Şimdi Ara

Elektronik (Baskı devre) için Lazer Yazıcı Tavsiyeleri? (Yazıcı Alındı!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Kuşe kağıda aldığınız baskıyı plakete ütü ile bastırın ve birazda sürterek ütüleyin. Özellikle kenarlara çok daha fazla ütü yapın. Bu işlem en fazla 2 dakika sürmelidir.. Sonra az bekleyin ve su kabına atın kağıt yumuşadıktan sonra el yordamıyla kağıdı temizleyin. Birleşik olan yerleri veya kağıdın çıkmadığı yerleri bir çakı ile rötüşleyin. Eğer kalkan yollar varsa edding kalemiyle rötüşleyin ve plaketi aside atın...

Edit : İmla...

Normalde kırtasiyeden çıktı alırdım ve ütüleyince palket sıcak dahi olsa yağlı kağıdı kaldıramazdın yani yapışırdı toner.
    Ama yazıcıdan çıktı alıp ütüledim ve kağıdı kaldırınca yapışmadığını gördüm biraz da ütüledim ve direk suya tutunca yapıştı.
    Sanırım bu tonerin daha düşük sıcaklıkta erimesinden kaynaklanıyor olabilir.

bunun sebebi ne olabilir? kırtasiyedeki çıktılar neden daha başarılı acaba? samsung ml-1660 mı alsam o daha mı iyidir

Başarılı olmasıyla alakalı değil aslında. Evimde lazer yazıcı olmadığı için ve kırtasiyelerdeki fotokopiler lazer yazıcı olduğundan sürekli ordan fotokopi şeklinde çıktı alırdım kuşe kağıda.

Şimdi lazer yazıcı aldım ve yapmanız gereken ütüleme sonrası suya tutmak böylece toner tMMN yapışıyor. Evde kullandığımız lazer yazıcılar daha düşük sıcaklıkta eriyen toner kullandıkları için suya tutmk faydalı.

• az önce kurdum bende xerox 3040 aldım. driver otomatik buldu ilk yazdırma denememde kağıt sıkıştı nedendir anlamadım.... en ucuz yazıcılardan 2. si idi vatanda. aslında oki 2200 yazıcı vardı 113 tl. hem daha şık,küçük görünüyordu.. ama birisinin yorumunda okuduğuma göre oki ve brother tonerleri yüksek sıcaklıkta eridiği için baskı devrede sıkıntı çıkarıyormuş diye onu almadım.. hayırlısı olsun

Orijinalden alıntı: kenakord08

Sitede bir sorun var. Yarın çözülecek. Özel den PM yollanabiliyor ama PM ler okunamıyor. Bu yüzden cevap yazamadım kusura bakmayın...

Herhangibir püf noktası yok Direk toner haznesi 2 vidayla açılıyor mıknatıslı toner haznesine toner tozu güzelce yayarak dökülür ve tekrar kapak kapatılır... Sonra açık alanda üflenerek toner artık veya bulaşmasını temizlersiniz sonrada yazıcıya takın ve kullanın...

hocam merhaba. bizim toner haznesi sizinkinden farklı sanırım çünkü vida vesaire yok. chip de var üstünde...

CD yi tak ve yüklemeyi kur. Orda Yazıcı ayarları programı olacak ordan yoğunluk(koyuluk) 3 seç ki kuşe kağıda koyu çıksın. Kaset ayarlarından da ağırlıklı kağıt yazanı seç sıkışma olmaz.
    ryzen5-2600'''B450-A pro''''pulse rx570'''BLS8G4D30AESCK 8x2''''850 EVO
  • bilmiyorum onu ama vardır bir yolu
  • ve müjdeli haber. yazıcım bozuldu. sürekli olarak kağıt sıkışma hatası ile baskıyı durduruyor. 2-3 sayfadan fazla birşeyi peş peşe yazdıramıyorum, bazen 3-5 kağıt birden çekiyor.. ve "Error code 077-901" ile yazdırmayı durduruyor. yarın vatana geri getireceğim geri verebilirim umarım...

ve müjdeli haber. yazıcım bozuldu. sürekli olarak kağıt sıkışma hatası ile baskıyı durduruyor. 2-3 sayfadan fazla birşeyi peş peşe yazdıramıyorum, bazen 3-5 kağıt birden çekiyor.. ve "Error code 077-901" ile yazdırmayı durduruyor. yarın vatana geri getireceğim geri verebilirim umarım...

iade alıyorlar sorun olmaz.
    Belki de makina baştan beri bozuktur.
    Çünkü kağıt tepsisine bir çok kağıt koyup uzun süren baskılar yapıyorum sorun olmuyor. Makinayı götür oraya faturayla sorunu söyle değiştirmek istiyorum de.
  • az önce vatana uğradım, iade veya değişimi kabul etmediklerini söylediler. sarf malzemesi içeren cihazlarda olmuyormuş(sanki kartuş bozuk, yazıcının kendisi bozuk...). tüketici haklarını aradım (175) ürünü beğenerek aldığım için iade hakkımın olmadığını ancak cihaz 1 ay içinde arızalandığı için servis fişine "ürünün garanti kapsamında değerlendirilmesini istemiyorum, para iadesi talep ediyorum" şeklinde yazı yazmam gerektiğini söylediler.

Ayıplı ürün iade ve değişim işlemleri

4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun teslim tarihinden sonraki 30 gün içinde üründe ayıp olduğunun yetkili teknik servis tarafından tespit edilmesi durumunda tüketiciye iade, ayıpsız misli ile değişim, ayıp oranında indirim veya ücretsiz onarım talep etme hakkını verir. Üründe yetkili teknik servis tarafından ayıp tespit edilmemesi durumunda koşulsuz olarak iade ve değişim hakkını vermemektedir.

İade edilecek ürünlerin aşağıdaki koşulları sağlaması işlemlerin aynı gün içerisinde sonuçlanmasını sağlayacaktır:

• Ürünün ayıplı olması,
    • Satın alındığı andaki gibi kusursuz ve eksiksiz olması,
    • Ürünle birlikte verilen hediyelerin, aksesuarların, yazılım cd'lerinin ve orijinal kutusunun, köpüklerinin ve garanti belgesinin teslim edilmesi.
    • Satış faturasının aslı.

Yukarıdaki koşulların sağlanması durumunda:

• Aynı gün içerisinde iade veya değişim sonuçlandırılacaktır.
    • İade veya değişim durumunda; Tüketici tercihi doğrultusunda bedel iadesi, malın ayıpsız misli ile değişimi, ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarım gerçekleştirilecektir.

Koşulların sağlanamadığı durumlarda ürün değişimleri imalatçı-üretici/ithalatçı firma veya yetkili servisler tarafından düzenlenmiş ve ürünün arızalı veya ayıplı olduğunu belgeleyen yetkili servis raporu karşılığında gerçekleştirilecektir.

Ürününü Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerine teslim ederek (veya kargo ile göndererek) işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Ayıplı ürün kapsamı dışında kalan durumlar;

Ayıplı ürün iade prosedürü, kullanıcıdan kaynaklanan (kaza, kullanım kılavuzunda veya garanti belgesi üzerinde belirtilen garanti koşullarına aykırı kullanım ve yıpranma vb.) nedenlerle oluşan hataları kapsamaz.

DVD, VCD (yazılım, oyun, film), kitap, cep telefonları, sarf malzemeleri (yazıcı kartuşu, toneri, kağıdı, CD, DVD medya v.b.), projeksiyon cihazları, LCD ve Plazma televizyonlar, beyaz eşya, kişisel bakım ürünleri ve oyuncaklarda, telif hakları kapsamında bulunan fikri ve sınai hak içeren her türlü ürün ve hizmette iade veya değişim işlemi imalatçı-üretici/ithalatçı firma veya yetkili servisler tarafından düzenlenmiş ve ürünün arızalı veya ayıplı olduğunu belgeleyen yetkili servis raporu karşılığında gerçekleştirilecektir.

* Vatan Bilgisayar ayıplı ürün iadesinde ilgili imalatçı-üretici/ithalatçı firma veya yetkili servislerden yazılı rapor alındıktan sonra işlemleri başlatma ve sonuçlandırma hakkını saklı tutar.
    * Vatan Bilgisayar'a ait bu iade ve değişim politikası, 4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanunda belirtilen haklarınızı etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 28 Mart 2013; 15:23:00 >

• Hadi ya, noldu peki şimdi?
    Ama alıyorlardı bildiğim kadarıyla. yani böyle şeyler yapmıyorlardı.
  • bende teknosanın turuncu indiriminden faydalanmıştım geçen gün samsung ml2165 aldım hediye çeki ve bonusla bana çok uygun fiyata geldi . bu yazıcının baskı çözünürlüğü 1200 dpi içindeki toner 700 baskı veriyor ve tonerinde çip var ama bu çipi ücretsiz pasif hale getirebiliyoruz ve biraz daha fazla çıktı alınabiliyor ve tekrar doldurulabiliniyor.
    Bu gün a4 kağıdına (fotokopi kağıdı) çıktı aldım baskı yapmadan önce plaketi ütü ile biraz ısıttım kağıdı plaketin üzerine koydum koyar koymaz hemen yakaladı plaket kağıdı 3-4 dk ütüledim kısa sürede eriyip plakete yapışmış ve bu daha evvel fotokopi makınalarında hiç olmuyordu galiba samsungun tonerinden kaynaklanıyor soğumasını bekleyip suya tuttum elimle ovaladım kağıt hemen çıktı toner zarar görmemişti ve devrenin tamamı çıkmıştı ben çok memnun kaldım bu yazıcıdan ve a4 fotokopi kağıdından
     Elektronik (Baskı devre) için Lazer Yazıcı Tavsiyeleri? (Yazıcı Alındı!)

• bende turuncu indirimden aynı yazıcıyı aldım yani ml-2165
    diğeri hala serviste bakalım ne olacak. ücret iadesi istemiştim...
    bu arada çip için firmware yükledin sanırım değil mi?

bende turuncu indirimden aynı yazıcıyı aldım yani ml-2165
    diğeri hala serviste bakalım ne olacak. ücret iadesi istemiştim...
    bu arada çip için firmware yükledin sanırım değil mi?

crum numarasından firmware oluşturdum bilgisayarımda duruyor daha yazıcıya yüklemedim.garanti dışı kalıyormuş bu yüzden yüklemedim garanti biter yada toner biterse yükleyecem şimdilik gerek yok
  • quote:

benim kartuş bitmek üzere =) mecbur garanti dışı bırakacağız başka yolu yoksa çünkü kartuş yazıcıdan pahalı...

daha yeni almadın mı ne ara bitirdin
  • az önce toneri doldurdum sınama sayfası yazdırdım ama sayfa simsiyah yazıyor. cok mu doldurdum toneri acaba sorun ne olabilir?
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.