Şimdi Ara

Elektrikli Radyatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba ve iyi bayramlar.
    Arkadaşlar, havalar soğumaya başladı, önümüz kış, soba kurmadan, külle kömürle uğraşmadan kışı geçirmek istiyorum. Haftaiçi akşam 17:00 den sonra ve haftasonları evde oluyorum sadece. Bu yüzden kışı rahat geçirmek için alternatif ısınma yolları arıyorum. Ufo vs. tarzı infrared ısıtıcı düşünmüştüm ama onlar da sadece gördükleri yeri ısıttıkları için pek verimli olacağını düşünmedim. Araştırırken şöyle bir ürün gördüm.
    http://www.hepsiburada.com/sunny-at-3001-elektrikli-radyator-uzaktan-kumanda/productDetails.aspx?categoryid=17111&productid=evsunnat3001
    Elektrikli radyatör. Bu üründen kullanan, ya da bana ısınma amaçlı başka bir ürün tavsiye edebilir misiniz? Kiracı olduğum için klima alternatifini malesef listeden çıkardım. Şimdiden herkese teşekkürler, kış iyice gelmeden bana bir çözüm lütfen...







  • ben açıkçası pek tavisye etmiyorum pek ısıtmıyor bulunduğu yeri.
  • NANOTHERM ISITICI PANEL

    1 – Panelin Çalışma Prensibi

    Isıtıcı panel kurulmuş olduğu ortama kızıl ötesi ışınlar göndererek ortamı tanımlayarak gerekli taramasını yapar. İşlemini tamamladıktan sonra oda içerisinde bulunan masa, sandalye, koltuk, elbise, elbise dolabı, çevre duvarından başlayarak bütün cisimlere ısı yüklemesi yapar. Isınan cisimler daha sonra odanın soğuğa doğru dönüşmesinde üzerinde bulunan potansiyel ısıyı ortama geri dönüştürerek ısının devamlılığını sağlar. Böylelikle ısı ortam içinde uzun süre devam eder, ısının daha da düşmesi hallerinde ısıtıcının devresine kurulu bulunan oda ısı termostatı vasıtasıyla ısı takviyesi yaparak devamlılık sağlar. Klasik kalorifer sistemlerinin ısınma maliyetleri karşısında ısınma maliyet farkı %60-%70 gibi bir avantaj olmasına rağmen oda içerisinde bulunan cisimlerin ısı eksiklerini tamamlama derece farkı 17 - 22 derece arasında ki fark 5 derece düşünürsek ısıtma maliyetimizde %20 gibi bir maliyet avantajı daha elde etmiş olacağız. Böylelikle ısıtıcı panelleri kendisini finansman olarak kısa zamanda amorti edecektir. Ayrıca ısı panelimizin ısıtma avantajlarında sayılan bir yönü de ortama dışarıdan gelen ekstra ışınların yani güneş ışığının oda içerisine girmesinden vermiş olduğu ışık enerjisinin ısıya dönüşmesinde panel algılama yaparak kendi ısıtması yerine avantaj görüp ısıyı kullanır ve ekonomik avantaj getirir.

    2 – Isıtıcı Panelin İnsanlar Üzerindeki Etkileri

    Kızılötesi ışınların sıcaklığı pek çok alanda kullanılır ve yüksek ve alçak tansiyon, stres, kulak-burun-boğaz, böbrek, bronşit, sırt ağrısı, uykusuzluk, romatizma, astım, soğuk algınlığı, zehirlenme giderme,sinüzit,bel ağrısı,güneş yanığı,hava değişimi,eklem ağrısı,derideki kırışıklık, kas yırtılmaları,adet ağrıları,siyatik,burkulma,kas gerginliği, zatürre, kemik erimesi, kollestrol gibi hastalıklara karşı etkilidir.Ayrıca kalp krizi riskini azaltır.

    3 – Astımlı Hastalara Faydaları

    Klasik kalorifer sistemleri hava ısıtmalı olduğu için ısınan hava soğuk hava ile yer değiştirmelerinde mekân içindeki tozları da dolaştırırlar buda hastaya solunum rahatsızlığı verir.

    Halbuki ısıtıcı paneli ortam içinde bulunan bütün cisimleri ısıttığı için toz dolaşımı yapmaz, hasta solunum rahatsızlığı hissetmez. Böylelikle astımlı hastalarda rahat nefes alırlar.

    Ayrıca klasik kaloriferlerin ortam içindeki ısı farkları en az % 20 ile en fazla % 30 olmaktadır. Panel ısıtıcısının ortam içindeki ısı farkı % 2nin üzerine çıkmamaktadır, en ücra yeri de tanımlayarak ısının ortam içinde eşit yayılmasının sağlar. Panelin özelliklerinden olan ortam içinde ve ortamı çevreleyen duvarlarda, tavan ve taban gibi yerlerde rutubetin, boya ve badana eşya kokusu gibi nem rutubet kokuları oluşmasını engeller. Oksijenin kurumasını engelleyerek rahat nefes alınmasını kolaylaştırır.

    4 – Ekonomik Özellikleri

    Panel ortam ısısını 24 saatin 1 / 4 gibi bir zamanda tamamlayarak toplam gücünün 1 / 4 gibi de harcaması söz konusudur. Bu harcama panelin ortam ısısını 30 dereceye çıkardığında gerçekleşmektedir. Eğer bulunduğunuz ortamı 17 ile 22 derece arasında tutar iseniz elektrik harcama maliyetiniz % 20 ile daha az olacaktır.

    5 – Kullanım Alanları

    Ev, işyeri, depo, sera, sauna, banyo, prefabrik yapılar , yatlar , gibi ısıya ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılabilir.

    http://www.nanotherm.tv/index.php
    www.nanotherm.biz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    ben açıkçası pek tavisye etmiyorum pek ısıtmıyor bulunduğu yeri.



    bende almıştım, yanında durunca ,eh tarzında ısınıyorduk ,soğuklarda ısıtma yeterli gelmiyordu,üzerinde çamaşır kuruttuk bo,bol vede faturalarıda el yakan cinsten ödedik.kombi ile şu anda sorum aşıldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.