Şimdi Ara

elektronik devre dönem ödevi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lise öğrencisiyim. Fizik dönem ödevi aldım.öğretmenimiz herhangi bir konuda elektoronik devre hazırlayarak hayata ne gibi faydaları olabileceğini anlatan bir ödev sunmamı istedi bu konuda sizlerden yardım bekliyorum ne gibi bir konu yapabilirim vede nasıl yapabilirim

Öncelikle hangi konuda çalışmayı düşünüyorsun. Aydınlatma yada herhangi basit devreler vs gibi.

Ve hangi konularda bilgin olduğunu düşünüyorsun?
    Bu dünya gibi 1 Milyon dünya olsa
    Oda ağzına kadar BUĞDAY dolu olsa
    1 güvercinde 1000 günde 1 tane yese
    Bu biter ama SONSUZLUK BİTMEZ
    Neye Zar attığımızın farkındamıyız?

• quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

Konuyu biraz daha aç ve bunda öncelikle başlangıç fikrini sen yapki bizde buna en uygun tezler bulabilelim

• evet bu söylediklerinizi düşündüm aklıma şöyle bir fikir geldi bir mikrofon alıcısı sayesinde ışığın yanması veya kapanması mesela bir alkış yapacağız ışık yancak bi daha yapacağız sönecek sizlerin daha iyi fikirleri varsa onlara da açığım bu arada;
    dediğim gibi lise öğrencisiyim elektrikle aram iyidir fakat yeterince bilgiye sahip değilim yani hahgi parçalar alınacak nerden alınacak bu konuda sizlerden yardımlar bekliyorum saygılarımla
  • Malzeme için karaköy işini görür. O dediğin proje tahminime göre biraz karışık olur. Yani önce sesle çalışçak bir tetikleme devresi bulman lazım. Tabi devre aynı zamanda 220V ac devreyi tetikleyebilcek bişi olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ödev için Yardım
    8 yıl önce açıldı
    ACİL TEZ ÖDEVİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.edevreler.com/modules.php?name=News&file=article&sid=106&mode=&order=0&thold=0

umarım çalışıyordur eger çalışıyorsa önce sen yap sonrada ben yapim ne dersin

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
  • peki sizin bana önerebileceğiniz bir proje var mı? lise düzeyinde olacak ,fazla uğraştırmayacak basit ama kullanışlı bir devre olabilecek?
    quote:

Orjinalden alıntı: metulen

Malzeme için karaköy işini görür. O dediğin proje tahminime göre biraz karışık olur. Yani önce sesle çalışçak bir tetikleme devresi bulman lazım. Tabi devre aynı zamanda 220V ac devreyi tetikleyebilcek bişi olması lazım

elektronik devre dönem ödevi acil yardım

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
  • Dostum zaten genelde yapılacak projelerin internette hazır devreli mevcut. Onları kurmak bile senin için şuan yeterli. Bu şekilde donanım hakkında bilgini arttırabilirsin ve el yatkınlığın olur.

Ben donanım proje sorumlusuyum. Ama yeni mezunum ve okuldan pek bişey öğrenemediğimi fark ediyorum. Senin için tavsiyem gene bu alanda uzmanlaşman olabilir(otomasyon yazılımı/mikroişlemci yazılımı ve donanımı gibi)

Bende çok bişey bilmiyorum ama en azından elektronik donanımı tamiri ve basit devre kurulumunda yeterli düzeyde bilgi edindim. Senin içinde bu alan en iyisi olur umarım. Ve kesinlikle bu alan geleceği olan yüksek kıdeme sahip bir alan
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogux06

evet bu söylediklerinizi düşündüm aklıma şöyle bir fikir geldi bir mikrofon alıcısı sayesinde ışığın yanması veya kapanması mesela bir alkış yapacağız ışık yancak bi daha yapacağız sönecek sizlerin daha iyi fikirleri varsa onlara da açığım bu arada;
    dediğim gibi lise öğrencisiyim elektrikle aram iyidir fakat yeterince bilgiye sahip değilim yani hahgi parçalar alınacak nerden alınacak bu konuda sizlerden yardımlar bekliyorum saygılarımla

Senin dediğin bu devreyi SESE göre yapmıştım Proje olarak
    Çok güzel ve dikkat çekici gösterişli devre
    Elimi çırptığımda yanıyordu tekrar çırptığımda sönüyordu
    Bak bunu yapabilirsin
    İYİ FİKİR

• kardelen peki yaptıgın dewre bu benim gösterdigim şema ile aynımı yoksa başkamı eger başkaysa dewre şemasını gösterirmisin buray paylaşırmısın

• KArdeş bayağı oldu arıyorum ama bulamadım.Daha sonra yine bakacağım
    Biraz bekle istersen

• ok bekleriz cnm ne olacak :D sygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.