Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.458
Cevap
88
Favori
346.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerow

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    @Kerow

    Malesef oyun beta aşamsında sayılır çünkü oyun yaklaşık 5- 6 yıldır geliştiriliyormuş.Sanırım be sebeple Megaserver sistemlerine güveniyorlar.2013 yılında oyun çıkacağı için muhtemelen 1 ya da 2 . çeyrekte bethesdanın muhteşem bug ününü online da lag olarak göreceğiz en azından 6-7 ay kadar.Bu kadar uzun olacak olmasının sebebi wow oyuncularında buraya en azından deneme sürümü ile kayacak olması.Tutarsa Megaserver olayı işleri zor çünkü 3-4 milyon oyuncuyu aynı serverda düşünemiyorum .Her ne kadar oyun içi toprak yüzölçümü buna izin versede ek paketlerle tam olarak açılacakmış topraklar.Yani kısıtlı bir alanda başlayıp sonraları açılacak toprak boyutu.Bu da megaserver'ın sunacağı imkanı baltalayacak gibi..Bu da yeni başlayacak olan oyuncuların spawn noktalarında çok çok uzun süre mob'ların spawnlarını beklemesi demek .Örneğin megaserverların kapasitesini 700.000 bin olarak düşünürsek yine en kötü 5-6 tane mega server olacaktır.Umarım senin de dediğin gibi bu megaserver olayını iyice hazırlamışlardır.

    Kesinlikle server içinde server olacak yoksa başa çıkamazlar,örneğin friend listten 5 kişiye invite attığınızda 3kişi x serverında ise diğer 2 kişi de y serverında ise sistem burda check yapar eğer 2 serverda belirli bir rakam üzerinde player taşıyorsa z serverına atar yoksa hangisinde daha azsa partiyi oraya atar.

    @Surlar Önünde
    Hocam zaten L2 sistemi yaparlarsa amenna fakat videoda üstüne basa basa söylüyorlar sanki int veren heavy armorlar kılıçlar görebilecekmişiz gibi.

    Öyleyse buradan yola çıkarak oyunda "hız" faktörünün bir hayli etkili olacağını söyleyebiliriz...




  • oyun f2p mi olacak yada aylık sistemi mi guild wars gibi bir kerelik mi
  • F2P olmayacağı kesin ama B2P(GW2) mi yoksa P2P(WoW) mi olacağı belli değil...
  • Arkadaşlar; oyunun Skyrim'den 1000 yıl önce geçeceğini biliyorum.Elder Scrolls tarihini bilmediğimden soruyorum.Acaba 1000 yıl öncesinde Dwemer'ler var mıydı?
    Gerçi internette okuduğum kadarıyla Tolkien evreninde ki cücelerden çok farklılar ama olsun görmek isterim.
    Zaten oldum olası içimde bir elf düşmanlığı var.Resmen içimde bir cüce yaşıyor.Bu oyunda da sanırım dwemerler diğer mer ırklarına pek sıcak değiller.

    Online oyuna başlamadan önce diğer TES oyunlarını oynamaya karar verdim.
    Skyrim'de kitapları okuyamıyorum çoğunlukla.Canım sıkılıyor hemen.İlk oyundan başlarsam oynamaya o zaman daha çok zevk alırım gibime geliyor seriden.
  • Oblivion veya Morrowind'den başla. Daha öncesi sıkar seni...
  • beklediğim ve iyi olmasını ümit ettiğim bir oyun. beklentimi karşılarsa emektar Age of Conan'ı bırakacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anildeniz

    oyun f2p mi olacak yada aylık sistemi mi guild wars gibi bir kerelik mi

    F2P

    olmayacak kendi sitelerinde açıkladılar.


    B2P sıcak yaklaşsalarda içerik genişletmek için P2P olması süreklilik açısından ve maddi açıdan daha iyi olacak kanaati daha ağır basmış durumda.Her halükarda oyun için ücret ödenecek.Ben ilk aydan sonra P2P ye geçeceğini düşünüyorum 15 dolar civarını yerine 5-10 dolar tutabilirler.Hem gider karşılaması hem de kaliteli oyuncu kitlesi ve server bakımı için.



    ///////////////////////////////////



    Açıkcası WOW 'da ki oynanabilirlik potansiyele sahip bir dünya.Eğer server olayının altından kalkarlarsa senaryo,item,lore vs vs konularından şüphe etmiyorum.Bu durumda aylık ücret alımana da karşı değilim.Sonuçta binlerce oyuncu gelecek onların sorunları var,yeni server alımı bakımı bant genişliğii ,GM ücretleri destek vs vs derken gerekli.


    Ultima,everquest,wow,guild wars gibi ( old republic bir zamanlar ) sağlam MMO 'ların zamanı geçti,belli bir rutine ve senaryo gidişatına sahipler.Oyuncular sıkıldı aynı şeyleri yapmaktan yıllardır.Kötü mü değil ama tekrar edilebilirlik sıktı.Elderscrolls online da eğer tutmazsa bir kaç sene sonra f2p ye döner ama tutarsa ki büyük bir ihtimalle tutacak 5-6 yıl boyunca oldukça fazla senaryo,npc,item vs koyabilirler.Oldukça zengin hikayesi var.Oyuncuları heyecanlandıracak herşeye sahip altyapısını zaten elderscrolls serisi ile koydu.Başladığında ilerleyeyn yıllarda yeni senaryo yazmasa bile elinde binlerce satırlık hazır senaryosu var.

    Oyuncular online olarak daggerfall,morrowind,cyrodil,skyrim gibi toprakların senaryosunu online oynamak için bile elderscrolls online oynamak isteyeceklerdir.büyüler,tanrılar,ejderhalar,atlar,kılıçlar,savaşlar,köyler,şehirler,vampiler,kurtadamlar,dwemerlar,guildler(oyun içi var olan mages guild vs ) vs vs o kadar çok malzeme var ki bu oyunun kalitesinin artması için P2P olması gerek.Umarım öyle de yaparlar.

    Ön sipariş verilmeye başlandığında satın alacağım önceden yer kapmak lazım




  • Arkadaşlar yeni video geldi.



    Önemli bir video, izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca oyunda "megaserver" teknolojisiyle tek bir server olacakmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 5 Ocak 2013; 18:05:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deadlock60

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerow

    Bu oyun hakkında ciddi şüphelerim var fakat yinede oynayacağım kesin.

    İlk şüphem neden oyuncular wowu bırakıp bunu oynasın birsürü çıkan mmorpg fail oldu bunun da fail olmayacağı ne malum bize diğer mmorpglerden farklı ne sunabilecekler.Farklılık demişken illa farklı bir şeyler yapacağız diye oyunu da rezil edebilirler bknz:Class sistemi.Pvp sistemine hiç değinmiyorum benim için karşıdakini öldürünce bir item veya bir üstünlük kazanamayacağım bir pvp saçmalıktır.

    Pve konusuna gelirsek eğer gerçekten kaliteli bir adventure(solo oynama) yapabilirlerse gönlümü fethetmiş olurlar dibine kadar rp yapabilirim bu şekilde.
    Ayrıca oyun biraz zor olmalı bence günümüz mmorpg lerinin kötü yanı bu content bir ayda bitiyor oyuncular oyunu resmen iliklerine kadar yiyor.Oyun casual kitleye hitap etmemeli zamanında wowdaki C'thun gibi bosslar olmalı bu bossu guildçe öldürünce town da millet bow atmalı.

    Bazı şeyler zor elde edilmeli oyunda class advancement questleri veya mount questleri olmalı bu gibi şeyler yapan oyunlar her zaman sürükleyici olur.Bu şekilde oyuncunun sürekli aynı tarz quest yapmasına engel olur hemde diğer kişinin kendini diğer oyunculardan farklı hissetmesini sağlar.

    Adventure moduna tekrar değinmek istiyorum bazı şeyleri randomize yapmazlarsa 2 ay sonra herkes neyin nerde olduğunu öğrenir ve hiç bir değeri kalmaz yani demem şudur bir kuyu görüyoruz atlıyoruz,kuyuda biraz gezince bir sürü ölü bounty hunter görüyoruz sonra kuyuda ünlü bir katilin yaşadığını anlıyoruz falanda filanda, fakat aynı kuyuya farklı bir karakterle girince bize bambaşka questler verilmeli.

    Şimdi gelelim en çok korktuğum konu class sistemi Psikotrexin dediği gibi olmazsa ortalıkta heavy armorlarla gezen ölümsüz healer karakterler görürüz pvpden zaten iyi birşey olmasını beklemediğim gibi iyice batırırlar.

    Endgame konusu ise gözümde çok şüpheli şu mantık bence çok yanlış endgame e kadar oyun laylaylom sonra postmodern wow sistemi max lvl da küçükten dungeonlar sonra ufak ufak raidler sonrada sürekli aynı olay bknz:Temcit Pilavı sistemi.Yahu artık bunların aşılması gerek 5 yıldır yapım aşamasında olan bir oyundan çok iyi şeyler beklemek lazım.

    Birazda oyunun evreni konusunda endişelerim var son 3 elder scrolls oyunu hakkında biraz bilgiye sahip olduğumdan lore konusu beni biraz endişelendiriyor herkes god-like dovahkin mi olacak ?Yani gidip Daedra ları şamar oğlanı mı yapacaklar?Trailerdaki gibi Skyrim'de bile belli bir seviyeye kadar bize tek atan Giantları mantar keser gibi mi keseceğiz.

    Zorluk konusunda bu kadar konuştuktan sonra bir D3 vakası daha yaşamak istemiyorum.

    Yeni sistemler konusunda bağnaz olmak istemiyorum ama mega server olayını başara bilirlerse yeni bu konuda yeni bir çağ başlatabilirler fakat fail olursa haftalarca patch gelmesini bekleriz.Video da birşey daha dikkatimi çekti pvp deki yüzlerce kişiyi aynı anda gösterirken takılmalar fps düşüklükleri meydana geliyor ama zaten oyun daha betada bile olmadığından bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum.

    Biraz uzun bir yazı oldu ama mmorpg ler ve rpg ler konusunda biraz bilgiye sahip olduğumdan ve Elder Scrolls evrenini sevdiğimden bunları paylaşmak istedim.

    çok doğru yazmışsın

    Çok doğru yazdığını düşünmüyorum adamlar dünkü veletler değiller sizin düşündüklerinizi onlarda düşündü demiyorum belki daha farklı düşünmüşlerdir ama şu var ki healer bir karakter heavy armor ile gezer demiş arkadaş ozamanda adamlarda akıl olduğuna göre heal skillinin heavy armorda az etki yaratmasını sağladığını veya heavy armor varken skill 0.5 ms de kullanılacağına 5.0 saniyede kullanıldığınıda düşünmek lazım unutmayın ki karşınızdaki yapımcılarda birer insan [HUMAN] akıl var mantık var bir oyunun PVP*PVE sini kimse kötü yapamaz yapmak istemez YAPMAZ.

    oyunun belli başlı temeli çoğunlukla şuna bağlıdır PVP-PVE - DUNGEON - BATTLE GROUND.





    sizin beklentilerinizi karşılamazsa yinede gireceksiniz kendi ağzınızla söylüyorsunuz. ADAMLAR yapıyor arkadaş helal olsun demeli ve sabretmeyi bilmelisiniz.Çok güzel bir ata sözü var hiç duydunuz mu bilemem "Bir başkasına acı veren insan da acı çekiyor. Belki de daha fazlasını. Bu yüzden gaddar bile sabretmek zorunda vicdanına."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bornavilivarol

    oyunun belli başlı temeli çoğunlukla şuna bağlıdır PVP-PVE - DUNGEON - BATTLE GROUND.


    PvP battleground'ı, PvE de dungeon'ı kapsar. Ama ben bu görüşüne katılmıyorum. Çünkü Elder Scrolls serisi daha çok "story" temelli bir seridir. Yani RP(Roleplaying) öğesi de hayli etkili olacaktır. Matt Frior'a oyunun ne yönünün ağırlıklı olarak öne çıkarılacağı sorulduğu zaman şöyle bir cevap veriyor:

    - "Well its an Elder Scrolls game, but online."

    Türkçesiyle "Bu bir Elder Scrolls oyunu, ama online.". Zaten açıklamalarda oyunu oynamak için illaki başka oyuncularla ilişki içerisinde olmamız gerekmediği, singleplayer olarak da oynayabileceğimiz bilgisi verildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: great_cnta

    quote:

    Orijinalden alıntı: bornavilivarol

    oyunun belli başlı temeli çoğunlukla şuna bağlıdır PVP-PVE - DUNGEON - BATTLE GROUND.


    PvP battleground'ı, PvE de dungeon'ı kapsar. Ama ben bu görüşüne katılmıyorum. Çünkü Elder Scrolls serisi daha çok "story" temelli bir seridir. Yani RP(Roleplaying) öğesi de hayli etkili olacaktır. Matt Frior'a oyunun ne yönünün ağırlıklı olarak öne çıkarılacağı sorulduğu zaman şöyle bir cevap veriyor:

    - "Well its an Elder Scrolls game, but online."

    Türkçesiyle "Bu bir Elder Scrolls oyunu, ama online.". Zaten açıklamalarda oyunu oynamak için illaki başka oyuncularla ilişki içerisinde olmamız gerekmediği, singleplayer olarak da oynayabileceğimiz bilgisi verildi.

    Açılana kadar kimse tam bir bilgi sahibi olamaz ama arkadaşın dediği healer olayı kafama takıldı bunlar bunu düşünemicek kişiler olsa zaten kimse oynamaz :D.

    Alın size bir ata sözü daha "Zenginin Malı Züürdün çenesini yorar" derler ya buda o misal adamlar ne yapacak bitirsin betasıyla görür karar veririz 7 trial olacak zaten satın almak yerine test eder görürsünüz sonrada karar verirsiniz.




  • Bekliyoruz...
  • büyük ihtimal aylık parayla girilecektir bizim iş yatar skyrimle idare ederiz.
  • Yeni video eklendi, izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
  • bu oyun bildiğimiz skyrimin online mi
    şu anda skyrim online oynanmıyormu
  • benim anlamadığım konu oyundaki tüm karakterler mi online olacak
    mesala ben dükkana alışveriş yapmaya gittiğimde bakkal amca online olup müşterimi bekleyecek :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix999

    büyük ihtimal aylık parayla girilecektir bizim iş yatar skyrimle idare ederiz.

    Aylık ücret alınmadanda çok çok iyi hizmet verilebileceğini Gw2 de gördük.Görüyoruz.Büyük bir keyifle oynuyorum.Bence Elder scrools de bu yoldan gidecektir.MMOG lerin birer birer free to play e geçtiğinide unutmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper83us

    quote:

    Orijinalden alıntı: matrix999

    büyük ihtimal aylık parayla girilecektir bizim iş yatar skyrimle idare ederiz.

    Aylık ücret alınmadanda çok çok iyi hizmet verilebileceğini Gw2 de gördük.Görüyoruz.Büyük bir keyifle oynuyorum.Bence Elder scrools de bu yoldan gidecektir.MMOG lerin birer birer free to play e geçtiğinide unutmayın.

    skyrim gibi bir oyunu free to play ben olsam yapmazdım kaliteyi düşürmeyeceksin yapımcı böyle düşünür




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bornavilivarol
    Çok doğru yazdığını düşünmüyorum adamlar dünkü veletler değiller sizin düşündüklerinizi onlarda düşündü demiyorum belki daha farklı düşünmüşlerdir ama şu var ki healer bir karakter heavy armor ile gezer demiş arkadaş ozamanda adamlarda akıl olduğuna göre heal skillinin heavy armorda az etki yaratmasını sağladığını veya heavy armor varken skill 0.5 ms de kullanılacağına 5.0 saniyede kullanıldığınıda düşünmek lazım unutmayın ki karşınızdaki yapımcılarda birer insan [HUMAN] akıl var mantık var bir oyunun PVP*PVE sini kimse kötü yapamaz yapmak istemez YAPMAZ.

    oyunun belli başlı temeli çoğunlukla şuna bağlıdır PVP-PVE - DUNGEON - BATTLE GROUND.




    sizin beklentilerinizi karşılamazsa yinede gireceksiniz kendi ağzınızla söylüyorsunuz. ADAMLAR yapıyor arkadaş helal olsun demeli ve sabretmeyi bilmelisiniz.Çok güzel bir ata sözü var hiç duydunuz mu bilemem "Bir başkasına acı veren insan da acı çekiyor. Belki de daha fazlasını. Bu yüzden gaddar bile sabretmek zorunda vicdanına."

    Heavy armor konusuna wowdan örnek vermek istiyorum holy paladin.
    Anlamadığım nokta şu bir mmorpgnin sizin dediğinize göre pvp ve pve sinin kötü olmaması lazım.E patlayan mmorpgleri görüyoruz bunlar neden patlıyor pvp ve pve si kötü değilse?
    Eğer oyun Elder scrolls online değilde Bartının parşomenleri online olsaydı ben helal olsun derdim adamlar yapıyor ama oyunun adı Elder Scrolls bir prestiji var hikayeyi mahvetmeleri ne nasıl izin verebilirim elbette eleştireceğim.Ben istemez miyim önümüze mükemmel bir oyun koysunlar, tabiki isterim.Bu oyun patlarsa bir daha belkide hiç bir zaman Elder Scrolls konulu mmorpgi oynayamayacağız.




  • Videoları izledim, oyunu ilk haberinden beri takip ediyorum ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Her şey çok güzel: güzel görseller, köklü evren yapısı, sağlam olacağı düşünülen hikaye, devasa evren, ve yenilikçi oynanış elementleri(block, tuzaklar vs) vs.. bir ton oyunu çekici kılan etmen; PEKİ bunların hepsi -çıkmadan önce- başka hangi oyunda vardı biliyor musunuz? Ben cevap vereyim Age of Conan Online! Hatırlayanlar varsa AoC da aynı bu şekilde hazırlanmış videolar, yer yerinden oynayacak tarzı iddialar ile ortaya çıkmış ama o devasa evrende bulunan "devasa" buglar sağolsun tam anlamıyla bir hezimet olmuştu yapımcı firma için. Bence beklentileri çok çok yüksek tutmamakta fayda var..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.