Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.272
Cevap
179
Favori
877.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.
    Daha önceki sayfalarda süpürge arayışında olduğumu yazmıştım.
    Süpürge aldık: Bosch BGL8PRO1.
    Bana kalsa arkadaşların önerdiği Miele'yi alır kullanırdım ama bizimkilere laf geçirmek zor.
    Bildiklerini okudular,umarım memnun kalırlar.
    Ezgin_kral ve alimurat34 arkadaşlara da teşekkür ediyorum özellikle.
  • Kafam allak bullak oldu, bir süpürge alalım doğru düzgün dedik baktım arnica, rowenta, philips, elektrolux vb. baktım hepsinde zamanla çekiş gücünde düşüşten bahsedilmiş. Hortumunun yırtıldığını yazmışlar hepsinden şikayet var. Ya insanlar doğru düzgün kullanmayı bilmiyor hor kullanıyor ya da ürünler gerçekten malzeme kalitesi yönünden çok düşükler.

    Cidden kafam karıştı.
  • hidden kullanıcısına yanıt
    Özetle;

    1) AB etiket kısıtlamaları ve yüksek puan alma kriterleri ile yeni ürün çıkarma baskısı ve ekonomik rekabet nedeni ile aklınıza gelebilecek her + / - özelliğe sahip süpürge var.

    2) Torbasız süpürgede performans devamlılığı yönünden eskiden tek şampiyon olan Dyson ile son 2 yıldır piyasada olan Miele Cx1 düzeyinde ve kalitesinde torbasız süpürge yok.

    3) Ne dyson ne de miele standart başlığı ile halıda A alamıyordu AB etiketlerinde. Bir düşünün bu kadar iyi firmalar bu kadar pahalı ürünlerinde A alamazken orta sınıf 4A dan geçilmiyor ! Başta dyson, yakın zamana kadar da miele 4A meselesini çok önemsemiyor; kullanıcının işine en yarayacak tasarımı uyguluyorlardı. (Dyson açtığı dava ile süpürgelerdeki AB etiket testlerinin yanlış olduğunu ispat edip, süpürgedeki etiket uygulamasını iptal ettirip ortadan kaldırıdı. Şu an ürünüm 4A diyenin AB de bir dayanağı yok. 2018 sonundan beri etiket yok artık. Üstelik eskiden süpürgelere verdiği etiketleri de iptal etti ve geçerliliği artık yok dedi. AB de şu an; eski/yeni hiç bir süpürgede etiket yok. Süpürgesi için etiket değeri veren istisnasız tüm firmalar yalan söylüyor şu an. Belki ileride yeniden düzenlenir)

    4) Bütçeniz uygunsa dyson ve miele cx1 çok iyi torbasız süpürgelerdir. Sizi kolay kolay üzmez. Ben şahsen daha hesaplı olan ve plastik kalitesini 1 tık daha iyi bulduğum cx1 leri önermiştim en üst torbasız segmentte.

    5) Bunların fiyatı bütçenizi aşıyorsa "torbasızda" sorunlu bölgeye giriyorsunuz. Satış hacmi yüksek olan orta fiyat grubundaki torbasız süpürgelerdeki temel sorun şu; ürün satış fiyatını rekabetçi yapabilmek için yapabileceğiniz her yerden tasarruf etmeniz gerekir bir üretici olarak. Plastik kalitesini, motor maliyetini, kasa maliyetini, boru ve başlık maliyetlerini düşürmek zorundasınızdır. Yoksa zaten ürün miele cx1 düzeyine ve fiyatında olur.

    İşte bu maliyet azaltma çözümleri kimi zaman ürünü patlatabiliyor. Bu tür yanlış alınmış kararlar ile olması gerekenden fazla kalite düşüşü; genelde belirli bir satış ve kullanım süresi sonunda anlaşılabiliyor. Veya daha kötüsü firma bunu bile bile yapıyor. Biz tüketiciler açısından en sağlıklı karar en az 1 yıldır piyasada olup, forumdaki güvenilir kullanıcıların kullanım deneyimleri ile tavsiye edilen ürünleri tercih etmek olur.

    Ama bu segmette yine de risk hep olur. Forumdaki 5 arkadaşın çok memnun olduğu ürün sizin elinizde çöp olabilir. Bu belki kullanım hatası olabilir belki de üretim hatasıdır. Audilerde bile 2008-2012 arasındaki 2000 cc altındaki benzinli motorlarda üretim hatası olduğu örneğini düşünün. Koskoca Audi, BMW ile rekabet edeceğim diye yüksek beygirli ama ekonomik maliyetlerde motor üreteceğim hırsıyla motor pistonlarını çok sınırda tasarladılar. Motorları yağ kaçırıyor tüm dünyada. Sonuç; audi gelişmiş ülkelerde pazar kaybetti ve 2000 cc motorunu tasarımlayan ekibin bazı üyelerini kovdu. (Bizde ne pazarı düştü ne de audi garantiden geri çağırdı, yağ yaka yaka gidiyo abiler :)

    Torbasız süpürgede toz ile motor arasında tek filtre vardır. Burada bir hata veya hızlı performans düşüşü olursa toz motora girip canına okuyabilir. Torbasızın performans düşüşü az olan modelini bulmak asıl önemli olay. Bunun da tek yolu güvenilir kullanıcı tavsiyeleri. Ben burada kalitesini ispatlamış electrolux modellerini daha uygun görüyorum. Çünkü fiyatları makul. Philipsi pek yazmadım, çünkü electroluxten üstün olmayan bir modele 2 kat fiyat vermeyi Türk tüketicisine marka bilinirliği üzerinden atılan bir kazık olarak görüyorum. Son 1 yılda çıkan rowentalar ile performans düşüşü göstermeyecekse yine verdikleri cömert turbo başlık aksesuarları ile güzel alternatifler. Ama son 1 haftadır 2 üyeden aldığım dış kaynaklı uyarılardan araştırma içine girdim. Bakalım eğer gerçekten rowentalarda kalite ve sürdürülebilirlik sorunları varsa listeden çıkaracağım. Üyelerin yardımı ile ancak bulabiliriz.


    Şu an için orta segmentte güvenilir torbasız f/p ürünlerde electrolux ağırlığı var.

    6) Torbalıda iş aslında daha kolay. Toz ile motor arasında sadece filtre yok, bir de toz torbası var. Bir yönü ile motora toz daha zor ulaşabilirken diğer yanda da toz torbasının dolması ile çekişin ve performansın azalması gibi tasarımsal bir handikapı var.

    Bu konuda yine miele en önde. Toz torbasını 11 kat yapıp tozun %99,9 unu torbada tutabiliyor. Dolum ile birlikte çekiş düşmesini azaltabilmek için de; toz torbası içine elastik bantlar germiş. Toz torbaya girince bu elastik şeritlere çarpıp daha geniş bir iç yüzey alanında dağılıyor. Sadece çekiş yönünde birikmesini olabildiğince engelliyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=CYr6vByRh9k

    Mielede de torba dolunca güç düşüyor ama diğerlerinki kadar olmuyor. Üstelik motoru da 890 watt. Tozu da iyi tutunca zaten Almanya'da yüksek kalitede üretilen motoru çok uzun ömürlü oluyor.

    1,600 TL civarına satılan turbo başlıklı meiele cat&dog torbalıda en üstteki süpürge. 1000 TL ve alındaki modellerdeki durum torbasızdakilerle benzeşiyor. Plastik, malzeme, motor v.s. kalitesi düşebiliyor. Miele dışındaki markaların çoğu klasik, ince ama oldukça ucuz olan toz torbalarını kullanıyor. Maliyet olarak daha çok tercih ediliyor. Ancak orta vadeli kullanımda performans düşüşü tabii ki mieleden daha fazla olabiliyor. Çünkü basit torbalar daha çok toz kaçırıyor ve motora daha çok minik zararlar verebiliyor. Son yıllarda firmalarda miele model ve tasarım taklitçiliği başladı ki aslında iyi bir durum. Bazı firmalar daha yüksek özellikli toz torbaları çıkardılar. Basit kağıtlara göre daha kalın , daha özellikli ve daha pahalı. Ama hala miele kadar üst kalitede ve yüksek fiyatta değil.

    7) Bütçeniz belli; torbalı mı torbasız mı karar verdiniz ! Geriye kalan daha az şikayet oranına sahip ve forum üyelerince tavsiye edilen ürünü bulmak kalıyor.

    8) Evinizde halı varsa; hiç bir standart başlık halıyı turbo başlık kadar rahat, performanslı ve 4/4 lük temizleyemez. Standart başlık takılı iken parke modunda sert zemini max. güçte temizlersiniz. Yine günlük ve basit halı temizliğinde standart başlığı halı modunda max. gücün altındaki ortalama güçlerde temizlersiniz. Haftalık detaylı temizliği veya anlık güçlü temizlik gerektiğinde bu işinizi ancak turbo başlık görür. Max. güçte çalışır; halıyı fırçaları ile döver ve kılı tüyü bile çeker. Acayip te ses çıkarır ama zaten haftada 1. Bekarsan belki ayda 1...

    O nedenle ya turbo başlığı da yanında veren veya daha sonra alınabilecek modelleri önerdim. Turbo başlıksız süpürge ile ciddi bir halı temizliği işkenceye döner. Standart başlık max. güçte halıya ahtapot gibi yapışır. Halı arasını da iyice temizleyemez üstelik.

    9) Millet çok yorulmasın bana da çok soru gelmesin diye şu listeyi yapmıştım:


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137736769


    -1- Bütçeyi belirle

    -2- Torbalı mı torbasız mı istiyorsun ona karar ver (Ben torbasızın çöpe dökerken oluşan tozumasını solumak istemediğimden torbalı kullanıyorum)

    -3- Listedeki alabileceğin en pahalı ürünü seç.

    Diyeceğim de listeye bu sene aldığım rowentalardan dolayı tedirgin de oluyorum hani. Bu hafta bi bilgi sahibi olsaydık ta sonuçlandırsaydık iyi olurdu. (Edit: Hala kesinleşmedi ama rowenta şikayetleri de azalmadı)

    Rowenta dışındaki ürünlerde sıkıntı yok. Ama şunu unutmayın bazen miele bile hatalı ürün üretebilir. Binde 1 olur ama olabilir. Önemli olan firmanın ürünün arkasında durup durmadığı, hatalı ürünü değiştirip değiştirmediğidir. Bu tutuma sahip olan firma olmak ta önemli. Miele firma olarak sağlam durur. Servisleri (ağanın derdi çekilir, marabanın çekilmez) bazen saçmalasa da Türkiye genel merkezine (İstanbul) haber verince işi muhakkak çözerler.

    Ne kadar kısa özet oldu değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 14 Ekim 2019; 8:34:16 >




  • Ustam tam anlamıyla derinlemesine anlatmışsınız, elinize sağlık. Teşekkür ediyorum. Tavsiyeleriniz ışığında değerlendirme yapıp bir markaya yöneleceğim. Saygılarımla.
  • Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT amazondan aldım gitti. teşekkürler @ezgin_kral
  • 450-500 tl civarinda nacizane tavsiyem Philips Power Pro Compact. Toz torbasız. Alet efsane.
  • 1500-2000 TL civarında mümkünse toz torbasız bir süpürge arayışındayım.Toz torbalı ya ikna edebilirsem Miele c3 Cat&Dog modelini düşünüyorum ama şuan için arayışım toz torbasız yönünde.
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam rowentalar için benden size bir küçük geri dönüt. Bizzat kullanan tanıdıklarımdan size iletiyorum ve kullanma şekillerine gayet kefil olabilirim. Bahsettiğim insanlar haftada 5-7 kez süpürge ile evi baştan aşağı süpürüyorlar.
    Biri rowenta silence force compact 4A kullanıcısı(torbalı) diğeri de dayım o da compact power cyclonic kullanıyor.
    https://www.hepsiburada.com/rowenta-silence-force-4a-ro6383-toz-torbali-elektrikli-supurge-pm-HB000001YCFE?wt_gl=cpc.dsa.6807.elektrikli-ev-aletleri-supurgeler&gclid=EAIaIQobChMIgPfX7ajr4QIVwqwYCh1bkwWeEAAYAiAAEgKuZ_D_Bhttps://www.hepsiburada.com/rowenta-ro3778ta-compact-power-cyclonic-elektirik-supurgesi-pm-HB00000D20RX

    Torbasızın emişi boşken mükemmel ancak kısa sürede azalıyor. Bunun için haftada en az birkez filtresini ve kovasını veya üç kullanımda bir yıkıyorum diyorlar. hepa filtreye tozu gidiyormuş ama hepadan çıkma durumuna yorumyok zira ev tozuyor ama süpürgeden toz kokusu gelmiyor dediler. Bunu özellikle paylaştım çünkü rowentanın yeni tüm torbasız süpürgeleri aynı filtreleme prensibine sahip. malzeme kalitesi çok iyi değil ama bir yeri kırılmadı dediler o kadar asılmaya. birde her zeminde yapıştığı için sorun oluyormuş süpürmek.

    Torbalıda durum daha farklı. toz torbası 1 buçuk 2 ay dayanıyormuş. Daha sonrasında emişi düşüyor ancak günlük işlere yetebilecek kadar çekiyor dendi. Ses rahatsız etmiyor. sarf malzeme kaliteli ve başlık kullanımı daha rahat dendi. toz torbası kesinlikle başarılıymış eski süpürgeye göre toz torbası bölümünde hiç tozuma yokmuş. toz kokusu var her torbalıda olduğu gibi ve onu da naftalinle çözmüş bizimkiler:) Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorlar ve zamanında uyguna aldıklarını düşününce bidaha olsa alırım dediler. bu arada ürün kalietesi çok iyiymiş daha birkaç çizikten başka hiçbirşey olmamış.

    sizin için bu tecrübemi yazmak istedim. Belki biliyorsunuzdur ben Bosch kullanıyorum evimde ancak bu yazılanlar durumunda Rowentanında değerlendirilebilir bir marka olduğunu düşündüm. Özellikle de mesaj olarak değil de foruma yanıtladım ki aklında soru işareti kalan insanlara da bir nebze yardımcı olabilir diye :)




  • Bende Elektrolux ESPC74SWT modelini aldım. Aynı şekilde amazondan. Teşekkür ederim ezgin_kral ustam.
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam miele cat dog toz torbalı süpürgelerde toz doldukça çekişi düşüyor mu
  • mehmet572 M kullanıcısına yanıt
    Bütün toz torbalı süpürgelerde torba doldukça çekiş düşer. Çünkü bütün hava torbanın içinden geçer.

    1) Miele'nin ki diğer torbalılara göre en az düşendir. (Torba büyüklüğü ve torba içindeki dağıtıcı elastik bantlardan dolayı)
    2) Mielenin motoru zaten güçlü olduğundan (890 watt) Torba dolmaya yakınkenki düşmüş güç bile ortalama düzeydeki temizliğinize yeter.

    Ek bilgi; Dyson ve biraz Cx1 hariç torbasızların da gücü hazne doldukça azalır. Ama torbalıların azalışından ortalamada daha az azalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 26 Nisan 2019; 1:57:5 >
  • Merhaba, 1.000 TL maksimum süpürge bakıyorum acil olarak evdeki bozuldu. :) Evcil hayvanımız yok, 2,5 yaşında haşarı bir kızım var. O yüzden ev her gün süpürülüyor kızım saolsun. Şu 3 modeli kestirdim gözüme arada renk dışında ne fark var onuda anlamadım açıkçası, alanım olmadığı için. :)
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-eus8animat-ultra-silencer-zen-abaa-58db-sessiz-toz-torbali-elektrikli-supurge-p-HBV0000087GIS
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-eus8alrgyt-ultra-silencer-toz-torbali-supurge-p-HBV00000AWZRH
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-eus8x2dbt-ultra-silencer-a-baa-61db-sessiz-toz-torbali-elektrikli-supurge-p-HBV0000087GIU

    Karşılaştırmalarıhttps://www.electrolux.com.tr/compare/?c=131964&query=352085&query=352084&query=352083



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefisto-TR -- 26 Nisan 2019; 14:18:23 >




  • Mefisto-TR M kullanıcısına yanıt
    Yeni modellerden kesinlikle almayin . Watt sinirlamasi geldigi icin , cekisi yuksek gostermek amaciyla hali ve sert zemin aparatlarinin yerden yukseklikleri dusurulmustur . Buda yerde gezerken alabileceginiz parca buyukluklerini dusurmustur yani ayni yerden bir kac kere geciceksiniz ki temizlenmis olsun . Arceligin 1600-1800 watt lik tornado modelleri var . Yeni olan dusuk watt lilar degil . Arcelik bayilerini tek tek arayin sorun ellerinde kalan vardir illaki . Fiyatida 800-900 civariydi .
  • Miele c3 cat&dog sipariş ettim ben de. Supurgesepeti'nden 1699 lira 4 yıllık toz torbası + 5 yıl garanti ile. Şimdi yine fiyat 1899 olmuş.

    https://supurgesepeti.com/miele-complete-c3-catdog-powerline---sgef3-890w-elektrikli-supurge---4-yillik-toz-torbasi-hediye

    Geçen yıl başlarında satılan limited edition çok iyiymiş. 700 lira makina, 300 lira turbo başlık, resmen almayan kalmasın demişler.

    @ezgin_kral

    Arnica Tesla Premium modeli listede yok başkan. F/P olarak çok iyi diye düşünüyordum. Öyle değil mi?

    https://www.epey.com/supurge/arnica-tesla-premium.html

    3L toz haznesi, 8 mt kablo, 70 dsb ses, turbo başlık. Malzeme kalitesi nasıldır bilmiyorum ama 800 lira seviyesinde bu özellikler baya iyi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 27 Nisan 2019; 16:4:39 >




  • Arkadaşlar bugün miele c3 cat-dog almaya karar verdim bende.Bir sorum olacak.Süpürgeyi başka yerden toz torbası setini miele sitesinden alsam garanti 5 yıla çıkarabilimiyim ? Nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinirim acil.
  • Odjehdpxısv O kullanıcısına yanıt
    "Complete C3 Elektrik Süpürgesi Alımlarınıza 16 lı Toz Torbası Konfor Paketi ve Ek (+3) Yıl Garanti Hediye!"
    yazıyor mielenin sitesinde.

    "Daha önce toz torbası alımına garanti uzatımı" diye yazıyordu yanılmıyorsam.

    Şartlerı dğeiştirmiş olabilirler. En iyisi miele Türkiye yi arayın.

    Bu arada garanti uzatımı mielede çok çok gerekli değil bence. Bir sorunu varsa hemen çıkar zaten. Sorun yoksa ve sizden kaynaklı bir şey olmazsa 20 sene kullanırsınız. Forumda bir arkadaş yazmıştı; cat&dog tan çıkan turbo başlığı elinden sert zemine kenarı üzerine düşürüp kenarındaki plastiği kırmış ama kendi hatası olmasına rağmen miele Türkiye değiştirmişti.
  • Yakında garanti uzatan oldu mu?

    Torbasız cx1 aldık, torba alıp uzatamiyoruz da. Fiyatı nedir bilgisi olan var mi?
  • Garanti uzatma işini sonuca bağlasak bende sipariş vericem yakın zamanda yapan oldu mu ?
  • Odjehdpxısv O kullanıcısına yanıt
    Bence o garanti uzatma kampanyası tüm satılan mielelerden kaldırıldı, sadece kendi sitesinde (daha pahalıya) satılanlara getirildi/bırakıldı. O da kalıcı olmayabilir.

    Dolar artıyor yine; ona göre....


    Bu arada garanti uzatımını da sitede satıyorlarmış. Kampanya olmayıca fiyatlar bu:

    445 TL Elektriklü Süpütge +3 yıl Servis Garantisi
    395 TL : Ek +1 Yıl Garanti (Blizzard Toz Torbasız Elektrikli Süpürgeler için)


    https://shop.miele.com.tr/miele-ek-garanti-sertifikasi
  • Philips Marathon Ultimate FC9925/07 kullanıyorduk evde. Annem de ben de oldukça memnunuz :) Evleniyorum, sizce ne almalıyım? Üst modelleri çıkmış 26,28 vs. 300-500 TL fiyat farkı var sizce üst model almak mantıklı mı? ya da benzer fiyatlara daha iyi süpürge var mı?
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.