Şimdi Ara

ELEKTRO GİTAR ÜST ALT VURMANIN ÖNEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vurmazsak bence bir şey değişmiyor. Neden bu kadar önemli diyor hocalar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım, simdi tellere her ne kadar hızlı vursan da teknik olarak tellerin hepsine ayni anda vurmuyorsun, yani demek istediğim önce kalın mi nin mi yoksa ince mi nin mi duyulacağı bariz bir fark yaratır.. Çünkü onun için

Orijinalden alıntı: yusufbk

Arkadaşım, simdi tellere her ne kadar hızlı vursan da teknik olarak tellerin hepsine ayni anda vurmuyorsun, yani demek istediğim önce kalın mi nin mi yoksa ince mi nin mi duyulacağı bariz bir fark yaratır.. Çünkü onun için

İyi de tele alttan da üstten de vurunca aynı notaya vurmuş oluyoruz ?
  • Ya adam alternate pickingten bahsediyor siz ne diyosunuz. yok saglak solak gitarin telleri vs... alternate pickingin en buyuk avantaji hizdir. mesela bi teknik vardi adini unuttum simdi triple biseydi. orda bir nota suresinde notayi 3 kere vurmak gerekir. mesela metallica one solosu boyle. am i evil girisi boyledir. cok hizli calmak gerekir. alternate picking olmadan olmaz. mesela tremolo picking denen tekniktede bir nota suresi icinde tele yapabildiginiz kadar cok vurmak gerekir. kulaga hos gelmesi icin hizli yapmak gerekir. bunun icinde alternate picking lazim. Sololardan bahsetmiyorum bile. ayrica normal yavas calarken bile alternat picking goze daha hos geliyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 12 Temmuz 2013; 12:57:33 >
    Solak olup sağ gitar çalmak ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş tek tele vurmaktan bahsetmiş akor şeklinde yani.hocam tonal olarak farketmez ama hız için çok önemli bazi soloları felan atamazsın altlı üstlü vurmazsın.ve sürekli yukarıdan vurursan tele çabuk yorulursun altlı üstlü vurunca daha rahat olur

Orijinalden alıntı: Mertcan05

quote:

Orijinalden alıntı: yusufbk

Arkadaşım, simdi tellere her ne kadar hızlı vursan da teknik olarak tellerin hepsine ayni anda vurmuyorsun, yani demek istediğim önce kalın mi nin mi yoksa ince mi nin mi duyulacağı bariz bir fark yaratır.. Çünkü onun için

İyi de tele alttan da üstten de vurunca aynı notaya vurmuş oluyoruz ?

Yav ben 5 lilerden bahsediyoruz sanmışım :D, tek telde üst alt vurmak eli yormamak açısından önemli, bi de ilerde sweep picking e falan geçecekseniz zorlanmassınız

• quote:

Hız farkı oluyor anladım. Maalesef 6 aydır kafama göre üst veya alt vuruyorum, üst alt yapmıyorum. Godfather solosunu çalarken mesela üst vuruyorum genelde, pek bir şey değişmiyor

Çünkü godfather yavaş

• Alternate pick yapamiyorsan gitar calmayi bilmiyorsundur net. James hetfield in right hand of god teknigi gibi teknikler haric hemen herseyi alternate ile calarsin. Yani ozetle alternate tercih değil zorunluluk.

Hız farkı oluyor anladım. Maalesef 6 aydır kafama göre üst veya alt vuruyorum, üst alt yapmıyorum. Godfather solosunu çalarken mesela üst vuruyorum genelde, pek bir şey değişmiyor

Godfather yavaş çünkü. Mesela Metallica one' ı alternate picking yapmadan çalamazsın.
  • hemen alternate pickinge alışmalısın yoksa çalamazsın hiçbir soloyu kolay kolay.belki üstten vurma tekniğin downpicking'de ise yarar.hatta mümkünse herseyi alternate yap üstten vurmayı da ayrı teknik olarak düşün ve alternate'yi de yanlış yapmamaya özen göster.

Aynı telde alternate yapmak iyi oluyor fakat teller arası geçişte zorluyor biraz ?

alternate zaten meyvelerini geçişlerde veriyor fade to black giriş solosu biraz hızlı bölüm var:

e |-----14--19--14----------15p14--------------------------------------------------------------|
    B |-15--------------15--------------15------17--15--14-----------------------------------------| bunun gibi
    G|-----------------------16--------------14--------------16--14b16--14--14h16---14vvvvv---|

alternate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Horsemen -- 18 Temmuz 2013; 22:37:33 >

• quote:

Hemen alt üst alışmaya bak böyle alışırsan senin için kötü olur ben de eskiden serçe parmağa önem vermezdim şimdi onu düzelttim biraz.Bir şeyi sıfırdan öğrenmek kolaydır ama yanlış öğrendikten sonra doğrusunu yapmak zordur.

YouTube--erdemfb12 Channel
    Uyan Blog
    Not:Tryndamere'la teke teke çıkmam ama Garen isem onu keserim!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghasty

quote:

Aynı telde alternate yapmak iyi oluyor fakat teller arası geçişte zorluyor biraz ?

alternate zaten meyvelerini geçişlerde veriyor fade to black giriş solosu biraz hızlı bölüm var:

e |-----14--19--14----------15p14--------------------------------------------------------------|
    B |-15--------------15--------------15------17--15--14-----------------------------------------| bunun gibi
    G|-----------------------16--------------14--------------16--14b16--14--14h16---14vvvvv---|

alternate

Bu kısım sweep sanırım ya,ya da ben öyle yapıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.