Şimdi Ara

Elektrikli Motor Çeşitlerini Anlatan Döküman Lazım(Özellikle Redüktörlü Motorlara Değinen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tahminimce internette bu konuda çok fazla döküman vardır ama firmaların ticari kaygıları listenen sonuçları öldürüyor. Baya aradım fakat hep yarım yamalak, içi boş anlatımlar buldum.(Malesef vaktim de yok)

    Elinizde ya da bildiğiniz bi sitede elektrikli motor çeşitlerini özlü olarak anlatan(kitap gibi uzun olmazsa daha güzel olur) dökümanlar war mı? Özellikle anlamaya çalıştığım konu, redüktörler...

    Redüktörü kısaca tanımlayabilecek arkadaşların da msjlarını bekliyorum.(Redüktör nedir, redüktör motorun kendinden mi olur, yani motorun orjinal hali, fabrika çıkışı redüktörlü mü olur yoksa bir motora değişik redüktörler takılıp kullanılabilir mi? Redüktör ayrı bi mekanizma ise redüktörsüz herhangi bir motora, torku ayarlamak için takılabilir mi?)







  • tek bildiğim redüktörlerin motor ile herhangi bir alakası olmadığı.. redüktörler şanzuman gibi motorun devrini düşüren fahat torkunu yükselten dişli mekanizmalardır. bunları motora bağlamak için motorun dış gövde yapısına göre uyarlamak gerekir. bunu da motor fabrikadayken yaparlar.. tek bildiğim bu internette redüktör diye arama yapıp elektrik motorları ile bulduğun bilgileri harmanlasan da olur.. bide bildiğim şu zaten redüktör mekanizmaları sadece asenkron motorlarda kullanılıyo mesela garaş kapısı gibi yerlerde filan.. iyi çalışmalar kolay gelsin...
  • Reduktor bir disli kutusudur. Motorun cisikisndaki hiz ve torku arttirmak yada azaltmak icin konur. Elektrik motorunun bir parcasi degildir. Ancak bazi ureticiler reduktor ile motoru birlestirip yekpare olarak satarlar. Herhangi bir motora monte edilebilir. Ancak motorun reduktorle calismasinda cekecegi akim artabilir dolayisiyla secim dikkatli yapilmalidir. reduktor ile ayar surekli degildir. Ancak belli kademelere gidebilirsin.

    Asagidada motorlar hakkinda bir dokuman

    http://www.reliance.com/mtr/mtrthrmn.htm




  • Reduktor elektrik sistemlerinde kullandigimiz transformatorun, mekanik sistemlerdeki karsiligidir. Genelde disli icerir.

    Devir sayisi ile tork carpimi sabit olacak sekilde giris devir sayiyisi ve torku cikisa donusum orani kadar yansiyor.

    n devir sayisi, T tork, k donusum orani, 1 indisi giris, 2 indisi de cikis olmak uzere;

    n2=n1 / k

    T2=T1 x k

    Seklindedir.

    Genelde reduktorun bir giris mili bir de cikis mili vardir ve her turlu motora kuple edebilirsiniz.

    Bazi ureticiler reduktorle motoru tek govde halinde de uretmektedirler.
  • BU RUDUKTÖR DEDEĞİN RELUKTANS MOTOR OLMASIN?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 13 Temmuz 2006; 16:48:08 >
  • Astral,
    O motorun adi Reluktans motor. Reduktor tamamen mekanik bir aygit.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Devshirmeci

    Astral,
    O motorun adi Reluktans motor. Reduktor tamamen mekanik bir aygit.



    al duzelttim

    f klavyede anca bu kadar oluyo baska bisi yazmadığıma dua et
  • Arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, bir de motor çeşitlerini anlatan bi döküman olursa çok işime yarar. Sabahtan akşama stajda olduğum için anca gece girebiliyorum foruma, sanmayın başlığımı baş boş bırakırım

    Döküman Türkçe olursa daha iyi olur, zaten bugün mühendis, yeni gelen bi makinanın kitapçığını(50-60sayfa ing.) çıkarıp werdi, dedi bunu oku, bana 3 saate kadar kullanımı hakkında rapor yaz>>> Bu gece o makinayı araştırıp rapor yazacam, muhtemelen bi kaç hafta ing kusarım.


    Allah kolaylık versin hepimize
    selametle...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.