Şimdi Ara

Elektrik elektronik mühendisliği hakkında bilgisi olanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümü okuyanlardan ve mezunlarından yardım istiyorum.

. .
    ekşi sözlük
    türkiye'deki elektronik mühendisliği kandırmacası
    https://eksisozluk.com/turkiyedeki-elektronik-muhendisligi-kandirmacasi--5354307?p=1.
    .

Sizce de durum böyle mi?
    Bilgisayar mühendisliği okumak daha mı mantıklı?
    Elektrik elektronik mühendisliğinin geleceği yok mu?

Gidersem Bilkent veya Odtü'ye gidicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknoloji üzerine çalışan hiç bir mesleğin geleceği yok diyemezsin. EEM ninde geleceği var bilgisayarında . Kendine tek sorman gereken şey şu , yazılımlamı uğraşmak istiyorum yoksa donnaım kısmıyla mı. Ben yazılıma meraklıyım diyor isen bilgisayarı seç . Yok elektroniğe daha çok yatıkınım diyosan EEM . Genellikle ikiside birbirinin çalıştığı yerlerde çalışabiliyor. Ama gidipte yazılımla uğraşacaksan EEM okumanın ne anlamı var yani. Boşuna işine yaramayacak bir ton ders alırsın. Aynı şey bilgisayar içinde geçerli . Hiç bir firma seni hem donanım üzerine hem yazılım üzerine çalıştırmaz . Kısacası tarafını seç :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigEng -- 1 Temmuz 2017; 8:40:14 >
  • bırkaç muhendıs abı ıle konusmam sonunda bana elektronık yaz yazılımı da kurslarla vs bir bilgisayarcı kadar olmasada pıyasada iş yapacak düzeyde ogrenırsın dedıler o yuzden elektronıgı tavsıye ederim sana da ayrıca ekşide yazılnalar genelde 100000 deki muhendıslıkler boun odtu bilkent gibi yerlerde kendını çok daha afzla geliştirme imkanın var o yuzden bence elektronık yazmalısın
  • Eğer istediği şey yazılımla uğraşmak ise EEM yazıp bir yandan kurumlarda çalışacak seviyede yazılım bilgisi için çalışmak vakit kaybı olur . Onun yerine bilgisayar yazıp EEM de hiç işine yaramayacak derslere harcayacağı belkide yüzlerce saati yazılıma harcar isen çok daha iyi yerlere gelirsin . Tabi yazılıma ilgin var ise. Bir şeyi yapmak için yolu uzatmaya gerek yok . Sen önce ne üzerine çalışmak istediğine karar ver. Örneğin ben java ile programlamayı denemiştim ve çok hoşuma gitti , severek öğreniyorum , o yüzden bilgisayarı seçtim . Bir yazılım dilinde en azından class,polymorphism,enum,method,arrays gibi temel konuları çalışıp , küçük bir ilk okul otomasyon sistemi hazırlayıp bu işten zevk alıp almadığına bak , yada küçük bir oyun programlama tutorial ı izle youtube dan ve uygula bakalım zevk alıyormusun . Ancak böyle anlarsın yazılıma ilgin olup olmadığını.
  • Ben ODTÜ EE son sınıftayım. Biraz uzun olabilir ama ayrıntılı bir şekilde yardımcı olmaya çalışayım.ODTÜ veya bilkent dediğin için ona göre yorum yapacağım. X üniversitesindeki eeye göre değil.

Öncelikle kimse bölümün geleceği yok diyemez. Alanı çok geniş. İş imkanı çok geniş. ODTÜ Bilkentte okursan özellikle odtüde mezunlar genelde aselsanda çalışıyor. ortalaman 3 ve üzeriyse direkt işe başlıyorsun ve 5 5.5 civarında başlıyorsun. O yüzden herkes hazır ve maaşı iyi olan, ve diğer yerlere göre iş yapma olasılığı daha yüksek yeri tercih ediyor. Fakat memnun olmayan çok kişi var. Çok büyük bir şirkette çalışacağın birim ve iş seni tatmin etmeyebilir.
    Bilkent odtü karşılaştırmasını lisede fen lisesi mi özel fen lisesi mi gibi düşünebilirsin. Eğitim olarak ODTÜ elektrik dersleri(büyük gerilim) de içerirken bilkent içermez. Bilkent daha çok elektronik ağırlıklıdır. Yurt dışına gitme konusunda odtüye göre daha avantajlı olabilir, odtü kadar kasıntı değildir. ODTÜ ee sana mezun olunca hazır iş ve para verir, ama kendime ne kattım ve karşılığında ne ödedim dersen(4 yıl için) -desin.
    Arkadaşlarımdan ve kendimden örnek verecek olursam bölümün yarısı keşke bilgisayar yazsaydık diyor. Sebebi şu. EE alanı çok geniş olduğu için hepsinden dersler alıyorsun ve sen son sınıftan itibaren bir alana yönelince bir çok aldığın ders gereksiz kalmış oluyor. Alanın geniş olması iş konusunda avantajken burda dezavantaj. Aynı zamanda mezun olduktan sonra yapacağın olası iş kodlama yapmak. Madem bu işi yapacağız bilgisayar seçseydik diyorsun. Bilgisayardan farkı bilgisayarcılar java gibi kodlamaları bilirler eeciler bilmez. Fakat donanım bilgisi olduğu için şirketler eğer direkt bilgisayarcıları ilgilendiren kodlama dili(java gibi) gerekmiyorsa eecileri tercih ederler.Tek maaşla hem donanımsal iş de yaptırırlar hem kodlama işi.
    Eğer kodlamaya ilgim var diyorsan bilgisayar daha mantıklı. İş imkanından dolayı değil. İkisinde de işin hazır zaten. Kendini bir alanda daha çok geliştireceğin için. Fakat eğer yoksa, kodlamayı sevmiyorsan da bilgisayar işkence olur. Elektrikteki gibi alanı çok geniş değil(yapay zeka, gömülü sistemler) gibi alanları olsa da.
    ee'de abi ben şunu yapacam bunu yapacam gibi düşüncelerin varsa hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Bir şey üretmekten ziyade olanı yapma olasılığın daha yüksek. Yani uygulama yapacaksın çok yaratıcılık istenmiyor malesef. Fakat tıp gibi ezber de değil tabi:)

www.unilidenogren.com
    ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    https://www.unilidenogren.com/video?odtu-elektrik-elektronik-muhendisligi--1
    burdan odtü eeyi anlattığım videoyu izleyebilirsin. Aklındaki soru işaretlerini sorarsan yardımcı olmaya çalışırım. Umarım kendine uygun olanı seçebilirsin.

Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif_suheyl -- 1 Temmuz 2017; 10:20:47 >

• Hepinize çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gaffola69

bırkaç muhendıs abı ıle konusmam sonunda bana elektronık yaz yazılımı da kurslarla vs bir bilgisayarcı kadar olmasada pıyasada iş yapacak düzeyde ogrenırsın dedıler o yuzden elektronıgı tavsıye ederim sana da ayrıca ekşide yazılnalar genelde 100000 deki muhendıslıkler boun odtu bilkent gibi yerlerde kendını çok daha afzla geliştirme imkanın var o yuzden bence elektronık yazmalısın

Bilgisayar ile ilgili isen sakın ee yazıp sonra bilgisayar da öğrenirim deme pişman olursun. Bilgisayar eğitimi almadan bir insanın dışarıdan kaynaklarla öğrenebilirsin demesi tabiki normal ve cahilliktir. Bilgisayar eğitimi almamasından kaynaklanır. Elektrikçinin yanında çalışanlara ee mühendisi demiyoruz değil mi? Aynı işi de yapmıyorlar. C ile basit yazılımlar kodlayabilirsin fakat bilgisayar bir bilimdir ve genelde algoritma geliştirme, compiler geliştirme, pattern recognition vs. gibi konularına bilim diyoruz biz. Bunları öğrenmek için eğitimini alman ve bu iş üstüne profesyonelleşmen şart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Simdiye kadar bildiklerim oyun oynamak ve film izlemekse ve kodlama türü işlerle hiç uğraşmadıysam (ilgi alanım mı onu bile bilmiyorum ) bilgisayar mühendisliği cok zor gelir mi veya sevmeme durumu cok mu yüksek olur acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kollboy

Simdiye kadar bildiklerim oyun oynamak ve film izlemekse ve kodlama türü işlerle hiç uğraşmadıysam (ilgi alanım mı onu bile bilmiyorum ) bilgisayar mühendisliği cok zor gelir mi veya sevmeme durumu cok mu yüksek olur acaba ?

https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisleri-kod-yazmak-ne-demek-mezun-oldum--33238505
    Bu konuyu acan kisi bilkent cs de okudu şuan da googleda staj yapıyor. Bu yeterli olur cevap için :)

-----
    Ben de bilgisayar düşünüyordum fakat ee de yakın gelmeye başladı fiziği elektriği seviyorum, bu hafta bayram tatiliyle tatildeydim, haftaya araştırma yapacağın bakalım ( nasıl yapacağım bilmiyorum ).
    Sonraki hafta da sonuçlar açıklanınca gidip ünileri gezerim. ( 11de gezmiştik okulca da alıcı gözüyle bakmıyor insan 11de iken, hmm güzelmiş manzarası da var, çimleri yeşilmiş falan gibi bakıyor)

Ders programlarını inceledim iki bölümün de ders başlıkları ilgimi çekiyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 1 Temmuz 2017; 22:23:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arif_suheyl A kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkent ee java veriyor

• Mericuls kullanıcısına yanıt
    Evet bunu duymuştum.

Bilgisayar öğrenirim diyorsan ee yazman zaten mantıksız. Madem bilgisayar öğreneceksin neden ee okuyasın? Bilgisayara ilgin var mı bilmediğin gibi elektriğe de muhtemelen bilmiyorsun. Bunları kazandığına göre yapabilecek seviyedesin demektir. O zaman bence soru şu. İlerde kendini nasıl bir yerde görmek istiyorsun?
  • arif_suheyl A kullanıcısına yanıt
    Bilkent ee okuyorum hocam

• Sen meslek yorumlarına ekşiden mi bakıyosun :D

• Mericuls kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajın 2. kısmını soruyu soran arkadaş için yazmıştım tümü sizin mesaja cevap gibi olmuş :)
  • @Mu1940sa

Ne yazdınız hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.