Şimdi Ara

Elektrik tesisati uzerinden internet dagitmak icin yardima ihtiyacim var. Yardim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke

quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

almışken 200 lük almakta fayda var.
    Ucuzu ve akakce sitelerinde daha hesaplı satan yerler olsada pek tanımadıgım siteler var.
    İstersen sende bi bak powerline diye arat akakce ve ucuzu.com da.
    Bu arada 85 lik kitlerle baya fiyat farkı varsa 85 likde pekala iş görür. Neticede amaç internet taşımak sanırım.

Derken webdenalda 85 lik kit çok hesaplı. Yanına bide 740n koysan bile hepsiburdadan ucuz.
    http://www.webdenal.com/tp-link-tl-pa111kit_370610.html

Ustat bana cok yardimci oldunuz, sagolun, varolun.
    Madem tavsiye ediyorsunuz, webdenal uzerinden yuruyorum.
    Cok tesekkur ederim.

Araya girmiş gibi oldum ama webdenal'dan şüpeniz olmasın. Kategori sistemi biraz kötüdür ama arama ile binlerce ürüne ulaşabilirsiniz :)

• dogru söylüyorsun. Birkaç kez bende sıkıntısız alışveriş yaptım.
    Tplink de favorimwww.bizdehesaplı.com dur tr de en ucuz satıcıdır. Lakin powerline ürünleri yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle cevap verip yardimci olmaya calisan herkese cok tesekkur ederim.

xpress34 - Linksys e baktim ama bana biraz tuzlu geldi. Bir de ben modem olarak ikidir urunlerini kullaniyorum. Isleyisinde bir problem yok. Biraz isinmasina karsin hic problem cikarmadi.
    Benim evdeki duvarlarin betonu kalin, iyi wifi randimani alamadim. Pahali olmasina karsin router da aldim ama olmadi. Su anki modemi alirken de kapsama alanini ove ove bitiremediler ama sonuc ayni.
    Muhakkak ki daha iyi sonuc verecek modelleri vardir ama bu kapsama alani isinden dolayi bana bir soguma geldi. TP Link uzerinden gidecegim.

DD-WRT linkinize baktim. Sagolun ama teknik olarak beni asar. Eldeki urunleri calistirabilmek disinda bir iddiam da yok.

Explore The Universe - Araya girmek ne demek? Cok tesekkur ederim ilginize. Webdenal konusunda zaten, utkanizmit sagolsun, kararimi vermistim. Sagolun

utkanizmit - Ustat desteginiz devam ediyor. Minnettarim. Soylediginiz siteyi de baska urunler icin alternatif olarak kaydettim. Cok tesekkur ederim.

Bu arada xpress34 N bandindan sozetmisken aklima geldi. Access point alirken bu detaya girmeme ihtiyac var mi yoksa AP modemin yayini ne ise onu mu iletir?
    Benim Linksys hem laptop hem de iphone ipad vs de problemsiz yayin yapiyor? WR740N i calistirdigimda bir problem yasar miyim?

• 740n de adından anlaşılacağı üzere n bandında çalışır.
    Ayrıca n bandı çekim gücü olarak yüksek diil zayıftır. En yüksek çekim gücü b daha sonra g en son n dir.
    Sorun olmaz sen devam et doğru yoldasın.

• quote:

Sorun olmaz sen devam et doğru yoldasın.

Sag yap sol yap derken sonunda becerecegim galiba.
    Cok sagol.
    Sonucu buraya yazacagim.
  • wifi ağlarındaki kullanılan bantların çekim gücü ile alakası yoktur derseniz yanılırsınız.Örneğin N bantını kullanan aynı zamanda MIMO teknolojisi kullanan bir router G bantını kullanan bir router ile kıyaslanırsa MIMO özellikli cihazın diğerine göre x8 kat daha fazla kapsama alanı yarattığı her yerdeki dökümanlarda görebilirsiniz.

aralarında ayrıca bariz şekilde hız farkıda vardır.Şu anda kullanılan en hızlı bant N bantıdır.Yani kullanılan bant kurduğunuz ağın hızınıda belirler.

gelgelelim iki ve daha fazla cihaz ağa bağlandığında ise kullanılan bantın hızı o zaman ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca ağda kullandığınız tüm cihazlarda aynı özellik olması gerekir.Ağdaki cihazları bir çeşme olarak düşünürseniz n bantı cihazın vanası sonuna kadar açık, diğer bantlarıda hızlarına göre kısılı olarak düşünebilirsiniz. Kısaca N bantında çalışan bir routera g bantında bir cihaz ile tüm hızdan faydalanamazsınız.Yada G bantındaki roter ile n bantındaki alıcı ile bağlanan bir cihazda bu hıza ulaşılamaz.

dahada iyi sistemler mevcut aslında fakat gelgelelim bütçe işi giriyor bu durumdada. Bu konuda WİMAX teknolojisini inceleyebilirsiniz.WİMAX ta açık alandaki testlerde 42.28 KM lik mesafede 70 mbps hız yakanabilmekte.Fakat dediğim gibi gelgelelim bütçe araya giriyor bu durumda.

• aynı frekansta aynı antenle çıkış yapan bir cihaz daha yüksek erim yani kapsama mesafesi elde etmek için çıkış gücünü yükseltmek zorundadır başka çaresi yoktur.
    Peki şartlar böyle ise çok güvendiğin bir firmanın herhangi bir ap router usb wifi fark etmez bir cihazının teknik özelliklerine bak bakalım en yüksek çıkış gücünü yani dbm i hangi modda yapıyor cihaz. B mi g mi n mi.

• Ustatlar,
    Ilginize cok tesekkur ederim. Son derece detayli bilgi vermissiniz ama artik benim boyumu asan bir noktada. Cahilligime verin.

Son durumum soyle;
    Eve TP-Link WPA281 ile elektrik tesisati uzerinden internet iletimi yapmaya karar verdik. Burada bir problem yok.
    Bu seferde 6 yillik US Robotics modem pertledi. Yerine modem almam lazim.

Eve yakin 2 bilgisayarci var.
    Birincisi Airties 5443 veya 5452 onerdi. Forumdan baktim. QoS problemi varmis. Bu nedenle tercih etmiyorum.

İkincisi TP Link 8951ND onerdi. O da 150mbps ve cok iyi yorumlar gormedim.
    http://www.webdenal.com/tp-link-td-w8951nd_463722.html

Bu sefer 8961ND onerdi. Ben ikisinin arasinda anten sayisi ve +150mbps hiz artisi disinda bir fark goremedim.
    http://www.webdenal.com/tp-link-td-w8951nd_463722.html
    Forumdaki 8961ND konusunu okuyorum, son derece aklim karisti.
    Ozellikle kopma, arayuze giremem gibi sorunlar.
    Bir de QoS olmadigini yazmislar.

Mantik olarak madem TP Link Powerline kullanacagim bari modem de ayni marka olsun diyorum.
    Linksys kullanmak istemiyorum.
    Agirlikli olarak iphone ve ipad, bir de MacBookPro baglayacagim.

200 TL butcem var.
    Acaba ne onerirsiniz?

Not= Yarin sabah 10 a kadar vaktim var. Henuz isten geldigim icin gec yazabiliyorum ama acilen cevap verebilirseniz cok makbule gecer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 11 Eylül 2012; 1:06:18 >

• 150n ile 300n arasında internet kullanımı açısından hiçbir fark olmaz. neticede adsl nin ulaşacağı maks hız 24 mbit dir.

şahsen ben kablolu modem ayrı wifi router ayrı alıp ikisini aynı anda kullanmayı seviyorum.

neden bilmiyorum ama bana kablolu modemlerin bir modemin asıl işi olan modülasyon performansları
    daha iyi geliyor. belkide cihazda bir sürü tatava olmadığı için cihaz sadece asli görevini yapıyordur.

iki cihaz kullanırım dersen tplink 8840t modem + tplink 1043nd router
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TD-8840T
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR1043ND

yok tek cihaz istiyorum sadece modem olsun dersen tplink 8951nd gayet yeterli gelir.

• quote:

150n ile 300n arasında internet kullanımı açısından hiçbir fark olmaz. neticede adsl nin ulaşacağı maks hız 24 mbit dir.

şahsen ben kablolu modem ayrı wifi router ayrı alıp ikisini aynı anda kullanmayı seviyorum.

neden bilmiyorum ama bana kablolu modemlerin bir modemin asıl işi olan modülasyon performansları
    daha iyi geliyor. belkide cihazda bir sürü tatava olmadığı için cihaz sadece asli görevini yapıyordur.

iki cihaz kullanırım dersen tplink 8840t modem + tplink 1043nd router
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TD-8840T
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR1043ND

yok tek cihaz istiyorum sadece modem olsun dersen tplink 8951nd gayet yeterli gelir.

Ustat,

sizinle yazisirken kablolu + router konusunda bilgilendim. Ayni fikirdeyim.

Ama bizim modemin bulundugu yerde bir yigin sacmalik var. Bu nedenle tek cihaz sart.

Tavsiyenize uyup tplink 8951nd alayim.
    Tekrar tesekkur ederim.

• Agi kurduk ama ruhumu teslim ettim. Dun gece basladim, sabaha kadar icinden cikamadim. Hic oyle tak dugmeye bas eslestir hop falan degil.
    Sabah ise gitmeyip semtteki bilgisayarci cocugu cagirdim.
    Geldi, modemi kurdu ama gerisini o da beceremedi.

TP Linki aradi. Ilk cikan 2 kisi sagolsun yarim yamalak bilgi verdiler ama kendi bilgileri de o kadar. Suclari yok.
    Neyse, ikinci arkadas urunleri gonderin test edip ayarlayalim dedi. Ben oksurunce teknik destek alip sizi arayacagim dedi.
    1 saat sonra birisi aradi. Onu yap olmaz, bunu yap olmaz, zaten dediklerinin hepsini biz denedik.
    Internette ABD, Ingiltere ne kadar forum var ise, burasi dahil, gezip notlar almisim, olmuyor bir turlu.

Internetten arayuze girdik olmaz, cikan CD windows icin benim Mac calistirmaz.
    Sonunda arayan kisi kayisi siyirdi. Komsudan laptop aldik. Teamviewer indirdik.
    Onu dene bunu dene, resmen 4.5 saat surdu. Sonunda becerdiler.
    Wireless olanlara ip numarasi sifre falan verip wireless olmayanlarla eslediler.

Tam bitti dedik bu sefer network ismi problemi cikti.
    Evdeki mevcut wifi ayri oluyor, bu TP Link serinin kendi agi ayri. Sacmalik olmasin diye ayni isim, ayni sifre vermistik cunku problem olmaz demislerdi.
    Bu seferde modemin orada cihazlar baglaniyor, uzak odaya gidince modemin kapsama alani bitiyor. Cihaz tam obur aga baglanacak, bu sefer devamli sifre istiyor. Yani aglarin ismi ayni, sifreler ayni ama her ara geciste sifre yaz.
    En sonunda aglarin birisinin adini degistirdik te cihazlar ikisini de hafizaya alinca otomatik gecis basladi.

Kisacasi anamdan emdigim sut burnumdan geldi.
    O forumlarda boyle problemler okumustum ama azinlikta oldugu icin cok onemsemedim. Beter olduk.

Faydalanan olur diye buraya yazayim dedim.
    Yardim eden dostlara tekrar tesekkur ederim.

Bu arada TP Link teki arkadasa da bravo. Adam basindan savmadan bildigi herseyi denedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 12 Eylül 2012; 19:03:32 >

• güle güle kullan.
    Anlamadığım modemle routeri powerline üzerinden birbirine bağlamak neden çok zor oldu.?

• Ustat,
    Senin onerdigin modemle router da problem yok. O is 5 dakikada tamam.
    Her ikisi de dedigin gibi tam isimi gordu. Hem isleyis hem kapsama super simdilik. Sagol.
    TP Link in urunlerinde kendi iclerinde network olusturmada maraza cikti.
  • powerline ile sorun yaşadın demekki.
    Bu kendinden wifili olan modelden mi almıştın.

• Evet. WPA281 Starter kit.
    Icinde bir tane 221 (wifi olmayan) ve bir tane 281 (wifi li) var.
    Hesapta ikisini de ayni elektrik sayacina bagli elektrik tesisatina takip dugmelerden pair edince guvenlikli network olacakti.
    221 i fise taktik, modemden etherneti bagladik, 281 i de baska fise.
    Networku gorup wifi baglantiyi gerceklestirdik. Internet de geldi.
    Ama altlarindaki pair dugmelerine belirtildigi gibi basip tek network halinde guvenlikli hale getirelim deyince isler cigirindan cikti.
    Bir turlu anlamadim problemin ne oldugunu.
    Oysa girdigim tum forumlarda 90% problemsiz halletmisler.
  • ufak tefek bir detay yüzünden sıkıntı çıkmıştır kesin.
    Neyse sorun çözülmüş neticede.
    Güle güle kullan.

• Insallah oyle olur da bir daha ugrasmayiz.
    Cok tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke

Insallah oyle olur da bir daha ugrasmayiz.
    Cok tesekkur ederim.

inşallah sorunsuz kullanırsınız bu günden sonra sisteminizi.hayırlı olsun tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress34
    inşallah sorunsuz kullanırsınız bu günden sonra sisteminizi.hayırlı olsun tekrar.

Cok sagolun.
    Insallah problem cikarmaz, zira bugune kadar olan problemimizi simdilik cozmus gozukuyor.

DT de sagolsun. Dunya varmis.
    Bugune kadar gozumuzun bozulmadigi mucize. Cillop gibi goruntulerle dunya elimizin altinda.
    Kotu komsu adami evsahibi yapar misali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 13 Eylül 2012; 23:15:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.