Bildirim
Elektro gitar ve amfi ile pcde ses kaydı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Mikrofon falan yok, ondan eminim Arkadaşlar kayıt yapmıştı bir stüdyoda, şu stüdyoda büyük amfilerin üstünde olan ince, geniş, küçük aletten vardı (jak girişi ve ses ayarları olan). O bağlıydı bilgisayara.
Onun dışında Jak dönüştürücü ile direkt olarak bilgisayara bağlayabilirsin gitarını, 4-5 lira fiyatı. Bir kaç ayar yapıyorsun (internetten bulabilirsin) halloluyor. Çoğu kişi Cubase programını kullanıyor kayıt için, epey kaliteli. Ama kullanımının kolay olduğunu söyleyemem. -
Jak dönüştürücü ile bağlayıp, ses kaydı da yapabiliyorum. Ancak sadece clean modda kayıt yapılabiliyor. Guitar Rig gibi bir program kullandığımda da efektler için, normal ses kartının driverını devre dışı bırakıyor program. Dolayısıyla ses kaydını yapacak yazılım da çalışmıyor. Guitar Rig ile de kayıt yapabiliyorum. Ama gene aynı şekilde ritm yapacak olan program çalışmıyor bu kez de aynı anda. Ben arka planda o ritm sesi gelirken, diğer yanda elektroyla buna eşlik etmek istiyorum. Sonradan ritm katmak değil yani. -
Hocam Guitar Rig'de sol tarafta componentsa gel, oradan loop machine i ekle set upına. Orada kımızı butona bastığında kaydeder. Sonra tekrar aynı tuşa basarsan kayıdı çalar, sen de üstüne istediğini çalabilirsin. Play tuşuna bastıksan sonra tekrar basarsan 2. gitarı kaydedebilirsin, sayıyı istediğin kadar arttırabilirsin hatta. -
Amfide kulaklık çıkışı varsa kulaklık çıkışından pc nin mikrofon girişine direk girebilirsin. Pc ye direk girince amfiden aldığın sesi alamazsın daha farklı oluyor.
Bana göre mikrofon daha iyi ama kaliteli mikrofon gerekiyor 20-30 liralık aletlerle iyi olmaz.
Ayrıca her ikisi içinde iyi bir ses kartına ihtiyacın var
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X