Şimdi Ara

Elektro Gitar mı Akustik Gitar mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yaz uzun zamandır ertelediğim şeyi gerçekleştirip gitar çalmaya başlayacağım.Rock ve Metal türlerini dinliyorum.Daha çok dinlediğim ve çalmak istediğim türleri yazacak olursam Alternatif Rock,Progressive Rock,Hard Rock,Psychedelic Rock,Blues,Ballad,Heavy Metal,Trash Metal,Progressive Metal,Nu Metal,Ucundan Death Metal...Şimdi bunları göz önüne alırsak şarkıların çoğu elektro tabanlı ama elektro gitar tek başına çaldığım zaman diğer enstrümanlardan yoksun zevk verir mi bu düşündürüyor beni çünkü cover videolarını izlediğim zaman çalanlar genelde arkadan şarkıyı açıyor bir yandan da kendisi çalıyor.Bu durum bu müziği ben yapıyorum hissini baltalıyor sanki.Hem amfi falan çok uğraştırıcı duruyor ama akustik gitar öyle değil gibi tek başına solo falan çaldığım zaman daha keyifli gibi duruyor ve kullanımı daha kolay sonuçta gitar tek başına amfi derdi falan yok.Şimdi müzik kulağım vardır ama teknik bilgim yok o açıdan soruyorum akustik gitar beni tatmin eder mi repertuar açısından istediğim her şarkıyı çalabilir miyim mesela bir şarkının elektroyla çalınan kısımlarını falan tatmin edici bir şekilde çalabilir miyim?Elektro gitar kısmına gelirsek şu tek başına çalma mevzusuna ne diyorsunuz?

• Elektro tek başına da giden şarkılar oluyor. Akustik gitarda daha çok ortam şarkıları çalarsın bu dediğin türlere pek gitmez. Ayrıca amfide uğraştırıcı değil takıyosun jack ı çalıyosun.
  • Arkadaşım akustikle elektro gitarın kulvarları çok farklı death metal diyosun akustik gitardan bahsediyosun. şarkıları kendi tonunda çalayım diyorsan elektro. Elektroyla keman sesi bile çıkartırsın: ) Hatta saz gibide ton yakalayabilirsin( pedallarla v.s.). Eğer metalciysen çalacağın şarkıların nerdeyse hepsi distortion tona sahip o yüzden elektro derim. Aslında ikisinide al : ) Arada akustiği çıkartıp bi nothing else matters patlatırsan kızlar gevşeyip sıvılaşmaya başlar bilmem anlatabildim mi: )

Edit bu arada internette her şarkının back gitarı (elektro gitar kısmı çıkarılmış şarkı) mevcut. Onları indirip üzerine çalabilirsin. Bende baya mevcut elektro alırsan yollayabilirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led__Zeppelin -- 22 Haziran 2012; 1:49:08 >
  • Peki arkadaşlar elimde klasik gitar var kuzenimden kalma, klasik gitar varken akustik gitar almaya karar versem aldığıma değer mi aralarında çok fark var mıdır yani elinde zaten klasik var alacaksan elektro al tarzında bir şey söyler misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stygián -- 22 Haziran 2012; 18:49:39 >
    Bu senin xeçimine kalmış tabi klasik gitarla metallica şarkılarıda çalabilirsin ama yukarda belirttiğim gibidir ayrımları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektro gitar tavsiyesi acil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.