Şimdi Ara

Elektrikli otomobil üreticisi Fisker iflas edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli otomobil üreticisi Fisker iflas edebilir
    Daha önce üretime ara verdiğini açıklayan elektrikli otomobil üreticisi Fisker, çok ciddi sorunlarla başbaşa. Automotive News Europe'un haberine göre firma, her an iflas ilanı verebilir.



    İflas koruma talep edebileceğini açıkladı



    İddialara göre şirket, 2026 yılında vadesi dolacak teminatsız tahvillerinin yaklaşık 8.4 milyon dolara varan gerekli faiz ödemesini gerçekleştiremedi. Fisker, borcunu ödeyemeyeceğini ifade ederek geçerli iflas yasaları kapsamında koruma talep edebileceğini açıkladı.



    Şimdilik netleşmiş bir durum yok zira Fisker hala bazı yatırımcılardan destek aldığını ifade ediyor. Aynı açıklamada üretici, 2025 tarihli tahvillerinin sahibi ile 150 milyon dolara varan yeni bir anlaşma yapılabileceğini ifade etti. Bu yatırımcının kimliği açıklanmamış olsa da finansmanın 4 taksitte ödeneceği belirtili.



    Ayrıca Bkz.Fisker yeni elektrikli otomobil geliştirmeyi durdurdu



    Fisker, Magna Steyr ortaklığı ile Ocean isimli modelini üretiyordu. Markanın Avusturya'da bulunan tesisinde üretime 6 hafta ara verildi. Ortaklığın diğer yarısı olan Magna International'dan ise henüz bir açıklama gelmedi.



    Fisker şu sıralar büyük üreticiler ile görüşerek kendisine yeni yatırımlar almayı planlıyor. Bloomberg ve Reuters'in haberine göre de bu üreticilerden biri Nissan olabilir.



    2023 yılında hisse değeri 6 dolar civarında gezinen üreticinin hisseleri 0.13 dolara kadar düşmüş durumda.




    Kaynak:https://www.autonews.com/manufacturing/more-bankruptcy-warning-signs-ev-startup-fisker







  • 0,13 dolardan 100 dolarlık hisse alıp kenara atsak mı?

  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Harika fikir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marques Brownlee isimli youtuber AutoFocus isimli kanalında bu arabanın videosunu yaptı. Ondan sonra firma ciddi sıkıntıya girdi.

  • Togg ile aynı zamanda temellerini atan ilk aracını da yine Togg ile aynı zamanda satışa çıkaran bir şirket. Yanlış bilmiyorsam Tesla tasarımcısıydı kurucusu. Togg demekki sağlam adımlar atmış atıyor. Faiş fiyatına kızsam da tebrik etmek lazım.

    Otomotiv piyasası çok büyük değişim gösterecek. Yepyeni firmalar (çoğu Çinli) yeni dev haline gelecek asırlık dev firmalarda batacak veya satılacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.