Şimdi Ara

Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
28
Favori
34.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mod desteğine gerek yok. Q translator aynı zamanda ekrandaki yazıyı tanıyıp direk çevirme özelliği var. Ben ctrl+m kısayoluna atamışım. Basınca ekrandaki seçim alanı çıkıyor. Sectigim gibi translate edip ekranda türkçesini bana veriyor. Microsoft ve yandex cevirisi çok verimli bu arada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • star wars the old republicte çalışır mı?
  • romedon kullanıcısına yanıt
    Her oyunda çalışır fakat tat vermez.
    Buradaki önemli gereklilik diyalog vs yazıların göründüğü sırada oyundaki aksiyonun arkada devam etmiyor olması.
    Çünkü doğal olarak çeviri programını kullanırken oyundan bir süre kopmuş oluyoruz ve o sırada bir sonraki metini kaçırmak dahil alnımızın ortasına kurşunu vb yeme ihtimalimiz de var. :)
  • Apex legends de türkçe arayüz yapılabilir mi bu yöntemle yada destiny 2 de
  • Beceremedim Txt output açılmıyor açılmadığından kopyalada yapamıyorum
  • romedon kullanıcısına yanıt
    Txt Output'un versiyonu güncel oyuna göre geri kalmış olabilir. Tam hatırlamıyoru ama sanki oyunda güncel olmayan eklentileri de çalıştır gibi bir seçenek olacaktı. Şu andan kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir belki. bende yüklü değil çünkü..
  • O seçeneğe bastım ama yine de olmadı
  • Gerekli kurulumlari yaptım. Sistem gayet iyi calisiyor. Hatta klavyeyede bir tuşa macro atadim cok daha pratik bir sekilde çeviri yapıyor. Bazen ceviri de ufak tefek hatalar oluyor ama sorun değil en azindan bilmediğim kelimeleri ogrenmis oluyorum. Uzun vadede ingilizcem icin yararli bile olabilir.

    Addon a bazi eklemeler yapilsa cok daha kullanisli olur aslinda.

    edit:https://www.esoui.com/downloads/info1686-TxtOutput.html#comments sayfasında yorumlara baktım çeviri yapılan sitelerle oyun arasında bir köprü kurulabileceğinden bahsediyor sanırım ama nasıl yapıldığını anlamadım. İngilizcesi iyi olanlar aydınlatırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mineral -- 8 Mart 2020; 21:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acaba aynı yöntem ile Morrowind oynamak mümkün mü?
  • uppp
  • Sadece bu oyunlarda mı oluyor yoksa her oyunda çalışıyor mu? Mesela assasin ya da rdr2 de çalışır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt
    Ben dün denedim. TxtOutput eklentisi ESO için güncelliğini yitirmiş. Yani ESO'nun şu anki sürümünde çalışmıyor. Eksik kütüphane hatası veriyor (belki çözümü vardır ya da güncellenir).

    Onun dışında OCR olarak ekrandaki görüntüyü alıp çevirme olayı doğal olarak her oyunda çalışır fakat o da her oyunda tat vermez. Neden vermez? Çünkü bir çok oyunda (örneğin rdr2) altyazılar durmaksızın akıyor. Yani yetişip de tüm altyazıları translate yapamazsınız böyle bir durumda. ESO, Divinity vb. oyunlarda diyalaglar sırasında altyazı yenisini seçene dek ekranda kaldığı için OCR yöntemiyle çevirmek mümkün. Ama bu konunun odak noktası ESO'ın kullandığı TxtOutput eklentisinin ESO içerisinde çalışması ve buna entegre olarak da QTranslate ile kolay sayılabilecek bir çeviri çözümü idi.

    Son olarak şunu da ekleyeyim: Gördüğüm kadarıyla ESO'da kullanılan ingilizce Translate ile çevrilmeye o kadar uygun ki. Yani neredeyse net olarak anlaşılmayan hiç bir metinle karşılaşmadım. Videoda da zaten anlaşılıyor bu. Onun için biri çıkıp da ESO'yu translate ile çevirse (mümkünse sadece görev açıklamaları ve diyalogları) çok da fena bir şey çıkmaz ortaya.




  • Aynen çalışmıyor.
  • Dostum merhaba senin dediklerinin aynısnı yaptım programları indirdim ayarları yaptım texti skyrim online belgelere attım ama oyunda o küçük pencere açılmıyor illa alta alıp oradakileri yazmam gerekiyor nasıl yapcağım yardımcı olabilir misin acba
  • Benim oyundan kopyaladığım metinler direk panoya geçmiyor. Anlatımı bire bir olarak yaptım lakin alt tab atıp uygulamaya geçip yapıştırmam gerekiyor :/
    Bu sorunu nasıl çözebilirim? Başka karşılaşan var mı bu sorunla?
    Güncelleme: Tam ekrana çevirince düzeldi. Teşekkürler. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GloryOrDead -- 20 Ağustos 2020; 5:46:44 >
  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145141033


    oyunda txt output açılmayan arkadaşlar, txtoutput 1.4.2 sürümünü indirip kursunlar libaddon menu ile beraber bu şekilde çalışıyor. 1.4.3 sürümü oyunun son güncellemesinde çalışmıyor 1.4.2 sürümünü indirin aynı siteden

  • Ben yaptım. Txtouputuda yaptım. Ekran açılıyordu. Txtout adonu yüklediğimiz yerde aşağıda gerekli dosyalar yazıyor onları yüklerseniz adon çalışır. Bende çalıştı ama gerek kalmadı kapattım. Qtranslateyi açıp ctrl+B yapıyorum ve ekrandaki yazıyı kopyalıyorum ve tercüme ete basıyorum. Harika çevirmiyor Türkçe'ye ama anlaşılıyor yinede tamamen İngilizce olmasından iyidir bence.

  • GGSTX G kullanıcısına yanıt

    qtranslateyi indir kısayol ata ben ctrl b ye atadım ekran donuyor ve metin seçiyorsun sonra oto kopyalıyor ve tercüme ete basınca türkçe oluyor

  • txtoutput 1.4.2 nereden bulabilirim arkadaşlar.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.