Şimdi Ara

Elektro mu yoksa Akustik Gitar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Elektro mu yoksa Akustik Gitar mı

(En Son Oy Tarihi: 15.9.2022)
Giriş
  • Arkadaşlar ben gitar çalmaya daha yeni başlıyacam .Ama 1 konu hakkında takıldım kaldım acaba gitar çalmaya Elektrodan mı yoksa akustik gitardan mı başlasam ilk önce elektro geçiyodu ama yeni başlayacağım içinde akustik var.Hala kararsızım yardım edebilirmisiniz?

• Elektro ile başlarsan sorun olmas ama şöyle birşey var ellerinin alışması lazım elektro gitarda tellere sert basdıgın için ellerini kesebilir.Klasik gitardan başlayıpda ellerini alışdırdıkdan sonra elektro gitara gecrsen senin için daha iyi olur bence.
  • tamamen ne tür müzik çalıcağına bağlı. akustik zordur yanlız tellere basması falan ellerin parçalanmadan öğrenmek zordur.
  • acıması önemli değilde hep parmaklar öbür tellere sürtüyo. ses bozuk çıkıyo. parmakların ucuylada bassam aynı
  • Elektro ve akustik çok benzer gitarlardır ama akustik gitarın telleri baya serttir kurs hocam elime akustik gitar vermişti 1 saat akustikle çalıştım sol elimin parmakları 2 gün boyunca ağrıdı
  • akustikte solo falan cık ama şekilli güzzel ritmler atarsın ama elektronun tekniği daha farklı nasıl müzik yapacaksan ona göre başla bence he akustik zorlar mı parmaklarını bilmiyorum ama benim parmaklarım nasır da değil ama akustik te çalıyorum arada sırada hiçbişey olmuyor acı ağrı sızı veya nasır yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 24 Ekim 2008; 0:03:20 >
  • Elektro al derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KEMAN MI KLARNET Mİ ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• http://www.youtube.com/watch?v=xCW8sV4_4N4

bence bir çalış stilini görün...Bu adamı görünce,daha da hırslandım...

Soruya gelince,yerine göre 2si de...ikisi arasında tercih yapmak demek diğerinin kötü olduğu anlamına gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Ekim 2008; 0:41:34 >
  • Ben olsam elektro gitar çalardim ki çalıyordum

sarkı söyleyip neselenceksen arkadaslarınla akustik yada country blues vs bunlar akustikte cok daha güzel ve zevkli oluyor hele bide 2 kişi çalıcaksanız.

elektroda blues vsde caliniyor hemde güzel tabi ama rock ve metal türevlerini jazz-fusion vs çalmak ve diger türleri çalmak istiyorsanda elektroda zevkli oluyor kanımca.

pop içinde klasik basta olmak üzere akustikide önerebilirim sana.

şimdiden iyi calismalar güzel müziklerini dinleriz umarim
  • Elektro gitar derim ama elektro gitar olayında bir de ses teknolojisi var. Yani gitar almakla iş bitmiyor. Pahalı bir gitar alırsın ucuz bir amfiye bağlarsın ses leşe döner. gitar alırsın iyi bir amfi alırsın ama o duyduğun güzel elektro sesleri çıkarmak için bir de ses işleyici efekt pedalı alman gerekir vs vs.. ayrıca bunların ucuzlarını alırsan müzikten soğursun. İyi ses verenleri de (hem gitar hem amfi hem pedal ) yüksek fiyatlıdır. Eğer elekto alırsan sonraki açacağın başlıklar hangi amfi'yi alayım ve hangi pedalı alayım olacak. Elektro gitar işi tek başına bir iş değil bir ekipman işidir.
  • Elektro Tabikide. Yani ben Olsam Öyle Başlardım. Amcamın Oğlu Almış Elektro Gitar Benim Durumum Yok O Kadar. O Kursuna Gidicek Hele Bir Başlasın Bende Ondan Öğrenicem.
  • Klasikle başla derim ben. Sonar elektro ya da akustik parmaklarını felaket keser. Klasikle hem parmağın alışır hem gitara alışırsın. Elektro öğrenmen daha kolay olur. Gerçi akustik hakkında bi şey diyemicem hiç çalmadım. Ama bende almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

http://www.youtube.com/watch?v=xCW8sV4_4N4

Soruya gelince,yerine göre 2si de...ikisi arasında tercih yapmak demek diğerinin kötü olduğu anlamına gelmez

şarkının ortasına gelene kadar anlayamadım LosingMyReligion çaldığını xD

• ya ben daha çok rock-metal punk vs.. türleri çalmak istiyorum bunun için elektro ile mi başlayayım ?yanına ekipman olarak sadece amfi, almayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

http://www.youtube.com/watch?v=xCW8sV4_4N4

şarkının ortasına gelene kadar anlayamadım LosingMyReligion çaldığını xD

o zaman senin kulaklarda sorun var ,ben daha 3.ncü akorda anladım

• arkadaşlar akustik gitar elini kesecek diye akustik almayıp klasik gitar almak çok saçma bir şey sen ne tür müzik yapmak istiyorsan ona uygun enstrüman alman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

arkadaşlar akustik gitar elini kesecek diye akustik almayıp klasik gitar almak çok saçma bir şey sen ne tür müzik yapmak istiyorsan ona uygun enstrüman alman lazım.

Bende akustik aldım 1 hafta önce falan yani direk akustikle başladım. Teller şuan sert geliyor birazda acıtıyor ama ilerleyince alışırım sanırım..
  • sen en sevdiğini bilmiyomusun akustikle elektro baya farklıdır
  • konu güncelse birşey sorabilirmiyim yamaha fg720s akustik hakkında bir bilgisi olan var mı?
  • Abi şu forumun eski haline bak yemin ediyorum çok faydaliymis. Şimdiki konuların çoğu, yıkık insanların konu açmasından oluşuyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.