|
Zamanında, havalimanına, Grup A araç için Avgaz almaya gitmiş biri olarak uçaklar, hava ile uçuyor lafına ne diyeceğimi bilemedim. Uçaklar yakıtsız uçsa, eminim Adolf Hitler ülkesini çok çok daha iyi savunabilirdi. Bu fikirleri bir yerden alıyorsan, okuduklarını değiştir, yok kafandan üretiyorsan, ingilizce öğren kendini geliştir, merak ettiğin şeyleri öğren, bu şekilde desteksiz atmamış olursun. Modelon Blog: Aircraft Fuel Tank Inerting Systems https://modelon.com/aircraft-fuel-systems-design-validate-for-safety/Bu firmalar 2026 ya kadar, kar edebilir bir EV üretim stratejisi geliştirebilirse, tesla dan kalan pastadan pay alabilirler yoksa ya batacaklar, ya birleşecekler. 2040 ta benzin istasyonu kalmayacak ki ICE olsun. Daha şimdiden Petrol İstasyonu sahipleri Amerikan devletine yardım diye ağlamaya başladı. Yeni satılan araçların toplam satışa oranı %30 a ulaştığında, baskı balatayı, efendim yakıt filtresini veya motor yağını aynı paraya alacağınımı zannediyorsun. Ki bu kadar bir pazar kaybından sonra akaryakıt fiyatları şartlardan bağımsız olarak artacak. Mevcut fiyatların bu kadar artmasının tek sebebi sadece Ukrayna savaşı değil. Artık kimse yeni petrol yatağı yeni rafineri için para harcamıyor. Şirketlere gelince, şirketler eskidi, Yani Kocaa VW (eski) Ceosu dedi ki Tesla bir arabayı 10 saatte biz 30 saatte üretiyoruz. Yani tesla bir alanı 3 kat daha verimli kullanıyor dedi. Tesla Can Make an Electric Vehicle in 10 Hours, Volkswagen Production and CEO Unable to Keep Up https://www.motorbiscuit.com/tesla-electric-vehicle-10-hours-volkswagen-production-ceo-unable-keep/Şimdi bu adam Tesla ile nasıl rekabet etsin. Tesla gitti Almanyanın ortasına yıllık 2.000.000 üretme kapasitesine sahip bir fabrika koydu. Bunu 25 ayda tamamladı. Vw Kendi fabrikasını 48 ayda yenileyecek ve 1 milyon üretim yapabilecek. Veya Ford F-150 Elektrikli Pickup için önümüzdeki sene için koyduğu 40.000 adet üretimi 150.000 e çıkardı. Yani becerirlerse senede 150.000 üretecekler. Yapabilseler bu bu sene 500.000 satabilirler, öyle bir talep var. Ama yapamıyorlar. Tesla bu sene üretim kapastesini 1.000.000 arttırdı. Sebep ? Mühendislik kapasiteleri, vizyonları o kadar. Tesla geçen sene 950.000 civarında araba üretti. bu sene 1.500.000 bekliyoruz kapasite 2.000.000 olacak, 2023 sonunda tesla minimum 3.000.000 üretim kapasitesine sahip olacak. Dahası tesla bu üretimin tamamından kar ederken. Tesla dışında hiç bir firma E.V üretiminden kar edemiyor. Yani Ford bir şekilde para yakacak 150.000 araç üretecek ve ilerde bunlardan kar etmenin yolunu bulacak. Şimdi diyelimki sen Mercedes firmasısın, Tesla diye bir firma gelmiş, senin pazar payını, kahvaltı niyetine yiyor. Elinde bu adamlar kapışacak bir ürün yok. Çünkü rakip son 20 senedir kendini geliştirirken sen dizel motoru renoya yaptırıp, arabanın içine renkli led takıp japon k......si fantazisi peşinde koşuyordun. Sonunda ite kaka bir EQS yaptın, hem daha pahalı, hem üretimi çok pahalı hem'de rakibin yanından bile geçemiyor. Tamam koltuklar falan çok havalı ama rakibin daha ucuz ürünü, hem milyon dolarlık süper arabalar nal toplatıyor. hemde araç içinde netflixtir, yok stream gaming tir duyulmamış şeyler yaptırıyor. Daha da kötüsü. senin 150.000 dolarlık arabayı şarj edecek istasyon yok. Peki neden ? 1998 te tutup firmayı mühendislerden, Muhasebecilere teslim ettin. Daha çok kar etmek için. Simdi, bu şartlar altında, satışların her yıl %15 azalıyor, bir sürü borcun var, rakip bir kuruş reklam harcaması yapmadan, müşterileri sıraya diziyor bazı ürünlerinde 8 ay sıra var. Rakip sattığı ürünlerin tamamında %15 gibi anormal bir kar ediyor. Sen bu işlerin kıralı ilen %12 kar edebiliyordun. 100 milyar Euro borcun var. Rakibin kasası an 2021 sonu itibari ile 18 milyar dolar net artı parası var ve bu arada 2 tane devasa fabrika yaptı. Senin karlı sattığın ürünlerin pazarı daralırken yani karın düşerken, rakiple mücadele etmek için çıkardığın ürünler zarar ediyor. Dahası rakiple mücadele etmek için deli gibi arge yapman lazım ki, ürettiğin araçlara talep gelsin. Mercedes bu sene en iyi ihtimalle 100.000 elektrikli araç üretecek ve bunlardan zarar edecek. Hangi 2040 ? Tesla 2030 da muhtemelen 15.000.000 ila 20.000.000 adet araç üretecek ondan kalanını da Çinliler yiyecek. Bakalım kim sağ kalacak. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı