Şimdi Ara

elektrik kesintisi yüzünden masraf çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 short - Base 64K memory failure A memory failure has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably bad
    4 short - System timer failure The system clock/timer IC has failed or there is a memory error in the first bank of memory

bir siteden buldum bios beep lerinin anlamlari hakkinda, hem 3 hem de 4 bip sesi ram ile ilgili problem anlamina geliyor yani simdi birazdan cikip deneme icin bir 512 mb ram alacagim, 4 ram ile de ayri ayri 3 beep sorunu vermesi cok sasirtici benim icin, ayni anda 4 ram de yandi demek ki.

Mesela 2 uzun 1 kısa ise ekran kartı arızasıdır
    1 uzun 3 kısa ise yine ekran kartı arızasıdır fakat bu sefer fiziksel etkenlerini göz önüne almalısın ekran kartını çıkarıp yeniden takmayı denemelisiniz.8 kısa bip seside ekran kartı arızanı işaret eder.

Orjinalden alıntı: rahjman

O bipbiplerin bir anlamı var. Benimde başıma gelmişti. Hayati parçalardan biri bozuldumu bu şekilde hata veriyor. Her bipleyişin bir anlamı var ama genelde anakart kitapçıklarında bile yazmıyor ne oldukları.

Bir de birkaç yıl önce yeni tüketici kanunlkarında bununla ilgili birşeyler vardı. Dağıtım şirketi kesintiden, dalgalanmadan vs oluşan zararı ödemek zorundaydı. Avrupada belirli bir süre önceden haber vermeden elektiriği bile kesemiyorlar. Biz burada nelerle uğraşıyoruz. Ama sen bir araştır, zararın kesintiden olduğunu belgelersen paranı alabilirsin, en azından kanun böyle ama işleyişi bilemem.

evet bilirkişiye onaylatırsan, yani dalgalanmadan bozulduklarını ıspatlayabilirsen. elektirik dagıtıcından kuruşu kuruşuna alırsın paranı.
  • arkadaslar birkac kere 4 kisa beep geldigini soylemistim ancak simdi 4 rami bile ayni anda taksam bir ince bipten sonra( ilk bip normal sanirim anakartin acildigini gosteriyor) 3 tane ard arda kisa bip geliyor, 3 bipin uzunluklari esit ve ram arizasina isaret ediyor ancak hic goruntu yok ekranda, ram almak icin gittigim yer ise 4 ram ayni anda bozulamaz, anakarttaki ram slotlarin bozulmustur dedi ki bence de hakli

sen once faturalandir al parcalari sonra dilekce ile bedas a gonder parani al dedi ama ne derece ise yarar bilemiyorum belki mahkemeye verilirse ise yarayabilir ama kanit olmadiktan sonra sanirim odemezler.

anakart sorunlu ise de dedigim gibi yeni anakart, yeni islemci, yeni ram ve yeni ekran karti almak zorunda kalacagim ve mavi bilgisayarda hesaplattim isimi gorecek sekilde sectigim bu 4 bilesen 650 ytl tuttu.

ben de tam grid oynarken olmustu . parcalarla ilgisi yok benim kac kere gidip geldi hiç de bişey olmadı parcalara
    Creative Inspire M5300 5.1 75W || Intel Core 2 Quad Q9400 Coolermaster CPU Fan || Asus P5Q Deluxe || Samsung 2x2GB 1066MHZ || MSI 9600GT OC V127 Red Cool || Coolermaster Real Power M520 || LG Flatron W2234S-BN 22'' || Seagate 320GB SATA2 16MB NCQ || Kingston 240GB HyperX Savage SHSS37A || Seagate 400GB SATA2 16MB NCQ Samsung 160GB SATA2 8MB || Windows 7 Ultimate 64bit Sp1|| Iphone 6 Plus 64GB
  • yok dostum ekrana hicbir sey gelmiyor, - de yok, o cizgiye gelmeden once de hicbir yazi cikmiyor yani o cizgiden once bios bilgilerinin gelmesi gerekir ekrana, onlar da gelmiyor bende.

ben de eskiden inanmazdim elektrik kesilince bilgisayarda parca bozulabilecegine ama simdi oldu valla kac yildir ilk kez. eski board mi alsam diyorum, yoksa komple yenilesem mi mainboard, cpu, ram, ekran karti dortlusunu...?

quote:

Orjinalden alıntı: jnrgndz_798

bizim evde durmadan elektrikler gidiyo ben de de aynı sey oldu 3-2kez reset at düzelir windows kaldıgı yerden devam etmek istiyo ondan cok
    beklemek lazım sol üst köşede - var dımı

ben de tam grid oynarken olmustu . parcalarla ilgisi yok benim kac kere gidip geldi hiç de bişey olmadı parcalara

• Tahmini 1 sene önce aynı anakartı , aynı nedenle -elektrik kesintisi- kaybetmiştim. Ve aynen anlattığın gibi fanlar falan çalışmasına rağmen ekrana görüntü gelmiodu.Bende o zaman herşey normal gözüküo ee görüntü de gelmio o zaman ekran kartıdır demiştim.Şimdi ise nerdeyse emin bi şekilde problemin anakartta diorum.
    Creative Inspire M5300 5.1 75W || Intel Core 2 Quad Q9400 Coolermaster CPU Fan || Asus P5Q Deluxe || Samsung 2x2GB 1066MHZ || MSI 9600GT OC V127 Red Cool || Coolermaster Real Power M520 || LG Flatron W2234S-BN 22'' || Seagate 320GB SATA2 16MB NCQ || Kingston 240GB HyperX Savage SHSS37A || Seagate 400GB SATA2 16MB NCQ Samsung 160GB SATA2 8MB || Windows 7 Ultimate 64bit Sp1|| Iphone 6 Plus 64GB
  • valla sanirim anakartta sorun var ve muhtemelen ram slotlari arizali
    quote:

Orjinalden alıntı: BoyiiiM Mi Abi

Tahmini 1 sene önce aynı anakartı , aynı nedenle -elektrik kesintisi- kaybetmiştim. Ve aynen anlattığın gibi fanlar falan çalışmasına rağmen ekrana görüntü gelmiodu.Bende o zaman herşey normal gözüküo ee görüntü de gelmio o zaman ekran kartıdır demiştim.Şimdi ise nerdeyse emin bi şekilde problemin anakartta diorum.

peki anakart kisa devre yaptiktan sonra bios dan o bip seslerinin gelmesi normal midir? herhalde normal yani sanki anakart bile calisiyor gibi geliyor ama anlayamiyorum.
    quote:

@coutoup
    diger yazılarını da okudum senin bip sesleri felan senin anakart bi de bios bilgileri de gelmiyo diyosun senin kart kesin elektriklerin gidip gelmesi ile kısa
    devre yapmıs

arkadaslar tum yardimlariniz icin cok tesekkurler.

ayrica peki sizce eski bir anakart mi bulayim cikma falan ramlerimi, ekran kartimi ve cpu mu destekleyen,

yoksa paraya kiyip yeni bir cpu, ram, anakart ve ekran karti mi alayim sizce, ne dersiniz? yeni alirsam 650 ye falan gelecek en ucuz sekilde 550 ye kurtaririm saniyorum.

yardimlariniz icin tekrar tesekkurler

• komple kısa devre yapmamıstır .calısmayan slotları ve chipler vardır ki ona baglı olarak da sana degişik bip sesleri ile haber veriyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

valla sanirim anakartta sorun var ve muhtemelen ram slotlari arizali
    quote:

Orjinalden alıntı: BoyiiiM Mi Abi

Tahmini 1 sene önce aynı anakartı , aynı nedenle -elektrik kesintisi- kaybetmiştim. Ve aynen anlattığın gibi fanlar falan çalışmasına rağmen ekrana görüntü gelmiodu.Bende o zaman herşey normal gözüküo ee görüntü de gelmio o zaman ekran kartıdır demiştim.Şimdi ise nerdeyse emin bi şekilde problemin anakartta diorum.

peki anakart kisa devre yaptiktan sonra bios dan o bip seslerinin gelmesi normal midir? herhalde normal yani sanki anakart bile calisiyor gibi geliyor ama anlayamiyorum.
    quote:

@coutoup
    diger yazılarını da okudum senin bip sesleri felan senin anakart bi de bios bilgileri de gelmiyo diyosun senin kart kesin elektriklerin gidip gelmesi ile kısa
    devre yapmıs

arkadaslar tum yardimlariniz icin cok tesekkurler.

ayrica peki sizce eski bir anakart mi bulayim cikma falan ramlerimi, ekran kartimi ve cpu mu destekleyen,

yoksa paraya kiyip yeni bir cpu, ram, anakart ve ekran karti mi alayim sizce, ne dersiniz? yeni alirsam 650 ye falan gelecek en ucuz sekilde 550 ye kurtaririm saniyorum.

yardimlariniz icin tekrar tesekkurler

Problemin anakartta ise ve garantisi mevcut olmayıp yenisini almayı düşünüosan seni tatmin edebilicek bi anakart bulabilmen çok zor.Dediim gibi ben 1 sene önce bu olayın aynısını yaşadım ve o zaman bile adam gibi bi sıfır anakart bulamamıştım.Ancak 2. pc yapmayı düşündüümden onboard vga ya sahip olan bi anakart alıp pc yi bi nevi internet/download pc sine çevirmiştim.Senin de yapman gereken elindeki paraya göre yeni bi pc toplaman.Kaldı ki E2160-2180 cpu lu düşük bi sistem toplasan dahi overclok ile p4 ten alacağın performansın fazlasını çok rahat alırsın.

• az once de olan oldu dedim anakarti komple cikardim yerinden, evirdim cevirdim tozunu falan cektim, cpu fan ve heatsinkini cikardim, merak edip cpu yu da cikardim yerinden bir baktim soyle pinlerine falan, sonra yerine taktim birkac gerekli kabloyu takip anakarta calistirdim, bu sefer 5 kere bipledi, onun anlami da cpu arizasi... nasil, guzel degil mi simdi de anakarti wd-40 ile temizlesem mi diyorum pas kir varsa hepsi cikar... yada once bi bios pilini tekrar cikarayim sonra bios u clear edeyim o anakartin uzerindeki jumper ile, belki duzelir...

• bence tagan marka psuyla bi parçanın bozulması zor çünkü kısa devre koruması yüksek/düşük voltaj koruması var..
  • valla haklisin aslinda dostum hepsi var yeni de aldim tagani force 2 modeli psu gayet basarili ama nasil olduysa oldu iste, once ram hatasi verdi acayim bakayim derken simdi de cpu hatasi veriyor anlamadim valla nasil ve neden yani...

aslinda en temizi iste 500- 600 ytl ye kiyip yeni anakart, ekran karti, ram ve islemci toplamak ama cok masraf da ettim bilgisayara bu siralar ... neyse bir sekilde bakacagim duruma...

quote:

Orjinalden alıntı: dj_berkayy16

bence tagan marka psuyla bi parçanın bozulması zor çünkü kısa devre koruması yüksek/düşük voltaj koruması var..
  • bendede bunun bi değişiyi oldu makina açılmıyodu ramları birini çıkardım çalıştı asıl ilginç olan ise işlemci yanındaki 2 ram slotundan birine ram takınca makina açılmıo sorun ordaymış
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
  • anlamiyorum alla, aslinda sanirim benimki de devamli reset atiyor ama cok uzun zaman araliklariyla,

yani bios daki ram count kismindan reset atsa en gec her 30 sn de bir reset atar, benimki sanirim 3 dk da bir veya 4-5 dk da bir reset atiyor ama seslerden cikardim yoksa 5 dk boyunca basinda oturup ne yapiyor diye dinlemedim,

mesela en son bilgisayara microsoftun titresimli direksiyonu bagliydi, sanki windows a boot ediyor gibiydi cunku belli bir sure sonra direksiyon isigi yandi ve sag sol yapti yani her zaman windows acilinca verdigi tepkiyi vermisti,

cok tuhaf bence anlasilir yani yok, siz ne dersiniz?

ama simdi anakart masanin uzerinde, eski ve calisan bir psu ya bagli elan vital in bir psu su, uzerinde ekran karti, islemci ve iki tane ram var, kasa ici speaker ve power switch bagli, sadece bunlar varken 5 kere bipliyor yani cpu arizasi veriyor simdi de...onun disinda hicbir ekran tepkisi yok, boot edemedim falan da demiyor yani disklerin hicbiri bagli degil...

ne dersiniz?

• konuyu teknik yardım bölümüne taşıyorum!!!
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.