Şimdi Ara

Elçilikte Çalışmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar mütercim tercümanlık öğrencisiyim.Elçiliklerde çalışmak istiyorum ve gerçekten bu yolda çekeceğim zahmeti benimsiyorum ve sorun etmiyorum dil öğrenmek vs .Temelde soru işaretlerim bu kısımda öncelikle ben Elçilik sınavları nedir, kazanırsam ne olarak gireceğim (maiyet memuru tarzı bir şey duymuştum), işim ne olacak, maaşı ne kadar olacak ? Tecrübesi olan ya da bu konuda bilgisi olan aydınlatırsa çok memnun olurum

• Merhaba ,

Bi arkadaşıma Japonya'da konsoloslukta iş ilanı vardı. Gitti başvurdu. Kabul aşamasına geldi.

İşiniz genelde yurtdışında yaşayan türklerin devlet dairesindeki işleri veya yurtdışındaki vatandaşların yaşamış olduğu sorunların çözüm makamı.

Bildiğim kadarıyla elçiliğinde çalışacağınız ülkenin dilini çok iyi seviye de bilmeniz + İngilizce bilmeniz gerekmektedir.

Maaş olarak yaşadığınız ülkenin memurundan bi tık daha fazla maaş alabiliyorsunuz. Tabii bu orta halli ülkeler için. Eğer Afrika falan olursa çok çok iyi ev ve yaşam koşulları elde edebiliyorsunuz.

Ayrıca yaşadığınız genelde şehir merkezinde ve iyi çevreniz olma imkanı var.

Bence kesinlikle denemelisin. Belki dah hedefini yüksek tutarak Dışişleri bakanlığı Elçilik sınavlarına hazırlanabilirsin. KPSS den iyi puan aldıktan sonra Dıişileri bakanlığı sınavları ve mülakatından geçerek dışişleri bakanlığına bağlı elçi olabilirsiniz.

Mülakatları geçemeseniz bile çok iyi tecrübe artı değer kazanacağınıdan eminim.

• AssassinOrhan kullanıcısına yanıt

Anladım teşekkür ederim cevapların için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİGORTASIZ ÇALIŞMAK
    7 yıl önce açıldı
    Gemide çalışmak!!!
    14 yıl önce açıldı
    Bankada Çalışmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.