Şimdi Ara

Elektrik Kesintisi Sonrası Pc Açılmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler dilerim. Şu 2 gündür elektrik gidip geldiğinde bilgisayarımda açılış esnasında sorunlar ile karşılaşıyor. Örneğin 2 gün önce gidip geldiğinde pc açılırken 3 kere kendini resetleyip açıldı. Bu reset olayıyla yeni ram taktığımda karşılaşmıştım. Hatta o zaman tek kullandığım ram'ın yerini değiştirmiştim ve sorunsuz çalışmıştı. Ama yeni gelen ramı eski ramın yerine takınca böyle görüntü gelmemişti. Anca yerlerini değiştirince gelmişti ve pc kendini resetleyip açılmıştı. Sanırım o da bilgisayarın yeni parçayı tanıması içinmiş. Dün ise yine elektrik aniden gitti. Geldiğinde geri gider diye bilgisayarı direk açmadım ve fişlerini çektim. Bayağı bir zaman sonra gelip açmaya çalıştığımda kasanın çalıştığını ama tam açılamayıp, ekrana görüntü vermediğini fark ettim. Çünkü kasa normal çalışmaya başladığında klavyenin ışıkları yanıyor ve bilgisayar normal şekilde açılıyor. Böyle böyle kablo çek başka yere tak, tuştan kapat (ki en en sevmediğim olay bu, eski pc harddisk yanmıştı bu olay yüzünden en son) yaparak çalıştırdım. Ama işte şansım sağ olsun 10 dakika geçti geçmedi elektrik yine gitti. Sonra ellemedim zaten. Bugün açmaya çalıştığımda yine aynı sorunla karşılaştım. Bilgisayar çalıştı ama yine baştaki gibi görüntü gelmedi. İyi kötü uğraşıp açtım. Aklıma gelen şeyler ram ve odanın elektriğiyle alakalı. Ram taktıktan sonraki 2 hafta içinde 2 kere mavi ekran hatasıyla karşılaştım saçma sapan yerlerde. Sonradan aldığım ram, pc'de kullandım ram ile hem marka hem de değerler bakımından aynı. Tek farkı üzerindeki soğutmanın rengi. Onun haricinde eski bilgisayarımda da kasanın ekran kartıyla oynayınca böyle çalışmıyordu. Son 2 bilgisayarda da şu lanet sorun yakamı bırakmadı ve cidden sıkıldım artık. Yani bios güncellemesi yapayım desem bu sefer öyle leş bir yerde oturuyorum ki yaparken elektrik gider diye korkup yapamıyorum.




  • Sorun power saving mode olması lazım burdan uzun sürer bu konuyu çözmek size şöyle tavsiye vereyim şimdi kasaya elektrik verin 2 3 dk beklesin sonra kapatın arkadaki psu düğmesini kapayın ışıklı mouse elektriği yesin ışık sönünce tekrardan bilgisayarı açabilirsiniz
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    Sorun sanırım ramdan kaynaklıymış. Yeni ram ilk geldiğinde ve taktığımda görüntü alamamıştım. Sonra yerlerini değiştirdiğimde açıldı. Ama ondan sonra işte konuda bahsettiğim gibi olaylar yaşadım. Hatta 2 kere mavi ekran hatası aldığım bile oldu. Son kez elektrik gittiğinde ise denemekten zarar gelmez diyerek ramların yerini tekrar değiştirdim. Bu sefer hiçbir sorun yaratmadan açıldı ve kullanım sırasında mavi ekran hatası da almadım. Hata arada bir oluyordu ama oluyordu işte. İşin garip tarafı, ram ilk geldiğinde de aynı slota takmıştım ama açılmamıştı. Şimdi ise açılmamayı bırak sorun dahi yaratmıyor. Artık yine bi elektrik kesintisinden sonra sorun olacak mı onu göreceğiz. Ama pek sanmıyorum. Olsa yine değiştirdiğimde olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StereoFap -- 21 Aralık 2020; 15:44:26 >
  • Hocam böyle oluyorsa UPS almalısın, belki RAM'lerin zarar görmüş bile olabilir. Uygun bir tane al, en azından kendin kapatırsın yoksa sistem her an zarar görebilir.
  • Yunusemre0101 Y kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, uygun bir zamanda kesinlikle alınmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.