Şimdi Ara

Elektriği bedavaya getirelim (yasal) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
390
Cevap
0
Favori
76.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir gelişme varmı diye bakayım dedim ama gelişmeden ziyade tartışma ortamından başka birşey bulamadım :(
    aman birbirinizi kırmayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aktuz

mehmed efendi yöntemlerini bırakın da biraz dünyaya bakın. bugün itibariyle dünya da bedava olan tek enerji güneş enerjisidir. fakat ilk tesis ücreti o kadar fazladır ki bu yöntemi mecbur kalmadıkca kullanılamaz yapmaktadır.ormanlardaki yangın güvenlik kulelerinde, teknelerde, kablo cekmek daha masraflı olacagından:) gunes enerjisi kullanılabilir.kullanılıyor.( panelin uzerini silmek dısında bır bakım gıderı yoktur,ayrıca tampon olarak aku veya duruma gore gaz tankı kullanılır.)
    Rüzgar enerjisi daha ucuz tesis gideri olan fakat yapısı itibariyle dizel generator gruplarıyla beraber kullanılan bir yöntemdir. her yere kurulamaz.yerel çözümler için kullanışlı sayılabilir.
    termik santraller tam anlamıyla cevre düşmanlarıdır. ozel baca filtre sistemleri kullanılabilir,ama santral fıyatına mal olacagından kimse bunu yaptırmaz.
    Barajların insaatları 10 yıl kadar surmekte olup ekonomık omurlerı 50 yıldır, daha sonra kullanmak için ek masraflar yapmak gerekir.ama elektrik dısında ki yararlarınıda göz ardı etmemek lazımdır.ornegın sulama amaclı kullanılıp kırac arazilerimize su götürülebilir.bu iş yaygınlaştırılabilir.
    Şu sıralar kojeneratif sistemler yani genelde dogalgazı yakıp buhar türbinleriyle elektrik ureten sonra türbini gecen buharda kalan ısıyı ve yanmıs eksoz gazlarının ısısını binaları ısıtmak için kullanabildigimiz sistemler yaygınlaşmaktadır.ayrıca bu bir fabrikaysa ki genelde fabrikalarda ve sanayide kullanılır bu sistem; buhar ayrıca imalatta ve (buhar tekstil de cok kullanılır) mutfakda da kullanılabilir. su anda cogu fabrika bu sistemi kullanmakta veya gecmeyi dusunmektedır.hem elektriği daha ucuza uratmek hemde ekstralarından faydalanmak söz konusudur. Bu sistemler kucuk bir ev buyuklugunde olabilmektedir. ÜLKE için stratejik olarakda önemleri vardır cunku savas,afet vs durumlarda hastane veya askeri ihtiyaclar ıcın devlet kontrolune verilip, elektrik ihtiyacı bu sistemlerden saglanabilmektedir.
    dalga veya gel-git enerjisi de kullanılabilmekte fakat amerikada bile alternatif kaynaklardan uratilen elektrik enerjisinin; toplamın %1 ine tekabul ettiğini dusununce; Bunlarla ugrasmanın simdilik luks oldugunu gormekte ve dusunmekteyim.
    Cunku biz su anda bulgaristana gurcistana enerji için bagımlıyız,dusunebiliyomusunuz.Ki onlar ciddi anlamda geri kalmıs ulkeler.onların bize elektrik satabilmesinin tek nedeni eskiden kalma nukleer santrallerinin bulunması.
    Turkiye atom teknolojisine kavusmalıdır.unutmayalım, greenpeace i finanse eden devlet; fransa da 57 tane nukleer santral bulunmakta olup elektriğin % 75 e yakın kısmını burdan uretmektedir.amerikada 110, korede 8 almanya da 21 vs.. italya da japonyada rusya da yani dunya da 500 cıvarında bulunmaktadır.bu ulkelerin ortak yanı nedir.hepsi gelişmiş,sanayide ileri ulkelerdir.
    su an dunyada en temiz , verimli ve ucuz enerji atom enerjisidir.Fakat ülkemiz Siyasi manevralarla ve içimizdeki hainler vasıtasıyla bu nimetten mahrum bırakılmaktadır.(ulkemizde atom santralini şiddetle istemeyen sivil toplum örgütü Elektrik Mühendisleri odasıdır,Neden olabilir siz düşünün)
    1 kg uranyum 2800 ton taskomurune esdeger enerji vermektedir.isi pisi yoktur.25 sene de bir rutin bakımları yapılmalıdır.Bir atom santralinin basına gelebilecek tek sey uranyum vs.. nin bulundugu ve enerji olusturdugu çekirdeginin sogutulamamasıdır.Bunun haricinde basına gelebilecek hiç bir sey yoktur.eger siz o sogutma işine 1 asıl 1 yedek pompa degilde 1 asıl 10 yedek pompa kullanırsanız, hiç birşey olmaz.AYRICA nukleer santraller bomba gibi patlamaz.Patlama diye bahsedilen radyoaktif sızıntıdır.zararlıdır.fakat pompalar calıstıgı surece mumkun degıldır.ŞİMDİYE kadar dunyada 1 tane santral de patlama denilen!!! sey olmustur, oda sovyetlerin fakirleşip nukleer santrallerin rutin 25 yıllık bakımını yapamamasıdır.ve bunun sonucunda sogutma işleminin aksamasıdır.
    Turkiye 1960 larda bu işe el atılmıs,gerekli proje etud calısmaları yapılmıs fakat siyasi manevralar bizi bundan mahrum bırakmıstır.
    Pakistan devlet baskanı sırf atom santrali yapmak konusunda ısrarlı davranıp,bu teknolojiye gecmede ısrarlı oldugu için amerika tarafından ucagı havada vurulmus(-ki kendi buyuk elcısıde ucakta) ve pakistan bundan mahrum bırakılmıstır.bu sonradan amerika tarafından itiraf edilmiştir.
    Cunku nukleer enerjiye gecmek askeri acıdan da bir avantajdır.
    Eger cevre için bu kadar onemliyse neden ermenistandaki santral ulkemızın dıbınde,bulgarıstan gurcıstanda zira oyle; kimse ses cıkarmıyor. onun ulkemize zararı yokmu ozaman!!! bizde artvine kuralım eşit olsun o zaman!!!:)
    Ulkemiz gerek yapacak gerek işletecek kabiliyettedir.lütfen gözümüzü acalım.ZAmanında OSMANLIya da buhar gemileri patlıyor batıyor, buhar teknolojisi kullandırılmamıs, VE bu bize Cok seye mal olmamısmıdır.O dev zırhlılar yuzunden az daha Anadolomuzdan da olmayacakmıydık.
    GÖZÜMÜZÜ ACALIM; CEVREMİZDEKİLERİ AYDINLATALIM!!! YALANLARINI YUZLERİNE VURALIMM!!!

Konunun siyasi boyutu hakkında bu kadar şey bilmiyordum. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ama nükleer enerjiye sahip olmak bir ülkeye askeri açıdan nasıl bir avantaj sağlayabilir, onu anlamadım. Bence çok güzel bir hedef.

Ama nükleer enerjinin temiz bir enerji kaynağı olması konusuna katılıyorum. Tek sorun ömrünü tamamlayan uranyumun depolanması. Eğer bu işlem de standartlara uygun şekilde yapılırsa, nükleer enerjinin hiçbir kirliliği yoktur. Aynı güçteki güneş, rüzgar, hidroelektrik santrallerine göre çok daha az alana ihtiyaç duyduğu için onlardan daha çevreci olduğu bile söylenebilir.

Maliyet hakkında da şunu unutmayalım: nükleer enerji santralinin ilk yatırım masrafı yüksek ama işletme masrafı çok düşüktür. Çünkü yakıtı (Uranyum) petrol ürünlerine göre çok ucuzdur. Bu sebeple bir nükleer enerji santraliyle termik santralleri ömrü boyunca tükettiği yakıt da hesaba katılarak karşılaştırırsak, nükleer enerji santralinin çok daha ucuza malolduğu görülür.

Nükleer teknolojiye güvenmeyenlere de şunu söylemek istiyorum: bu enerji sisteminin ilk yatırım masraflarının termik santrallerden fazla olmasının tek sebebi, alınan güvenlik önlemlerinin çokluğudur. Güvenlik önlemleri, maliyetin %40 kadarını oluşturuyor. Kısacası, merak etmeyin, bu yapılar oldukça emniyetli.

Aktuz'un yazdıklarına bir de düzeltme yapmak istiyorum. Benim bildiğim (1-2 yerde okuduğum ve konuya ilgili insanlardan duyduğum kadarıyla), Çernobil faciasının oluşma sebebi bakım eksikliği sebebiyle soğutma sisteminin bozulması değil. Reaktörde rutin olarak yapılan testlerden birinde soğutma suyu debisi düşürülüyor ve reaktörün sıcaklık limitleri biraz zorlanıyor. İşte bu testlerden birinde, Ruslar radyoaktif enerji konusunda kendisine biraz fazla güvendiği için, soğutma suyu debisini testte gerekli olanın da altına indirerek sistemi gereğinden fazla zorluyorlar. Ama kendilerine gereğinden fazla güvendiklerini çok acı bir şekilde farkediyorlar. Yani seneler öncesinin teknolojisiyle yapılmış o reaktör bile eğer kendi halinde çalışmaya bırakılsaydı, büyük ihtimalle hiçbir sorun çıkarmadan ömrünü tamamlayacaktı.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 3 Nisan 2005, 21:30:15 >

Barbara Bush

• quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

bir gelişme varmı diye bakayım dedim ama gelişmeden ziyade tartışma ortamından başka birşey bulamadım :(
    aman birbirinizi kırmayın...

Maalesef haklısın hocam. Malum başlık altında DDM ile ilgili yeterince şey yazıldı zaten. Bir de burda tartışmaya girmek gereksizdi aslında. Özür diliyorum. Bu konu hakkında daha fazla cevap vermeye kalkmayacağım.

Barbara Bush
  • @Karacahill, hani hesap falan yapmayı bilmiyorum dedin ya, o yüzden anlayabileceğini düşündüğüm bisiklet örneğini vermiştim, malesef çok daha basit örnek vermek gerekiyormuş.

Peki sen nasıl bir DDM hayal ediyorsun? Biraz da sen dalganı geç.

Cizimlerin hepsi akillica cizilmis ve bakildiginda calisacakmis gibi duruyor ancak biraz inceleme yapildiginda malesef fos. Bazi cizimler oyle mukemmel ki ancak hesaplamalari yapilirsa calismayacagi anlasiliyor.

Bahsettiginiz mekanizma, donen milin agirlik merkezini degistirme prensibini kullaniyor. Ancak agirlik merkezini kaydirmak icin (sizin orneginizde kanatlari acip kapamak icin) ekstra bir enerji kullanmak gerekiyor.

Bunun icin suyun kaldirma kuvvetinden yararlanmak istiyorsunuz. Fikir guzel ancak suya inen uzun kanatlari kivirmak kolay ama sudan cikan katlanmis kanati acabilmek icin gene bir enerjiye ihtiyac var.

DDM zihin yormak acisindan guzel bir ugras. Dunyada pek cok kisi (teknik tabanli olmayan) bu tur makineleri yapmakla ugrasiyorlar.

Benim de temennim umarim isi olmayip kahve koselerinde surtenler tavla, okey vs oynamak yerine bu tur mekanizmalara kafa yorarlar.

• arkadaşlar hayallerinizi yıkmak gibi olmasın ama sizin düşündüğünüz gibi bir makine termodinamik yasalarına göre İMKANSIZ!!!

Orjinalden alıntı: travis

şu termodinamiğin babalar gibi 2.ilkesi varya..hah maxwell amcanın düşünce deneyindeki hayali cinin reel hayattaki karşılığını buldugumuz an olay bitmiştir, elveda feza, elveda ay :)
  • Burdaki Bazı insanlar elektrik üretmeyi ne sanıyorlar anlayamadım. Ama surası kesin ki ülkemizde fen bilgisi dersi temelsiz ve kalitesiz verilmekte. surdaki bir çok kişi; düşündüklerine amerikalı 10 yasındaki cocugun güleceğini bilmelidirler.
    Elektrik üretip duvar saati çalıştırmayacaksınız değil mi? Bunun için istiyorsanız her şekilde elektrik üretilebilir.
    Baska ülkeler alternatif yöntemleri denemektedir cunku nükleer enerjide dahil her verimli yontemi kullanmaktadırlar.ama orda bilim adamları proje uretmek zorundadırlar. bizim üniversitelerimizdeki gibi akademisyenler yayın yaparak hayatlarını surdurmezler,derece atlamazlar.Proje yapmak zorundadırlar!!!.
    Bizim için lükstür alternatif kaynaklar.arabayı icad etmeden uzaya mekik göndermek gibi birşey bu.

saol;Ben santralin güvenli oldugunu vurgulamak için anlatmıştım cernobili.dogrudur.Yani mesele pompa.

Bir arkadaş sormus ; Atom bombası yapmak için kulanılan uranyum vs.. nin tek kaynağı nükleer santraller zira bomba yapmak için orda kullanılmıs uranyum kullanılıyor.tabi hemen de donusmuyor uranyum,beklemek gerekiyor bir süre.Amerika diyorya iran bilmem 3 ay sonra atom bombası yapabilecek falan diye.o sure o dur işte.Pakistan ve İranın santral yapmasını istememeleri bundandır.İranda bunun için yapmıştır santralleri zaten.yoksa onlar petrolden elektriği üretebiliyor normalde.
    sadece santral yapıp nukleer teknolojiye gectikten sonra ülkelerin ordularıda sınıf atlar.Ve her milletin kendini mudafaa hakkı vardır.Bu dunya guvenliği için şarttır.israilin olacak fransanın olacak iranın,bizim olmayacak!. hindistanın olacak pakistanın olmayacak.

Ne şirketi ben meteliğe kursun sıkıyorum .

• Amerikalı çocuğun güleceği cümlesi biraz Amerika özentisi kokuyor.

Amerika'da ki işten anlamazların da DDM konusunda çalışma yapmadıklarını mı sanıyorsun?
  • GENÇLER şu çatıdaki sıcak su güneş kollektörleriyle elektrik üretilebilir. Proje çok basit güneş suyu kaynatacak ve kaynayan su buhar olup küçük bir buhar türbininden geçecek. Türbine bağlı dinamo da elektrik üretecek. Gerilimn sabit kalması için öününe bir transformatör konulmalı. Fakar burdan üreteceğiniz elektrik bir lambayı yakar mı bilmiyorum (Bu arada türbin için gerekli olan palleri elde etmek oldukça zor. Hurdalikta dolaşmak faydalı olabilir. Eski Mercedesleri' in radyatörleri türbin gibi çok eğim li pallere sahip. Yazın köye gidip projeyi deniyceem.)

Orjinalden alıntı: aktuz

Burdaki Bazı insanlar elektrik üretmeyi ne sanıyorlar anlayamadım. Ama surası kesin ki ülkemizde fen bilgisi dersi temelsiz ve kalitesiz verilmekte. surdaki bir çok kişi; düşündüklerine amerikalı 10 yasındaki cocugun güleceğini bilmelidirler.
    Elektrik üretip duvar saati çalıştırmayacaksınız değil mi? Bunun için istiyorsanız her şekilde elektrik üretilebilir.
    Baska ülkeler alternatif yöntemleri denemektedir cunku nükleer enerjide dahil her verimli yontemi kullanmaktadırlar.ama orda bilim adamları proje uretmek zorundadırlar. bizim üniversitelerimizdeki gibi akademisyenler yayın yaparak hayatlarını surdurmezler,derece atlamazlar.Proje yapmak zorundadırlar!!!.
    Bizim için lükstür alternatif kaynaklar.arabayı icad etmeden uzaya mekik göndermek gibi birşey bu.

saol;Ben santralin güvenli oldugunu vurgulamak için anlatmıştım cernobili.dogrudur.Yani mesele pompa.

Bir arkadaş sormus ; Atom bombası yapmak için kulanılan uranyum vs.. nin tek kaynağı nükleer santraller zira bomba yapmak için orda kullanılmıs uranyum kullanılıyor.tabi hemen de donusmuyor uranyum,beklemek gerekiyor bir süre.Amerika diyorya iran bilmem 3 ay sonra atom bombası yapabilecek falan diye.o sure o dur işte.Pakistan ve İranın santral yapmasını istememeleri bundandır.İranda bunun için yapmıştır santralleri zaten.yoksa onlar petrolden elektriği üretebiliyor normalde.
    sadece santral yapıp nukleer teknolojiye gectikten sonra ülkelerin ordularıda sınıf atlar.Ve her milletin kendini mudafaa hakkı vardır.Bu dunya guvenliği için şarttır.israilin olacak fransanın olacak iranın,bizim olmayacak!. hindistanın olacak pakistanın olmayacak.

Ne şirketi ben meteliğe kursun sıkıyorum .

Şu atom bombası olayına bi açıklık getirelim.

Nükleer enerji santrallerinde yakıt olarak Uranyum (U235 ve U238 karışımı) kullanılır. Bu yakıttaki U235'in oranı, yakıtın zenginliğini ifade eder. Yakıt kullanıldıkça, içindeki U235 azalır (yani yakıtın zenginliği azalır) ve başka radyoaktif elementler açığa çıkar. Bunlardan birisi de, atom bombasının içinde bulunan Plutonyumdur. Bir nükleer santalin yakıtı, enerji üretemeyecek kadar fakirleşince, bu yakıtı atmak yerine tekrar zenginleştirme yoluna gidilir. Yani içine U235 ilave edilir. Böylece yakıtın içinde %95 kadar bulunan U238 elementi ziyan edilmemiş olur.

Peki bu yakıtı zenginleştirme işini kim yapar? Nükleer santrali olan her ülkenin bunu da yapabildiğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ben Nükleer Enerji dersini aldığım zamanlarda, bunu yapan 3 ülke vardı. Amerika, Kanada ve Fransa (muhtemelen Rusya da kendi işini kendi görüyordur ama başka ülkelere çalışmıyor) Nükleer enerji üreten ülkeler, yakıtlarının zenginleştirilmesi için yakıt çubuklarını bu ülkelerden birine gönderir ve bu ülkeler yakıta U235 eklerken, içindeki Plutonyumu kendilerine ayırırlar. Hatta bu Plutonyumu da yakıt zenginleştirme ücretinden düşerler. Ve de plutonyumun tek kullanım amacının atom bombası olduğunu düşünürsek, aslında nükleer enerjiye sahip olmanın, bu ülkelere atom bombası yakıtı sağlamak anlamına da geldiğini anlayabiliriz. Keşke bu zenginleştirme işini kendimiz yapabilsek ve nükleer enerji askeri gücümüze destek olabilse. Ama durum öyle değil.

Yakıt zenginleştirme yerine Toryum'u yakıt olarak kullanabilen santraller üzerine araştırma yapmak, ülkemiz için çok daha faydalı our diye düşünüyorum. Dünya'daki en zengin Toryum yataklarına sahibiz. Bizden sonra gelen Hindistan bile bu konuda büyük araştırmalar yapmış durumda ama biz hala olduğumuz yerde sayıyoruz. Ya da saydırılıyoruz...

Sonuç olarak, ben bu olumsuz yanlarına rağmen nükleer enerjiyi destekleyenlerdenim. Tek dileğim, buna karşı çıkanların, bazı çevrelerden duydukları yalan yanlış bilgilerle yetinmeyip biraz araştırma yapmaları. Bu sayede nükleer enerjiye rakip olarak güneş, rüzgar, jeotermal enerji gibi yöntemleri göstermek gibi bir hataya düşmezler. Böyle teknik bir konunun içine siyasi oyunların girdiğini görmek üzücü ama maalesef bunlar hayatın gerçekleri...

Saygılar.

Barbara Bush

• quote:

Orjinalden alıntı: salocan

GENÇLER şu çatıdaki sıcak su güneş kollektörleriyle elektrik üretilebilir. Proje çok basit güneş suyu kaynatacak ve kaynayan su buhar olup küçük bir buhar türbininden geçecek. Türbine bağlı dinamo da elektrik üretecek. Gerilimn sabit kalması için öününe bir transformatör konulmalı. Fakar burdan üreteceğiniz elektrik bir lambayı yakar mı bilmiyorum (Bu arada türbin için gerekli olan palleri elde etmek oldukça zor. Hurdalikta dolaşmak faydalı olabilir. Eski Mercedesleri' in radyatörleri türbin gibi çok eğim li pallere sahip. Yazın köye gidip projeyi deniyceem.)

Güneş enerjisini bu kadar dolaylı bir yolla elektrik enerjisine dönüştürürsen, verim çok düşük olacaktır. Onun yerine yarı iletken mantığıyla çalışan solar paneller kullanmanı tavsiye ederim. Ama onların verimleri bilr %15-20 civarında, haberin olsun.

Ayrıca dediğin sistem kullanılmıyor değil. Hali hazırda bir türbin sistemi varsa, buna ek enerji sağlamak için kullanılıyor ama sadece güneş enerjisiyle böyle bir sistem çalıştırmak çok verimsiz ve çok maliyetli olacaktır.

Barbara Bush

• Salocan neler düşünüyor anlamadım. Eski Mercedes'lerin radyatöründe nasıl bir türbin var? Sanırım soğutma fanını kastediyor. Bu kadar kısa pallerle nasıl olacak, meçhul.

Güneşle su ısıtıp, buharla elektrik eldesi için klasik güneş panelleri çok yetersiz, ancak banyo yaparsınız. (Piyasada çift camlısı bile yok!!

Bu iş için kullanabileceğiniz iki yöntemi kısaca anlatayım.

1) Bir tank yapılıp içi serpantinle döşenir. (Su burada ısınacak) İçine toz halde is konur, bir fanla dolaştırılır. En alta bir pencere açılır, (Camlı) onun altına da bir ayna konur. Çevredeki araziye olabildiğince çok, güneşe yönelen ayna konur ve tankın altına yönlendirilir.
    2) Daha yüksek sıcaklıklar için merkeze ısı toplayıcı core konur, ayna sayısı çok daha fazladır, hatta içbükey, silindirik aynalar kullanılır. Bu sistemde 1500 dereceye çıkmak olası. (Benzer sistemle ateşin yasak olduğu mesire yerlerinde mangal yapmayı düşünüyorum. )

Hibrit sistemler gündemde. En günceli Avustralya'daki rüzgar bacası. Prototip başarıyla denendi, şimdi sıra 1 km bacalı asıl sistemde. Gramofon konisini, etekleri aşağıda olacak şekilde ve borusunu da 1 km yükseklikte düşünün. Etekte ve bacada ısınan hava güçlü bir akım oluşturuyor. Etek çevresince yerleştirilmiş türbinler de elektrik üretiyor.

Nükleerci arkadaşlara soru: Avustralya'nın nükleer reaktör kuracak birikimi veya siyasi otoritesi yok mu ki, milyarlarca $ yatırıp, bu projelerin peşinde koşuyor?
    Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet!

• Kara_Cahill arkadaşım, güneş panellerinin sera etkisine nasıl katkıda bulunduğunu biraz açabilir misin?

• E=K+U+E0

Fa=Fr

http://hypertextbook.com/physics/mechanics/energy/

Arkadaşlar,
    En ucuz enerji TASARRUF EDİLEN enerjidir.
    Tek doğal enerji kaynağı GÜNEŞ ENERJİSİDİR ve herzaman bedava! (taki biri üzerinizi örtenedek)

Ötesi zaman kaybı...

Orjinalden alıntı: Kara_Cahill

erroraesthumanum bu teori bana iat değil ama bu konu üzerinde araştırma yaparken birçok yerde çıkmıştı karşıma, sanırım güneş ışınlarının aşırı şekilde çekilip global bir ısınma yaratılabileceğinden bahsediliyor.

Sana ait olduğunu söylemedim, nasıl bir teori olduğunu merak ettim, ben rastlamadım şimdiye kadar. Panellerle daha fazla güneş ışını çekmiyoruz ki. Zaten gelen ışını yararlanılabilir bir ortama topluyoruz. Mangal yapayım derken eti-balığı yakarsam başka tabi.
  • Sıvı Hidrojen Diye Bir şey Var Kardeşim Hemde Dünyada Enerji Sıaralamasında 10. Sırada Ve şimdilerde bmw ve mercedez otomobillerini bu yakıtla çalışacak sekilde üretmeyi düşünüyorlar (amerika İzin Verirse)

Orjinalden alıntı: Kara_Cahill

Gelelim güneş enerjisineee. Evet güneş ve rüzgar enerjileri, ki ilk bakışta bunlardan başka bedava enerji yok gibi görünüyor, bazı arkadaşlar da bunu savunmuş ve problem olarak ta ilk tesis maliyetinin yüksekliği gösterilmiş. Hayır arkadaşlar işin aslı öyle değil tersine güneş enerjisi tesis maliyeti çok makul ama istikrarlı bir kaynak değil, güneş olmadığı zaman çalışmaz elektrikte gece yoğun kullanıldığına göre elektriği gündüz üretip geceye taşımak sorunu var bu BİİİRRR. İkinci ve asıl önemli handikap ise güneş panellerinin yoğun kullanıldığı taktirde dünyaya yapacağı SERA etkisidir ki dünyanın günümüzde böyle bir sorunu zaten had safhadadır.Rüzgarda da istikrar sorunu vardır.Benim üzerinde çalıştığım ŞEY ve nükleer enerji arasında kıyas yapacağım izninizle. (bu dünyada yaşayan bir İNSAN olarak ta bunu yapmaya HADDİM olduğunu düşünüyorum)Benim ŞEY imin en büyük avantajı stratejiktir.Bu, şu an elektrik elektrik üretmekte kullanılan sistemler gibi tek merkezden geniş çevrelere dağıtım yapan birşey olmadığı için bir savaş esnasında bertaraf edilmeside zor olacak.Tek dezavantajı ise Henüz faaliyete geçmemiş olmasıdır.

Kömürle çalışan termik santralin kurulum maliyeti 1000-1500 $/kW
    Kombine çevrim termik santralin kurulum maliyeti 500-700 $/kW
    Nükleer santral kurulum maliyeti 2000-3000 $/kW
    Güneş enerjisinden direk dönüşümle (solar panel veya PV diye isimlendiriliyor) elektrik üretim tesisi kurulum maliyeti 3500-4000 $/kW

Ayrıca ben de solar panellerin sera etkisi yarattığını ilk kez senden duydum. Bence güneş enerjisi hakkında bildiklerini bi gözden geçir.

Bu arada DDM konusunda bişey yazmayacam dedim ama kendimi tutamıyorum. Senin o ŞEY'in çalışmaz, çünkü katlanmış halde yukarı çıkan pervane kanatlarını açmak için enerji vermen gerekir. Ama iyi deneme...

@Göksel: Hidrojenin yakıt olarak kullanılması sadece otomotiv sektöründe olmayacak. Yakıt hücresi denen bu teknoloji cep telefonu pilinden, elektrik santralinde enerji üretimine kadar birçok alanda kullanılma potansiyeline sahip. Bence soğuk füzyon bulunana kadar (eninde sonunda yapılacağına inanıyorum) yeni enerji kaynağımız bu yakıt hücreleri olacak. Ayrıca bu konu Amerika'ya fazla koymaz diye düşünüyorum, zira hidrojen elde etmek için en ucuz yol hala fosil yakıtlar. Yanlış bilmiyorsam bu sistemlerde kullanılan hidrojen, gaz yağı benzeri bir yakıttan elde ediliyor. Ama sadece yakıtın içindeki hidrojen kullanıldığı için herhangi bir kirlilik söz konusu değil. Hidrojen depolama konusunda çok önemli bir element olan bor, gün geçtikçe önem kazanıyor. Bence asıl önemli soru "Amerika bu kadar önem kazanmış bir madeni bize yedirir mi?"

Barbara Bush

• amerikan ozentisi ? genellemeler kolay ve saçmadırlar.keske deseydin aktuz amerikanın enerji politikasına
    özeniyorsun heralde.cunku beni o kadar tanıyor olabilirsin.

hasbi duzeltmen için teşekkur ederim, ciddi oldugun için ayrıca tesekkur ederim.

keske herkesin ımkanı olsa da fikirlerini projelendirebilip, deneyebilse. ddm haric hepsi çalısacaktır.

cok temiz yontem var,dusunen olursa.erciyes dagının teleferik halat larını söküyoruz,turbine baglı bir makaradan geciriyoruz.sonra dorukta halata kayaları baglayıp assagı atıyoruz,bunu otomatikleştiriyoruz,o turbin 500 sene doner delide elektrik uretılır.kayseri de soguktan kurtulur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.