Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla bpl modemler belirli bir frekans bandında iletişim kuruyor 10-30 hz gibi bir aralık eğer senin homepluglarının frekansını değiştirme gibi bi şansın oluyorsa kesinlikle bisorun çıkmaz aynı frekansta çalışsalar bile senin domeplug mac adreslerin metronet routerında ekli olmadığı için bi çakışma çıkmaz diye düşünüyorum. Ayrıca router yada başka bişe almana gerek yok metronet modemi switche bağladığında ana router hercihazına local ip dağıtıyor ve hepsi nete çıkıyor.
    Metronet heryerde fiberoptik omurga üzerinden internet vermiyor. Sitenin üstüne rocket dedikleri bi anten koyup o antenden aşağıya fiber optik hat çekiyorlar diğer bloklara giden kabloları çekiyorlar yada merkezde biyerden internet sinyalini hatlara enjekte ediyorlar aslında binevi wireless fakat ping süreleri gerçekten iyi. Antalya Toki konutlarında durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoguz

Merhabalar,

Bugün eve geldiğimde sitede Metronet satış yapıyordu. Sessiz sedasız altyapıyı kurmuşlar, pazartesi sinyali vereceklermiş. Hatta sinyali vermişler de testleri yapıyorlarmış. Onlara sordum ama teknik olarak bilgili değillerdi, yanıt veremediler. Benim sormak istediğim iki şey var:

1- Evde 2 bilgisayar ve 1 Dark medya çalar var. Metronet'in verdiği home plug cihazını bir ethernet switch'ine bağlasam, o switch'e bağlı bilgisayarlar IP alıp internet'e çıkar mı? Yoksa ethernet portundan WAN desteği olan bir ADSL modem veya kablosuz AP şart mı? Bende tek LAN portlu kablosuz Pikatel ADSL modem var ki işimi görmez gibi görünüyor.

2- Evde kablosuz ağ iyi çekmediğinden arka odalara internet erişimini 3 adet homeplug ile sağlıyordum. Metronet'inki ile çalışırlar mı? Metronet binaya sinyali vermiş ve benim homeplug cihazlar ile bağlantıda bir sorun yok. Büyük olasılıkla VLAN tanımı filan yapıyorlardır, etkilenmez diye düşünüyorum. Ama bunun için emin olmam gerek. Satış masasındaki sorumlu beye test eden teknik ekipten birisi gelip evde bağlantıyı test edebilir mi diye sordum. Olumlu yanıt verdi ama gelen giden olmadı.

Bunları halledersem Metronet'e geçmek istiyorum. Bu sayede hem adsl hem telefonu iptal edip, her ay ev telefonundan yaptığımız 2,5 TL'lik görüşme için 22 TL fatura ödemekten kurtulacağız diye umuyoruz. :)

bilgi veren herkese şimdiden teşekkürler

Hangi ilden acaba? biz Konyada Dört gözle bekliyoruz :)

• abi bu superonline dan daha kısa sürede alt yapısını geliştiriyor yaa superonline kaç senedir var metronet daha yeni yeni gelişiyor ama 10 şehirde hizmet veriyor
  • quote:

İstanbul Zeytinburnu.

Dün 10 Mbit tarifeden aldım. Henüz test ediyoruz yarın açılacak dediler, ama eve geldiğimde 2 Mbit çalışıyordu. Taktığım bilgisayarlara 172.16 bloğundan birer IP verdi. Dolayısıyla herhangi bir ADSL modem filan takmaya gerek kalmadı. IP konusunu satıcılara sormuştum, her daireye gerçek IP verdiklerini söylemişlerdi. Belki her homeplug'a bir IP karşılık gelecek şekilde router'dan sanal IP'ler dağıtım NAT'lıyorlardır. Öğrenirsem yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoguz -- 28 Mart 2011; 11:32:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

bugün sabah bizim sitede de altyapıyı kurmak için yöneticiyi ikna etmeye çalışıyorlardı hemşehrim ... Konya Selçuklu'da bayağı bir siteyle anlaştık falan dediler ... Konya'ya superonline ' nin de gireceğini duydum ... demek ki bunlar ellerini çabuk tutuyorlar ... 10 gün içerisinde altyapı hallolmuş olur dediler ... sen Konya'da nerede oturuyorsun ?
  • Karatay Karkent de oturuyorum, site yönetimi ile 2 ay önce önprotokol imzaladılar.

Süperonline konusunu nereden duydunuz, iletişime geçebileceğimiz bi bayi varmı superonline konusunda
  • bu forumda yazdığı kadarıyla duydum ... benim oturduğu yer Yazır mahallesinde , demek burayı pilot bölge olarak gördüler ve ağırlık verdiler ... çünkü bizim bölgedeki tüm site yöneticileriyle görüştükten sonra 10 veya 15 gün içerisinde bu tarafa geleceğini söylediler ama ne derece doğru söylediler bilemiyorum ...
  • Önceleri Metronet konya ekibi Foruma gelirdi ancak su sıralar gelmiyorlar sanırım vargüçleri ile tesisat döşüyorlar :)
  •  Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet

Huzurluyum ..
  • Ne metronetmiş arkadaş daha ortada kimsecikler yok. Konya yazırdayım bende 48 dairelik bir sitede. Gelsin artık gözlerimiz yollarda bekliyoruz arkadaş.

Sırf metronet ha geldi ha gelecek diye gün aşırı arayan kampanya sunan adsl firmalarını kaale almıyorum haberiniz olsun
  • Konya Merkezde 3 apartmanlı 108 daireli bir blokta ikamet ediyorum.Buraya halen gelemediler bekliyoruz.İlk abone olacaklardan biri ben olacağım zaten.Eğer yetkili arkadaş benle irtibata geçebilirse oldukça memnun olurum.
  • Antalya Merkez e hizmet vermeye başlamışlar bende başvurmayı düşünüyorum ama benimki müstakil ev acaba müstakil ev kabul ederler mi bi fark olurmu ?
    Ayrıca şimdi müstakil evde olduğum için gene ip çevremdeki kullanan insanlarınkiyle aynı mı olcak ? öyleyse ben sabit farklı ip ücretli alıyorsunya ben ondan alırım işte acaba kaç tane alabilirim ve aralarında geçiş im ne kadar kolay olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

Antalya Merkez e hizmet vermeye başlamışlar bende başvurmayı düşünüyorum ama benimki müstakil ev acaba müstakil ev kabul ederler mi bi fark olurmu ?
    Ayrıca şimdi müstakil evde olduğum için gene ip çevremdeki kullanan insanlarınkiyle aynı mı olcak ? öyleyse ben sabit farklı ip ücretli alıyorsunya ben ondan alırım işte acaba kaç tane alabilirim ve aralarında geçiş im ne kadar kolay olur ?

müstakil evlere internet sağlayamıyorlar. apartmanda oturman gerekiyor. Metronet için senin biraz daha beklemen lazım.
  • öffffffff lanet olsun gene miiiiii
  • Konya'da Emre beyle görüştüm.Sağolsun gerçekten çok ilgilendi benimle.500 metre uzağımızdaki hava lojmanlarına pazartesi günü altyapıyı kurmaya başlayacaklarmış.Bizim yönetici de olumlu ama biraz temkinli yaklaştı.Eğer kendisini ikna edebilirsem bizim apartmana da altyapıyı çekecekler ve bu nimetten bende yararlanacağım inşallah.
  • Yaza anca gelicekmiş Yaza kadar TTNET'e para mı kazandırıcam şimdi..
  • ben müstakil evde oturuyorum hala ttnet ve buna mahkumum uzun süre ama ttnet in socketlerinden kullanan birine geçmeyi düşünüyorum doping gibi
  • konya yazır mahallesinde kazı işleri devam ediyormuş,
  • Arkadaşlar bişey merak ediyorum ben 16 Şubatta abone oldum ve hala statik ip tahsisi yapmadılar aranızda statik ip kullanan var mı ??
  • atıcaklar seni çöpe
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.