Şimdi Ara

Elantra 2004 otomatik hakkında bilgiye ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu ilandaki aracı almaya niyetlendim
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2004-model-otomatik-1.6-gls-397562314/detay/

Araçla ilgili bir kaç sorum olacak. Aracı rampada test ettim performansı çok düşük geldi (2005 clio ile 100 km hızla de çıktığım rampayı elantra 60 km hızla filan çıkabildi şanzuman çok kararsız vitesi bir büyütüyor bir küçültüyor)
    Rampada durup geri kaçırıyor mu diye test ettim, D konumunda tahmini 5-6 km hızla sürekli geri saldı araç. Düz yolda da D konumunda da ileri ivmelenme olmadı.
    Bunun haricinde söför kapısının cam fitili (u şeklinde camı üsten çevreleyen) köşeden kopmuş eksik parçası var ve o kısımdan rüzgar alıyor bu fitili Erzurumda bulamadığını belirtti satıcı acaba bulunur mu? bulunsa çok masraf açar mı?
    Birde kaportada bir kaç yerde sürtme var ayrıca şöför kapısında portakal büyüklüğünde bir alanda boya kabarmış.
    4 de lastik ihtiyacı var aracın
    Bu aracı 25 e almalımıyım sizce?

• Eğer otomatik araç gereksinimiz varsa alınabilir. Onun dışında tam otomatik şanzımanın (eski nesil) tüketim ve performans anlamında götürüleri olacaktır. Sadece anzımanı iyi kontrol ettirin, masraf açabilir. Onun dışında bahsettiğiniz sorunlar önemli değil, kolayca halledilir. Mesela kapı fitili işte burada:
    http://odakjaponparca.com/elantra-on-kapi-cam-fitili-01-06-sol-kore.html
    Dostum cevap için sağol, illede otomatik olsun gibi bir ihtayacım yok aslında, bende clio dizel var, erzurum şartlarında da dizel donuyor onunla uğraşmak istemediğimden benzinli bir araca geçme niyetindeyim. Burada seçeneklerde sınırlı bütçeye uygun bu araç denk geldi. Aracı otoekspetrize baktırıcam onlar şanzumanda sorun varsa anlayabilirler mi? yada şanzuman tamircisine mi gitmek gerekir. tşk
    clio dizelden sonra yakıt olarak çok üzer bu araba. 2005 model otomatiği 2009 yılından beri kullanıyorum. şanzuman tam otomatik sorunsuz sağlamdır. ama anlattıkların abes geldi bana. eğer şanzuman da sorun varsa uzak dur. öyle kararsız falan değildir şanzuman. performasdan ziyade sağlamlık ön plandadır.
    araç çok kaliteli, konforludur, tek kusuru otomatikleri fazla yakar. motoru ve şanzumanı sorunsuzdur. senin için hayrlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_atr -- 2 Kasım 2017; 10:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rampada geri kaçırması hepsine var. boş viteste gibi de geri kaymaz ama geri kayması var yani. çokta sorun değil, debriyaj olmadığı için fren gaz süresi kısa.yakıt tüketimi istanbul ş.içi lpg 13-14 lt arasıdır. fabrika verisi benzin tüketimi zaten 11 küsür lt diye hatırlıyorum, daha az yakar diyen yalan söyler. ş.dışı ise çok keyiflidir ve tüketim düşük sayılabilir

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Aracta brc lpg var 100 km de kac lt lpg tuketir tahminen. D modunda dedigim gibi rampa asagi geri saliyor oyle az gidip durma seklinde degil alip basini gidiyor yani.
    Clioya gore cok kaliteli oldugu kesin biraz guvenli bir araca geceyim istiyorum

Fabrika tüketimi 9.4 lt / 100km... 11-12 litre lpg yakar yaklaşık...

Yokuşta geri kaçırmaması gerek. Araca ekspertiz yaptırın, şanzımanı özellikle kontrol ettirin derim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Burda trafik olmadigindan muhtemeln 12 lt filan tuketirim oyleyse. Elantra hakkinda olumsuz 2 soylem var arastirdigim kadari ile yakiti ve 2.el piyasasi onlarda benim icin cok sorun degil. Sahibindede satilik otomatik elentrasi olan bir kac kisiyi de aradim onlarda rampada geri kacirdigini sebebinin motorun kucuk kasanin agir olmasi oldugunu belirttiler. Nasipse sanzumana filan iyi bir kontrol edip alicam araci

• 6 Yıl düz vitesini kullandık bu aracın.Biz aldığımızda 59 bin km'de idi.Lpg'de yoktu.Sonra babam lpg taktırmıştı Performansı bizim için iyi sayılırdı.Ama otomatik şanzıman Elantra'nın hantal olduğunu Hyundai forumunda okumuştum.Düz vites olsaydı kesinlikle alınır derdim ama Otm şanzımanlı versiyonu fazla yakıyor ve performansı zayıf.

Ama şuda ayrı mesele,Otomatik vites şart ise 25 bin tl'ye Otm vites alacağınız her araç eski model ve fazla yakıp görece az gidecektir o sebeple bu araç onlara iyi bir alternatif.

şurada denedim aracı. Çıkarken bukadar dik görünmüyor yokuş ama nedense bu fotoğrafta baya da dik göründü bana da.

Burada vites d konumundayken tahmini 5-6 km hızla geri saldı araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_atr -- 2 Kasım 2017; 11:25:56 >
    auto data sitesi verileri yanlış. manuel vites içinde otomatik içinde 9,4 lt yazıyor. 9,1 lt manuel 10,9 lt otomatik için fabrika verisi katalogda yazıyor. haliyele çok daha fazla yakıyor. fabrika verisi tutmaz. 12 lt fazlası yakar lpg de.Elantra 2004 otomatik hakkında bilgiye ihtiyacım var

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Kardeşimde focus 2004 1.6 otomatik var. o araç gayet seri performansı güzel. Elantrada 1.6 beygir güçleri filan yakın ama performans arasında focus çok önde.
    Aslında çok performasn istediğimden de değilde focusla kıyaslayınca bu baktığım araçta mı bir problem var diye şüphelendim ama anlaşılan aracın gideri okadar

Hocam o kasa ELENTRA lar kasa ağırlığıdan dolayı biraz hantal gelebilir. Ama alacağınız araç temiz kullanılmış bir araçda sağlamlık yönünden mükemmeldir. Sadece Hyundai ler değil otomatik şanzuman olupta Hill Holder (Yokuş kalkış destek sistemi) olmayan tüm otomatikler belirli bir eğimden sonra geriye kaçırır bu normaldir.
  • Aractan vazgectim dostlar. Sanzimana guvenemedim, rampada kacirmamasi gerekiyor dediler. Elentra kullanicilarindan benimki hic kacirmiyor diyenler cikti oyle olunca onumdeki maclara bakmak daha mantikli geldi.

• tam otomatikse, düz yolda d de ileri hareket yoksa ve hafif yokuşlarda d de geri kaçırıyorsa çok diklerde 1 de de kaçırıyorsa şanzıman revizyonu gerekebilir, hondalar 2000 e halloluyordu hyundaileri bilmiyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.