Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.425
Cevap
178
Favori
920.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Giriş
    şahsen bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum,

bağımsız teslerde verilen bu değerlere göre, halı temizliği C olan mielenin, A olandan ucuz süpürgeden daha iyi temizleyecebileceğini düşünmüyorum.
    turbo başlık deniyor, bu turbo başlık 2 sine de takılabildiğine göre ikisininde aynı oranda temizliğini arttırsa yine fark baki kalacaktır.
    yine bağımsız değerlendirmeyle verdiği temiz hava B olan süpürge, A olandan nasıl daha iyi olabilir anlayamıyorum

yanlış anlaşılmasın, forumdaki üstatların tecrübelerine saygım sonsuz, ayrıca miele almadığım için de tamamiyle değerlerine dayanarak yazıyorum.
    ama bu değerler haricinde "ölçülemeyen/uzun yıllarda ölçülen" şeylerde fark olabilir, mesela dayanıklılık, malzeme kalitesi
    bunun için de 3-4 katı fiyat vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Örnek: bende dyson cinetic ve fakir ranger var, dyson da halıyı C temizliyor fakir ranger A temizlerken
    Sonuçta eşim dyson dan memnun olmadı çekişinden, fakiri ise çok beğendi,
    dyson dayanıklı ve 3bin liralık süpürge ama 500 liralık olanı tercih ediyorsa, bu tecrübe de test sonuçlarını doğrular nitelikte.

• Cengaver1 kullanıcısına yanıt
    Hocam hepa filtre konusu ayri bir hikaye, ancak ben 1400tlye satilan miele supurgenin verilen paranin hakkini verecegine inaniyorum.. en azindan dyson lara nazaran. Suan turbo baslikli bir dyson 3bintlden asagi temin edilemiyor. Mielenin herkes torba fiyatini elestiriyor ancak yalniz basina hepa 10 seviyesinde toz tutabilen torbadan bahsediyoruz.. bilemiyorum uzun kullanimda gorucez tabiiki ne kadar iyi ettik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ozandr

Hocam hepa filtre konusu ayri bir hikaye, ancak ben 1400tlye satilan miele supurgenin verilen paranin hakkini verecegine inaniyorum.. en azindan dyson lara nazaran. Suan turbo baslikli bir dyson 3bintlden asagi temin edilemiyor. Mielenin herkes torba fiyatini elestiriyor ancak yalniz basina hepa 10 seviyesinde toz tutabilen torbadan bahsediyoruz.. bilemiyorum uzun kullanimda gorucez tabiiki ne kadar iyi ettik.
    Özetle haklısınız. 1400 liralık miele cat&dog; diğer tüm torbasızlardan çok daha iyidir. Sızdırmazlığı, malzeme dayanıklılığı ve kalitesi çok daha üstündür.

Şimdi sözüm forumdaki tüm saygıdeğer arkadaşlara;

Mielelerin torbası tozun %99,9 unu tutmasıyla eşsizdir, torba Epa 12 seviyesinde toz tutar(hepa 10 değil; daha üstündür zaten hepa demek 13 ve üstüdür, altına epa denir). Torbanın kendisi filtre gibidir. Büyüktür; 4.5 litredir ve diğerleri gibi daha kısa sürede dolup çekiş gücünü de azaltmaz.

( Edit; hepa 13: %99,95 dir. Mielenin sadece toz torbası %99,90 toz tutar. Yani toz torbası hepa 13'e çok yakın bir Epa 12'dir. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131272984 )

Torbasında diğer hiç bir markada olmayan, iç-orta kısmında elastik bantlar vardır, toz buraya çarpıp dağılır; sadece çekiş yönünde yığılması önlenmiş olur, toz dolumu ile güç düşüşü azaltılmış olur.
    Miele Great Britainyoutube
    Why choose HyClean dustbags from Miele
    https://youtu.be/Jkme3s9Xre8

Torbası 11 kattır. Çivi, vida ve keskin cam parçalarını çekebilir. Dysonda çekemezsiniz. Kağıt torbası olan süpürgelerde ince/dayanıksız torba yüzeyi delinebilir. Mielede hiç bir şey olmaz.

Motoru çok kaliteli malzemelerden yapılır; Yüksek dayanımlı, güçlü ve orijinal Almanya üretimidir. Aldıktan 5 sene sonra gücü yarıya düşmez.

Turbo başlığı çok çok kalitelidir. Ayrıca 540 tl ye satılıyor. Ayrıca satın almak akıl işi değil. E tabii ki 100 liraya satılan diğer markaların turbo başlıklarından malzeme, fırça kalitesi vs kısaca her yönden daha üstündür. Ayrıca almak astronomik olduğundan Cat&Dog seti içinde geldiğinden; setle almak çok hesaplı.

Şimdi yukarıda başlıca artılarını sıraladığım bu süpürge seti, turbo başlığı ile 1400 TL civarına satılıyor.

Bunun yarı fiyatına satılan ürünler; 700 TL bandında olanlar, yukarıda saydığım hiç bir kriterde Cat&dog un turbo başlık içeren setine rakip olamaz. Halı temizliği başta olmak üzere.

4 te 1 i fiyatı olan 350 TL ye alınan süpürgeler ise, yapmayın ya, yan yana koymak bile ayıptır.

Kaldı ki bir kaç gün önce fiyata göre süpürge tavsiyesini de ben yaptım:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135353326

ezgin_kral @ 11 Ekim 2018 12:53:52

Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi:

1- 113 TL, Dikey süpürge, Fantom P 1200 link1

2- 260 TL, Toz torbalı Islak/Kuru kazanlı süpürge, Stilevs IS-2800 Uzay 2800 W link2

3- 518 TL, Toz torbasız süpürge, Fakir Ranger 890W link3

4- 765 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux UltraSilencer Zen EUS8ANIMAT link4

5- 1.319 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 link5

6- 2.490 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 link6

Paranıza göre en uygun süpürgeyi alın,

1400 liralık, üstün kaliteye ve dizayna sahip Alman üretimi süpürgeyi, 700 liralık sınırlı kalite ve performansa sahip Çin üretimi süpürgeyle de karşılaştırmayın. Aynı şeyleri dönüp dönüp yazıyoruz, lütfen önce forumu bir okuyun, sonra yorum yapın.

AB etiket değerleri ve süpürgeler hakkında öncelikle fikir sahibi olmak isteyenler için:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135355914

I told you.

Not: Bu arada hala "miele mi satıyorsun" diyen üstünzekalı çıkarsa iş adresimi (maden ocağı) verip hasretle bekliyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 23 Ekim 2018; 16:11:11 >

• Elektrikli dik duran süpürgede ne tavsiye edersiniz? Gürültülü olmayan ve çekişi iyi olacak şekilde

Orijinalden alıntı: TexasRanger

Elektrikli dik duran süpürgede ne tavsiye edersiniz? Gürültülü olmayan ve çekişi iyi olacak şekilde
    Dik süpürge zaten çok yok memlekette. Sesi az ve çekişi "çok iyi" olan ise yok.
    Sese göre seçimi daraltırsak olan modeller bunlar:
    akakce.com
    69 dB, 72 dB, 75 dB, 76 dB Elektrikli S�p�rge Fiyatlar�, Modelleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/elektrikli-supurge,1,2.html/44142,108903,108906,108913,108914

Miele kalitelidir ama o modelin çekişini denemek lazım. Arzum çok çok ucuzdur ama muhakkak kalitesizdir.
    Hiç birini kullanmadım.
    Diğer modellere bakmak için sesi az olsun şartından vazgeçmeniz gerekecek.
    Bu durumda;
    İmkanınız varsa media markt taki tüm dikey süpürgeleri deneyin. Gücünü beğendiğinizin sesini beğenmeyebilirsiniz. Fiyatını beğendiğinizin kalitesi hoşunuza gitmez. Zor karar. Hele ki dikey süpürgede.
    Ben 890w mielenin yanına 110 liralık fantom aldım, mutfakta duruyor. Çok ucuz ve çok işe yarıyor. Miele ile genel temizlik, fantom ile mutfak başta olma üzere kısa süreli ve acil müdaheleli temizliği yapıyoruz. Mielenin torbası da daha geç dolmuş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 23 Ekim 2018; 16:43:56 >

• TexasRanger kullanıcısına yanıt
    Hocam selam dikey supurge olarak gecen inceledim
    Electrolux un yeni cika pure f9 var. Ciddi basarili bir urun
    Sarj suresi cok iyi ve emis gucunde normal supurgeleri aratmiyacagini soyluyorlar. Buna mutlaka bak derim

pure f9
    İkincisi tabiki dyson modelleri. Ancak dyson distiributor firma degisikligi var bu konuda servis vs. Mutlaka aldigin yerden alirken bilgi al.

Bu modellere 2000 ustu diyebiliriz. Daha uygun bir sey ariyorsanda dikkat etmen gereken

Emis gucu istiyorsan 2 in 1 leri tercih etmeyiniz. Hava akisi ne kadar sizdirmaz olursa o kdr emis gucu iyi demektir.

Arti kullanacaginiz alanlara gore hepsinin resmi performansi enerji etiketlerinde artik mevcut ( halida soyle parkede boyle gibi) enerji etiketi okuma konusunda daha detayli bilgi verebilirim ihtiyac duyan olursa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bambam1912 B kullanıcısına yanıt
    Satış linki var mı ?

3,000 TL ve 82 dB bir şarjlı süpürge.:)

Forumda işler böyle yürüyor. Soruyu soran sessiz ve güçlü olsun diye başlıyor, sonra tavsiyeler bambaşka yönlere gidiyor.

Bazen soruyu soran da o yöne gidiyor.

Neyse hadi buraya piyasada satılan 2000 tane süpürgeyi tek tek yazalım da iyice çorba olsun iş.

Not: Bu arada ben bunun bir üst modelini linkini attığınız sitede, ilk kez gördüm ama hoşuma gitti gördüklerim:ELECTROLUX PF91-ALRGY (3,500TL) Teşekkürler @bambam1912
    Eğer kağıt üzerindeki gibi iyiyse, pahalı olmasına rağmen düşünülebilir üst segmentte...
    Merak ettim. Media markt a gidip inceleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 24 Ekim 2018; 0:42:50 >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Evet iki modeli var
    Ben acikcasi db llerine bakmadim.
    Ama urunden etkilendim
    İddali bir urun

• Cevaplarınız için teşekkürler. Açıkçası bu kadar pahalı bir ürün bakmıyorum. F/p niteliğinde bir süpürge bakıyorum. Batarya fln ölmesi sorunu yaşamak istemediğimden ötürü kablolu olması tercihim. Fakir ve arzum marka kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum

Bence yukarıdaki mesajımda olan akakche listesindeki arzumu al gitsin. Bari sesi az olur. O fiyat gurubunda çok şey isteyemezsin. Mesela ben mutfak kullanımı için sesi de önemsemediğimden 2. Süpürge olarak fantom aldım. Her konuda vasat altı ama çok ucuz(110 TL). Tam istediğim yedek süpürgeydi.

Sen de sesi 69 dB olan ucuz (171 TL) arzumu al. Vasat çekişi, düşük kalitesi ve çok uygun fiyatıyla sessiz sessiz kullan. İçinden elektrolux çıkmasını bekleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 24 Ekim 2018; 13:43:33 >
    Aşık oldum aşık yemek yerim kaşık kaşık.
    O süpürgenin maliyeti 500 tl dir anca. 3500 tl fiyat ve bu fiyatı da düşünmek :)))

Satıcıyı tanımıyorum temizse alınır

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler peki sıfır olarak önerebileceğiniz bir model var mı ?
    Bugun cat and dog geldi ve deneme surusune ciktim. Fircala fircala biktigim beyaz renkli halinin resmen icinden gecti. Before after yapsam instagramda onbin like i vardi, o kadar malzeme kalitesi gercekten muazzam. Neresine elimi attiysam kaliteli. Bir sikayetim, halinin uzerinde uzun sac killari da vardi, kadin saci. Onlar turbo basligin donen zimbirtisina dolandi. Sonra elimle epey temizledim gerci ama tertemiz de olmadi. Önden bir duz baslikla uzerinden gecmek gerekiyormus sanirim.. verdigim parayi hak edecegini belli etti supurge.

• Toz torbasız elektrikli süpürge alacağım 2 model var aklımda hangisinin önerirsiniz . Belirtiğim modelleri kullanan varsa lüften memnun mu yazsın. Şimdiden tşkler

* Miele Süpürge Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı - SKCF3

* Bosch BGS7PRO1 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

kullanan var mı ? Sorun çıkartıyor mu Süpürgeler işlem sırasında lütfen yorumlarınız bekliyorum ....

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

• quote:

Orijinalden alıntı: ezgin_kral

XXL set 4 yıllık toz torbası ve bedava filtre setidir. Media marktta 249 tl ye satılıyor.

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_mıele-hyclean-3d-toz-torbası-gn-xxl-set-1179165.html

Bedava filtre için bir defaya mahsus alınması gereken filtre tutucunun doğru modelinin linkini yukarıda vermiştim. Ara sıra mielede biter, sonra yeniden stoklarına girer. Ara ara takip ederseniz denk gelirsiniz. Ben ordan aldım, servislerde c3 lere olan filtre tutucu yok; c1 lere uyanı var. O yüzden mielenin sitesinden doğru modeli almak lazım
    Filtre tutucu mielenin sitesinde stoklara girmis. Bilginize..

• Ayberkoner A kullanıcısına yanıt
    Miele cx1. Sorunun detaylı cevabı ise çok defa verildi. Yazılanları okuyunuz lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 25 Ekim 2018; 10:37:34 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.