Şimdi Ara

Elektro gitar çalarken şarkı söylemek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Püf noktaları var mıdır bunun?Özellikle Holy Wars veya Poison Was the Cure'u geçtim Tornado of Souls gibi parçaları çalıp söylemek bile imkansız gibi geliyor şuan.Ne şekilde geliştirebiliriz bunu?

• Öncelikle o riffleri düzgün ritimde çalman lazım . Yani 1-2 saniye kaçırmak bile söylerken seni zor durumda bırakabilir . Bu yüzden en başta metronom kullanmak önemli . Sen o ritmi yavaş bir biçimde çal sürekli ondan sonra yavaş yavaş söyle şarkıyı . Tam söyleyemesen bile mırıldan . Güzel bir çalışmayla bunu kapabilirsin. Şahsen ben bunları uyguladım şimdi gayet çalarken söyleyebiliyorum
  • Riffleri çalmak konusunda sorunum yokta, çalma ve söyleme işlemini normalden yavaş yapıp hızlanmaya mı çalışayım yani?
  • Kesinlikle . Önce riffi düzgün ritimde çalmaya başla yavaş yavaş . Sonra kendini hazır hissettiğinde sözlere gir .
  • Sözlere girince ritm gidiyor hacı
  • Hocam ritmi yalayıp yutman lazım, öyle ki gitarı hiç düşünmeyeceksin. O hale gelecek kadar ritme çalışırsan yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackfield

Sözlere girince ritm gidiyor hacı

Başta kaçar tabi usta Sürekli sürekli yapman lazım bunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baterisi güzel şarkılar?
    4 yıl önce açıldı
    Akustik gitar önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1-2 sene önce bende aynı durumdaydım. Hatta bende buraya konu açmıştım En basit riffleri olan şarkıları söylerken bile zorlanıyordum. Başta riffleri kolay olan şarkılarda pratik yaptım ve kendimi geliştirdim. Şuan çoğu şarkıyı çalıp söyleyebilir duruma geldim. Peace Sells, Ashes in Your Mouth gibi daha kolay şarkılarla pratik yapabilirsin.
  • Ben de Holy Wars'u çalıp söylediğim günlerin hayaliyle yaşıyorum . Şaka bi yana baya zaman ve emek gerektiren bir iş.
  • @Enchantedd; dostum kolay şarkılar bir bakıma yapılabiliyor da, ordan zorlara nasıl geçiş yapacağımı bilmiyorum.

@Y.I.W.A.L.Y; hayal öyle kurulmaz bak.Poison was the Cure'u çalmayı hayal et, daha havalı bir hayal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.