benim evime Vestel markası giremez.İsterse ithal ürüne %50 zam,kendi ürünlerinde %50 indirim yapsın hiç işim olmaz.

(Ayrıca dün popüler konuda Vestel Wi_fi adaptörü vardı.Millet bir yandan Vestel almam diyor,diğer taraftan 4,99'a sömürüyor.Biraz lafınızın adamı olun.)

• Vestel coptur herseyiyle..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ara evimde vestel lcd kullandım daha sonra bozuldu yeni bir tv aldım yine lcd artesi ay bir elektrik faturası şok oldum 80 gelen fatura 50'ye düşmüştü her ay 30 lira fazla yakan bir televizyon dikkat edin vestelin kwh tüketim oranları hep fazladır
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.