Şimdi Ara

Elektrikli Motor Kullanan varmı? Yuki Rover 2000 mi? Asya Oxygen mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
32.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Egehan35

Kral vegayı daha önce de düşünmüştüm ama bu kral ve yukinin çin malı olduğunu duydum o yuzden pek sıcak bakmıyordum ama şimdi 500 tl daha karlı olunca bir çekici gelmiyor değil hani

çin malı diye olaya bakarsan Samsung android modellerini tasarlıyorlar neyse ne desek boş stmax türk mali git onu al sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    sevgili cabriyo.. bilgilendirme içeren mesajlarının hepsini okudum.. ama bi mesajına istinaden ufak bi düzeltme yapmak isterim. 12v 20A 5 adet akü, seri bağlantı ile 60v 20A eder.. 100A olmaz yani..

teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgunsavasci -- 2 Aralık 2014; 11:20:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgunsavasci

sevgili cabriyo.. bilgilendirme içeren mesajlarının hepsini okudum.. ama bi mesajına istinaden ufak bi düzeltme yapmak isterim. 12v 20A 5 adet akü, seri bağlantı ile 60v 20A eder.. 100A olmaz yani..

teşekkürler :)

doğrudur yanlış bilgi olmasın teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar. Bir süredir bende Elektrikli Scooter ları kafaya taktım.

Öncelikle 183cm boyda ve 150Kg ağırlığa sahip biriyim o yüzden özellikle 2-3KW olanlara baktım. Aynı güçte olup daha düşük maximum yükleme değerleri olanlar var onu pek anlamadım. Sonuçta 400nm ile tonluk araçlar içinde 4 kişi ile gidiyor. 100nm tork ile 1500W olanların 120KG taşıma kapasitesi sunması saçma geldi.

İşe gidip gelmek için kullanacağım. İş ile ev arası 5KM civarı ( Google Haritalar Ölçümüne göre gideceğim güzergah 4,7KM ). Şimdi hesap ettim bir yıl 52 hafta. Haftada 6 günden 312 gün ediyor. Senelik izni de çık 288 gün çalışıyorum, yani bu 288 gün boyunca git gel her seferinde 2,15TL den 1250TL zaten bir yılda otobüse veriyorum. Hafta sonları zaten otobüs benim gittiğim saatlerde olmadığı için sabah babamın arabası ile gidiyorum e o da ayrı yakıt masrafı babamı rahatsız ettiğim de ayrı bir dert. Eder sana 1500TL herhalde yıllık. Babamın sabah uykusu ise onbinlerce liraya değişilmez.

En kötü ihtimalle 40KM menzil verse bile ben 3 gün işe gidip gelebilir. 4. gün de sabah işe gidip orada çıkış saatine kadar 8 saat şarj edebilirim. Böylece hepi topu 25-30 kuruş olan elektriği de beleşe getirmiş olurum. Bu 5KM lik yolda sadece bir tane 150 metrelik yokuş var işe giderken. Eve dönerken zaten sorun değil.

Siz ne dersiniz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi almak isterim.

Aklımdaki modeller.

STMax Modelleri. ( Üçünün de özellikleri aynı şekilleri farklı. )

ELİT 3000

Motor : 72V 3000W
    Akü : 72V/20A ( 6*12V )
    Menzil : 40-70 KM
    Hız : 45km/h
    Max Yükleme Kapasitesi :170 Kg

http://www.stmax.com.tr/elit3000.asp

Elektrikli Motor Kullanan varmı? Yuki Rover 2000 mi? Asya Oxygen mi?

STAR 3000

http://www.stmax.com.tr/star3000.asp

KOBRA 3000

http://www.stmax.com.tr/kobra3000.asp

Şimdi de Yuki modelleri. Ve baya ayrıntı veriyorlar. Anma gücü gibi. Elektrik grişi şarj süresi gibi gereksiz kısımları siliyorum. Hepsi malumunuz 6-8 saat 220v vb zaten.

YK-18 CARRY 3000

Motor Gücü : 3000 (DC) Motor
    Anma Gücü : 2000W
    Akü : 72V/20A ( 6*12v )
    Sarfiyat : 2,0 k.w (100km)
    Menzil : 50-80 KM/h
    Tırmanma Açısı : 22 ° Derece
    Max. Tork 105N.m - Gürültü 62dB
    Max. Hız (km/h) : 45km/h
    Max Yükleme Kapasitesi (Kg) : 180 Kg
    Ağırlık (Kg) : 108

https://www.yukimotor.com.tr/e-scooter/40-yk-18-carry-3000

YK-09 NEON 3000

Tırmanma Açısı : 18 ° Derece
    Max. Tork : 105N.m - Gürültü 62dB

https://www.yukimotor.com.tr/e-scooter/30-yk-09-neon-3000

YK-20 ALFA

Motor Gücü : 3500 (DC) Motor
    Anma Gücü : 3000W
    Akü 72V/28A ( 6*12v )
    Sarfiyat 2,0 k.w (100km)
    Menzil 50-80 KM/h
    Tırmanma Açısı 20 ° Derece
    Max. Tork 150N.m - Gürültü 65dB
    Max. Hız (km/h) 45km/h
    Max Yükleme Kapasitesi (Kg) 180 Kg
    Ağırlık (Kg) 120 Kg

https://www.yukimotor.com.tr/e-scooter/37-yk-20-alfa

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir bende Elektrikli Scooter ları kafaya taktım.

Öncelikle 183cm boyda ve 150Kg ağırlığa sahip biriyim o yüzden özellikle 2-3KW olanlara baktım. Aynı güçte olup daha düşük maximum yükleme değerleri olanlar var onu pek anlamadım. Sonuçta 400nm ile tonluk araçlar içinde 4 kişi ile gidiyor. 100nm tork ile 1500W olanların 120KG taşıma kapasitesi sunması saçma geldi.

İşe gidip gelmek için kullanacağım. İş ile ev arası 5KM civarı ( Google Haritalar Ölçümüne göre gideceğim güzergah 4,7KM ). Şimdi hesap ettim bir yıl 52 hafta. Haftada 6 günden 312 gün ediyor. Senelik izni de çık 288 gün çalışıyorum, yani bu 288 gün boyunca git gel her seferinde 2,15TL den 1250TL zaten bir yılda otobüse veriyorum. Hafta sonları zaten otobüs benim gittiğim saatlerde olmadığı için sabah babamın arabası ile gidiyorum e o da ayrı yakıt masrafı babamı rahatsız ettiğim de ayrı bir dert. Eder sana 1500TL herhalde yıllık. Babamın sabah uykusu ise onbinlerce liraya değişilmez.

En kötü ihtimalle 40KM menzil verse bile ben 3 gün işe gidip gelebilir. 4. gün de sabah işe gidip orada çıkış saatine kadar 8 saat şarj edebilirim. Böylece hepi topu 25-30 kuruş olan elektriği de beleşe getirmiş olurum. Bu 5KM lik yolda sadece bir tane 150 metrelik yokuş var işe giderken. Eve dönerken zaten sorun değil.

Siz ne dersiniz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi almak isterim.

Aklımdaki modeller.

STMax Modelleri. ( Üçünün de özellikleri aynı şekilleri farklı. )

ELİT 3000

http://www.stmax.com.tr/elit3000.asp

STAR 3000

http://www.stmax.com.tr/star3000.asp

KOBRA 3000

http://www.stmax.com.tr/kobra3000.asp

Şimdi de Yuki modelleri. Ve baya ayrıntı veriyorlar. Anma gücü gibi. Elektrik grişi şarj süresi gibi gereksiz kısımları siliyorum. Hepsi malumunuz 6-8 saat 220v vb zaten.

YK-18 CARRY 3000

Tırmanma Açısı : 22 ° Derece
    Max. Tork 105N.m - Gürültü 62dB

https://www.yukimotor.com.tr/e-scooter/40-yk-18-carry-3000

YK-09 NEON 3000

Tırmanma Açısı : 18 ° Derece
    Max. Tork : 105N.m - Gürültü 62dB

https://www.yukimotor.com.tr/e-scooter/30-yk-09-neon-3000

YK-20 ALFA

Motor Gücü : 3500 (DC) Motor
    Anma Gücü : 3000W
    Akü 72V/28A ( 6*12v )
    Sarfiyat 2,0 k.w (100km)
    Menzil 50-80 KM/h
    Tırmanma Açısı 20 ° Derece
    Max. Tork 150N.m - Gürültü 65dB
    Max. Hız (km/h) 45km/h
    Max Yükleme Kapasitesi (Kg) 180 Kg
    Ağırlık (Kg) 120 Kg

https://www.yukimotor.com.tr/e-scooter/37-yk-20-alfa

Kalite olarak hepsi üç aşağı beş yukarı birbirine yakın, hangi marka - model alacağınıza karar verirken ;
    öncelikle bulunduğunuz şehirde bayi-servis ağı yaygın olanı seçin, yedek parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
    İkinci olarak ana bayinin stoklarına yakın tarihli girmiş olanı yani stokta fazla beklemeyeni araştırıp onu tercih edin. Çünkü aküler beklerken kendi kendine deşarj oluyor, bayiler -servisler genelde bekleyen aküleri şarj etmediklerinden akülerde sulfatlanma dolayısıyla kapasite kaybı şekilleniyor, bazı arkadaşlar bu şekilde bayat akülü sıfır elektrikli araç alıp bir şarjla 15-20 km ancak gidebiliyor, sonrasında satıcı servis arasında bir sürü eziyet çekiliyor. Yani akü üretildiği andan itibaren kullanılmasa da bayatlamaya başlar.
    Cub tipi yani büyük tekerli olanlar (st max star gibi) küçük tekerli scooter modellere göre hem daha konforlu bir sürüş sağlar hem de özellikle düz yolda devrini alınca daha süratli olur.
    St Max modellerinde beyin (motor sürücü veya hız kontrol cihazı) maximum 40 amperlik, Yuki modellerinde ise yanlış hatırlamıyorsam 35 amperlik. Bu da ilk kalkışta dip gazda özellikle rampada Stmax'ın kısa süreliğine daha çok güç çekerek daha seri kalkması demek. Kilonuz ağır olduğu için özellikle sıkışık kavşaklarda ve rampada seri kalkıp; sizden tarafa direksiyon kırmak isteyen veya arkadan acele eden otomobiller konusunda rahat etmenizi sağlar.
    Son verdiğiniz Yuki modelinde akülerin 28 amper olması bir şarjla gidebileceğiniz mesafeyi artırır.
    Bir şarjla gideceğiniz menzile ve ev-iş arası mesafeye bakarak "3 günde bir şarj ederim" demeniz doğru bir yaklaşım değil, kurşun asit aküler bitmeden şarj edilmelidir. En ideal şarj etme zamanı aküler %50 - yarıya düştüğünde, en kötü ihtimal %20 kaldığında şarja bağlamaktır. Arasıra şarj bitirilebilir ancak sürekli şarjı bitirmek akü ömrünü kısaltacaktır. 28 amperlik akülü olanı tercih ederseniz bitirme riskiniz daha düşük olacağından akü ömrü de daha uzun olur.
    Benim bildiklerim bu kadar, inşallah seçim yapmanıza katkısı olur. Kolay gelsin, şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: medvet

Kalite olarak hepsi üç aşağı beş yukarı birbirine yakın, hangi marka - model alacağınıza karar verirken ;
    öncelikle bulunduğunuz şehirde bayi-servis ağı yaygın olanı seçin, yedek parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
    İkinci olarak ana bayinin stoklarına yakın tarihli girmiş olanı yani stokta fazla beklemeyeni araştırıp onu tercih edin. Çünkü aküler beklerken kendi kendine deşarj oluyor, bayiler -servisler genelde bekleyen aküleri şarj etmediklerinden akülerde sulfatlanma dolayısıyla kapasite kaybı şekilleniyor, bazı arkadaşlar bu şekilde bayat akülü sıfır elektrikli araç alıp bir şarjla 15-20 km ancak gidebiliyor, sonrasında satıcı servis arasında bir sürü eziyet çekiliyor. Yani akü üretildiği andan itibaren kullanılmasa da bayatlamaya başlar.
    Cub tipi yani büyük tekerli olanlar (st max star gibi) küçük tekerli scooter modellere göre hem daha konforlu bir sürüş sağlar hem de özellikle düz yolda devrini alınca daha süratli olur.
    St Max modellerinde beyin (motor sürücü veya hız kontrol cihazı) maximum 40 amperlik, Yuki modellerinde ise yanlış hatırlamıyorsam 35 amperlik. Bu da ilk kalkışta dip gazda özellikle rampada Stmax'ın kısa süreliğine daha çok güç çekerek daha seri kalkması demek. Kilonuz ağır olduğu için özellikle sıkışık kavşaklarda ve rampada seri kalkıp; sizden tarafa direksiyon kırmak isteyen veya arkadan acele eden otomobiller konusunda rahat etmenizi sağlar.
    Son verdiğiniz Yuki modelinde akülerin 28 amper olması bir şarjla gidebileceğiniz mesafeyi artırır.
    Bir şarjla gideceğiniz menzile ve ev-iş arası mesafeye bakarak "3 günde bir şarj ederim" demeniz doğru bir yaklaşım değil, kurşun asit aküler bitmeden şarj edilmelidir. En ideal şarj etme zamanı aküler %50 - yarıya düştüğünde, en kötü ihtimal %20 kaldığında şarja bağlamaktır. Arasıra şarj bitirilebilir ancak sürekli şarjı bitirmek akü ömrünü kısaltacaktır. 28 amperlik akülü olanı tercih ederseniz bitirme riskiniz daha düşük olacağından akü ömrü de daha uzun olur.
    Benim bildiklerim bu kadar, inşallah seçim yapmanıza katkısı olur. Kolay gelsin, şimdiden hayırlı olsun.

Teşekkürler.

Zaten 3 günde bir şarj ederim mesafe ile alakalı. 50-70KM menzil diyor firma ( Tabiki daha düşük çıkacak. ). 50KM desek 3 günde 30KM yaparım. 4. günde muhtemelen 33 KM yapmış olurum öyle şarj ederim diye dedim. Yani aküyü ne sık ne de seyrek şarj etmeyeceğim diye belirtmek için yazmıştım.

Valla STMax 3000 deki motor ne ben onu merak ediyorum. Motor Kaç Watt güç üretebiliyor. ( Tabiki 3000W anma gücü ise o başka. )

• Ya özür diliyorum öncelikle konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama bişey sormak istiyorum bende asya oxygen 1500 watt sahibiyim.Benim motorum taş çatlasa 35 km yapabiliyor acaba hız kilidi filanmı var bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anymus22

Ya özür diliyorum öncelikle konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama bişey sormak istiyorum bende asya oxygen 1500 watt sahibiyim.Benim motorum taş çatlasa 35 km yapabiliyor acaba hız kilidi filanmı var bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlermi ?

aküsü zayıflamıştır tam dolmuyor olabilir. bende kral marka yuki-dünya modeli vardı 2 kişi 50 55 rahat yapıyordu. ancak akü biterken son süratte yavaş yavaş düşmeye başlıyordu.
  • Aküsü dolmaması ve zayıflamış olacağını sanmam çünki ilk aldığımdan beri böyle motor 35 ten sonra sanki gazı kesiyor 33-34 e geldiğinde ileri atıyor motor kendini
  • Arkadaşlar 2 kişi toplamda 140 kg ağırlık ve dik yokuşlu şehiriçi yollara göre elektrikli motor tavsiyeniz ne olur?

Teşekkürler.

• en az 2000 watt gücü olan tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dil-Tarih

Arkadaşlar 2 kişi toplamda 140 kg ağırlık ve dik yokuşlu şehiriçi yollara göre elektrikli motor tavsiyeniz ne olur?

Teşekkürler.

Motorların üzerindeki watt değerleri gerçeği yansıtmaz. Bu nedenle bu konuda ancak deneme yanılma ile hangisinin diğerinden daha güçlü olduğu anlaşılabiliyor. Araştırdığınızda motorum 3000 watt - 4500 watt ama 40 km hızı geçmiyor veya yokuş çıkmıyor diye bir sürü şikayet görebilirsiniz. Rampada iyi giden veya düzde hızı yüksek olan modeller maalesef çoğunun sıfırı çıkmıyor ama Kuba K8s, Volta Revolt, Mondial E Mon Derrace ve Revenge, Velostar TDR 125, Yuki Dünya, Kral Güneş.
  • Teşekkürler @medvet ve @cabriyo

Tavsiyeleriniz doğrultusunda araştıracağım. Anlaşılan elektrikli motor için henüz erken. Pek yatırım yok.
  • Su an akdenız turundayım bu civarlarda bol bol yuki marka elektrikli scooter ve 3 tekerlekliler kullanılıyor. Hatta kemerde sordum kiralıyorlarmıs taş gibi saglammış yukiler. Alınacaksa yuki marka ve muadillerini alın derim macera aramaya gerek yok. Stmax markadan uzak durun daha once bahsetmıştim 1 yılda çöpe gidiyor dandık mal
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Su an akdenız turundayım bu civarlarda bol bol yuki marka elektrikli scooter ve 3 tekerlekliler kullanılıyor. Hatta kemerde sordum kiralıyorlarmıs taş gibi saglammış yukiler. Alınacaksa yuki marka ve muadillerini alın derim macera aramaya gerek yok. Stmax markadan uzak durun daha once bahsetmıştim 1 yılda çöpe gidiyor dandık mal

Ben 19 ay ST Max Bora kullandım, 9000 km'de sattığımda halen bir şarjla tek kişi aşırı zorlamadan kullanıldığında 47 km gidiyordu,( alan arkadaş halen aynı akülerle kullanıyor, ağresif sürüşle şarjı 30 km gidiyor), fren balatası vs.. rutin sarf giderleri dışında değil çöpe gitmek herhangi bir sorun çıkarmadı. Sonuçta bu araçlar Çin'den toplama usul getiriliyor. Şu marka çok iyi bu marka çok kötü diye bir genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Her markanın kötü modelleri var, malzeme kalitesi ve işçilik genel olarak birbirine yakın. Ancak bazı modellerde (bence ithalatçının da çok umurunda olmasa da) nispeten daha kaliteli beyinler ve motorlar kullanılmış, bunlar da zaten tutulunca ya isim ve görüntü aynı olduğu halde daha adi beyin ve motorla satılmaya devam ediyor ya da üretimden kalkıyor.

• quote:

quote:

Su an akdenız turundayım bu civarlarda bol bol yuki marka elektrikli scooter ve 3 tekerlekliler kullanılıyor. Hatta kemerde sordum kiralıyorlarmıs taş gibi saglammış yukiler. Alınacaksa yuki marka ve muadillerini alın derim macera aramaya gerek yok. Stmax markadan uzak durun daha once bahsetmıştim 1 yılda çöpe gidiyor dandık mal

Ben 19 ay ST Max Bora kullandım, 9000 km'de sattığımda halen bir şarjla tek kişi aşırı zorlamadan kullanıldığında 47 km gidiyordu,( alan arkadaş halen aynı akülerle kullanıyor, ağresif sürüşle şarjı 30 km gidiyor), fren balatası vs.. rutin sarf giderleri dışında değil çöpe gitmek herhangi bir sorun çıkarmadı. Sonuçta bu araçlar Çin'den toplama usul getiriliyor. Şu marka çok iyi bu marka çok kötü diye bir genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Her markanın kötü modelleri var, malzeme kalitesi ve işçilik genel olarak birbirine yakın. Ancak bazı modellerde (bence ithalatçının da çok umurunda olmasa da) nispeten daha kaliteli beyinler ve motorlar kullanılmış, bunlar da zaten tutulunca ya isim ve görüntü aynı olduğu halde daha adi beyin ve motorla satılmaya devam ediyor ya da üretimden kalkıyor.

Eski oturdugum sitede komşu çocuklarına 3 tane aldı stmax 2000 li bisey alet yokuş çıkmıyordu elit 2000 mi oyl bisey. 3 ude bidahaki yaza kadar pert oldu şarj marj kalmadı yuDen rahatlıkla söylüyorum stmax dan uzak durun

• Bu kadar yer geziyorum su stmax dediginiz kaliteli olsa 1 tane görürüm. 1 haftadır bi tane stmax girmedim heleki motosiklet kiralayanlar hep yuki marka almışlar millet durmadan geziyor. Ayrıca volta flnda gordum ama 1 tane stmax girmedim. Antalya adana Muğla vs oturan tanıdıklarını varsa sorabilirsiniz demekki kaliteli ki adamlar yuki almış volta fln almış yani

• quote:

Bu kadar yer geziyorum su stmax dediginiz kaliteli olsa 1 tane görürüm. 1 haftadır bi tane stmax girmedim heleki motosiklet kiralayanlar hep yuki marka almışlar millet durmadan geziyor. Ayrıca volta flnda gordum ama 1 tane stmax girmedim. Antalya adana Muğla vs oturan tanıdıklarını varsa sorabilirsiniz demekki kaliteli ki adamlar yuki almış volta fln almış yani

Kalite anlayışınız sizin komşu çocuklarına göre veya gezdiğiniz yerlerde gördüklerinize göre ise haklısınız. Bir şey diyemem. Ancak hangisinin kaliteli olduğunu değerlendirmek için dediğiniz illerde oturan tanıdıklara sormaya ihtiyacım yok, kendim karar verebilirim.
  • quote:

quote:

Bu kadar yer geziyorum su stmax dediginiz kaliteli olsa 1 tane görürüm. 1 haftadır bi tane stmax girmedim heleki motosiklet kiralayanlar hep yuki marka almışlar millet durmadan geziyor. Ayrıca volta flnda gordum ama 1 tane stmax girmedim. Antalya adana Muğla vs oturan tanıdıklarını varsa sorabilirsiniz demekki kaliteli ki adamlar yuki almış volta fln almış yani

Kalite anlayışınız sizin komşu çocuklarına göre veya gezdiğiniz yerlerde gördüklerinize göre ise haklısınız. Bir şey diyemem. Ancak hangisinin kaliteli olduğunu değerlendirmek için dediğiniz illerde oturan tanıdıklara sormaya ihtiyacım yok, kendim karar verebilirim.

İşte siz karar veremiyorsunuz bazı şeylere at gozlukluerini atın biraz dünyayı anlayn derim. Bana tesekkur edeceğinize komik duruma duruyorsunuz. Ben size tecrübeleri anlattım. Bakin bubisi yapan araç kiralayan firmalar bile yuki kral ve volta gibi markalar tercih etmiş. Yüzlerce gezen alet görüyorum yollarda ve buda benim stmax gibi bi aletin dandik olduğunu söylemenin kanıtı oluyor ki zaten komsumdakilerin dandik çıktığını da söylemiştim. Yanı gordugunuz gibi benim söylediklerimin doğruluğu için kanıta ihtiyacım dahi olmuyor kullananlara sorun öğrenin. Yada siz en iyisi bu ben secerim stmax dedim yaptım oldu bitti demeye devam edin. Kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

İşte siz karar veremiyorsunuz bazı şeylere at gozlukluerini atın biraz dünyayı anlayn derim. Bana tesekkur edeceğinize komik duruma duruyorsunuz. Ben size tecrübeleri anlattım. Bakin bubisi yapan araç kiralayan firmalar bile yuki kral ve volta gibi markalar tercih etmiş. Yüzlerce gezen alet görüyorum yollarda ve buda benim stmax gibi bi aletin dandik olduğunu söylemenin kanıtı oluyor ki zaten komsumdakilerin dandik çıktığını da söylemiştim. Yanı gordugunuz gibi benim söylediklerimin doğruluğu için kanıta ihtiyacım dahi olmuyor kullananlara sorun öğrenin. Yada siz en iyisi bu ben secerim stmax dedim yaptım oldu bitti demeye devam edin. Kolay gelsin

Selam size!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.