Şimdi Ara

Elektrikli Mercedes CLA L, Çin'de beklentilerin altında kaldı: Üretimi durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ALOK Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikli Mercedes CLA L, Çin'de beklentilerin altında kaldı: Üretimi durduruldu
    Güncelleme: Mercedes, Çinli yayın organı Beijing News'e yaptığı açıklamada, aracın üretiminin sürdüğünü, üretim hattındaki duraklamanın ise planlı yaz bakımı kapsamında gerçekleştiğini açıkladı.

Alman otomobil devi Mercedes-Benz'in Çin pazarı için büyük umutlarla ve özel olarak geliştirdiği elektrikli CLA L modeli, beklenen ilgiyi görmeyince üretim bandına veda etmek zorunda kaldı. Şirketin Çin'deki elektrikli araç stratejisinin bir simgesi olması beklenen model, satış rakamlarıyla tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Sadece 627 adet satılabildi

2026 yılının ilk yarısına ait veriler, CLA L için tablonun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor. Yılın ilk altı ayında Çin genelinde sadece 627 adet CLA L satışı gerçekleştirilebildi. Satış grafiği incelendiğinde; Ocak ayında 35, Şubat ayında ise sadece 21 adet teslimat yapıldığı görülüyor. Mart ayında 358 adetle kısa süreli bir zirve yaşansa da, Nisan'da 52 ve Mayıs'ta 161 adetlik satış rakamları üretimin durdurulması kararını kaçınılmaz kıldı.

Ayrıca Bkz.Volkswagen Bora geri dönüyor: İşte detaylar

Teknoloji tek başına yeterli olmadı

Aslında teknik açıdan bakıldığında CLA L oldukça donanımlı bir araçtı. Yeni MMA platformu üzerine inşa edilen otomobil, 800 volt mimarisi, yeni MB.OS işletim sistemi ve Seviye 2+ sürüş destek sistemleri ile donatılmıştı. Çin standartlarına (CLTC) göre 866 kilometreye varan menzili ve genişletilmiş aks mesafesiyle yerel tüketicinin beklentilerine hitap etmesi hedeflenmişti.

Elektrikli Mercedes CLA L, Çin'de beklentilerin altında kaldı: Üretimi durduruldu

Yerel markaların gölgesinde kaldı

Mercedes'in bu başarısızlığının ardında, Çin pazarındaki değişen dengeler yatıyor. Eskiden Avrupalı markalara hayranlık duyan Çinli tüketiciler, artık BYD, Xiaomi ve Nio gibi yerel teknoloji devlerini tercih etmeye başladı. Avrupalı premium markaların pazardaki bu doygunluk ve yerel rekabet karşısında güç kaybettiği belirtiliyor.

Henüz Mercedes-Benz cephesinden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, üretimin Beijing Benz Automotive Co. (BBAC) tesislerinde askıya alındığı bilgisi güvenilir otomobil mecraları tarafından paylaşıldı. Bu durum, markanın Asya pazarındaki elektrikli dönüşüm stratejisini yeniden gözden geçirmesine neden olabilir.

Kaynak:https://mbpassion.de/2026/07/mercedes-benz-cla-l-produktion-in-china-offenbar-gestoppt/

• Başlığa baktığınızda Mercedes in aracında bir arıza var gibi algılıyorsunuz, içeriğe geldiğinizde ise konu Çin in dominasyonu...

• Alman üreticiler için cicim ayları çoktan sona erdi. Sarı kafa gümrük vergilerini köklerken dün işi öğrettikleri çekik gözlü ortakları artık dünyanın en büyük otomotiv pazarına sahip ve Tesla dışında yabancı firmalar için adeta ölüm grubuna dönmüş durumda.

• Ben anlamıyorum bu Alman düşmanlığını.
    VW batacakmış, Mercedes şöyle olacakmış…
    Dünyanın en fazla satan otomobil markası 1. Toyota 2. VW.
    Model bazında da ABD, Japon ve Kore arabaları var listelerde hep.
    Türkiye’de de muhtemelen Renault ve Fiat’tan sonra VW satılıyordur en çok.
    Elektrikli araçların satımında Çin menşeli markaların liderliği var evet. O da tüm markalar model çeşitliliği sununca ne olacak bakacağız. Gayet güzel Çin menşeli arabalar var, almam demem. Ama şu forumda Alman araçlarına bu kadar düşman olunmasını da anlamıyorum.
    Hadi VW’yi geçtim, Mercedes CLA bu ya. Müthiş bir araba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arkadaşlar sanıyor ki Çin çok iyi bir ülke . Tek amacı bütün dünyaya uygun fiyatli otomobiller satmak diye düşünüyorlar. Sanki çin Pazar da tekel olmaya başlasa aynı çizgide devam edecekmiş gibi düşünüyorlar. Alman markalari batarsa bizim ülkemiz de bile pek çok çalışanı etkiler. Adamlar sonuçta Avrupa da olsun burada olsun pek çok kişiye ekmek sağlıyor. Bir firmanın batması hiç bir zaman iyi olmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CLA'nın coupe yapısı arka yaşam alanını öldürüyor zaten. Tavan basık, taban pilden dolayı yukarıda, ön koltuk altında ayak için yeterince boşluk yok vs. Bunun L modelinde diz mesafesi artıyor ama hala genel yapısını koruyor araç. Yani bunun L versiyonuna ihtiyaç duyuyorsanız, çok daha geniş ve konforlu yaşam alanı sunan alternatif araçlar zaten var.

• Valla aracı bakıma bıraktığımda ikame araç olarak cla 350 4matic vermişti servis. Muhteşem bir araçtı, çok beğenmiştim. Performans, menzil, şarj hızı ve donanımı gayet iyiydi. Tasarımı da bence çok şık, panjurdaki abartılı yıldızları saymazsak. Sadece boyu uzun ve kilolu insanlar için rahat bir araç değil. Çinlilere büyük ihtimalle pahalı geldi, daha ucuza benzer yerli altarnatifleri olduğu için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.