Şimdi Ara

elektrik kesintisi yüzünden masraf çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dun aksam elektrikler kesildigi sirada bilgisayarda bmw m3 challenge oynuyordum aniden gitti elektrikler, geldikten sonra ise bilgisayari ne kadar bekletip denediysem de bilgisayar aciliyor, cogu zaman gelen birkac bip sesi falan geliyor ama ekran inatla gelmiyor, sistem yoksa calisiyor hem fanlar olsun hem anakart isigi olsun hem hard disk isigi olsun sanirim sistem acilarak boot ediyor ama ekranda hicbir sey olmuyor, acma dugmesine bastiktan kisa bir sure sonra kapatmak icin tekrar basarsam hemen kapaniyor bios da oldugu icin yoksa uzun basmam gerekiyor yani windows u boot ediyor diye tahmin ediyorum, sizlerin yorumlariniz nelerdir? ekran kartini wd-40 ile yikasam acaba ise yarar mi? kardesim bilgisayar ondayken birkac kez ona da oldugunu ama 15 dk bekledikten sonra acildigini soyledi. sistem ayrintilari;

asus p4p800 anakart
    ati radeon x800 gto ekran karti(agp 8x)
    pentium 4 2,4 islemci
    1,5 gb ram
    500 watt tagan psu
    500 gb sata disk var ama konuyla alakasi yok sanirim

benim tahminim ya ekran karti ya anakart ama zaten ikisinden biri bile degisecek olsa malumunuz anakart, islemci, ekran karti ve ram dortlusunun komple degismesi gerekecek saniyorum. ne yapmamı onerirsiniz?

ekran kartı değişmesi gerekirse agp 8x doğru dürüst kart bulamayacağımdan pci-e kart alacağım yani anakart da değişecek, bunu gören cpu da dual core 2,4 ile değişmek isteyecek, yani işlemciye 200 ytl, anakart 100-150 ytl arası, ekran kartına da en az 100-200 ytl gidecek. ramlerin de en az ddr2 ye yükseltilmesi gerekecek 70 ytl falan da o tutar. sapphire ati radeon x800 gto 256 mb dan sonra daha kötü olmayacak ve fiyatı uygun olması tercihen ne önerirsiniz? lütfen fiyatı ucuz bile olsa daha kötü bir kart önermeyin, yardımlarınız için teşekkürler.

• büyük ihtimalle ramler gitmiş rami değiştir dene

Orjinalden alıntı: K0rkunc

büyük ihtimalle ramler gitmiş rami değiştir dene

bencede
  • allah allah hiç aklıma gelmemişti valla, ramler gidince ekran gelmez mi? ekranda hiçbir şey çıkmıyor yani bios un siyah üzeri beyaz yazıları falan hani ramleri sayar ya oralar falan hiç görünmüyor ekranda.

olur valla ram değiştirebilirim hem ucuz bir çözüm olur bu benim için sanırım. arkadaşlar çok teşekkürler yardımlarınız için.

With Donanımhaber since 2005
  • valla ups olmasa bile en azından bir surge protector almayı düşünüyorum bundan sonra, peki sen neyi değiştirince düzeldi, ramler mi gitmişti sende de?

quote:

Orjinalden alıntı: drkayzer

aynı dert bendede vardı ups kullan kardeş
    UPS için max. girişi 500W olarak belirtilmiş.
    Yani şimdi oyun oynarken 500W üstü mü çekiyor sistem ?
    Bunun çözümü ne olabilir , daha yüksek watt girişli bir UPS ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 10 Temmuz 2008; 15:24:43 >
  • sağol dostum, senin önerini de deneyeceğim, eve gidince bios pilini söküp takacağım, işe yararsa çok iyi olur belki eve gitmeden 512 ram alıp deneme amaçlı takabilirim, bu arada üzerinde 4 tane ram var makinanın 2 tane 256, 2 tane 512 toplam 1,5 gb, hepsi yanmış mıdır acaba aynı anda?

dostum bu arada senin sorunun sanki bence ups in gerekli gücü sağlayamadığı için elektriği düzenli bir şekilde kesiyor yani surge protecting yapıyor. yani voltaj farklılığını hissettirmeden elektriği keserek olası zararı minimuma indiriyor, tabi bu benim kişisel yorumum, emin değilim ;)
    quote:

Orjinalden alıntı: Tulû

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim; bence bios pilini çıkart ve biraz bekle (çok çok 15-20sn ) sonra yerine tak ve dene.
    Madem konu UPS'e döndü; benim de bir sorum var ; Powercom 1KVA kullanıyorum.
    Eğer PC'yi tam yükte kullanırken elektrikler giderse UPS devreye giremeden şak UPS kendini kapatıyor . Halbuki sistem boştayken böyle bir sorun yok .
    UPS için max. girişi 500W olarak belirtilmiş.
    Yani şimdi oyun oynarken 500W üstü mü çekiyor sistem ?
    Bunun çözümü ne olabilir , daha yüksek watt girişli bir UPS ?

• 500w taganın elektrik dalgalarına karşı koruması oplması lazım yakaliteli bir psu çünkü.ramleri tek tek dene ,çalışan herbir ram in yanına bir başka ram ekle böylece arızalı olanları bulursun
    imzamdaki Power Supply
    z5500 decoderi
    imzamda olmayan airties 4port modem

Hepsi uçtu
    2sini garantiden hallettim
    decoder garantisi bitti onunda yenisini alıcam
    modem aldım 1 tane 50YTL ye
    Ramler hala elimde TR garantileri yok.

UPS her sisteme gerek bence ama hala almadım
    MSI z68a-gd55 ۩intel i5 2500k@4.5Ghz (1.325v) Thermaltake frio ۩Zotac GTX 660 ۩2x4 Gskill Sniper DDR3 1600 4Gb Gskill ripjaws۩Philips 244E1SB ۩OCZ Agility 120Gb Seagate 2TB ST2000DM001 Samsung Story 1TB, Seagate 1TB 2.5'' ۩Aopen H600 b-28 GP 550W ۩Logitech İnternet 350۩Logitech G500s♫Creative X-FI ExtremeMusic♫ ♫Logitech Z-5500 505W DIGITAL♫ promacto pro x09 ♫ Kingston HyperX Cloud ♫ l QPAD Kunkka Kode5 (thx to DH) l Astra 1.4T Sport A/S still Steam: jeffrey_jey
  • Ups den önce bi elektrikci çağırıp sigorta panosunu elden geçirtsen daha iyi olur
  • evet valla arkadaslar haklisiniz su isleri bir yoluna koyayim ilk is ups alcam bi tane, ondan once, 4 tane ramim vardi, 2 tane 256 2 tane de 512 mb lik ddr400. hepsini taktigimda anakarttan 4 tane art arda cok seri bip sesi gelip bibibibip gibi, teker teker taktigimdaysa 256 larin birinden ve 512 lerin birinden 3 er kez bibibip yapiyor, 256 nin birinde hic ses cikarmadi ama yine ekran gelmiyor, diger 512 deyse yine 4 kere bip liyor, anlamadim ben bu anakartin dilinden walla, acaba hem ramlerde hem de ekran kartinda falan mi sorun var?

bu arada bios pilini cikartip sistemde hic elektrik yokken 1 dakikaya yakin bekledim hicbisey degismedi

sizce ne yapmak lazim bu noktada onerilerinizi bekliyorum,

acaba ramlerin 4 u de ayni anda yanmis olabilir mi? eve gelirken vatan bilgisayara ugradim ordaki satici arkadas 4 u birden ayni anda yanmis olamaz dedi ki aslinda ustte arkadasin da belirttigi gibi tagan in surge protection u var nasi oldu bu olay anlam veremiyorum.

• bip seslerinin uzunlugu kısalıgı nedir acaba kaç kere bip sesi geliyor ona göre arızanın nerden oldugu daha iyi anlasılır
    \\\ Asus P5K-E WİFİ/AP Edition _ Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz _ Kingston Hyper-X 2x1024 DDR2 800 MHz _ MSI 8800GTS OC Edition _ 320 GB WD S-ATA II _ Asus TA-250 _ Enermax Infınıtı 720W PSU _ Samsung LightScribe Multi DVD 12x DVD-RW ///

• kisa kisa ve art arda kesiksiz geliyor yani bi-bi-bi-bip seklinde 4 kere araliksiz bipliyor veya anlattigim gibi bi-bi-bip seklinde yerine gore 3 kez arada zaman olmadan bip sesi cikartiyor. ramlerin bazilarinda boyle otuyor anlamadim simdi anakartin kullanici klavuzuna goz atacagim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Drift_Kinq

bip seslerinin uzunlugu kısalıgı nedir acaba kaç kere bip sesi geliyor ona göre arızanın nerden oldugu daha iyi anlasılır
  • O bipbiplerin bir anlamı var. Benimde başıma gelmişti. Hayati parçalardan biri bozuldumu bu şekilde hata veriyor. Her bipleyişin bir anlamı var ama genelde anakart kitapçıklarında bile yazmıyor ne oldukları.

Bir de birkaç yıl önce yeni tüketici kanunlkarında bununla ilgili birşeyler vardı. Dağıtım şirketi kesintiden, dalgalanmadan vs oluşan zararı ödemek zorundaydı. Avrupada belirli bir süre önceden haber vermeden elektiriği bile kesemiyorlar. Biz burada nelerle uğraşıyoruz. Ama sen bir araştır, zararın kesintiden olduğunu belgelersen paranı alabilirsin, en azından kanun böyle ama işleyişi bilemem.

Robert Frost
  • anakartinizda onboard ekran karti cikisi varsa ekran kartini cikarip ,monitor girisini onboarda takarak deneyin

Orjinalden alıntı: ahmetkep

anakartinizda onboard ekran karti cikisi varsa ekran kartini cikarip ,monitor girisini onboarda takarak deneyin
  • ben de basta oyle dusunuyordum ancak yukarida arkadaslar ramlerden kaynaklanabilecegini soylediler, aklim karisti. deneyebilecegim bir ekran karti da yok aslinda cevremde olsa dener, sorun cozulurse yenisini alirim ancak sizce ne almaliyim? vatan bilgisayarda 80 ytl ye sanirim his marka x1650 (sanirim pro idi) buldum 512 mb ddr2 agp 8x, sizce x800 gto dan iyi midir? ben pek anlamiyorum maalesef ekran kartlarindan veya bir benchmark listesi olsa elimde, bakabilirim. siz ne dersiniz bu konu hakkinda? yani sorun su, neyin bozulduguna emin olabilsem hemen gidip alacagim ama nasil anlarim?
    quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

Ekran kartı sizlere ömür gözüküyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.