herkese merhaba, evde internet erişimi ile ilgili problem yaşamaktayız. birkaç hafta içerisinde bir bebeğimiz olacak ve eşim artık wireless istemiyor. Eve metrelerce kablo döşemekte istemiyoruz. Bu elektrik hattı üzerinden network ile ilgili bilgisi olan var mı? Zyxel pla-401 diye bir cihaz buldum, ancak kimi siteler uzatma üzerinden çalışır kimi çalışmaz demiş. Uzatma yerine birden fazla prizin olduğu 3'lü prizi duvara monte etsem durum değişir mi? Teşekkürler
Bunun icin kullanilan Powerline Ethernet Bridgeler var.. 200mbps ve 85mbps olmak uzere.. Evinizde ki elektrik tesisatinin bir butun olmasi bu sistemde cok onemli birden fazla hat var ise elektrik tesisatinizinda duzenlenmesi gerekmekte Yok ise bu bridgelerden 1 tanesini modem'inize baglayip diger e$inide istediginiz prize takip kablo ile kullanabilirsiniz..
Ayrica e$inizi diger kablosuz yayin yapan cihazlar hakkinda da uyarin ( Mikrodalga firin, telsiz telefon vb )
Isterseniz fiyat ogrenebilirim
evde bir adet adsl modem var dolayısıya 2 adaptörlü bir sistem işimi çözüyor gibi. Siz yine de bana fiyat öğrenebilirseniz sevinirim. teşekkürler
Ben daha önce Philips'in cihazını denemiştim... başarılı olamamıştım kesinlikle birbirini gormemişti cihazlar... axiadamın dediği gibi aynı faz üzerinde olması lazım kullanılacak cihazların, benim kullandıgım yerde prizler yan yana olmasına rağmen bağlantı kuramadım elekrik hattı uzerinden cihazlar birbirini goruyor fakat ip alma gibi networkle ilgili olan hiç birşey çalışmammıştı...bilginize
denemeden almayın derim yada kullanmış biri varsa fikrini alın derim..
Yalnız eşinize şu açıklamayıda yapsanız iyi olur içimizden yüzlerce sinyal geçiyor siz kullanmazsanız yan komşu wireless kullanıyor.