Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XaviAlons0

quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

Mini amfiyi boşver hocam parana yazık olur onun yerine kablo ve jack dönüştürücüsü al pc ye bağlayıp guitar rig- amplitube gibi programlarla çal Hayırlı olsun

TEşekkür Ederim :)) Valla daha çalışalı bi yarı msaat olmadı hemen sol kolum ağrımaya başladı kendimide bunaltmak istemiyorum bunalıncada hep soğurum diye korkuyorum şuanda içimden bi his devam etmem gerektiğini söylüyo ..

Devam et ağrıcak elbet alışçaksın

• quote:

quote:

quote:

Mini amfiyi boşver hocam parana yazık olur onun yerine kablo ve jack dönüştürücüsü al pc ye bağlayıp guitar rig- amplitube gibi programlarla çal Hayırlı olsun

TEşekkür Ederim :)) Valla daha çalışalı bi yarı msaat olmadı hemen sol kolum ağrımaya başladı kendimide bunaltmak istemiyorum bunalıncada hep soğurum diye korkuyorum şuanda içimden bi his devam etmem gerektiğini söylüyo ..

Nasır tuttumu zaten gerisi kolay çok daha rahat çalarsın dostum

• kromatikleri kendime göre bitirdikten sonra 1-2 solo çalıştım bizimkilere dinlettim ağzıları açık kaldı bi guns 'N roses dan godfather i bide çöpçüler'i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Andrey -- 20 Ocak 2011; 21:17:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreX~

quote:

quote:

quote:

Bu nasır olayı bi bende olmuyo sanırım, gitar ibanez grg 170dxL .

Yaklaşık 3 hafta falan oldu, arkadaşlarla yeni başlamıştık bi grup kurduk 3-4 tane şarkı çalıyoruz şu anda. Nota falan da öğrenerek ağırdan ağırdan gidiyoruz bakalım hayırlısı...

• quote:

kromatikleri kendime göre bitirdikten sonra 1-2 solo çalıştım bizimkilere dinlettim ağzıları açık kaldı bi guns 'N roses dan godfather i bide çöpçüler'i

1 günde solo atmaya mı başladın ?
  • arka sayfaların birinde bi arkadaş üst telden cızırtı geldiğini, amfi den duyulmadıgını söylemiş. Bence problem basit. Arkadaş da yeni oldugundan tele pena ile yanlış abanıyor o da perde aralarındaki demir çubuklardan birine çarpıp ses yapıyor. Dengesiz sert vuruşlar yaptığımda 6.telden bende de o ses geliyor ama bazen hoşuma da gitmiyor değil

Bu arada 1-2 bişey söyleyeyim :

kursa falan gitmeyin, aynısının daha iyisini evde internet sayesinde yapabilirsiniz. Açacaksınız youtube u, Selim Işık gitar derslerini indireceksiniz, toplamda 100 küsür tane var. Ben ordan gidiyorum çok da etkili ve faydalı, arkadaşlarımda oradan gidiyor. Ayrıca ordan öğrenip şu an sahnede olan arkadaşlarım var :)

Paranıza yazık gitmeyin kursa.
    ****Başlarda falan bi süre sıkıcı da olsa egzersizleri sıkı tutun, 1 haftaya hızlandığınızı aradaki farkı göreceksiniz.
    ****Mutlaka pc nizde Guitar Pro programını bulundurun, tab okuma programıdır kendisi, oradan çalamayacağınız şarkı yok .
    ****İyi kötü kendi ayarınızda bi grup kurun, mesela bizimki 1 bas 2 elektro dan oluşuyor, bir şarkı çalınca hevesiniz artar zaten.
    ****Akorunuzu kendiniz çok kolay yapabilirsiniz, AP TUNER isimli program ile basit bi kulaklık mikrofonu bile yeterli,laptop unuz varsa onun mikrofonu da var unutmayın ;)

Solaksanız solak kalın

vee ekipman tavsiyeleri için tavsiyeyi veren kişinin bilgi birikimine verin. Nedense herkes bişeyler öneriyor. Hatta gidip gitarı eline alan nasıl bir piskoloji içerisine giriyorsa o gitarı 20 yıllık gitarist gibi öneriyor.Yukarda falan bazı arkadaşlar var bilgililer, görmüşsünüzdür, onların sözünden çıkmayın, sonra üzülmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Orijinalden alıntı: FreX~

quote:

quote:

quote:

Bu nasır olayı bi bende olmuyo sanırım, gitar ibanez grg 170dxL .

Yaklaşık 3 hafta falan oldu, arkadaşlarla yeni başlamıştık bi grup kurduk 3-4 tane şarkı çalıyoruz şu anda. Nota falan da öğrenerek ağırdan ağırdan gidiyoruz bakalım hayırlısı...

Merak etme nasır olayı çala çala olur

Ayrıca bencede nota öğren kesinlikle şimdi değil ama ilerde cidden çok işine yarayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

quote:

Orijinalden alıntı: yanmısbozuka

selam arkadaslar bende elektro gitar almaya karar verdir uzun süredir de arastırıyordum da size birkaç soru sorcam !:.

simdik öncelikle mydukkanda baya baktım da bazı arkadaslar cort serisini öneriyor yeni baslayanlar için ibanez filan adı var cort baslangıc için rahat vs. tarzı konusmalar gördüm de ibanez destekçisi de var herneyse ben cortu düşünüyorum

cortx1 düsünüyordum basta ilk 1 yıl için yeterli olur diye yane tonları kötüymüs galiba ama çalmayı ögrenmem için yeter diye düşünüyordum da simdi diyorumki sesi kötü çıkarsa sıkılırım diye .

herneyse gördüğüm kadarıyla cortx2 baya popüler ve tavsiye ediliyor. yeni baslayanlar için kullanımı kolaymıs , tonları iyimiş vs.
    ama biri de cortx2 kadar zor tutulan bir gitar görmedim vs diyor yeni baslayanlar için zor diyor sizce nasıl bir gitar ?

ayrıca renk konusundada bisiler sorcam. sanırım kırmızı,mavi ve siyah renkleri var . ben kırmızı istiyordum basta sırf cortx2 için değil gitarlara yakısıyor diye fakat mydukkandaki resimlerde kırmızı sönük duruyor yane gerçektede ölemi bilen varmı resimde değişik gözüküyormu normalden ?
    herneyse bu aralarda maviyi sevmeye basladım baya yane ilk kolpa duruyordu fakat bir videoda gördüm filan güzel gözüküyor baya . sizce hangi renk daha iyi kir gösterme vs bakımındanda .

son olarak kadıköy civarında nereden uygun bir fiyata alabilirim . kadıköy olması sart değil de anadolu yakasında nereden alabilirim ?

ve bildiğiniz kadıköy civarında kurs veren iyi bir yer varmı ?

şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar konu cidden yararlı hepiniz saolun :) !:.

yorumların geneline bak seçim yaparken yani tek bir yoruma bağlı kalma git dene.en çok siyah gösterir parmak izini.kırmızı öneririm ayrıca çok merak ettiysen gir bi müzik dükkanına denemesen dahi bak incele.Olmadı youtubedan videolara bak az çok oradan görüntüsü canlansın kafanda

cevabın için tesekkür ederim ama aldım gitarı ben zaten 1 ay filan oldu :) dedigin gibi yapmıstım zaten yorumların geneline baktım saol yinede :)

• sorum
    quote:

Amfiye ne dersiniz?
    Ben bu arada hoşlandığım grup yelpazesini biraz açayım; Nirvana+Guns 'N Roses, Rolling Stones, The Beatles, Black Sabbath ...

aldığım cevap
    quote:

Saydığın gruplara 170dx gitmez eğer nirvana beatles tarzı 70ler 80 ler tonu istiyorsan squier stratocaster öneririm Yada Epiphone les paul.
    Amfiyi bütçeyi belirledikten sonra düşün

Gitarıma kavuştum, (Squier bullet stratocaster) ve çaldığım müzik türleri belli ne önerirsiniz beyler amfi olarak? 150-200 ytl arası bütçem var ters düşmek istemiyorum bu kriterlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Andrey -- 22 Ocak 2011; 11:34:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

quote:

selam arkadaslar bende elektro gitar almaya karar verdir uzun süredir de arastırıyordum da size birkaç soru sorcam !:.

simdik öncelikle mydukkanda baya baktım da bazı arkadaslar cort serisini öneriyor yeni baslayanlar için ibanez filan adı var cort baslangıc için rahat vs. tarzı konusmalar gördüm de ibanez destekçisi de var herneyse ben cortu düşünüyorum

cortx1 düsünüyordum basta ilk 1 yıl için yeterli olur diye yane tonları kötüymüs galiba ama çalmayı ögrenmem için yeter diye düşünüyordum da simdi diyorumki sesi kötü çıkarsa sıkılırım diye .

herneyse gördüğüm kadarıyla cortx2 baya popüler ve tavsiye ediliyor. yeni baslayanlar için kullanımı kolaymıs , tonları iyimiş vs.
    ama biri de cortx2 kadar zor tutulan bir gitar görmedim vs diyor yeni baslayanlar için zor diyor sizce nasıl bir gitar ?

ayrıca renk konusundada bisiler sorcam. sanırım kırmızı,mavi ve siyah renkleri var . ben kırmızı istiyordum basta sırf cortx2 için değil gitarlara yakısıyor diye fakat mydukkandaki resimlerde kırmızı sönük duruyor yane gerçektede ölemi bilen varmı resimde değişik gözüküyormu normalden ?
    herneyse bu aralarda maviyi sevmeye basladım baya yane ilk kolpa duruyordu fakat bir videoda gördüm filan güzel gözüküyor baya . sizce hangi renk daha iyi kir gösterme vs bakımındanda .

son olarak kadıköy civarında nereden uygun bir fiyata alabilirim . kadıköy olması sart değil de anadolu yakasında nereden alabilirim ?

ve bildiğiniz kadıköy civarında kurs veren iyi bir yer varmı ?

şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar konu cidden yararlı hepiniz saolun :) !:.

yorumların geneline bak seçim yaparken yani tek bir yoruma bağlı kalma git dene.en çok siyah gösterir parmak izini.kırmızı öneririm ayrıca çok merak ettiysen gir bi müzik dükkanına denemesen dahi bak incele.Olmadı youtubedan videolara bak az çok oradan görüntüsü canlansın kafanda

cevabın için tesekkür ederim ama aldım gitarı ben zaten 1 ay filan oldu :) dedigin gibi yapmıstım zaten yorumların geneline baktım saol yinede :)

O zaman hayırlı olsun

• quote:

sorum
    quote:

Amfiye ne dersiniz?
    Ben bu arada hoşlandığım grup yelpazesini biraz açayım; Nirvana+Guns 'N Roses, Rolling Stones, The Beatles, Black Sabbath ...

aldığım cevap
    quote:

Saydığın gruplara 170dx gitmez eğer nirvana beatles tarzı 70ler 80 ler tonu istiyorsan squier stratocaster öneririm Yada Epiphone les paul.

Gitarıma kavuştum, (Squier bullet stratocaster) ve çaldığım müzik türleri belli ne önerirsiniz beyler amfi olarak? 150-200 ytl arası bütçem var ters düşmek istemiyorum bu kriterlere

Fenderler senin tarzına uygun gibi bulabilirsen 2. el 15r

• @TRansilvania*

eyw tesekkürler
  • quote:

quote:

sorum
    quote:

Amfiye ne dersiniz?

aldığım cevap
    quote:

Fenderler senin tarzına uygun gibi bulabilirsen 2. el 15r

hocam sanırım 2.el değilde mg10 almak zorudna kalıcam bu gıdısle :(

• Arkadaşlar benim sorunuma çare olabilecek kimse varmı?

Geçenlerde bir arkadaş hediye olarak elektro gitar+amfi almış.Çok kaliteli şeyler değil ama bu konuda amatör olan beni bir süre idare eder.Elektro gitar ile ilgili nette biraz araştırma yaptım ve bilgisayarın ses kartına takarak çeşitli programlarla farklı tonlar elde edilebildiğini öğrendim.Hemen gidip bir jak küçültücü aldım.Gitarı ses kartına taktım, guitar rig 3 ü indirdim, asio driverı kurdum, ayarlarını yaptım.Yani kısacası nette bu konu hakkında yazılan herşeyi yaptım.Ama guitar rig programını açınca duyduğum tek şey sadece hoparlörlerden gelen cızırtı.Radyo çekmediği zaman haşır huşur bir ses çıkarır ya, ona benzer bir ses.Creative audigy 24 bit ses kartı var.Line-in girişini denedim, mic girişini denedim, söylenildiği gibi gitar hangi girişe takılıysa ses ayarlarında sadece o girişi aktif hale getirip diğer bütün ayarları kapadım vs.Ne yaptıysam yapayım hala tek duyabildiğim cızırtı.Ses kalitesini filan geçtim, pc hoparlöründen gitarın sesini duysam bile yetecek ama ne yaptıysam olmadı.

Bu arada creative ses kartı haricinde, kullandığım philips monitörün kendi ses kartı var ve ayrıca asus anakartın da onboard ses kartı var.Bu iki ses kartını da denedim tek tek, yok arkadaş bir türlü o gitarın sesi hoparlörden gelemedi.Ya çok saçma sapan bir yerde bir yanlış yapıyorum yada başka bir sorun var.Buna benzer bir sorun yaşayıp çözen ya da bu konuda bilgisi olan varsa ne olur yardım etsin yoksa ya pc yi ya da gitarı kıracağım sinirden

• Yaw yok mu şu konuda yardım edebilecek kimse? Ne yaptıysam gitardan ses alamadım bilgisayara bağlayınca.Kabloyu amfiye takınca gayet iyi çalışıyor ama pc de tık yok.Yardım lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samaellll -- 23 Ocak 2011; 11:56:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samaellll

Arkadaşlar benim sorunuma çare olabilecek kimse varmı?

Geçenlerde bir arkadaş hediye olarak elektro gitar+amfi almış.Çok kaliteli şeyler değil ama bu konuda amatör olan beni bir süre idare eder.Elektro gitar ile ilgili nette biraz araştırma yaptım ve bilgisayarın ses kartına takarak çeşitli programlarla farklı tonlar elde edilebildiğini öğrendim.Hemen gidip bir jak küçültücü aldım.Gitarı ses kartına taktım, guitar rig 3 ü indirdim, asio driverı kurdum, ayarlarını yaptım.Yani kısacası nette bu konu hakkında yazılan herşeyi yaptım.Ama guitar rig programını açınca duyduğum tek şey sadece hoparlörlerden gelen cızırtı.Radyo çekmediği zaman haşır huşur bir ses çıkarır ya, ona benzer bir ses.Creative audigy 24 bit ses kartı var.Line-in girişini denedim, mic girişini denedim, söylenildiği gibi gitar hangi girişe takılıysa ses ayarlarında sadece o girişi aktif hale getirip diğer bütün ayarları kapadım vs.Ne yaptıysam yapayım hala tek duyabildiğim cızırtı.Ses kalitesini filan geçtim, pc hoparlöründen gitarın sesini duysam bile yetecek ama ne yaptıysam olmadı.

Bu arada creative ses kartı haricinde, kullandığım philips monitörün kendi ses kartı var ve ayrıca asus anakartın da onboard ses kartı var.Bu iki ses kartını da denedim tek tek, yok arkadaş bir türlü o gitarın sesi hoparlörden gelemedi.Ya çok saçma sapan bir yerde bir yanlış yapıyorum yada başka bir sorun var.Buna benzer bir sorun yaşayıp çözen ya da bu konuda bilgisi olan varsa ne olur yardım etsin yoksa ya pc yi ya da gitarı kıracağım sinirden

Amfi o programlardan daha iyidir bence.Bir tek senin tune etmene yarar ama amfinin olmadığı zamanda idare eder.
    Bilgisayarına mikrofon tak ses gidiyorsa bilgisayarında sorun yoktur.Jackta vs. olabilir.Eğer gitmiyorsa herşeyi baştan silip kurmayı dene

• Arkadaşlar merhaba. Ben Cort kullanıyodum ama değiştirme vaktim geldi.

Elektro gitarlardan çok anlamasamda sizlerden edineceğin bilgiler benim için çok önemli.

Öncelikle istediğim gitar profesyonel olmalı. Bundan kastım kilitli oluyormuş. Zırt bırt akort istememeli ;)

İkincisi bende Gibson hastalığı var ama biliyosunuz ne kadar ucuz olduklarını :D Les paulda çok hoşuma giden gitarlardan.

Epiphone Les Paul Plus-Top Pro/FX çok hoşuma gidiyo ama Rock/Metal'e gelir mi, vericeği tonlar doyurur mu bilmiyorum.

Bütçem 2 milyar. Önereceğiniz gitar var mı? Birde desenli gitarlar çok hoşuma gidiyor. Tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinix_68 -- 26 Ocak 2011; 19:10:21 >
  • Bugün Ibanez grg170dx alma beklentisiyle gittiğim Taksim Tünel'de Pera Müzikten tavsiyeleri üzerine ESP LTD EC-10 alarak geldim. Yanında Ibanez 10G amfi ile 480 lira ödedim. Öncelikle gitar konusunda şüphelerim var, iyi bir seçim mi olmuş ? Amfi ayarlarını ve gitarın üzerindeki ayarları nasıl yapmalıyım ? Gitar geçmişi 0 olan biri olarak yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga.

Bugün Ibanez grg170dx alma beklentisiyle gittiğim Taksim Tünel'de Pera Müzikten tavsiyeleri üzerine ESP LTD EC-10 alarak geldim. Yanında Ibanez 10G amfi ile 480 lira ödedim. Öncelikle gitar konusunda şüphelerim var, iyi bir seçim mi olmuş ? Amfi ayarlarını ve gitarın üzerindeki ayarları nasıl yapmalıyım ? Gitar geçmişi 0 olan biri olarak yardımlarınızı bekliyorum

Ec10 u denemedim ama 170 de öyle abartılacak bir gitar değil oraya pek takılma İyi fiyata almışsın güle güle çal

Ayarları deneyerek bulabilirsin kendi zevkine göre

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga.

Bugün Ibanez grg170dx alma beklentisiyle gittiğim Taksim Tünel'de Pera Müzikten tavsiyeleri üzerine ESP LTD EC-10 alarak geldim. Yanında Ibanez 10G amfi ile 480 lira ödedim. Öncelikle gitar konusunda şüphelerim var, iyi bir seçim mi olmuş ? Amfi ayarlarını ve gitarın üzerindeki ayarları nasıl yapmalıyım ? Gitar geçmişi 0 olan biri olarak yardımlarınızı bekliyorum

Ec10 u denemedim ama 170 de öyle abartılacak bir gitar değil oraya pek takılma İyi fiyata almışsın güle güle çal

Ayarları deneyerek bulabilirsin kendi zevkine göre

Teşekkürler hocam sen bana baya yardımcı oldun. Youtube'da bir çok parmak egzersizi videsu var. Tavsiye edebileceğiniz videolar var mı kendimi biraz olsun geliştirebilmek için ?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.