Şimdi Ara

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!! - ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konunun burada ne işi var dememeniz umudumla.

    Evimizde bir sürü elektrikli ürün kullanıyoruz bu sitede bu konuya rastaladım bende başvurmaya gidiyorum sizleride duyarlı olmaya çağırıyorum.




    Bende faturada böyle birşey olduğunu bugün öğrendim ve ilk işim bu soygunun durdurulması için üzerime düşen ilk görevi yapmak olacak
    Zonguldak Alaplı Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Dursun Uzar, elektrik faturasına yansıtılan kaçak kulanım bedeline, 1 günde 20 tüketicinin itiraz etmek için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

    Elektrik faturalarına yansıtılan ve 'K.K Bedeli' olarak adlandırılan 'Kaçak Kullanım Bedeli'nin abonelerden tahsil edilmesi abonelerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Alaplı'da, bu konuda Tüketici Hakem Heyeti'ne 1 günde 20 kişi itiraz dilekçesi verdi. Haksız kazanç olarak adlandırılan ve gereksiz yere alındığı belirtilen bu paranın kesilmesi ve geri ödenmesi isteniyor.

    Şikâyetlerin ileriki günlerde artacağına dikkat çeken Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Dursun Uzar, "Vatandaşlar, bir dilekçe ve faturaları ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunuyorlar. Kahramanmaraş'ta tüketici hakem heyetinin, tüketici yönündeki kararından sonra birçok tüketici bize başvuruda bulundu. Bir günde 20 vatandaşımız dilekçeleri ile birlikte Tüketici Hakem Heyetimize başvurdu. Bu alınan Kaçak Kullanım Bedelinin hukuka aykırı olduğu konusunda mahkeme kararı olduğu için elektrik kurumunun savunmasını isteyeceğiz." dedi.

    Ne Yapmalı

    Yukarıda bahsedilen durum üzerine Kahraman Maraş ‘ ta bir vatandaşımız Örnek tüketicimiz İl Hakem Heyetine müracaat ederek haksızlığın giderilmesi konusunda dilekçe vermiş ve hakem heyeti de yapılan inceleme sonucunda tüketiciyi haklı bularak fazladan alınan K:K:B: fazla alınan bedelin iadesine karar vermiştir. "Elektrik hırsızlarının cezasını, dürüst tüketici çekmek zorunda değil. Kurum görevini yerine getirip kayıp kaçağı saptayarak faturayı onlara çıkartsın. Bizim ne günahımız var."
    Tüketicilerin izlemesi gereken yol ; önce Fatura ve ödeme makbuzuyla ilgili kuruma itiraz etmeleri gerekli.Daha sonra bulundukları bölgenin İl veya İlçe Hakem heyetlerine bir dilekçeyle müracaat etmeleri gerekmektedir.Bu durumda Tüketici kimdir ? 4077 Sayılı Tüketici Koruma Kanununa göre ; Tüketici: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya bu hizmetten yararlanan gerçek ya da tüzel kişidir.Ticarethanede kullanılan elektrik ve dolayısıyla fazladan ödenen bedel bu kanun kapsamında değerlendirilmemektedir.Ticari amacı olmayan kamu kurumları,Muhtarlık hizmet binaları,özel mülkiyet ve meskenlerde kullanılan enerji kanun kapsamına girmektedir.
    Paylaş:
    LÜTFEN SİZDE HERKEZİ BU KONUDA UYARIN VE ŞİKAYET ETMELERİNİ SAĞLAYIN


    http://forum.donanimhaber.com/m_55174518/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rear Window -- 3 Aralık 2011; 22:14:15 >







  • Arkadaşlar ne kadar vurdum duymazız.








  • Bende sizin gibi hemen Kahramanmaraş'taki emekli öğretmenimizin haberinden sonra soluğu ilk olarak bulunduğum ilde ki tüketici hakem heyetinde aldım ve görevli memur ben durumu anlatmadan ilk olarak tredaş işletme müdürlüğüne bir dilekçe yazılması gerektiğini ve tredaş işletme müdürlüğünden gelecek cevaba göre tüm başvuruların alınıp bireysel olarak değil de toplu müracaat yapılacağını söyledi.Bizim dilekçemize bir hafta sonra tredaş işletme müdürlüğünden cevap geldi.Enerji piyasası düzenleme kurulunun 28.12.2010 tarih ve 2999 karar nolu yayımlanan kurul kararı ile 24.12.2009-01.01.2010 tarihinden itibaren tarife tablolarının 4628 sayılı kanunun geçici 9 maddesi ve 14.02.2008 tarihli 2008/T-5 sayılı kararı ile enerji kitlerinin uygulayacağı maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizması usul ve esasları ile ilgili mevzuat dağıtım şirketlerinin talepleri üzerine Ek-1 ve Ek-2 de yer alan tarife tablolarının onaylanmasını kara verilmiştir.Müşterilere uygulanan perakende satış birim fiyatları dağıtım ,iletim ,perakende satış hizmeti,sayaç okuma ,kayıp kaçak bedellerinin toplanması 01.01.2011 tarihinden itibaren faturalarda gösterilmeye başlanmıştır.Bu bedellerin perakende satış hizmet gelirleri ile perakende satış enerji fiyatlarının düzenlenmesı hakkında tebliiğin 4 maddesi gereğince tavan fiyat alınarak hesaplanarak tahakkuk ettirilmekte olup tüketicilere sözkonusu bedelllerin iadesi mümkün değildir.

    Şimdi Tredaş'ın bu cevabına karşılık bakalım hakem heyeti nasıl bir yol izleyerek bu konu hakkında kuruma karşı cevabı ne olacak ve ne karar verecek merakla bekliyorum .....




  • yakın zamanda gidip başvurumu bende yapacağım.. teşekkürler..
  • Merhabalar,

    İlk önce haksızlık vs diye yazıyoruz ama kaçımız gitti müracat etti .. ?? Herşey burada yazmakla olmuyor birazda mücadele etmek lazım diye düşünüyorum..

    Ben olayı başlattım adım adım anlatmaya çalışayım kendi kararınızı ona göre verin.

    Bir sabah TV seyrederken sizler gibi haberim oldu.. Biraz araştırma yaptıktan sonra olayın gidişatını öğrenip eyleme geçtim..

    İstanbul-Kadıköy'de ikamet etmekteyim..

    - İlk önce Ayedaş'a tel. ve mail yoluyla müracat ettim paramı iade edin dedim. Onlarda nasıl istersiniz nakit mi çek mi dediler :) ve bana epdk yazısıyla birlikte bunun mümkün olmadığını mail yoluyla ilettiler..
    - Bende bu maille birlikte bir dilekçe ekinde (Dilekçe Örneği Tük.Hak.Heyeti sayfasında var) bütün 2011 Ayedaş'ın faturalarını çıkarıp Kadıköy Kaymakamlığı'na bağlı Tüketici Hakem Heyetine Aralık 2011 de başvurdum.. Bana 3 ay sonra arayıp sorun diye bir kayıt no verdiler..
    - Mart sonunda THH tel ettim..Karar çıkmış gittim aldım... Karar lehime verilmişti.. O seviçle aldığım kararı ayedaş'a götürüp kopyasını verdim..
    - Ertesi gün postacı eve bir tebligat getirdi. Ayedaş beni mahkemeye vermiş.
    yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabı bir dosya dolusu evrağı postacı elime tutuşturdu..
    - Ne yapmam gerektiğini biraz araştırdım.. Tüketici Mahkemesine bir savunma dilekçesi yazıp teslim edecekmişim..(Av. Olanlar varsa eksiklerimi tamamlasın lütfen) Önümüzdeki hafta Çağlayan Adliyesine yol gözüktü.. Sonrada mahkeme olur herhalde inşallah av.tutacak duruma gelmem zira emekliyim birde bu masraf çıkmasın..

    Bu arada bana gelen evraklarda Üsküdar,Ataşehir ve Tuzla Kaymakamlıklarının THH müracat edenlere red kararı vermiş ve o belgeleri de mahkemeye delil olarak koymuşlar..
    Ne ülkede yaşıyoruz değilmi ne oyunlar ne dolaplar dönüyor.İnsanların haklarını aramaları bu kadar zor olmamalı.. 60-70 liranın kavgasını yaparken olayın gidişatına bak.. Bakalım mahkeme nasıl bir karar verecek bekleyip göreceğiz.

    Savunma ile ilgli biraz bilgi toplayayım derken forumu görüp paylaşayım dedim.. Umarım sineye çekmeyerek sizlerde birşeyler yaparsınız..




  • geçmiş olsun nasıl bi ülkede yaşıyoruz şaşırıyorum,pek çok ülkede elektrik çok ucuz..nelerle uğrastırmıslar sizi umarım haklılığınız ortaya çıkar.
  • geri alanlar var die duymuştuım



  • http://youtu.be/2y2gp20l1vs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.