Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • metronet üyesi değilim fakat oturduğum sitede var.Metronet siteye geldikten sonra.benim evdeki plazma ve lcd tv im peş peşe bozuldu.acaba metronet bu elektrik hatlarını kullandığı için hassas cihazları bozuyormu diye soru işaretleri geldi aklıma. böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlarımız varmı acaba bilgi paylaşırsak iyi olur.
  • Ben Diyarbakır'dayım ve büyük bir sitede oturuyorum. bugün metronetten geldiler site yöneticileriyle görüştüler. bende oradaydım. anlattıklarında insanın iştahı kabarıyor çünkü 10mbps sınırsız diyor ve 47.47 TL fiyat söylüyor. 10mbps alırsan ve ttnet aboneliğini iptal ettirirsen 5 ay boyunca 9.99 TL'den kullanıyosun ve ilk 1 ay deneme ayı olarak ücretsiz oluyormuş. Ayrıca tüm altyapı herşey onlara ait. Diyarbakır'da fiber altyapı çalışmaları bittiği için büyük ihtimalle 1 ay içinde bu metroneti kullanmaya başlayacağım. Adamlar ayrıca 17.000 €'luk bir cihazdan bahsetti. Bizim site 320 daire olduğu için o cihazıda kuracaklarmış. O cihaz sayesinde bağlantıda hiçbir sorun yaşamayacakmışız.. Yukarıda okuduğum yorumlarda bağlantı sorunlarıdan bahsedilmiş belki bu metroneti kullanan yerlerde o cihazdan yoktur ve o yüzden bağlantılarında sorun yaşıyor olabilirler. Bende bilmiyorum ancak kullandıktan sonra size gerekli her açıklamayı yapabilirim. Kısacası adamların söyledikleri kulağa çok hoş geliyor




  • Ben İzmirde bir site içerisinde bilgisayar işi yapıyorum.Suan dükkanımda Hem superonline hemde metronet var.Metronetin satısınıda ben yapıyorum ayrıca .Bana verilen modem 10mbps .Hem download hemde upload aynı.Gelen müşterilerimize test imkanı sundugumuz bir pc var onun başına geçen ve test eden gayet memnun bir şekilde ayrılıyor.Sistem aslında basit.Türk telekomun santralinden fiber optik kablo çekiliyor.Site içerisinde tespit edilen bir binaya ama switch kuruluyor ve oradan dağılıyor.Her apartmanada dahili switc konuluyor .O switch elektrik saatlerine bağlanıyor her prizde internetiniz oluyor.Sistemin bir güzel tarafıda mesela eviniz ve işyeriniz aynı site içerisinde ve her 2 binada da Metronet var.Gündüz işyerinizde gece evinizde aynı modemi kullanarak girebiliyorsunuz.Sonucta sistem elektirk hattalarında.Tek eksiğimiz reklam ve tanıtımın yetersiz oluşu.Onlarıda sağladığımızda gayet yaygınlaşacak.

    Bir arkadaşımız mahalleleri yazmış.Şöyle bir sistem oluşturulmaya çalışılıyor suanda .Misal mahallenizde belli bir sayıyı ulaştığınızda başvuru yapabilirsiniz.Teknik ekip gelip uygun olmadığına bakar ve uygun olması halinde sizlerle ön protokol imzalanır ve alt yapı çalısmalarına başlarlar ve mahalleye sistemi getirebilirler.Ama sistem çok maliyetli olduğu için suan kabul görür veya görmez diyemem .Tamammet o anki duruma ve maliyet hesabına bağlı




  • Kullanan arkadaşlar hız ve ping testi yapıp koyabilirse çok güzel olur bağlatmayı düşünen arkadaşlarada yardımı dokunur konunun.
  • fazla heveslenmeyin.
    ttnet 2mibt = metronet 2mbit

    sadece upload farkı var. ve elektrik saatinden uzaklaştıkça net de yavaşlıyor. sık sık kopmaya yakın yavaşlamalar mevcut. ara sıra reset atmak gerektiriyor.

    destek zaten yok denecek kadar az. o yüzden yüksek hız kullanmayacaklar ttnet'e bir süre daha devam etsin. cazip değil yani metronet.
    kullanım kolaylığı ve upload hariç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soner_soner


    quote:

    Orijinalden alıntı: einhander

    4 mbıt 46 lıra cokta uygun
    fıber ınternetın gırmedıgı yerlerde alternatıf olabılır
    ttnettende kurtarır ınsanı


    Daha İstanbul'da bile doğru dürüst uygulamaya geçmemiş, Tekirdağ'a artık 2015'te filan gelir herhalde

    tokiye gelmiş tekirdağ

    Gerçi heryerde saha dolapları var zaten tekirdağda 8mbit kullanıpta hızı düşen çok az kişi vardır tekirdağ merkez de 100.yıl mahallesi falan

    Sadece aydoğduda yoktur saha dolabı çünkü çalmaya yelteniyorlar herşeyi




  • Ben çok memnunum başakşehir aşiyanda yaşıyorum ve 2mp lik aldım hız testim 5 i buldu çok iyi bnce ayrıca sorun olduğunda sitedeki metronet yetkilisi ilgileniyor..!
  • ip adresinin aynı olması çok kötüymüş.
    Bu herkeste bu şekilde mi acaba?
    Ben de bu aralar bu sisteme geçmeyi düşünüyordum açıkçası biraz hevesim kırıldı.
    Sanırım biraz daha beklemek gerekiyor.
  • 10 Mbps'ye kadar limitsiz internet 47 TL diyor çok güzel.

    Siteye değil de tek bir daireye bağlatmak gibi bir şansımız yok mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 22 Ağustos 2010; 6:24:59 >
  • şu tek ip olayını kesinleştirebilecek biri var mıdır?

    eğer gerçekten memnun olanlar var ise ben de geçmeyi düşünebilirim...
  • ankara ilksan tokide oturuyorum. gerçektende download-upload hızları birbirine eşit. herhangi bir kopma aksama yaşamıyorum. imkanı olanlara tavsiye ederim.

    arkadaşın biri resetten bahsetmiş. bpl modemin üzerinde herhangi bir buton yok. reset probleminiz yok. doğru ayarlar ile wlan kurmanız mümkün.


     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet


     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukalonce -- 23 Ağustos 2010; 16:41:08 >




  • Ek bilgi veriyim arkadaşlar, eğer bulunduğunuz bölgede superonline quiknet var ise yaptıkları protokol anlaşması gereği metronet o bölgeye hizmet vermiyor.

    beylikdüzünde oturuyorum, gittim konuşmaya metronet ile bana dedikleri, "superonline orada var mı?, eğer var ise anlaşma gereği hizmet götüremiyoruz"
  • Ohh be altarnatifler artıyor ama herkese gelecek duruma gelir inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhacir -- 24 Ağustos 2010; 18:53:35 >
  • Bu adamların verdiği modem ile wireless ağ nasıl kurulabilir? Yalnız bu ağa birden çok bilgisayar bağlanacak. Elimde RT-205 var fakat okuduğum kadarıyla biden fazla makineyi kabul etmiyormuş. Bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmett_551

    Bu adamların verdiği modem ile wireless ağ nasıl kurulabilir? Yalnız bu ağa birden çok bilgisayar bağlanacak. Elimde RT-205 var fakat okuduğum kadarıyla biden fazla makineyi kabul etmiyormuş. Bilgisi olan var mı?

    verilen modemin ethernet girişini pc yerine kablosuz modeme bağlarsanız kablosuz internet haline geliyormuş.
  • Geçen ay bu konu ile ilgili yazı yazdım foruma.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Divinity

    quote:

    Orijinalden alıntı: spyeko


    quote:

    Orijinalden alıntı: Divinity

    Bugün 10Mbit'e kadar limitsiz Metronet'e üye oldum, tahmin edildiği gibi Türk telekom altyapısını kullanıyor, şu an herhangi bir yorum yapmam çok zor, bir süre günlük kullandıktan sonra daha doğru yorum yapabilirim.

    Hizmetin açılması 15 dakika falan sürdü, o yönden çok iyi, internet hızı yurtdışı bağlantılar için ortalama 5Mbit, yurtiçi bağlantılar için 7-8Mbit arası, upload hızı ortalama 4Mbit hızında.

     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet


     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet


    genel anlamda memnunmusun ve de modemin tam modelini yazarmısın? ayrıca evdeki kullacılar için switch ve router bağlanıp dağıtım oluyormu sorunsuzca?


    Kısaca yazayım.

    Önce eksiler veya sistemin tanıtımında söylenmeyen şeyler;
    * Arayüzü olmayan, fakat internette araştırdığıma göre bu tür sistemlerde kullanılan kaliteli bir modem veriyorlar. Bana verilen modem marka model : Current APA-2000-DB

    * Sistemde kendinize ait bir IP adresiniz yok. TTNet backbone kullanıyorsunuz, yani TTNet altyapısına direk bağlı(fiberoptik ile bağlı olduğu söyleniyor?!) olan sitedeki gateway server'a atanan IP(statik IP) üzerinden çalışıyor ve o servera size verilen modem MAC ID tanıtılıyor ve o serverın havuzuna düşüyorsunuz.

    * Havuza düştüğünüz için eğer server yoğun ise direk hızınız düşüyor, eğer server boş ise(MAC ID'nize göre hız limiti tanımlanıyor), 10Mbite kadar hızı alabiliyorsunuz.
    Sistemde boş bir zamanda yakaladığım speedtest.net testi:
     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet


    * Bütün paylaşım portları kapalı ve altyapı gereği açılamıyor.

    * Modem çok ısınıyor, el değmiyor.



    Artılar ve genel kullanım :
    * Simetrik hız imkanı, upload/download birbirini etkilemiyor.

    * Standart portların dışındaki bütün portlar altyapı hardware firewall üzerinden kapatılmış, yani güvenlik sorunu yok.

    * Pingler çok düşük, online oyunlarda çok rahat ediyorsunuz, World of Warcraft avrupa serverları 100ping, Counter Strike yurtdışı serverlar 60ping, CS yurtiçi serverlar 10ping, online oyunlar ortalama 50-100ping.

    * Steam oyun arşivimi avrupa(genelde Almanya seçiyorum) birkaç günde indirdim, yaklaşık 250GB.

    * rap id, vb paylaşım sitelerini kullanamıyorsunuz.

    * Torrent'de portlar kapalı olduğu için genelde hız düşük.
    Fakat yine boş bir zamanda yakaladığım hız:
     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet


    * Linksys WRT54GH ile kablosuz olarak dağıttım, güzel çalışıyor.


    Şimdilik bu şekilde, ileride bu hız düşer mi yoksa artar mı bilmiyorum, ayrıca hızınız yavaşladığı zaman canınız biraz sıkılıyor ama hızlandığı zaman işlerinizi çabuk yapabiliyorsunuz, bu da önemli bir etken.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Divinity -- 25 Ağustos 2010; 1:21:20 >




  • Divinity yani ip statik oluyor, ip değiştirip download a devam eden jdownloader gibi programlarla dl yapılamıyor. bekleme süresini beklememiz gerekiyor. ayrıca portlar da kapalı oldugundan torrent ve emule gibi port acılarak hız artımı sağlanan sistemlerde de yine fayda sağlamıyor. uzun lafın kısası, eğer sürekli birşeyler download eden biriysek pek kullanışlı değil. doğru anlamışmıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerqwer

    Divinity yani ip statik oluyor, ip değiştirip download a devam eden jdownloader gibi programlarla dl yapılamıyor. bekleme süresini beklememiz gerekiyor. ayrıca portlar da kapalı oldugundan torrent ve emule gibi port acılarak hız artımı sağlanan sistemlerde de yine fayda sağlamıyor. uzun lafın kısası, eğer sürekli birşeyler download eden biriysek pek kullanışlı değil. doğru anlamışmıyım ?


    port olayını o kadar kafana takma. fazla etki etmez bu olay bağlanabilirlik sorunları dışında..


    ip değiştirip download a devam etme ozaman download ettiğin siteden alırsın premiumunu full hız indirisin?
  • Ben bir yerde merkezi arayarak kullandığınız hat için port açtırabilirsiniz diye okumuştum. Bunun doğruluğu yok mu?
  • çok güzel bir hizmet. her yerde kablo tv yok sonuçta. bu alternatif ttnetin elinden kurtarır bizi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.