Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.753
Cevap
117
Favori
1.239.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barsoy

quote:

Orijinalden alıntı: saidss

Selamlar. Ben de uzun zamandır traş makinesi almayı düşünüyorum. Birkaç gündür forumu takip ettim, yazılanları okudum.
    Benim cildim de çok hassas, sakallarım gür ve sert. Her gün traş olmam gerekiyor. Hergün Gilette fusion ile traş oluyorum. O bile sakallarımı sinek kaydı yapmıyor. Öğlene doğru tekrar sakallarım çıkıyor

Panasonic es la 63 ve Braun 790 arasında kaldım.

Aklıma takılan birkaç soruyu cevaplamanızı rica edeceğim arkadaşlar.
    Braun için 8 haftada bir değiştirilen jeli kullanmazsak traş kalitesi düşer mi yoksa tahriş filan mı olur? Makinenin içerisindeki jel ne işe yarıyor tam olarak (:
    Daha önce Panasonic'i tavsiye eden kimseyi duymamıştım. Remington Philips filan duydum ama.. Panasonic gerçekten iyi midir traş konusunda?
    Siz hangi makineyi almamı tavsiye edersiniz? Ve nereden alabilirim?

Ço teşekkür ederim şimdiden.. İyi forumlar dileirm..

Braun'da jel yok, temizleme solusyonu var. Temizlik ve şarj ünitesinin altına takılıyor, makinenin kendi kendini yıkayıp yağlamasına yarıyor. Kullanmazsanız birşey olmaz, kendiniz musluk altında yıkarsanız, haftada 1 dikiş makinesi yağı damlatırsınız o kadar.

Braun 790 temizlik ile ilgili olarak ilginç bir anımı paylaşmak istiyorum. Temizleme solusyonu çok kirlendi. Ben de içini boşaltarak su doldurdum. Daha sonrada 790'nı temizlik için ünitesine koydum. Makineyi çıkardığımda hiç temizlenmediğini aksine her tarafın sakal kalıntıları ile korkunç bir durumda olduğunu gördüm. Aslında beklediğimden de kötü bir durumdu. Ancak ilginç olan neydi biliyor musunuz ? Hijyen durumunu gösterir gösterge 5+ durumundaydı

Demek ki gösterge üniteye cihazı koymakla oluyor. Temizlik ile ilgili olmadığını anlıyoruz.

• Bugun sirket sagolsun TEKNOSA hediye ceki verdi ustun bilgilerimden oturu. Tras makinesi alayim diyorum ancak ne almali bilemedim saclarimda normalde 3 numara fln yani all in one tarzinda birsey olabilir.
    Sac - Sakal - Biyik fln hepsinde kullanabilmek istiyorum. Pek limit sinirim yok fiyat konusunda ama tabi teknosada olmasi oncelik sebebi. Onerilerinizi bekliyorum.

Surekli panasonic yada phillips fln soylenmis BRAUN Cruzer serisi kotu mu? All in one baska birsey bulamiyorum sahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpyyy

quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

quote:

Selamlar. Ben de uzun zamandır traş makinesi almayı düşünüyorum. Birkaç gündür forumu takip ettim, yazılanları okudum.
    Benim cildim de çok hassas, sakallarım gür ve sert. Her gün traş olmam gerekiyor. Hergün Gilette fusion ile traş oluyorum. O bile sakallarımı sinek kaydı yapmıyor. Öğlene doğru tekrar sakallarım çıkıyor

Panasonic es la 63 ve Braun 790 arasında kaldım.

Aklıma takılan birkaç soruyu cevaplamanızı rica edeceğim arkadaşlar.
    Braun için 8 haftada bir değiştirilen jeli kullanmazsak traş kalitesi düşer mi yoksa tahriş filan mı olur? Makinenin içerisindeki jel ne işe yarıyor tam olarak (:
    Daha önce Panasonic'i tavsiye eden kimseyi duymamıştım. Remington Philips filan duydum ama.. Panasonic gerçekten iyi midir traş konusunda?
    Siz hangi makineyi almamı tavsiye edersiniz? Ve nereden alabilirim?

Ço teşekkür ederim şimdiden.. İyi forumlar dileirm..

Braun'da jel yok, temizleme solusyonu var. Temizlik ve şarj ünitesinin altına takılıyor, makinenin kendi kendini yıkayıp yağlamasına yarıyor. Kullanmazsanız birşey olmaz, kendiniz musluk altında yıkarsanız, haftada 1 dikiş makinesi yağı damlatırsınız o kadar.

Braun 790 temizlik ile ilgili olarak ilginç bir anımı paylaşmak istiyorum. Temizleme solusyonu çok kirlendi. Ben de içini boşaltarak su doldurdum. Daha sonrada 790'nı temizlik için ünitesine koydum. Makineyi çıkardığımda hiç temizlenmediğini aksine her tarafın sakal kalıntıları ile korkunç bir durumda olduğunu gördüm. Aslında beklediğimden de kötü bir durumdu. Ancak ilginç olan neydi biliyor musunuz ? Hijyen durumunu gösterir gösterge 5+ durumundaydı

Demek ki gösterge üniteye cihazı koymakla oluyor. Temizlik ile ilgili olmadığını anlıyoruz.

İyi de siz ne bekliyordunuz? Kimyasal yada biyolojik analiz yapmasını mı? O gösterge tek bir şeyi ölçer: makinenin ne kadar süre kullanıldığını(kullandıkça çubuklar azalır), ve ne kadar ünitede kaldığını(çubuklar artar). O kadar su doldurmakla uğraşacağınıza musluk altında birkaç saniye yıkamanız yeterdi

• quote:

Orijinalden alıntı: sabor

Beyler bu Panasonic Esla 63'ü nasıl temizliyoruz ?

Sıvı sabun ve su kayıp açıyoruz sonra dış eleği çıkarıp turbo modda açıp kurutuyor muyuz ? Bu mudur ?

Birde ne kadar traşta bir temizlemek ve yağlamak gerekiyor ?

Belirli bir sayısı var mı yoksa göstergesinde musluk resmi çıktığı zaman mı temizliyoruz ?

Ben kuru kullanıyorum, her traş sonrası üst kapağı açıp hafif üfleyerek fazlalık sakalları kuru şekilde alır kapağını kapatırım.
    Her temizlik simgesi çıktığında ise sıvı sabun ve su ile güzel bir şekilde turbo (yüksek devirli) modda yıkıyorum. Her sıvı sabunla temizleme sonrası güzelce kuruttuktan sonra hafif makine yağı ile yağlıyorum (sabun yağı çözer yağsız kalır, bıçaklar çabuk aşınır)
    Her traştan sonra sıvı sabunla temizlemeyi çok gerekli görmüyorum, çok vakit alır harcadığınız vakit ıslak traşı da geçer normalde benim işim 3,5-4 dk. da bitiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 6 Aralık 2011; 0:53:15 >

• Braunun yıkama ünitesi çok gereksiz geldi bana..sanırım pazarlama stratejisi..eğer o aparatın içerisinde, diş hekimlerinin el aletlerini dezenfekte ettiği makinaya benzer bir sistem varsa tamam eywallah ama yoksa su ve sıvı sabunla tertemiz oluyor zaten..açıkçası makinama su ve sabun değdirmeden sırf makinaya sokmak hiç rahatlatmazdı beni..

Ben her traştan sonra makinamı su ve sıvı sabunla temizliyorum ve elek çıkarılmış vaziyette kurumaya bırakıyorum..eğer her traştan sonra yıkama yapılmazsa koku yapma olasılığı çok yüksek..

Orijinalden alıntı: drpoyraz

Deneyimimi paylaşmak isterim arkadaslarla... 30 yaşındayım ve şimdiye kadar 1 defa traş makinası kullanmıştım o da braun cruzer3 tü ve tam bir fiyaskoydu benim için... o günden sonrada mach3 fusion5 vs vs hemen her çeşit traş bıçagını kullandım diyebilirim.. sakallarım sert,gür ve çeşitli yönlere çıkan tarzdanmıdır nedir bilmiyorum ama brauncruzer3 kullanmış oldugum zamanda yoğun tahriş ve oldukça uzun bir süre gerektirdigi icin bırakıp abime vermiştim makinayı ve bi dahada düşünmemiştim almayı..lakin yakın zamanda arkadaşım braun7 serisinden alıp övünce bana düşünmeye başladım.. araştırmalarım neticesinde panasonic her ne kadar iyi gibi görünsede parça sıkıntısı,her yerde bulunamaması ve fiyat dezavantajları gibi bi cok nedenden dolayı listemden çıktı..zira 14bin devir ve elek sistemi sanırım dolayısıyla ısınma problemi ve yüzde yanma gibi nedenlere yol açabileceğini düşündüm.. braunda elek sistemi oldugu icin düz cıkan sakalllarda avantajlı olsa gerek..hiç kafamda yokken bir arkadaşın önerisiyle philips RQ1260 sensouch 3D yi inceledim..hem ıslak hem kuru traştan bahsetmesi biraz cezbedici geldi..nitekim sakallarım sert ve yumuşaması için ıslak daha cazipti.. bugün gözümü kararttım ve bu seferde 3 başlıklısını deneyeyim bu da olmazsa traş makinası defterini kapatayım dedim.. bayram sonrası ve sakallarım 5 günlüktü.. bu arada şunuda ekleyeyim ki sakallarımı kanatmadan traş edebilen bir tane bile berber kuafor vs bulamadım her seferinde bir cok yerimi kanattılar yüzümün... neyse bu gece köpüklü bi şekilde makineyle ilk traşımı oldum ve arkadaşlar 5 günlük sakalda bile beni hayrete düşüren bir performansla karşılaştım... Sinek kaydı dediginiz nedir bilmem ama gayet hoş güzel bir traş oldu ..boyun altı olsun çene kısmı olsun son derece hoşuma gitti..hafif kızarıklık oluştu tabi boyun kısmında ama jilet sonrası oluşan yanmadan eser yoktu diyebilirim.. ilk performansına göre konusuyorum makine kesinlikle eğerki böyle devam ederse verdiğim parayı hakedecek ve helal olsun philips diyecem...herkese iyi alışverişler

lineer motor olduğu için sürtünme yok. dolayısıyla motor ısınmıyor.

• quote:

Sanal alışveriş sitelerinde gezerken Panasonic'in yeni bir makinesini buldum.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/panasonic-es-lv61-k803-5-baslikli-14000-devir-islakkuru-tiras-makinesi/productDetails.aspx?productId=sgpnsnclv61&categoryId=26012156
    Bunun 63ten pek farkı yok sanırım..

zamanında panasonicin 13000 devirlisini almıştım yüzümü yakmıştı bu 14000 devirli nasıldır bilemiyorum?

• [/b]

Merhaba Arkadaslar

Kendime Kirli sakal bırakıcak ( az - Fazla ) bazen de jıletle kesmıse yakın yanı 0 baslıkları olan ıstedıgım gıbı ayarlayabıldıgım bi makıne arıyorum

Öncelikleri ; ensede olan tuylerı - sacları cok ıyı alıcak tüy bırakmayacak

kulak memesındekı tuylerı tuylerı cok ıyı alıcak tüy bırakmayacak

burnun ıcındekı tuylerı tuylerı cok ıyı alıcak tüy bırakmayacak

sarjlı olucak kaltelı olması ıyı olur ve ucları yumusak olsun kı cildimize zarar vermesın yukarıda da belırttıgım gıbı ucu cok hassas olucak kıl tuy bırakımıcak

memnun kalıcam bir model tavsıye beklıyorum...saygılarımla

Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • ben kullandım. (videoda da anlatıldığı gibi, sadece temizlik ünitesiz olanını -ES8243) 2009 da almıştım. 4 bıçaklı güzel makinedir. Lineer motorlu, gücünü ilk tıraşta hissedersiniz. Hem tasarım, hem performans, hem kullanım rahatlığı.
    Birçok konuda çok başarılı bir modeldir. Bildiğim kadarıyla Panasonic tıraş makinesi modelleri arasında , 8243 süre olarak en fazla piyasada satışta kalan modeldir. Ben 2007 de almıştım, neredeyse 5 sene olmuş. Hala satışta. Demek ki, 8243 bir klasik haline geldi ve çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Bu arada; sabah limangoya bakarken orada gördüm. Satın almayı düşünüyorsanız, 2 gününüz var.

Orijinalden alıntı: MACH25

ben kullandım. (videoda da anlatıldığı gibi, sadece temizlik ünitesiz olanını -ES8243) 2009 da almıştım. 4 bıçaklı güzel makinedir. Lineer motorlu, gücünü ilk tıraşta hissedersiniz. Hem tasarım, hem performans, hem kullanım rahatlığı.
    Birçok konuda çok başarılı bir modeldir. Bildiğim kadarıyla Panasonic tıraş makinesi modelleri arasında , 8243 süre olarak en fazla piyasada satışta kalan modeldir. Ben 2007 de almıştım, neredeyse 5 sene olmuş. Hala satışta. Demek ki, 8243 bir klasik haline geldi ve çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Bu arada; sabah limangoya bakarken orada gördüm. Satın almayı düşünüyorsanız, 2 gününüz var.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum. Yalnız Limango'da 8243 için gördüğüm rakam 450 TL, ki bu rakam da bulunmaz Hint kumaşı bir rakam değil
    açıkçası şu aşamada, zaten alırsam bir arkadaş vasıtasıyla yurt dışından nispeten daha yeni bir model almayı düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz için
    tekrar.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Cruzer3 sayesinde ölüyodum

C ruzer3 yanagımda parcalandı artık yok artık dedıgınızı duyar gibiyim bıçak kalın mı gelmiş ne kafasında sorun çıkmış geçen hafta traş olurken yüzümde takırt.. diye takıldı ve yuzumu kanattı yuzumde yırtılıp parcalandı zamanında yuzumden cekmeseydım dikiş atılabılırdı allahtan kotu durumda olan ben değilim goturdum kafası arızalı deyip 18ytl ye değişim talep ettiler kabul ettim (sadece kafası) 1 hfta sonra gelecekmiş..

İşte makinamın hali ..

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ?

Oha hocam dava aç

Gerçi 2006 yılı :D

"Başkalarına Hükmeden Kuvvetlidir; Kendine Hükmeden Kudretlidir.." Aksaçlı

• braun'un temizleme sıvısı (2li paket) 20 liraya düşmüş sanalreyonum'da. Alıp stok mu yapsak
  • Panasonic ES LV61 almayı düşünüyorum iş icabı hergün traş oluyorum kafama takılan 4 bıçaklı modelinde temizleme ve şarj için stant bulunmakta fiyatları da aynı sayılır. Temizleme stantına gerek var mı 10 taksitli fiyatı 531 tl ye buldum es-lv-61 modelini almamı önerirmisiniz teşekkürler...
    arkadaşlar aşağıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?
    iki üründe %100 su geçirmez olduğundan duş altında kullanılabiliyor.

Panasonic ER-GY10CM503 Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ?Philips QG3280 Multigroom Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 21 Aralık 2011; 20:18:14 >

• Philips Cool Skin traş makinemi alalı 7 sene kadar oldu (belki de daha fazla, bilemiyorum ) henüz bıçak değiştirmedim. Yanında gelen 5 paket nivea jelden sadece 1 tanesini test amacıyla kullandım. Diğerlerini niye kullanmadın derseniz kuru traş oluyorum. Islakta olunabiliyor evet ama kuru çatır çatır oluyorum.

Sanıyorum ki cildin bir süre makine ile traş'a alışması gerekiyor, ondan sonra olay kopuyor.

Pili de gayet iyi gidiyor. O kadar zamandır kullanmama rağmen sorun çıkmadı. Bildiğim kadarıyla içindeki piller Ni-Mh ama herhalde düzenli şarj-deşarj olduğu için sorun olmuyor.

Artık yeni bir makine almanın zamanı geldi sanırım. Büyük ihtimalle yine philips alırım. Krem olayını hiç kullanmadığım için Nivea almayacağım kesin ama SensoTouch ile Klasik modelleri arasında kararsız kaldım. Bıçak bile değiştirmeden yıllarca kullandığıma göre dandik birşey bile idare edebilir, en azından bıçaklar yenilenmiş olur diyorum ama philips kullanmış ve sonradan SensoTouch modeline geçmiş arkadaşlar varsa yorumlarını duymak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

bu braun nun cruzer 3 ve cruzer 6 modelleri nasıldır?aralarında ne fark vardır?cruzer 3 teknosada 179 6 ise 269 tl.orda yeterli bilgi yok makinalarla ilgili.

Arkadaşım soruna cevap bulabildin mi? Bulabildiysen benimle de paylaşır mısın?
    Ben de şu an o iki model üzerine yoğunlaştım. Ara ara Panasonic'e aklım kayıyor ama sakal şekillendirme ekstrası Braun'u bir adım öne çıkarıyor.

Orijinalden alıntı: diabolical

Philips Cool Skin traş makinemi alalı 7 sene kadar oldu (belki de daha fazla, bilemiyorum ) henüz bıçak değiştirmedim. Yanında gelen 5 paket nivea jelden sadece 1 tanesini test amacıyla kullandım. Diğerlerini niye kullanmadın derseniz kuru traş oluyorum. Islakta olunabiliyor evet ama kuru çatır çatır oluyorum.

Sanıyorum ki cildin bir süre makine ile traş'a alışması gerekiyor, ondan sonra olay kopuyor.

Pili de gayet iyi gidiyor. O kadar zamandır kullanmama rağmen sorun çıkmadı. Bildiğim kadarıyla içindeki piller Ni-Mh ama herhalde düzenli şarj-deşarj olduğu için sorun olmuyor.

Artık yeni bir makine almanın zamanı geldi sanırım. Büyük ihtimalle yine philips alırım. Krem olayını hiç kullanmadığım için Nivea almayacağım kesin ama SensoTouch ile Klasik modelleri arasında kararsız kaldım. Bıçak bile değiştirmeden yıllarca kullandığıma göre dandik birşey bile idare edebilir, en azından bıçaklar yenilenmiş olur diyorum ama philips kullanmış ve sonradan SensoTouch modeline geçmiş arkadaşlar varsa yorumlarını duymak isterim.

pillerin bir gün birden bitecek. sonra kendin cihazının içini açıp gp şarjlı pil koyabilirsin. ben öyle yaptım philips 6707 modeli.

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.