Şimdi Ara

Elektro Gitar Çalan Arkadaşlar Bir Bakabilir Mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah gitar tellerini değiştirdim, ilk 3 telden birine vurunca 6. ve 5. (sadece 6. olmayabilir) tel hafiften titriyor amfiden uğultuya benzer bir ses çıkıyor. Gitarla amfinden diyeceğim(grg17dx-ibz10g) ama telleri değiştirmeden önce böyle bir uğultu yoktu.

Birde şu var, kırmızı ile işaretlediğim metal parçalar 1-2-3-1-2-3 diye boyutlandırılmış. 1'ler yükseklik olarak en alçağı, 3'ler de en yüksekleri, aralarında aşırı bir fark yok. Telleri çıkarırken sırasını karıştırdım, en kalın tele en alçağı gelecek şekilde sıraladım, 6. telden itibaren 1-1-2-2-3-3 diye en ince tele yükselerek gidiyor, bu sıranın bir önemi varmı bilmediğim için, kalın tel klavyeye en yakın olacak şekilde dizmek istedim. Ve maviyle işaretlerdiğim alandaki vidalarda yüzeyden yaklaşık 1.5-2 cm yüksekte. Sorun bunlardan da kaynaklanıyor olabilir diye yazmak istedim.

Edit: Tremolo kolunu çıkarmıştım, telleri değiştirmeden önce de, şuan da tremolo kolu takılı değil.

6. telin titreyip uğultu yapması neden kaynaklanıyor olabilir, ne yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Century Child -- 2 Şubat 2014; 18:06:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• yukarı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam keşke siz değiştirmeseydiniz telleri. o kadar pahalı bir olay da değil. ben hep telleri bilene değiştirdiğim için pek bilgim yok ama tavsiyem bilen birine götürmeniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Century Child

Arkadaşlar bu sabah gitar tellerini değiştirdim, ilk 3 telden birine vurunca 6. ve 5. (sadece 6. olmayabilir) tel hafiften titriyor amfiden uğultuya benzer bir ses çıkıyor. Gitarla amfinden diyeceğim(grg17dx-ibz10g) ama telleri değiştirmeden önce böyle bir uğultu yoktu.

Birde şu var, kırmızı ile işaretlediğim metal parçalar 1-2-3-1-2-3 diye boyutlandırılmış. 1'ler yükseklik olarak en alçağı, 3'ler de en yüksekleri, aralarında aşırı bir fark yok. Telleri çıkarırken sırasını karıştırdım, en kalın tele en alçağı gelecek şekilde sıraladım, 6. telden itibaren 1-1-2-2-3-3 diye en ince tele yükselerek gidiyor, bu sıranın bir önemi varmı bilmediğim için, kalın tel klavyeye en yakın olacak şekilde dizmek istedim. Ve maviyle işaretlerdiğim alandaki vidalarda yüzeyden yaklaşık 1.5-2 cm yüksekte. Sorun bunlardan da kaynaklanıyor olabilir diye yazmak istedim.

Edit: Tremolo kolunu çıkarmıştım, telleri değiştirmeden önce de, şuan da tremolo kolu takılı değil.

Öncelikle yanlış yapmışsınız köprüdeki yükseklik olarak kalın teller daha yukarıda ince teller daha aşağıda olmalıdır.çünkü kalın teller kalın olduklarından ötürü alçak olduklarında fretlere çarparak cızırtı yapabilirler.kalından inceye doğru alçaltırsanız aslen bütün teller yaklaşık olarak klavyeden aynı yükseklikte olacaktır ve bir de farklı kalınlıkta tel aldıysanız eğer o da sıkıntı çıkartır.genelde 0.09-0.42 olur teller başka bir takım ne bileyim 0.10 veya 0.11 ile başlayan ya da 0.09-.046 tel takımı taktıysanız eğer o da sebebiyet verebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: recko

quote:

Orijinalden alıntı: Century Child

Arkadaşlar bu sabah gitar tellerini değiştirdim, ilk 3 telden birine vurunca 6. ve 5. (sadece 6. olmayabilir) tel hafiften titriyor amfiden uğultuya benzer bir ses çıkıyor. Gitarla amfinden diyeceğim(grg17dx-ibz10g) ama telleri değiştirmeden önce böyle bir uğultu yoktu.

Öncelikle yanlış yapmışsınız köprüdeki yükseklik olarak kalın teller daha yukarıda ince teller daha aşağıda olmalıdır.çünkü kalın teller kalın olduklarından ötürü alçak olduklarında fretlere çarparak cızırtı yapabilirler.kalından inceye doğru alçaltırsanız aslen bütün teller yaklaşık olarak klavyeden aynı yükseklikte olacaktır ve bir de farklı kalınlıkta tel aldıysanız eğer o da sıkıntı çıkartır.genelde 0.09-0.42 olur teller başka bir takım ne bileyim 0.10 veya 0.11 ile başlayan ya da 0.09-.046 tel takımı taktıysanız eğer o da sebebiyet verebilir

Hocam, başka bir arkadaşın gönderdiği pm. üzerine blokları, en yüksek blok 3 numara olarak, 6. telden itibaren 321321 şeklinde dizdim. Birbirine uzaklık oranı da aşağıdaki gibi. Tel 9'luk tel farklı boyutta bir tane takmadım. Bu blok düzeninde 6. tel pek titremedi ama bu safer de 5. tel biraz daha şiddetli titremeye başladı. Yine bir uğultu oluşuyor. Herhangi bir yere de ne klavyede nede manyetik kısmında bir temas yok gibi.

Resim temsili.

Sorun ne olabilir hocam? Şu ilk resimdeki maviyle işaretli alyan vidaları mı yükselteyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Century Child -- 6 Şubat 2014; 13:00:58 >

• Century Child kullanıcısına yanıt
    daha fazla kurcalamadan bi lüthiyere götürün o alyanlar öyle rastgele sıkılmaz. sıkıp bakacaksınız sıkıp bakacaksınız 5dklık işlemler değildir gitarı kullanılamaz hale bile getirebilirsin o alyanlarla. tavsiyem bir lüthiyere götür kurtul 40tl alır en fazla taş gibi gitarın olur. izin verirse yanında kal bakarak öğren. tel değişimi çok zor değil ama hep dikkat işi işte. mesela tel değiştirirken hepsi çıkartılmaz. sırayla değiştireceksin bunun bir sırası var. klavyeye binen yük dengeli olsun diyedir bu sıra sapla ilgili sıkıntı çıkmasın diye. ayrıca ibanez grg170dx tel değişimi yapmıştım. teli burgulardan saldıktan sonra tel direk çıkıyor zaten tremoloyu neden kurcaladın orayla bir iş yok ki. dediğim gibi lüthiyere götür kurtul dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reacti0n

daha fazla kurcalamadan bi lüthiyere götürün o alyanlar öyle rastgele sıkılmaz. sıkıp bakacaksınız sıkıp bakacaksınız 5dklık işlemler değildir gitarı kullanılamaz hale bile getirebilirsin o alyanlarla. tavsiyem bir lüthiyere götür kurtul 40tl alır en fazla taş gibi gitarın olur. izin verirse yanında kal bakarak öğren. tel değişimi çok zor değil ama hep dikkat işi işte. mesela tel değiştirirken hepsi çıkartılmaz. sırayla değiştireceksin bunun bir sırası var. klavyeye binen yük dengeli olsun diyedir bu sıra sapla ilgili sıkıntı çıkmasın diye. ayrıca ibanez grg170dx tel değişimi yapmıştım. teli burgulardan saldıktan sonra tel direk çıkıyor zaten tremoloyu neden kurcaladın orayla bir iş yok ki. dediğim gibi lüthiyere götür kurtul dostum.

Hocam, internetten baktiğim kadarıyla entonasyon ayarını yaptım tuner ile. Titreme yine var, yüksekliğini vidalar alyanla dönmedi diye penseyle değiştirmiştim. Sonuç yine aynı. Gitarı ancak hafta sonu götürebilirim, onun dışında deneyebileceğim bire şey var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gitarci tayfa nerdesiniz yardimci olabilirmisiniz kardesime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 12 Şubat 2014; 18:22:10 >
    hocam bahsettiğim ayarlar öyle basit şeyler değil siz yapmaya çalışmayın derim ben.
  • Şimdi 2-3 soru soracağım;
    1-Teller eski teller ile aynı marka mı?
    2-Aynı kalınlıkta mı? 0.9 mm falan yani
    3-Akordu farklı mı?

Bunları hepsinin cevabı "yok hacı eskisiyle aynı" ise o zaman bekle teller yerine oturunca düzelir.Floyd Rosesuz gitarın sap ayarını kaçırmak tel takarken kolay bir şey değil.
  • Titreme olayını action height(tel yüksekliği) ayarlarıyla çözersin, youtube ;) yükseklik tellerde yay çizecek bunu unutma...
  • quote:

hocam bahsettiğim ayarlar öyle basit şeyler değil siz yapmaya çalışmayın derim ben.

Hocam bugün gitarı götürdüm genel bakım yapılacak dedi 30 liraya, aldım eve geldim yine sadece altıncı telden çok az bir uğultu geliyor öncekine göre çok daha az, diğer tüm telleri susturup amfiyi dinleyince duyuluyor. Bu normal mi yoksa yine mi götüreyim gitarı?

@Tarja Turunen Forumda Tarja hayranı var ilk defa görüyorum

• Nikini gorunce direk yardimci olayim dedim.

Benden baska @jukka ve @nightwish var

dostum duymadan bişey diyemem. bi uğultu olur mi telinde zaten karekteri öyle. ama senin uğultu normal mi anlamak için mümkünse bi temiz kaydet upload yap bakalım.
  • quote:

dostum duymadan bişey diyemem. bi uğultu olur mi telinde zaten karekteri öyle. ama senin uğultu normal mi anlamak için mümkünse bi temiz kaydet upload yap bakalım.

Açıkçası öncekine göre çok daha sönük, ama gain bass ve treble son seviyeye getirip ard arda ilk 4 tele vurup susturdugumda daha belirgin bir uğultu var 6. telden, onun dışında çok sönük. Kayıt alamıyorum elimde kayıt alabileceğim bir cihaz yok. Note 2 nin ses kaydecisini denedim, pek belli olmuyor.

son seviyede gayet normal hocam. frekansı zaten öyle karakteri öyle telin. merak etmeyin bi sorun yok.
  • quote:

son seviyede gayet normal hocam. frekansı zaten öyle karakteri öyle telin. merak etmeyin bi sorun yok.

Peki hocam çok sağ olun cevaplarınız için

ne demek dostum. yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.