Öncelikle herkese iyi forumlar. Çok oyun oynamam ara da sadece. Gta V, Fifa 22 vs. oyunları düşük ayarlarda da olsa kullandığım bir PC'im var. Sonra evde kullanmadığım eşten dosttan gelen bir adet anakart ekran kartı psu buldum. Ben kendi bilgisayarımda bulunan malzemeler dahil hepsini aşağı yazıcam. Bana elle tutulur bir sistem için yardımcı olur musunuz? Günümüz ülke şartlarında sıfırdan bir sistem yapmak hali hazırda beni korkutuyor. Kuracağım sistem tatmin edici bir seviyede olsa bile yeterli benim için. En azından şimdilik. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. * Intel(R) Core(TM) i5-6402P CPU @ 2.80GHz (4 CPUs), ~2.8GHz * SanDisk SSD PLUS 240GB * SSD 256GB * WD Elements 1TB hdd *MSI H110M PRO-VH Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart *XFX RX 590 Fatboy EKRAN KARTI *SAPHIRE R7 240 EKRAN KARTI *H81 PRO BTC ANAKART ( BUNUN ÜSTÜNDE BİR İŞLEMCİ VAR AMA ÇALIŞTIRAMADIM BUNU) *HYPER 8GB 1G x 64-Bit DDR4-2133 CL14 288-Pin DIMM RAM *Kıngston KVR16N11S8-4 4gb 1600MHZ Ddr3 Pc Ram, *THERMALTAKE TPX-775M Toughpower XT 775W Modüler 80+ Bronze Güç kaynağı *Dark Force 400W (DKPS400S1) Kuracağım sistemde %70 oyun %20 yazılım (testing eğitimi için) %10 da sosyal medya için kullanmayı düşünüyorum. Bunların bir çoğunu muhtemelen kullanamayacağım ama üstüne en fazla 10-12 bin tl sermayem var. İyi Forumlar |
Eldeki malzemelere düzenleme mi? Sil Baştan mı toplama yapmalıyım?

-
-
Hepsi 7630 TL. Bu 3 dehşet parçayı alın. Mevcut tüm sistemlerinizi 10' a katlar 8 e böler. Elinizdeki SSD ler, HDD ,power ,e.kartı ve kasayı kullanın. Geriye ne varsa ,satın 3-5 de oradan gelir.
Bu makina size evladiyelik olacaktır.
-
Rx590 sizin icin baya is gorur. Yeni bir anakart islemci ram alıp mevcut ssd hdd psu ile yola devam edilir. Psu sorunsuzdur umarım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mümkünse sistemi satıp komple yeni nesil parçalara geçin derim. Yeni nesil ekran kartları oldukça iyi. HDD-SDD tekrar kullanılır, uygun fiyattan 2. el mobo-cpu-ram bulabilirseniz geriye psu ve ekran kartı kalıyor. Düşündüğünüzden bir miktar daha para koymanız gerekebilir ama bu sisteme hiç bir şekilde upgrade yapmazdım.
Bütçe doğrultusunda yinede istediğiniz gibi davranın ama o darkforce 400w psu ya hiç bir şekilde güvenmezdim.
Üstteki kullanıcının önerdiği trio set de güzel.
-
aynı Ram den 2 set aldım şansıma DOA geldi. memtest yapın alınca kafa rahat olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rx590 kullanıyorum, ekran kartı pek iyi. Bence üst modele geçmek için gerek yoktur.
Depolama da yeterli gözüküyor.
Güç kaynağı, yeterlidir. Ben de 750w kullanıyorum.
Ram olarak da min 16 GB yapın.
Işlemci olarak ben ilerde i3 12100 alacağım. Ekran kartı ve ram ile aynı anda 5 bin i buluyor.
Kasa olarak da öyle aham şaham bir kasaya gerek yok piyasada 1-1.5 k arası kasalar iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X