Şimdi Ara

Elektro Gitarla İlgili Genel

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saatlerdir internette geziyorum . Elektro gitarla ilgili bilinmesi gerekilen terimleri bulmaya çalıştım ama hepsine tam ulaşamadım , sonradan aklıma forumda konu açıp benim gibi arayan arkadaşlar olursa hepsine direkt buradan ulaşabilirsinler diye düşündüm . Bilgili kardeşimlerim abilerim ablalarım , Elektro gitar çalacak olanları bilmesi gereken terimleri bilgileri bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum . Simdiden teşekkür ediyorum .

@enoiciyiz e teşekkürler :))

hammer on:Penayı vurduktan sonra parmağınız telin üzerine basarak ikinci bir ses oluşturmaktır.

pull off:Buda hammer on'un tam tersidir.Penayı vurduktan sonra parmağınızı telden çekmeye denir.Böylelikle yine ikinci bir ses oluşturursunuz.

bend:Penayı vurduktan sonra teli çekerek değişik tınılar elde etmenizi sağlar.

mute:Nota basarken sağ el ile tellerin hafifçe kapatılmasıyla oluşan sesdir.Metal şarkılarda dinlediğimiz çuff çuff çıkı gibisinden

slide:Buda penayı vurduktan sonra elinizi telden hiç kaldırmadan kaydırmaya denir.

---------------------------------------------------------------
    @sercandk a teşekkürler :))

Tapping : Sol elimiz klavyedeyken sağ eli de klavyeye getirip parmaginizla herhangi bir telin herhangi bir perdesine basıp fazladan bir ses oluşturmaktır. Genelde sololarda hızı artırmak için kullanılır.

---------------------------------------------------------------

@ketto plazma ya teşekkürler :))

Sweep picking:her telde çalınacak tek nota olması suretiyle (birden fazla nota varsa "genellikle" hammer on veya pull off ile çalınır ikinci nota) penayı hep aynı yönde bir süpürge gibi hareket ettirerek bu notaların hızlı ve akıcı bir biçimde çalınması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avtheree -- 9 Aralık 2014; 7:09:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• avtheree kullanıcısına yanıt
    Bu biraz geniş bir konu.Bir çok gitar terimi var.Birkaç tane ben yazayım.

hammer on:Penayı vurduktan sonra parmağınız telin üzerine basarak ikinci bir ses oluşturmaktır.

pull off:Buda hammer on'un tam tersidir.Penayı vurduktan sonra parmağınızı telden çekmeye denir.Böylelikle yine ikinci bir ses oluşturursunuz.

bend:Penayı vurduktan sonra teli çekerek değişik tınılar elde etmenizi sağlar.

mute:Nota basarken sağ el ile tellerin hafifçe kapatılmasıyla oluşan sesdir.Metal şarkılarda dinlediğimiz çuff çuff çıkı gibisinden

slide:Buda penayı vurduktan sonra elinizi telden hiç kaldırmadan kaydırmaya denir.

Bunlar temel olanlar.Ben kısaca açıkladım.Daha birçok gitar terimi var.
  • enoiciyiz kullanıcısına yanıt
    Evet artık bilen herkesin yardımıyla büyük ölçüde öğrenicez 😊
    Eline sağlık kardeşim , başlangıç için gerekli olanı , güzelce anlatmışsın Teşekkür ederim .
    Artık diğer terimleride başka arkadaşlardan bekliyoruz :))

• Bitane de benden gelsin.

Tapping : Sol elimiz klavyedeyken sağ eli de klavyeye getirip parmaginizla herhangi bir telin herhangi bir perdesine basıp fazladan bir ses oluşturmaktır. Genelde sololarda hızı artırmak için kullanılır.

• sercandk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürlerr :))
    Yok mu arttırannn

• Nerde elektrocu arkadaşlarrr :))

• quote:

Orijinalden alıntı: sercandk

Bitane de benden gelsin.

Tapping de herhangi bir perde mi kullaniliyor yoksa la-la (ornegin g teli 2 ve 14.perde gibi) mi basmak gerekiyor tam olarak bilmiyorum sormak istedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayyam

quote:

Orijinalden alıntı: sercandk

Bitane de benden gelsin.

Tapping de herhangi bir perde mi kullaniliyor yoksa la-la (ornegin g teli 2 ve 14.perde gibi) mi basmak gerekiyor tam olarak bilmiyorum sormak istedim

Hocam istediğiniz telde ya da perde de yapabilirsiniz. Örneğin ince mi telinden bahsedelim sağ elinizi herhangi bir perdeye götürün salliyiorum 19 Sol elinizde yine mi telinde olsun sağ elinizle her 19.perdeye vurdugnuzda Sol elinizle de diyelim 10-8-7 yapın. Alın size tapping  youtube a yazarsanız tapping diye onlarca video bulabilirsiniz 

• avtheree kullanıcısına yanıt
    Youtube'ta Selim Işık dersleri var.Hemen her tekniği anlatıyor olması lazım.Oradan faydalanabilirsin.
  • Evet biliyorum onu izlemiştim hep , ama 1 sene geçti üzerinden hep unuttum . Şuan olduğum yerde internet sıkıntım var , ondan yazıya dökülmüş halde daha iyi olacağını düşündüm , hemde başka arayan arkadaşlar öğrenmiş olur .

• Sweep picking:her telde çalınacak tek nota olması suretiyle (birden fazla nota varsa "genellikle" hammer on veya pull off ile çalınır ikinci nota) penayı hep aynı yönde bir süpürge gibi hareket ettirerek bu notaların hızlı ve akıcı bir biçimde çalınması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokk muu arttırannnn :)))

• Uppp

• Yararli bir konu, mesajim bulunsun.

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.