Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARA BAŞLAYANA KURS-GİTAR ÖNERİSİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10. sınıfa gidiyorum yarı dönemde güç bela teşekkürü getirdikten sonra yaklaşık 6 aydır hayallerimi süsleyen elektroya başlama arefesindeyim. Yazın klasik gitara merak sarmıştım evde klasik gitar var diye, karayip korsanları falan öğrendim hemo üstadı izledikten sonra. 1-2 ay metal-rock tan haberim yoktu 1-2 ay sonra acdc takılmaya başladım. ve sonunda klasikte rock şarkıları öğreniyordum. şöyle 3 ay metallicadan habersiz ortalıkta dolaştım nirvana blacksabbath acdc falan dinledim. günümüzden 1-1.5 ay öncesiydi.. ve metallicaya merak sardım. 1 aydır klasiği çalılyorum ama nasıl... elektro aşkıyla çalıyorum, kulağıma distortion sesleri gele gele çalıyorum, kendimi kirk in yanında sahnedeymiş zannedip çalıyorum ve elektroyu düşlüyorum... VE SONUNDA HAYALLEREİMİ GERÇEKLEŞTİRME AREFESİNDEYİM ama elektroya nasıl başlayacağımı bilmiyorum ve size danışıyorum.

Kurs olarak sabit bir programa bağlı kalıp da benim eksilerimi artılarımı göz önünde bulundurmayan hocalar çok tavsiye edilmiyor sanırım, (nette okuduğum kadarıyla). Öğrencinin dinlediği müziğe artılarına eksilerine göre bir yol izleyen hocaları tavsiye ediyorlar, öğrenci yoksa gitardan sıkılıyormuş yerinde sayınca veya çaldığı müzikten zevk alamayınca... Bende öyle bir kurs veya rehber arıyorum kurs beşiktaş, kadıköy, üsküdar, taksim civarlarında olabilir. Birde şu tarzada şeyler okudum ama ancak elektroyu harbi harbi bilenler kafamdaki soru işaretlerini silebilirler: İnernette okumuştum şöyle birşeydi : "kursa çok gerek yok evde falan da öğrenebilirsin, fakat illa ben kursa gitmek istiyorum diyorsan en iyi hoca bile sana en fazla 5-6 ay bişey katabilir hadi bilemedin en fazla 1 sene kursa gidilir,1 sene sonunda kurstan-hocadan öğreneceğin şey kalmaz evde gitarı alıp pratik yapıp hızlanmak ve yeni şeyleri öğrenmek sana kalır" Bu fikir doğrumudur? doğru değilsede benim kursa en fazla ne kadar gitmem gerekecek? yıllarca kursa ayda 200 veremem sonuçta.. Bu işten anlayan abilerim yardımcı olun lütfen...

Gitar hakkındaysa hiçbi fikrim yok başlarken falan ne almalıyım hangi amfi iyidir, hangisi kötüdür.. 500-800 civarında bir rakamı gitar-amfi-kılıf a rahat rahat verebilirim baya para biriktirdim :D hatta eğer 1000 civarı alacağım gitarla 800 e alacağım gitar arasında çok büyük fark varsa 1000 lere 1100 lere kadar bile çıkabilirim dişimi sıka sıka. Bu kriterler doğrultusunda önerilerinizi bekliyorum. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• Tek birşey söylemek istiyorum.
    Günümüz müzisyenleri elektroya baslamadan once klasigi adam akilli ogren diye bos yere demiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

Tek birşey söylemek istiyorum.
    Günümüz müzisyenleri elektroya baslamadan once klasigi adam akilli ogren diye bos yere demiyorlar.

O konuda 2 farklı görüş var onuda araştırdım. Bazıları öyle bişey yok diyor bazıları alışmak için gerekli falan diyor. Ben öyle veya böyle başladım klasiğe. Oysa elektroya sıfırdan başlamak isterdim ama olsun. Şuanda başlamak istiyorum. Bu konuya da değindiğiniz için teşekkür ederim. Sorularıma cevap verebilirmisiniz peki?
  • Üzgünüm benden daha iyi cevap verebilecek arkadaşlar var, mutlaka konunu görenler olur.

• Bir şey daha eklemek istiyorum: Geçen yıl ben de senin durumundaydım bir tanıdığım bana klasik gitarı göstermişti almıştım bir tane uğraşıyordum evde. 4-5 ay klasikle master of puppets, cowboys from hell, raining blood çalıcam diye kendimi perişan ettim. 1 yıl geçti aradan, artık 2. elektro gitarımı bile almıştım ve anladım; hiçbir ders almadan, adam akıllı 1 tane bile şarkı çalamadan bu kadar uzun süre sabrettiysem bende gerçekten büyük bir müzik sevdası vardı. Çok sağlam bir müzik eğitimi şarttı artık benim için. Kurs bulucam diye İzmir'de daha önce hiç gitmediğim yerleri gittim, sokak sokak kayboldum sırtımda Ibanez rga42'mle. Ama 2-3 ay önce bir karar aldım ve tanıdığım bir klavyecinin tavsiyesiyle klasik gitara başladım.
    6 ayda disiplinli bir eğitimle elektro gitarda tarzın olan şarkıları kısa bir çalışmayla çalabilirsin. Ama ben biraz daha dayanarak bu işi ezbere değil, tablardan değil de kulaktan yapmak istediğimden dolayı, elime hangi müzik aletini alırsam çalmak istediğimden dolayı klasik seçtim. 1 yıl klasik gitar üzerine yoğunlaşacağım.
    Yen başlayacağım dedin, toplam 500-600 liraya ikinci el cort x2 + boston-fender-marshall-cort giriş seviye 10 wattlık amfilerinden bulabilirsin. Başlangıçta bu seçimi yapman gitarı, amfiyi, tonları, potansların ne işe yaradığını öğrenmen için yardımcı olacaktır. Kursa gidersen zaten 3-4 ay gibi bir sürede değiştirmek isteyeceksin ekipmanını. Gitarı aldım deştim, köprü neymiş ne değilmiş gördüm, bu yaylar ne işe yarıyormuş dedim inceledim. Ben satarken sıkıntı çekmedim İzmir'de 400 liraya aldığım cort x2 + bluesman ga15'i 400 liraya sattım. Sonra gittim Ibanez aktif manyetikli rga42 ve Blackstar Id Core 20 aldım. Derslerde ilerlersen böyle bir set seni memnun edecektir işi kavrayana kadar.

• sizce iyi bir gitar alıp da; acemiliği de, profesyonelleşme dönemini de onla geçirip, tam olarak piştikten sonra (1-1.5 yıl) harbi harbi iyi ekipmanlara geçmek mantıksız mı ?
  • bebespidey B kullanıcısına yanıt
    Baslangic ekipmaniyla profesyonellesme donemine kadar 2 yil dayanamayacagindan eminim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektro gitar tavsiyesi acil
    3 hafta önce açıldı
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yanlız başlangıçta alacağım gitar giriş seviyesi bir gitar olmayacak, söylemek istediğim şey şuydu anlatamadım sanırım kusura bakmayın : ilk gitarım 700-800 lük bir gitar olsa (normalde ilk gitarlar için 400-500 lük gitarlar öneriliyor bildiğiniz gibi), 1-1.5 yıl sonrada 1100-1200 lük gitar almak yanlış mıdır?
  • bebespidey B kullanıcısına yanıt
    Dostum yanlis degildir ama ilk gitarin 800 liralik olursa seni 1,5 yil idare edecegini sanmıyorum. Onun yerine giris seviyesi bir gitar alip 3-4 ay sonra sana yetmedigini anlayip degistirmek daha mantiklidir. O zaman gidip 1000 liranin ustunde gitarlara bakabirsin cunku ilk gitarinda gitari deşip inceleyerek korkmadan droplari denemissindir, neyin ne ise yaradigini, aktif manyetik ile pasif manyetik farkini anlamissindir deneyerek. Ve elden cikartman da zor olmaz giris seviyesi gitarlari.

• UP
  • Kardesim öncelikle klasik gitardan baslaman gerekmez çünkü hepsi farkli tarzlara hitap eder ilk gitarin çok iyi olursa ya da çok kotu ikisi de sikinti degil adamim çünkü cok iyi bir gitar seni uzun sure goturebilir ve guzel ses elde edersin kotu bir gitarda ise kendini kotu gitara alistirirsin vr iyi gitar eline gecince daha iyi calarsin gitar calmak tamamen senin istegine bagli bir sey gelistirmek de oyle suanlik internetten videolari izleyip kendini gelsitirmeni sonra da guzel bir kursa gitmeni oneriririm gitar olarak da istersen bana pm atabilirsin her konuda yardimci olurum olumsuz yorumlari da takma

• KONU GÜNCEL ABİLERİMİN YARDIMLARINI BEKLİYORUM. FARKLI GÖRÜŞ LAZIM

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • YARDIM LÜTFEN
  • Her türlü gitar için standart akord ayarı. Chords tuning
    chords..Tuning guitar.
    Tags..
    akort cihazı indir akort cihazı kullanımı akort cihazı gitar akort cihazı programı
    akort düdüğü akort düzeni akort düzeltme akort düdüğü nedir
    akort düdüğü nasıl kullanılır akort düzenleri akort akort aleti akort ayarlama akort programı akort yapma akort aakort etmek ingilizce,akord anahtarı akort cihazı akort harfleri akort ayarı.akort etme online,akort etme programı indir,
    akort etmek akort etme gitar,akord elektronik,akort etme programı,

http://https://www.youtube.com/watch?v=Y-VEl4Gu3mA

• Kesinlikle klasik gitardan başlamaya gerek yok 6 aydır gitar çalan adamlar akıl vermesin kardeşim. Toplamda 8 yıldır gitar çalıyorum son 4 yıldır elektro gitar çalıyorum. Gitara 0dan başlayıp 3 4 ay sonra gitar sana yetmiyor 1000+ tl lik gitara geç ne demek? Ben Washburn rx7 modelini (450 550tl civarı bir gitar) 2 2.5 sene kullandım Master of Puppets ve türevi şarkıları çok çok rahat çaldığım halde. 3 ayda bare basarken zorlayacaksın bir de 1000+tl gitara ihtiyaç duyacaksın adama gülerler. Klasik gitarla başlama zorunluluğun yok çünkü elektro gitarı penayla çalmaya çalışırken, basit 3 4 akor yerine riffleri çalmaya çalışırken boş yere oyalandığını çok net görürsün zaten. Kurs hakkında bir şey diyemem ama eğer vaktin ve yeterli azmin varsa evde kendi kendine her şeyi öğrenebilirsin internette milyon tane kaynak var.

• Ben baslayacagim qma gitar secemedim.Genellikle Progressive ve Thrash metal calmak istiyorum ne almaliyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektro gitar doğru eğitim alındığı zaman en doğru ve iyi sonuçlar verebilecek bir alandır.Gitardaki gelişimde bir süreçtir.Tabi ki bu süreçte insanların motivelerinin düştüğü zamanlarda olabilir.Önemli olan gitarda eğitim sürecinde öğrenirken bu işi severek benimsemenizdir. Gitar konusunda aşağıdaki linkte ayrıntılı bilgilendirme yapılmıştır.
    http://artnmoreizmir.com/kurslar/gitar-kursu-izmir/
  • Hangi gitarı çalmak istiyorsan o gitarla başlamalısin. Elektro gitarda en önemli şey hakimiyet. Hakimiyet ten kasıt, sadece vurduğun telden sesin gelmesi. Bu, özellikle yüksek seste overdrive çaldığını zaman anlayabileceğin bisey.

Elektro gitar klavyesi, klasiğe oranla daha ince. Buna bağlı olarak, Akorları klasikten daha rahat calarsin klasikle başla .. kavramı doğmuştur. Bu kimileri için doğru, kimileri için yanlış bı mantik. Benim fikrim tamamen neyi kullanacaksan onu almak..

Araba-traktor - motorsiklet-bisiklet. Mantığı gibi..

Gitar içinse, hss- hsh manyetik dizilimi bı gitar alıp iyice kurcalaman. Çok pahalli olmasına gerek yok. Amac elektro gitarı taniman. Nekadar soylesekte, birşeyleri kendin tecrübe etmek her zaman daha iyi.

http://m.sahibinden.com/classifiedDesc.html?id=485055923&rnd=5313. Gitar

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=473149825&rnd=6851 amfi.

İkisininde yutub tan araştır. Bak. Ve kendi kendine şunu sor. Ben bu ikisini 400-500 TL ye aldım. 3-5 ay sonra 400-500 TL ye satabilir miyim. Satabilirim dersen sorun yok demektir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.