Şimdi Ara

Elektronik Kart Tamiri & Kullandıkları Cihazlar==>Komponent Tester

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kart tamiri yapan elektonikçiler ne tür cihazları kullanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 16 Nisan 2009; 17:18:22 >

• bakacağın şeye göre değişir.
  • Mesela arkadaşlar
    herhangi kapsamlı bir elektronik kartın üzerinde bulunan ;
    direnç
    kondansatör
    bobin
    triyak
    tristör
    transistör
    Entegre (TTL-CMOS v.s.)
    diğer yarı iletken komponentler için bakacak olursak ne gibi cihazlar gerekebilir?

Ayrıca 20 MHz, Komponent Testli Analog Osiloskop bu aşamada ne derece işimizi görür?
  • Forumu terketmeseydi.Bu soruya en iyi cevabı melih abi verirdi
  • transitor test devresi var arkadaslar triac da keza ona benzer

bobin i LC salınım devresinden zaman sabitini ölçerek

capacitor de LC salınımı ile

direnç uygulanan voltaja gore ustunden gecen akım ölçülerek denenebilri

ama entegreleri nasıl deniyorlar hiç bi fikrim yok

kendin oluşturabilirsin, mesela ben cny70 test devresi yapmıştım soket kullanarak.

Ama sen dersen lehimli kart ustunden nasıl ölçerim?? bu iş karısık çünkü paralell baglı komponent olabilir

bence hepsinin lehimini sök bak geri tak

• Kardeş bi yerden sonra imkansız kalıyor
    Ve kimi devrelerde çok riskli oluyor
    30 000 $ kartlar devreye giriyor

Ayrıcas senin yaptığın devre nasıl birşey
  • ya benimkisi cny70 test devresi basit bisey dişi soket al onu parçala 4 tane dişi soketi lehimledim cny ye gore.... dirençleri vs bagladım signal veren kabloyu triggere baglayıp trigger cıkısına led bagladım, cisim yaklasınca led yanıyor. basit bişey yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DT1000 i vehttp://www.reelektronik.com/ burayı bir araştır
    paran varsa da polar T6000 al programlayıcı olarakda ELNEC tavsıye ederim
  • ( QT200 Mükemmel Kart Arıza ve Hata Bulma Sistemi )
     Elektronik Kart Tamiri  & Kullandıkları Cihazlar==>Komponent Tester

Devre içi ve dışı digital, analog tüm elektronik malzemeleri fonksiyonel test edebilen, mixed VI (empedans, ASA Test) testi ile mükemmel arıza belirleyen sınıfının lider cihazı.

Basic 48 +/-12v digital drivers for In-circuit and out of circuit testing of TTL, CMOS, ECL, EIA, 3.3V, LSI, 12V logic families and analog families.
    3 Analog channels for linear and mixed signal device families.
    QSM VI with VI / VT / VZ display options

Bunun fiyatı nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 18 Nisan 2009; 8:27:59 >

• bildigim kadar bu versıyonun LCD ekranlısını uretıyor şu anda en iyi fiyatı mal sahıbı verır ara bır sor .
  • Kardeş aslında fiyatı uygunsa düşünülebilinir

Bende artık yavaş yavaş bir odamı servis olarak kullanmak istiyorum
  • Çok olmayan tecrübemle gördümki kart tamiri için gerekli olan ; bilgi ve alet değil .
    Tamiri yaptıracak olan çevreye yakın ve sıkı irtibatlı olmak , o kesimlerden arkadaşlar edinmek .
  • Benim anlamadığı şu kardelen. Gördüğümce elektronik bilgin zayıf tamir yapma bilginde neredeyse hiç yok. Tıp sektöründe hizmet veriyorsun ve sen tıp kartlarının onarımı yapmayı amaçlıyorsun.

Bu bilgi,Donanım ve Tecrübe ile yaptığını sandığın bir kart bir hastaya zarar verirse "HAY ALLAH" mı diyeceksin. Türklerin meşhur bir sözü vardır bişeyolmaz

Olursa ne olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heradam

Benim anlamadığı şu kardelen. Gördüğümce elektronik bilgin zayıf tamir yapma bilginde neredeyse hiç yok. Tıp sektöründe hizmet veriyorsun ve sen tıp kartlarının onarımı yapmayı amaçlıyorsun.

Bu bilgi,Donanım ve Tecrübe ile yaptığını sandığın bir kart bir hastaya zarar verirse "HAY ALLAH" mı diyeceksin. Türklerin meşhur bir sözü vardır bişeyolmaz

Olursa ne olacak.

Kusura bakmadan kardeş direk medikal cihazlardan başlayacağımı kim söyledi?
    Yada sen doğar doğmaz heö yürüyor hemde konuşuyormuydun?
    bizimde emekleme dönemimiz bu aşamalardan geçecek

binaen benim tecrübesizliğim sizin ise konuya vakıf olamamanız vukû bulmuş

biraz geniş düşünelim.Tabiri caizse at gözlüklerini çıkartalım

quote:

Bu bilgi,Donanım ve Tecrübe ile yaptığını sandığın bir kart bir hastaya zarar verirse
    Bak kedince birşeyler yazmışsın ama senin elektronik ile yakından uzaktan alakan yok galiba.Bir kart yapıldığı zaman bile en zor şartlarda test edilir.Şu zamana kadarda çok tamir yaptık.hiçde bir sıkıntı olmadı.Sen kafanı yorma yoksa işin içinden çıkamazsın

Kusura bakma ama Tüklerin sözü bu alanda geçerli değil.Geçerli diye ısrar edende kendini eşikde bulur emin ol....

Unutmaki kart tamiri yapan arkadaşlar bir zamanlar senin gibi cahil benim gibide pek fazla tecrübe sahibi değillerdi...Ama yavaş yavaş kendini geliştirmeyi amaç edinen en kısa zamanda başarıya ulaşacaktır....

Kusura bakma ağır cümlelerine binaen bu mukabelem size yakışır kaldı

Sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 20 Nisan 2009; 13:07:12 >

• Elektronik her türlü kartı tamir etmek için EFLVITester- Scobe cihazı yeterli, reelektronik urunu. Kullaniyorum ve cok memnunum. Fiyatı ve kalitesi cok iyi. Elektronik kart testlerini empedans tekniği ile yapıyor. Empedans egrilerini ogrenmek cok kolay, 2-3 saatinizi vermeniz yeter. Ornek Test süreleri: Diyot testi 1 saniye, 3 bacaklı malzemelerin testi (transistor, mosfet, triac gibi) 2 saniye, 20 pinli bir entegre testi 15-20 saniye gibi. İki arızalı aynı kartı kıyaslarak dakikalar seviyesinde arızalı malzemeyi bulabilirsiniz. Ben endüstriyel ve IT (bilişim) sektöründeki kartları halen onarıyorum. Yüzlerce kart onardım, kesinlikle kart tamiratını kendiniz yapın, çok hızlı ve kısa sürede onarabilirsiniz.
  • ELEKTRONİK ARIZA TESPİT CİHAZI
    elektronik kart tamir cihazı
    UYGUN FİYAT KALİTELİ TASARIM
    PROFESYONEL ELEKTRONİK KART VE ELEKTRONİK CİHAZ TAMİRİ YAPMAK İSTİYORSANIZ TAVSİYE EDİLİR,
    http://elektronikarizatespitcihazi.blogspot.com.tr
    tıklayın,inceleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.