Şimdi Ara

elektro yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu elektro gitarda manyetiklerin yanına taktığımız uzun ince demir çubuk tam olarak ne işe yarar?

• tremolo kolundan bahsediyorsun sanırım http://www.uzmantv.com/elektrogitarda-tremolo-kolu-ne-ise-yarar
    Bu video sana açıklar umarım
  • Sololarda cok isine yarar ama illetin tekidir, habire akordu kacirir durur. =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

Sololarda cok isine yarar ama illetin tekidir, habire akordu kacirir durur. =)

evet akordun içine ediyor arkadaş konserde sadece son parçada kullanmıştı
  • kilitli sistemde sorun olmaz kanımca
  • quote:

Orjinalden alıntı: cliffburnstein

kilitli sistemde sorun olmaz kanımca

Kilitli sistem de olur ama gitarın kalitesine bağlı sonuçta

Benim gitarda akort kaçırma sorunu oldu floyd rose u kırdım sinirden duruyo öle gitar şu anda
  • en sağlamı tune o matic köprü hele bide gotoh sa tadından yenmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    klasik gitar yardım
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kilitli sistemde sorun olmaz kanımca

öyle bi oluyorki jaksonlarda ibanezlerde bile..akordu bozmayan floyd rose sistemli gitarlar çook pahalı gitarlar.o yüzden söktüm attım bi köşeye tremoloyu çekilmez yoksa dakka başı alyansı al iki saat uğraş
  • çok abanmazsan tremoloya bişi olmaz benim ilk gitarım squier stratocaster de bile kaçırmıyordu
  • quote:

çok abanmazsan tremoloya bişi olmaz benim ilk gitarım squier stratocaster de bile kaçırmıyordu

strat. larda floyd rose yok sonuçta
  • quote:

Orjinalden alıntı: myLifemyRules
    arkadaşlar bu elektro gitarda manyetiklerin yanına taktığımız uzun ince demir çubuk tam olarak ne işe yarar?

Gitarın kurma kolumu o diye soran kız arkadaşlarım olmuştu. Neyse ne olduğunu arkadaşlar gayet iyi anlatmış
    Daha uzun bir anlatım istersen
    http://www.gitartek.com/viewtopic.php?t=672

Dipnot : Lanet floyd rose, kullanmasan varda niye kullanmıyorum dersin kullanırsın akort derti türer D ye C ye düşmek istesen bela, tel değiştirdiğinde daha ince veya kalın tel taksan bela.... Hele floyd roseye acemiysen akort tam bir kabusa döner bkz. örnek ben. Akort etmeyi öğrensen becersende dertleri tükenip bitmez evlat olsa çekilmez bişey bu floyd rose (yada tremole kolu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 7 Nisan 2008; 20:33:09 >

• TREMOLE KOLU BU KOL OLMAYAN Bİ GİTAR ALIRSAN EĞER YOK DİYE KAFANA TAKMA TREMOLO EDALLARI İŞİNİ GÖRÜR SIRF TREMOLE YÜZÜNEN GİTAR FİKRİNİ DEĞİŞTİRME
  • Yok ben aldım zaten gitarı.Bu arada teşekkürler cevaplar için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: byonr

TREMOLE KOLU BU KOL OLMAYAN Bİ GİTAR ALIRSAN EĞER YOK DİYE KAFANA TAKMA TREMOLO EDALLARI İŞİNİ GÖRÜR SIRF TREMOLE YÜZÜNEN GİTAR FİKRİNİ DEĞİŞTİRME

tremolo pedalları işi görmez işte. o sadece sesin frekansını değiştirir, ayarladığın hız ve derinliğe göre. ama kol senin hareketine göre inceltir yada kalınlaştırır. yani dinamik olarak kullanılır. ama pedal sadece ritim tonunu geliştirmekten öteye gidemez. ha tremolo kolu gerekli mi. bence değil ama seven için iyi. ama pedal apayrı bir konu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.