Merhaba arkadaşlar mütercim tercümanlık öğrencisiyim.Elçiliklerde çalışmak istiyorum ve gerçekten bu yolda çekeceğim zahmeti benimsiyorum ve sorun etmiyorum dil öğrenmek vs .Temelde soru işaretlerim bu kısımda öncelikle ben Elçilik sınavları nedir, kazanırsam ne olarak gireceğim (maiyet memuru tarzı bir şey duymuştum), işim ne olacak, maaşı ne kadar olacak ? Tecrübesi olan ya da bu konuda bilgisi olan aydınlatırsa çok memnun olurum |
Elçilikte Çalışmak

-
-
Merhaba ,
Bi arkadaşıma Japonya'da konsoloslukta iş ilanı vardı. Gitti başvurdu. Kabul aşamasına geldi.
İşiniz genelde yurtdışında yaşayan türklerin devlet dairesindeki işleri veya yurtdışındaki vatandaşların yaşamış olduğu sorunların çözüm makamı.
Bildiğim kadarıyla elçiliğinde çalışacağınız ülkenin dilini çok iyi seviye de bilmeniz + İngilizce bilmeniz gerekmektedir.
Maaş olarak yaşadığınız ülkenin memurundan bi tık daha fazla maaş alabiliyorsunuz. Tabii bu orta halli ülkeler için. Eğer Afrika falan olursa çok çok iyi ev ve yaşam koşulları elde edebiliyorsunuz.
Ayrıca yaşadığınız genelde şehir merkezinde ve iyi çevreniz olma imkanı var.
Bence kesinlikle denemelisin. Belki dah hedefini yüksek tutarak Dışişleri bakanlığı Elçilik sınavlarına hazırlanabilirsin. KPSS den iyi puan aldıktan sonra Dıişileri bakanlığı sınavları ve mülakatından geçerek dışişleri bakanlığına bağlı elçi olabilirsiniz.
Mülakatları geçemeseniz bile çok iyi tecrübe artı değer kazanacağınıdan eminim.
-
Anladım teşekkür ederim cevapların için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X