Şimdi Ara

Elektriğe bağlı notebook soğutucusu nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-coo-xpf120-120mm-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=39796

Bu fandan 3 tane kullanarak aluminyum yada benzeri bir levha üzerine montaj yaparak soğutucu sistemi kurmak istiyorum. Bulunduğum yurt odasında U3 çaresiz kalacaktır evdeki ile yurt odasındaki notebooktaki ısı farkı 10-15 derece.

Elektrik sistemlerinden pek anlamam bu yüzden kabloları nasıl bağlayacağımı ve neler kullanmam gerektiğini yazarsanız olayı çok rahat halledebilirim. İlk defa böyle bir şeye girişicem.

USB girişi istemiyorum direk prize bağlıcam.
    Fanlar bu işleme uygun mudur?
    Hangi malzemeleri nasıl kullanmalıyım.

Proje işe yarar mı? Notebookun modeli: Dell N5110

Finallerim henüz bitmedi bittikten sonra proje eğer kafamda netleşirse başlamayı düşünüyorum.

• fanları direk prize bağlayamazsın.Bağlarsın ama aşırı yüklenmeden motorunu yakarsın.Ya usb ile yada pille yapabilirsin.Bunun için youtube da birsürü video mevcut oradan bakıp yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-coo-xpf120-120mm-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=39796

Bu fandan 3 tane kullanarak aluminyum yada benzeri bir levha üzerine montaj yaparak soğutucu sistemi kurmak istiyorum. Bulunduğum yurt odasında U3 çaresiz kalacaktır evdeki ile yurt odasındaki notebooktaki ısı farkı 10-15 derece.

Elektrik sistemlerinden pek anlamam bu yüzden kabloları nasıl bağlayacağımı ve neler kullanmam gerektiğini yazarsanız olayı çok rahat halledebilirim. İlk defa böyle bir şeye girişicem.

USB girişi istemiyorum direk prize bağlıcam.
    Fanlar bu işleme uygun mudur?
    Hangi malzemeleri nasıl kullanmalıyım.

Proje işe yarar mı? Notebookun modeli: Dell N5110

Finallerim henüz bitmedi bittikten sonra proje eğer kafamda netleşirse başlamayı düşünüyorum.

isstediğin gibi bağlarsın kardeşim bitane elektronikçie git 5 voltuk bır adet adaptör al yoksada 1.5.3.4.5.7 .9 12 voltluk ayarlanabılır adaptoprler var ondan al ona fanları ıstedgın gıbı baglarsın...ama dıkkat et amperı yuksek olsun alcagın yere soylersen soyler zaten sana...nasıl bırsey yapcaksan resımlerını paylasırsan sevınrım

• 5 volt değil 12 volt adaptör almalısın bilgisayarcıya git eski fanları versin sana böylece fan başına 10 tl ödeyeceğine 20-30 tane eski fanın olur 2-3 lira birşey ödersin eski fanlar çalışmaz diye üzülme yenisinin yerini aratmazlar 6 fanlı soğutucu yapmıştım vakti zamanında silikon tabancası ve karton kutu lazım sana hadi hayırlısı olsun yapması çok kolay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukk96

fanları direk prize bağlayamazsın.Bağlarsın ama aşırı yüklenmeden motorunu yakarsın.Ya usb ile yada pille yapabilirsin.Bunun için youtube da birsürü video mevcut oradan bakıp yapabilirsin

Benim küçük kuzen manyak herif almış arkam dönükken prize sokmuş fanı fayansları yaktı şalterler attı adaptör takması gerektiğinide bilmiyorsa hiç bulaşmasın bu işe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elsequito -- 1 Şubat 2012; 1:00:24 >
  • Fanların kaçar amper çektiklerine bakgın. Üzerlerinde yazar. Uygun volt ve amper değerinde bir adaptör kullanın. adaptörün gücü düşük olursa adaptör yanabilir.
  • Kasa fanları 12 voltla çalışır. 5 voltla çalıştırırsanız gerçek performansını vermez. Ayrıca bu fanların motoru her voltajda çalışacak basit yapılı bir motor değildir. Hassas elektronik bileşenler ( mikrodenetleyici ve sensörler) barındırır. düşük voltajda bu bileşenler düzgün çalışmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.